Zeynepder Yıl Sonu Programı

Zeynepder Yıl Sonu Programı

zeynepder yıl sonu programı gerceklestirildi

23 Mayıs saat 14:00'da yapılan müsamereye mü'minlerin özelliklerinin anlatıldığı ayetlerin tilavetiyle başlandı.
Program Sabiha Ateş Alpat Hoca Hanım'ın ,müslüman annenin görevleri hakkındaki konuşmasıyla devam etti.
Sabiha Hoca konuşmasında mümine annenin görevinin 7/24 bitmediğini,bu görevin çocuk edinirken değil de, daha evlenmeye karar verildiğinde başladığını hatırlattı.
Şu anda dünyanın geldiği bu uçurumun kenarından ancak takva ve vahiy bilinci ile büyütülmüş, sağlam nesiller sayesinde kurtulunabileceğine dikkat çeken Sabiha Hoca,İslam Dini çocuk büyütme kriterlerine de değindi.
Çocuğun önce tevhid bilinci ile büyütülmesi,ve daha küçükken amel bilgisi verilmesi ve çocuk 7 yaşına gelince de verilen bilgilerin uygulamalı olarak göstererek ,Hz. Ali'nin de dediği gibi '' Çocuğumuzu çağın şartlarına göre '' eğitmemiz gerektiğini vurguladı.
 
Konuşmanın ardından sunulan Zeynep-Der genç ekibinin duygu dolu ezgileri, konukların hüzünlü anlar yaşamasına neden oldu.
Programa Bursa orhangazıden ihh hanım kolu başkanı ve ekibi,Pendikten peygamber sevdalıları hanım sorumluluları,istanbul Akmerden hanım temsilcileri, ve bir çok derneğin hanım yetkilileri katıldı.
eğitimini tamamlayanlara  nasihat babında vasiyet okundu..
Programın ardından mahalle ders gruplarımızda Zeynep-Der müfredatıyla eğitim alan hanımlar da belgelerini aldılar. 
 
Program, genç kızlarımızın düzenlediği,  ''Dünya'nın menfaatlerine öğrendiği ilmi değişmeyen'' öğrencinin hikayesinin anlatıldığı piyes ile son buldu.

Yorum Yap

  • Henüz Yorum Yok !