Kitap Söyleşisi

Kitap Söyleşisi

Ana Yüreği Kitabı Söyleşisi

   14 şubat 2019 Perşembe günü Sabiha Ateş Alpat hocamızın ‘Ana Yüreği ‘ kitabının sorulu – cevaplı söyleşisi yapıldı. Programımız Kuran–ı Kerim tilavetiyle başladı. Söyleşimiz samimi bir hava ve sohbet ortamında gerçekleşti. Sabiha Ateş Alpat Hocamız ,’Sizi kitap yazmaya iten şey nedir? ‘ sorusuna , ‘ben ilk İslam’la tanıştığımda okumaya romanlarla başladım bu romanların hepsi bana çok şey katmıştırlakin, tevhidle romanı birleştiren çok az kitap olduğunu fark edince ve daha çok kişiye tevhid mesajı ulaşmalı düşüncesiyle kitap yazmaya karar verdim' dedi. Başka bir soruda romanlardaki  insanların gerçek hayatla bir bağlantısı olup olmadığı sorulduğunda ise,'evet gerçek hayattan kesitler var, gerçek hayattan kurguluyorum' diye belirtti.

   Söyleşiye gelen konukların ortak görüşü olarak, kitapta ilgi çeken kısmın evlatlarından ayrılan bir annenin mektuplarında evlatlarına islamı tebliğ ettiği ve üstüne basa basa yazdığı onu en çok mutlu edecek şeyin İslam üzerine yaşamaları olduğunu belirtmesi ana fikir olarak  ortaya çıktı.

   Sabiha Ateş Alpat hocamızın bizi çok duygulandıran söyleşisinden sonra dernek gönüllülerinin misafirlere yaptığı ikram ve çekilişler ile devam etti. Ardından bir daha ki kitap söyleşiprogramında tekrar buluşmak üzere sözleşildi ve program son buldu .

Yorum Yap

  • Henüz Yorum Yok !