Şehid Esma´nın Annesi de Açlık Grevine Katıldı

Şehid Esma´nın Annesi de Açlık Grevine Katıldı

Mısır`da Rabiatul Adeviye'deki saldırı sırasında yaşamını yitiren Esma'nın annesi Sena el-Biltaci de darbe karşıtı tutuklulara destek için açlık grevine katıldığını açıkladı.

 

Şehid Esma´nın Annesi de Açlık Grevine Katıldı

Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Genel Sekreteri Muhammed el-Biltaci'nin eşi, Esma el-Biltaci'nin annesi Sena el-Biltaci, Mısır genelinde 20 bin tutuklu ile 32 bin tutuklu yakınının başlattığı açlık grevine destek verdi.

Açlık grevine başladığını duyuran Biltaci, "Zulmü protesto için, yaşamın kendisinden daha değerli olan özgürlük ve onur için, eşim Muhammed Biltaci ve oğlum Enes'in aralarında bulunduğu zindanlardaki hür insanlara karşı yürütülen uygulamalara ve iftiralara karşı cevap olarak biz de sizlerle dayanışma halinde açlık grevine katılıyoruz" dedi.

Cezaevlerindeki açlık grevinde bulunanlara, "Prangalara ve zindanlara rağmen sebatınız ve iradenizle daha güçlü olduğunuz için sizlerle dayanışma halindeyiz" şeklinde seslenen Biltaci, "Tüm dünya bizlerin askerin karşısında dimdik durduğumuza tanık olsun" diye konuştu.

Biltaci, cezaevlerinde bulunan tüm tutuklu ve hükümlülerle dayanışma halinde olduğunu vurguladı.

70 kişi yaralandı

Mısır Hapishanelerindeki Açlık Grevini İzleme Yüksek Komitesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, gözaltı merkezlerinde kullanılan aşırı şiddet nedeniyle 24'ü çocuk 70 kişinin de yaralandığı kaydedildi.

Açıklamada, Mısır genelinde 20 bini tutuklu, 32 bini tutuklu yakını olmak üzere en yüksek katılımlı açlık grevinin yapıldığı ve tutukluların "darbe karşıtları hakkında verilen hükümlerin geçersiz sayılması, gözaltı merkezlerindeki işkencelerin bitirilmesi, karakol ve hapishanelerin uluslararası denetime açılması, keyfi tutuklamalara son verilmesi, tutuklulara yönelik işkence ve öldürme vakalarına karışan darbe milislerinin devrim mahkemelerine sevk edilmesi" gibi taleplerinin bulunduğu belirtilmişti.

Darbe karşıtı yaklaşık 20 bin kişi, nisan ayının sonunda da "kötü muameleyi" protesto için 3 günlük açlık grevi başlatmıştı.

 

 

 

Yorum Yap

  • Henüz Yorum Yok !