DERSLER VE İBRETLER İLE KUR’AN KISSALARI

DERSLER VE İBRETLER İLE KUR’AN KISSALARI

Medya İetişim Komisyonu olarak hazırladığımız Ocak ve Şubat ayında aralıklarla paylaşacağımız temamız: ‘Kıssadan Hisseler’. İstifade edebilmemiz duasıyla…

Kur’an-ı Kerim, yaşanılan zamanı insanın anlamlandırabilmesi için geçmişten örnekler/kıssalar vererek mü’minlere doğru bir hayat algısı, istikamet üzere sürdürülecek bir yolculuk, bu yolculuk sırasında karşılaşılabilecek zorluklara karşı direnme ve mücadele bilinci vermektedir. Ayrıca bu davanın çileli bir dava ve yolun dikenli bir yol olduğunu da öğretmektedir. Böylece bu örnekler/kıssalar hem Peygamber Efendimiz’e (s.a.v) hem de iman eden her Müslüman’a bir uyarı, ibret, sekinet, ve nasihat kılınmıştır. Rabbimiz Kur’an-ı Kerim’de şöyle buyuruyor:
"Sağduyuluların, peygamberlere ilişkin hikâyelerden alacakları ibret dersleri vardır. Bu Kur´an bir düzmece sözler dizisi değildir. Tersine O, kendisinden önceki kutsal kitapları onaylayan, her şeyi ayrıntılı biçimde anlatan, mü´minler için doğru yol kılavuzu ve rahmet olan gerçek bir ilahi kitaptır." (Yusuf Suresi 111.ayet)
Medya İetişim Komisyonu olarak hazırladığımız Ocak ve Şubat ayında aralıklarla paylaşacağımız temamız:  ‘Kıssadan Hisseler’. İstifade edebilmemiz duasıyla…
Not: Tema, yazar Yasin Kayıkçı’ nın "Kur’an Kıssaları ve Peygamberler Tarihi" kitabından alıntı yapılarak hazırlanmıştır.
 

Yorum Yap

  • Henüz Yorum Yok !