Hacc'ın Rabbi sadece başörtüsünü mü emrediyor?

Hacc'ın Rabbi sadece başörtüsünü mü emrediyor?

AKP Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak, Konya Milletvekili Gülay Samancı ve Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Beyazıt 31 Ekim günü Meclis'e başörtüsüyle gireceklerini açıkladı. Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey ise kararını grubu ile paylaşacağını söyledi

Küre Medya / Haber Merkezi 

"Haccdan sonra başörtüsünü çıkarmak çok ağır olacaktı" diyen milletvekilleri acaba Hacc'dan sonra Allah'ın kanunları dışında kanun çıkaran bir mecliste bulunmayı hafif mi görüyorlar? 

Haccın, Beytullahın Rabbi mü'min kadınlara tesettürü emrettiği gibi hükmün sadece Allah'a ait olması gerektiğini de emrediyor. İlahi otoriteye dayanmayan tüm sistemlerin reddedilmesini, dinin sadece Allah'a ait kılınmasını istiyor.


Açıklık hali Allah'ın emrine isyan oluyor da, O'nun hükmünü dikkate almamak, modern türbeler, anıtlar,heykeller karşısında tazim ve saygı duruşunda bulunmak, Faizin, zinanın, içkinin, müstehcenliğin önünü açan ve hatta o davranışları koruma altına alan bir sistemin parçası olmak isyan olmayacak mı?

İşte o açıklamalar:

AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, "Hac dönüşünde tesettüre girme noktasında bir karar aldık. İrademizi ortaya koyduk ve bundan sonraki Meclis çalışmalarında başörtülü bir şekilde devam etmeyi düşünüyoruz, inşallah başörtülü bir şekilde gireceğiz" dedi.
Samancı, başörtüsüyle Meclis çalışmalarına katılmasının herhangi bir sıkıntıya sebep olmayacağını belirterek, şöyle konuştu:

"Hac dönüşünde tesettüre girme noktasında bir karar aldık. İrademizi ortaya koyduk ve bundan sonraki Meclis çalışmalarında başörtülü bir şekilde devam etmeyi düşünüyoruz, inşallah başörtülü bir şekilde gireceğiz. Meclis'te sıkıntı olacağını zannetmiyorum, inşallah olmaz. İnanç özgürlüğü vardır. İnanç özgürlüğünün gereği, inandığın gibi yaşama hakkına sahip olmaktır. Bu anlamda anayasal olarak da insani değerler olarak da zaten böyle bir hakka sahibiz. Neden inandığımız gibi yaşayamayalım? Başörtümüzü örtmek istiyorsak neden örtmeyelim? İnşallah bu anlamda bir sıkıntı olmaz. Herkesin bizi saygıyla ve anlayışla karşılamasını bekliyorum."
Aynı zamanda TBMM'deki en genç kadın milletvekili olan Dalbudak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hac ibadetinin ardından Meclis'e başörtüsüyle girme kararı aldığını belirtti.  

Geçen yıl da hacdan döndükten sonra bunu düşündüğünü fakat gerçekleştiremediğini dile getiren Dalbudak, "Demokratikleşme yönünde atılan adımlarla ülkemizde inanç özgürlüğü de gelişti. 31 Ekim'de Meclis'e başörtüsüyle girmeyi düşünüyorum. Anayasa'ya göre herkes vicdan, dini inanç ve kanaat hürriyetine sahiptir. Anayasal hakkımızı kullanmamıza hoşgörü ile bakılacağına inanıyorum" diye konuştu.

AK Parti'nin Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Beyazıt Kaçar, Meclis'e başörtülü gideceğini ifade etti.

Sevde Beyazıt konuyla ilgili olarak daha önce yaptığı açıklamada "şimdilik Meclis'e başörtülü girmeyi düşünmüyorum" demişti. Ama Hacca gittikten sonra Haccın kendisini çok etkilediğini ve orada taktığı başörtüsünü çıkartmayacağını söyledi.

31 Ekim günü Meclis'e başörtülü olarak gireceğini ifade eden Sevde Beyazıt, aynı zamanda şair-edebiyatçı-düşünür Erdem Beyazıt'ın da kızı.

Yorum Yap

  • Henüz Yorum Yok !