Şubat Ayı Şehadet Teması

Şubat Ayı Şehadet Teması

ŞEHADET BİLİNCİ BİZE NE KATAR

Rahman ve Rahim Allah’ın adıyla…
Hamd alemlerin Rabbi Allah’a mahsus olup, O’nun Rasulü'ne ve getirdiği yolda yürüyen tüm yolculara da salat ve selam olsun.
Duygu ve düşünceler kavramlarla ifade edilir. İnsanlar arasında anlayış ve bütünleşme, dolayısıyla cemiyetleşme bu kavramlara gerçek manalarının verilmesiyle teşekkül ettirildiği gibi, aynı şekilde bu kavramların saptırılmasıyla da bütünleştirilme ve birlik, dejenere edilmiş olur; ayrılıklar baş gösterir.
Günümüzün biz Müslümanlarında ise birlik ve beraberliğin olmayışı, özellikle teferruatta meydana gelen ayrılıklar, bizlerin Kur’an ve sünnetin ifade ettiği şekilde manaları ile bilememizden ileri gelmektedir. Bu kavramların Kur’an’ın ifade ettiği şekilde manaları bilinmeyince de birçok gerçekler üstü örtülü kalmakta, bu da biz Müslümanların hayatı ve olayları İslam’ın perspektifiyle yorumlamamıza engelleyici bir rol oynamaktadır.
Bu üstü örtülü kalmış kavramlardan biri de ’’Şehadet’’ kavramıdır…
Biz de Medya İletişim Komisyonu olarak "Şubat ayının şehadet ayı" anılması vesilesiyle, yazar Hasan Eker’in ‘’Şehadet Bilinci’’ kitabından alıntılayıp yaptığımız ‘’Şahid, Şahadet, Şehit’’ temalı görsellerimizi istifadenize sunuyoruz. Faideli olması duasıyla…
Sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.
 

Yorum Yap

  • Henüz Yorum Yok !