TEMA; Hidayet Elçileri "PEYGAMBERLER"

TEMA; Hidayet Elçileri "PEYGAMBERLER"

Peygamberler, hak yolunun kılavuzlarıdır. Onlara tabi olanlar, dünya ve ahiret saadetine ermişler, asi olanlar ise şeytanların peşinde ebedi felakete sürüklenmişlerdir. Bizler de Zeynepder Medya İletişim Komisyonu olarak asıl saadete ulaşma duası ve cehdiyle bu ayki tema konumuzu "Hidayet Elçileri Peygamberler" olarak belirledik. Bu başlık altında, ilk peygamber Hz.Adem aleyhisselam'dan son peygamber Hz.Muhammed sallallahu aleyhi ve sellem'e kadar gelmiş geçmiş bütün peygamberlerimizi konu edindik. Kısa kısa bilgilerle o kutlu elçileri gündemimize koyacağız inşaAllah. Sosyal medya hesaplarımızda görselleştirdiğimiz bilgiler, eşzamanlı paylaşılacaktır. Takipte kalın inşaAllah...

HİDAYET ELÇİLERİ  "PEYGAMBERLER"
Peygamberler, hak yolunun kılavuzlarıdır. Onlara tabi olanlar, dünya ve ahiret saadetine ermişler, asi olanlar ise şeytanların peşinde ebedi felakete sürüklenmişlerdir.
 Şer cephesinin ele başları olan Nemrutlar, Firavunlar ve benzerleri; insanlığı karanlıklara, yanıp sönen arzuların, ihtirasların kölesi olmaya çağırırlarken; fazilet cephesinin önderleri peygamberler de aydınlıklara ve gerçek bir hayata davet etmişlerdir. Birinciler miras olarak; inkar, kölelik, düşmanlık ve cehalet, ikinciler ise; iman, şahsiyet, sevgi ve merhamet bırakmışlardır.
Hak ve batılın kervanı dün olduğu gibi bugün de mücadelelerle dolu olarak yoluna devam ettiğine göre, hak yolunun yolcuları olarak bu yolun kılavuzlarını ve özellikle de son kılavuz olan Hz.Muhammed (s.a.v)’i tanımak zorundayız.
Peygamberler tevhid, adalet ve özgürlüğe ancak ve ancak iki dünya saadeti için çağırırlar. Kendilerine tabi olanlarla birlikte sonsuz birliktelikler tesis etmek için. Bize düşen bu itaat ve teslimiyette zaafları giderip bir an önce yola koyulmaktır. 
‘’Allah´a ve Resul´e kim itaat ederse, işte onlar, Allah´ın kendilerine nimet verdiği peygamberler, doğrular (ve doğrulayanlar), şehidler ve salihlerle beraberdir. Ne iyi arkadaştır onlar?’’( Nisa suresi, 69. Ayet)
 

Yorum Yap

  • Henüz Yorum Yok !