`Müslüman Kadının Rol Modeli Hz. Meryem`dir`

`Müslüman Kadının Rol Modeli Hz. Meryem`dir`

Kayseri`de düzenlenen "Hz. Meryem ve Müslüman Kadının İffeti" konulu programında yapılan konuşmalarda, Müslüman kadının rol modelinin Hz. Meryem olduğuna dikkat çekildi.


 
 
KAYSERİ - Peygamber Sevdalıları Platformu ve Kayseri Umut Der tarafından bayanlara yönelik “Hz. Meryem ve Müslüman Kadının İffeti” konulu bir program düzenledi. Melikgazi Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen programa Kayserili bayanlar, yoğun ilgi gösterdi.
 
Programda konuşan Esma Aksoy, iffet konusuna değinerek, Müslüman kadınlarının rol modelinin Hz. Meryem olduğunu belirtti ve iffetin sadece kadınlara değil, erkeklere de farz olduğunu ifade etti.  Müslüman erkeklerin Hz. Musa ve Hz. Yusuf’tan ders çıkarmaları gerektiğini de söyleyen Aksoy, günümüz toplumunun bu isimleri anlamaktan uzak olduğundan yakındı.
 
Zamanın Zeynebi Derneği Başkanı yazar Sabiha Ateş Alpat ise “Bugünün Müslüman hanımları 25 dakika boyunca bir kek tarifi üzerine konuşabiliyorlar. Kitap okumuyorlar, ama saatlerce televizyon başından kalkmıyorlar. Çeyizine dizi koyarsan, öte tarafta sandığından dizi çıkar. Çeyizine ayet-hadis koyarsan, öte tarafta sandığından ayet-hadis çıkar. Bugün erkek arkadaş normal hale geldi. Sosyal medyada utanma kalmadı. Erkeklerle cilveli, endamlı konuşuluyor. Fuhuşu sevdiren dizilerin bu ülkede rekor kırması zoruma gidiyor. İffetinizi korumak istiyorsanız, bakışlarınızı aşağı indirin. Hayânızın kaybolmasını istemiyorsanız, erkeklerle endamlı konuşmayın. Tesettür bir kimliktir. Konuşmak, giyinmek ve endamın hepsi tesettürün birer parçasıdır. Çarşaf giyinince tesettüre girmiş olmuyorsunuz, hal ve davranışlarınız, tavırlarınız da tesettürdür. Tesettürü sadece kıyafete indirgemek yanlıştır.” dedi.
 
Program, kız çocuklarının okuduğu şiir ve sinevizyon gösterisiyle sona erdi. (İLKHA)
 

 

Yorum Yap

  • Henüz Yorum Yok !