Ramazan Kayan'ın kardeşine 28 Şubat'tan mahkumiyet

Ramazan Kayan'ın kardeşine 28 Şubat'tan mahkumiyet

28 Şubat sürecinde terör örgütünün dini lideri olarak suçlanan ağabeyine yardım ve yataklık ettiği gerekçesiyle yargılanan Nurettin Kayan, ağabeyinin beraat ettiği davada 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Küre Medya / Haber Merkezi 
28 Şubat sürecinde Malatya'da gözaltına alınan ve terör örgütünün dini lideri olduğu gerekçesiyle idamla yargılanan Ramazan Kayan'ın kardeşi Nurettin Kayan da birkaç gün önce aldığı cezayla 28 Şubat'ın son mahkumlarından biri oldu.
Ağabeyiyle aynı davada yargılanan Kayan, Bursa'da gözaltına alındı. Günlerce süren emniyet sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen Kayan, savcılık tarafından serbest bırakılsa da hakkında dönemin Devlet Güvenlik Mahkemelerinde (DGM) dava açıldı.

Uzun yıllar yargılanan Nurettin Kayan, aynı davada adı geçen ağabeyinin beraat etmesine rağmen ona yardım ettiği gerekçesiyle 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Daha sonra Kayan'ın itirazı üzerine iki defa bozulan karar, Yargıtay tarafından birkaç gün önce onandı. Kayan, kararın kendisine tebliğ edilmesinin ardından cezaevine konulacak.

AA muhabirine açıklama yapan Nurettin Kayan, Yargıtay'ın hakkındaki kararı birkaç gün önce onadığını anlattı.
28 Şubat sürecinde Bursa'da düzenlenen operasyonlarda gözaltına alındığını belirten Kayan, daha sonra DGM'da hakkında terör örgütü yöneticiliği iddiasıyla dava açıldığını vurguladı.

"ZULÜMLERİN HALA DEVAM ETTİĞİNİ GÖRÜYORUM"

Bu nedenle 13 yıldır yargılandığına işaret eden Kayan, "Örgütte yönetici olarak suçlanmıştım. Aynı davada ağabeyim de örgütün dini lideri olarak yargılandı. Ağabeyime yardım ettiğim gerekçesiyle suçlandım. Suç aletleri de evimde bulunan kitap ve dergilerimdi. Bunlar arasında da yasaklı hiçbir kitap yoktu" dedi.

Kayan, aynı operasyonda gözaltına alınan arkadaşlarının hepsinin beraat ettiğini ve sadece kendisinin ceza aldığına dikkati çekti.

"Mazlumiyetin müdaafası olmaz" diyen Kayan, "Bu konuda üzülmek yerinde dik durmak görevimizdir. Bu zulümlerin hala devam ettiğini görüyorum. İnsanları bu şekilde yargılamak addaleti çok büyük şekilde zedeledi" ifadesini kullandı.

"AĞABEYİMİ MİSAFİR ETTİĞİM İÇİN YARDIM VE YATAKLIKTAN SUÇLANDIM"

Kayan, yargılama başına üst düzey yöneticilikle dava açıldı ama cezayı, örgüt üyelerine yardım ve yataklıktan aldığını vurgulayarak, "Yaptığım yardım ve yataklık da ağabeyimi evimde misafir etmem. Ağabeyini 'misafir etmek' bizim geleneğimizdir. Ağabeyimi misafir ettiğim için yardım ve yataklıktan suçlandım" diye konuştu.

Mahkemenin ağabeyinin, bu davadan dolayı yargılanamayacağı kararına varmasına rağmen kendisi hakkında "yardım ve yataklık" suçundan ceza verildiğine işaret eden Kayan, "Ona yardım ettiğim gerekçesiyle 3 yıl 9 ay ben cezalandırıldım. Bunu tüm insanlarımızın taktirine bırakıyorum" şeklinde konuştu.
 

Yorum Yap

  • Henüz Yorum Yok !