Ocak Ayı Seminer Notları

Ocak Ayı Seminer Notları

Zeynepder’in bu seneki eğitim projelerinden olan “Her yönüyle kadını konuşuyoruz” seminerlerinden ikincisi olan Ocak ayı semineri 04.01.2020 Cumartesi günü yapıldı. Seminerin konuğu Sümeyye Ülger Hanımefendi idi.

Seminer  Konusu, "Toplumsal hayatta Müslüman ve çağdaş kadın”idi. Seminere Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlanıldı. Daha sonra sözü Sümeyye Ülger Hanımefendi aldı. Konuşmasının giriş bölümünde seçilen konunun isabetli bir karar olduğunu, günümüzde “kadın hakları” çığırtkanlığı yapılarak İstanbul Sözleşmesi gibi fıtratı bozan anlaşmanın uygulamaya çalışıldığını belirtti. Toplumsal hayatta kadını konuşacaksak ilk önce toplumsallaşmak ne demek onu iyi anlamamız gerektiğini belirten Sümeyye Ülger Hanımefendi; “Toplumsallaşmayı,  yaşadığı topluma bir şeyler katmak veya almak olarak yorumlayabiliriz.” dedi.
Daha sonra "Müslüman kimdir?" sorusunun cevabını; Lailaheillallah’ı dili ile ikrar, kalbi ile tasdik edip tüm azaları ile bu kelimenin cehdini veren kişidir diye belirtti.
"Mü´min erkekler ve mü´min kadınlar birbirlerinin velileridirler. İyiliği emreder, kötülükten sakındırırlar, namazı dosdoğru kılarlar, zekâtı verirler ve Allah´a ve Resulü'ne itaat ederler. İşte Allah´ın kendilerine rahmet edeceği bunlardır. Şüphesiz, Allah, üstün ve güçlüdür, hüküm ve hikmet sahibidir." Tevbe suresi 71. Ayet ışığında Allah’a kul olma konusunda kadın erkek eşittirler, sorumluluk bakımından farkları vardır." diye açıklayan Sümeyye Ülger Hanımefendi: "Ayetler “Ey iman edenler!” diye gelir bu da bize Allah’u Teala’nın katında kadın ve erkeğin eşit olduğunu bize gösterir." diyerek ekleme yaptı. Toplumun ıslah çalışmalarında kadın ve erkek aynı ölçüde yükü omuzlamalıdır diye de belirtti.
Sözlerine, "Günümüzde kadın hakları çığırtkanlığı yapanların dedeleri ne yapmış?" başlığı altında devam eden Sümeyye Ülger; İslam’dan önce kadının toplumdaki yerinin hiç de iyi olmadığını hatta insan yerine konulmadığını, bir meta olarak alınıp satıldığını; lakin İslam’la kadının ayakları altına cennet serildiğini, fıtrat dini olan İslam'ın, kadını koruduğunu belirtti.
“Ey insanlar! Sizi bir erkekle bir dişiden yarattık ve birbirinizle tanışmanız için sizi soylara ve kabilelere ayırdık. Allah katında en üstününüz en çok takva sahibi olanınızdır. Allah bilendir, (her şeyden) haberdar olandır.” Hucurat Suresi 13. Ayetini hatırlatan Sümeyye Ülger Hanımefendi; Müslüman kadının yapması gerekenleri maddeleyerek sözlerine son verdi:
1)Müslüman kadın Allah’a kuldur, gereğini yerine getirecek
2)Müslüman kadın kendine yatırım yapacak, nasıl olacak bu yatırım
a) Kuran-ı Kerim’i iyi bilecek
b) Siyer bilgisi olacak
c) Her konuda donanımlı olacak
d) Kendini eğitmeli
e) Çocuğunu eğitmeli
f) Toplumsal alanda yerini bulmalı
İstifade edebilmeniz duası ile...

Yorum Yap

  • Henüz Yorum Yok !