ÜMMETİN ANNELERİ

ÜMMETİN ANNELERİ

 

Kitap Fuarı’nda ümmetin anneleri anlatıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 8. Kocaeli Kitap Fuarı, Kılavuz Gençlik Avlusu’nda fuarın son programı moderatörlüğünü yazar Mine İzgi’nin yaptığı “Ümmetin Anneleri” programı oldu. Kitap severlerin yakından tanıdığı Mevlüde Ucar, Murşide Uysal , Demet Tezcan, Sabiha Ataş Alpat ve Semra Sefa’nın “Adanmış Gönüller” konulu söyleşi düzenlediği programa vatandaşların yoğun ilgisi oldu. Söyleşide açılış konuşmasını yapan moderatör İzgi, slayt eşliğinde “Ümmetin Anneleri’’ni tanıttı. ‘’Kimi zaman anne kimi zaman kitap yazarı oldular’’ diyerek sözlerine başlayan İzgi, ‘’Ama onlar gerçek bir annelerdi’’ dedi.

“ZOR ŞARTLARDA İSLAMA HİZMET ETTİK”

Söyleşisine Necip Fazıl’ın bir şiiri ile başlayan yazar Mevlüde Uçar, yaptığı konuşmada, “Bizler bir avuç insanlardık ama daracık evlerde küçücük odalarda Kur’an-ı öğretmek için uğraştık. İslam’ı yaşamak ve yaymak için çalışan nice ümmetin anneleri, yokluk ve zorluklar içinde geçesini gündüzüne harmanlayarak gençler için çalışıyor. Gecesini gündüzüne katan işte bu kişiler Allah yolunda bedel ödeyenlerdir” dedi.

UYSAL: NEREYE GİTTİĞİNİZİ BİLİRSENİZ HERŞEY SİZE YOL VERİR

Ümmetin annelerinden olan rahmetli Süreyya Yüksel’in hayatının anlatıldığı slayt gösterisinden sonra konuşan Mürşide Uysal, “Kadının eğitimli ve birikimli olması ümmetin yükselmesine neden olur, kadınlarına kızlarına değer verenler hiç kuşkusuz ümmetine hizmet etmiş olur” diyerek Peygamber Efendimiz Hz Muhammed’in kız çocuklarına verdiği değer ve kızlarının yetiştirilmesi hakkında bilgi verdi.  Uysal, “Ümmetin annesi olmak ağır bir sorumluluktur, anne olmak çocuğuna rehber olmaktır. Eğer nereye gittiğinizi bilirseniz her şey size yol verir” diyerek sözlerini tamamladı.

TEZCAN, ŞULE YÜKSEL ŞENLER’İ ANLATTI

Daha sonra konuşan Demet Tezcan, Ümmetin Annelerinden olan Şule Yüksel Şenler’in hayatını anlatarak konuşmasına başladı. Şenler’in İslam’ı yaşamanın ve Arapça yazı ile yazı yazmanın bile yasak olduğu dönemde yaşadığını ifade eden Tezcan,  Şenler’in ezber bozan bir isim olduğunu ifade ederek, ‘’İlk kez şehirlerde kasaba kasaba dolaşarak konferans verip seküler yapıyı yok sayan bir isimdi’’ dedi. Şenler’in genç kızlığında çok sosyete bir yapıda yetiştiğini anlatan Tezcan, ‘’Şenler ne zamanki gerçekleri öğrenmeye başladı, işte o zaman o yapıya kafa tutarak hayatı sorgulamaya ve öğretmeye başladı” dedi.

“CENNET ÜMMETİNE HİZMET EDEN ANNELERİN AYAKLARININ ALTINDADIR”

Kadının analık vasfının özelliğini tarihi şahsiyet ve Kuran-ı Kerim’den örnekler vererek anlatan Tezcan’dan sonra konuşan Sabiha Ateş Alpat ise konuşmasında tarihten örnekler vererek ümmetin annelerinin vasıflarını anlattı. Çocuk yetiştirmenin anneler için önemli olduğunu ifade eden Alpat, ‘’Cennet annelerin ayaklarının altındadır ama ümmete anne olmak ümmetin çocuğunu ümmetin yetimini sahiplenenler onlara analık ruhunu katanlar inşallah cennete gideceklerdir’’ diye ifade etti.

“ACABA ÜMMETİ ÖRNEK ALARAK YAŞAYABİLİYOR MUYUZ?”

Söyleşinin sonunda konuşan Semra Sefa ise ‘’Eğer biz bu zamana kadar bu kadar gence hizmet ederek gelmişsek ümmetin annelerinin sayesindedir. Biz onları örnek alarak onların yolunda ilerleyerek onları kılavuz alarak bu hizmetleri yaptık’’ dedi. ‘’Anne olmadan bir ümmet bilimcimizi sorgulayalım’’ diyen Sefa, ‘’Biz ümmet olmayı acaba becerebildik mi? Karşımızdakine karşı iyi niyetli miydik? Biz bu ümmetin neresindeyiz? Hz. Hatice, Hz. Fatma’yı örnek alırken yaşantımız ile ilişkilerimiz ile bu yaşantıyı yaşayabiliyor muyuz?’’ dedi.

 

 

Alıntı :habercibiziz

Yorum Yap

  • Henüz Yorum Yok !