Çağımızda Gençleri Saran Tehlikeler

Çağımızda Gençleri Saran Tehlikeler

ZEYNEPDER DÖNEMİN İLK SEMİNERİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Zeynepder "Çağımızda Gençleri Saran Tehlikeler" konulu semineri 26.11.2022 tarihinde Sivil Toplum Merkezi'nde gerçekleştirdi. Seminer konuğu Fatma Ulusu Hoca hanımefendi idi. Seminer genç talebelerimizin okuduğu Kur’an tilavetiyle başladı. Daha sonra Fatma Ulusu Hoca hanımefendinin kendini tanıtımı ve seminer sunumuyla devam etti. Seminer giriş konuşmasına ' Çağımızda Gençleri Saran Tehlikeler' ne kadar büyük olursa olsun yalnız değiliz;  biz bizi yaratana, O’na, O'nun güzel isimleriyle sığınıyoruz diye başladı.
Çağımızın vebası olan LGBT’ nin en büyük tehlike olduğunu ifade eden Fatma Ulusu Hanım, bu çirkin oluşumun tarihsel boyutu ve hangi anlaşmalarla cesaretlendiklerini delilleriyle ortaya sundu. Ulusu, İslam ile tamamen uyuşmayan bu çirkin topluluğun gençlerimizi ahlaki olarak tehdit ettiğinden bahsetti.
Ardından gençlere birkaç tavsiyelerde bulundu:
Teknolojinin kulu değil; Allah’ın kulu olmamız gerektiğini, teknolojiden Hz. Süleyman’ın cinleri kullandığı gibi bizim de teknolojiyi öyle kullanmamız gerektiğini söyledi.
(7-9) Nefse ve onu düzgün bir biçimde şekillendirip ona kötülük duygusunu ve takvasını (kötülükten sakınma yeteneğini) ilham edene andolsun ki, nefsini arındıran kurtuluşa ermiştir. (Şems Suresi, 7-9. Ayetler) ayetleriyle ve soru-cevap bölümü ile seminer son buldu.

Yorum Yap

  • Henüz Yorum Yok !