Basın Açıklaması

Derneğimiz tarafından İzmit Sabri Yalım Parkı'nda Filistin direnişine destek amaçlı düzenlenen basın açıklamasında, devletlerin üzerlerine düşen görevleri yerine getirerek bir an önce ateşkes sağlamaları vurgusu yapılarak, kayda değer adımlar atılması çağrısında bulunuldu.

Başkanımız Sabiha Ateş Alpat  tarafından yapılan basın açıklaması 

BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM

Hamd yerlerin ve göklerin yegane sahibi ve yöneticisi olan ALLAH’a(cc), salat ve selam PEYGAMBERİMİZ HZ.MUHAMMED MUSTAFA’YA, kıyamete kadar O’nun yolunu takip edenlere ve Gazze’li yiğitlerin üzerine olsun.

Değerli katılımcılar ve basın mensupları!

Yaklaşık bir buçuk aydır Dünya, uluslararası hukuku hiçe sayarak İsrail’in yaptığı vahşice bir soykırıma sahne olmaktadır. Gazze’de yapılan bir savaş değil; kadın, çocuk ve sivillerin katledildiği bir soykırım, vahşet ve katliamdır. Bu katliam karşısında ne yazık ki hiçbir devlet gereken yaptırımı yapmamıştır. 30 günün sonunda toplanan İSLAM İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI da yalnızca oturdular-konuştular ve dağıldılar!

Bu soykırım karşısında elinden geleni yapmayan herkes Allah katında sorumludur!

İnsanı hayvandan ayıran özellikler vardır. Bu nedenle insan olan için savaşın da bir kuralı vardır. Hiçbir kural tanımayan işkence ve öldürmeye odaklı bir hareketin adı vahşiliktir. Okul, kamp ve hatta hastane bombalamak sadece savaş suçu değil insanlık suçudur da! İşgal etmek istediği yeri ele geçirmek için her şeyi kendine mübah sayan bir zihniyet insanlıktan nasipdar değildir.

Öte yandan;

Filistin toprakları biz Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa’nın bulunduğu ve bizler için kutsal kılınan topraklardır. İsra suresi 1. ayette şöyle buyrulmuştur;

“Kulu Muhammed'i geceleyin, Mescidi Haram'dan kendisine bazı âyetlerimizi göstermek için, etrafını mübarek kıldığımız Mescidi Aksâ'ya götüren Allah, her türlü noksan sıfatlardan münezzehtir. Şüphesiz ki her şeyi hakkıyla işiten, hakkıyla gören O'dur.” Bu sebeple Kâbe gibi Mescid-i Nebevi gibi Mescid-i Aksa da bizler için Tevhid akidesinin merkezidir.

Mescidi Aksa’ya sahip çıkmak Müslümanlar için bir iman meselesidir. Gazze katliamına dur demek ise aynı zamanda insanlık ve vicdan meselesidir.

Mescid-i Aksa’yı yıkıp yerine Süleyman Mabedi yapma hayali kuran İsrail’in 1948’den bu yana Filistinlilere yapmadığı zulüm kalmadı. Bu anlamda atasözünde olduğu gibi: “Dağdaki gelmiş bağdakini kovmaktadır.”

Bu vahşilerin hedefleri de bununla sınırlı değildir. Kendilerinin kutsal ırk olduklarına inanan bu insan artıkları içerisinde TÜRKİYE’NİN Güneydoğusu’ndan DİYARBAKIR, VAN, ADANA, GAZİANTEP gibi illerimizin de bulunduğu bir harita yayınlamış ileriye dönük niyet ve hedeflerini ortaya koymuşlardır. İşgal politikalarının ne olduğunu da Gazze’de uyguladığı vahşet soykırım ve kural tanımazlık ile ortaya koymuşlardır.

Günlerdir Gazze’de okul, hastane gibi en savunmasız alanları vahşice bombalayan İsrail teröristine destek olan her kim varsa bu suçun ortağıdır. Halkımıza düşen İsrail ürünlerini boykot ederek ekonomik desteğini çekmektir. Siyasilerin yapması gereken ise Türkiye’den giden petrol, akaryakıt, gıda ve çelik vb. malzemelerin nakline son vermektir.

Zira hiçbir ekonomik çıkar bu zulme destek anlamına gelebilecek bir eylemin mazereti olamaz. Değilse ALLAH katında sorumluluktan kurtulunamaz. Hud suresi 113. ayette şöyle buyrulmuştur:

“Zulmedenlere meyletmeyin. Yoksa size ateş dokunur. Sizin Allah'tan başka dostlarınız yoktur. Sonra yardım da göremezsiniz.”

Bizler yerleri ve gökleri şahit tutarak bu zulmün karşısında olduğumuzu beyan ediyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyrulur.

Zamanın Zeynebi İlmi Araştırmalar ve Kültür Derneği

Yorum Yap

  • Henüz Yorum Yok !