ADANMANIN ÖNEMİ KONULU SEMİNER

ADANMANIN ÖNEMİ KONULU SEMİNER

ZEYNEPDER RÜMEYSA KÜÇÜK KOYUNCU HOCA HANIMI MİSAFİR ETTİ.

Zeynepder “Adanmanın Önemi” başlıklı seminer düzenledi. Seminer konuğu rahmetli Ali Küçük hocamızın kızı Rümeysa Küçük Koyuncu hoca hanım idi. Rümeysa Küçük Koyuncu hoca hanım seminere şu hadisle başladı:
“Sizden bir kimse cennet ehlinin amellerini öyle işler ki,  kendisi ile cennet arasında sadece bir arşın mesafe kalır; derken kitabın hükmü ön plana çıkar ve o kimse bu sefer cehennem ehlinin amellerini işlemeye başlar ve cehenneme girer. Yine bir kimse cehennem ehlinin amellerini öyle işler ki, kendisi ile cehennem arasında sadece bir arşın mesafe kalır; derken kitabın hükmü ön plana çıkar ve o kimse cennet ehlinin amellerini işlemeye başlar ve cennete girer.” Bu hadis çerçevesinde niyetlerin önemli olduğunu vurguladı. Konuşmasına insanın çevresinden etkilenen bir varlık olduğunu söyleyerek devam eden hoca hanım, çevreden etkilenmeme yollarını maddeleyerek açıkladı. Çocuk eğitimine de değinen Rümeysa Küçük Koyuncu Hocahanım adanmayı sadece çocuk adamak olarak düşünmemek gerektiğini bir kitap, bir hizmet, bir projenin de adama yerine geçebileceğini belirtti.
“Ana doğuran demektir. İlla çocuk değil; bir kitap, bir eğitim doğurursun.” Düsturuyla yola çıkarak Müslüman kadının görevlerinin ne olması gerektiği hakkında bilgi verdi. Seminer soru ve hoca hanımın kitap imzalaması ile son buldu.

Yorum Yap

  • Emine 20-05-2024 21:31

    Seminer çok verimli geçti. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.