gulravza
Bismillah
DUÂ: 8
|
 |
« : 03 Haziran 2007, 21:17:02 » |
|
Lisede Namaz
Kızının Son Zamanlardaki Davranışlarından Şüphelenen Bir Annenin Takibi Sonucu İstanbul Bağcılar Lisesi'nde Önce Erkek Öğrencilerin, Sonra da Kızların Ders Saatlerinde Topluca Namaz Kıldığı Ortaya Çıktı.
Kızının son zamanlardaki davranışlarından şüphelenen bir annenin takibi sonucu İstanbul Bağcılar Lisesi’nde önce erkek öğrencilerin, sonra da kızların ders saatlerinde topluca namaz kıldığı ortaya çıktı. Okulun bodrumunun mescit haline getirildiğini söyleyen ve toplu namazı kameraya kaydeden annenin sorusunu bir müdür yardımcısı, "Bando takımı malzeme koyuyor. Bazen de öğrenciler namaz kılmak için seccade atabiliyorlar" diye yanıtlıyor.
İSTANBUL Bağcılar Lisesi’nde okuyan kızlarının son zamanlarda derslerini ihmal edip namaz kılmaya başlaması ve başını örtmesi üzerine araştırma yapan K. ailesi, aynı lisede okuyan kız ve erkek öğrencilerin ders saatleri sırasında bir odada toplu namaz kıldıklarını ortaya çıkardı. Bir dedektif gibi kızının peşine düşen anne G.K, okulun alt katının mescit haline getirilen bir bölümü bulunca 14 ve 15 Mayıs günleri mescide girenleri gizlice takip etti. G.K, sınıflarda ders verilirken birkaç erkek öğrencinin bir müdür yardımcısıyla birlikte mescit haline getirilmiş odaya girdiğini, namaz kıldıktan sonra ayakkabılarını giyerek dışarı çıktığını gördü. Erkek öğrencilerin mesciti terketmelerinin ardından 8-10 kız öğrencinin de odaya girip ayakkabılarını çıkardığını, seccadeler üzerinde üçerli saf tutup başlarını tülbentlerle örterek namaza durduğunu gören anne, bütün olanları kameraya kaydetti.
KAMERAYA KAYDETTİ
Durumu Show TV Haber Özel’e aktaran anne G.K, olayı okul yöneticilerine de bildirdi. Yöneticilerden bir kısmı olayı doğrularken, bazıları habersiz olduklarını belirttiler. Anne G.K’nın, "Okulun bodrumunda mescit yasak değil mi?" diye sorduğu bir müdür yardımcısı, "Bando takımının malzemelerinin koyulduğu yerde, bazen öğrenciler namaz kılmak için seccade atabiliyorlar. Burada namaz kılındığını bilmiyorum, ama böyle bir talep gelirse değerlendiriz" yanıtı verdi.
BEYNİNİ YIKADILAR
Kızının özellikle şu an yurtdışında bulunan eski din kültürü öğretmeninden çok bahsettiğini belirten baba İ.K’ ise bu kişilerin özellikle başarılı öğrencileri yanlarına alarak onları eğittiklerini iddia etti. Kızının beyninin yıkandığını kaydeden baba, devlet liselerinde bu tür eğilimlerin kontrolsüz bırakıldığını ve yöneticilerin konuya gereken önemi vermediğini söyledi. 6 ay öncesine kadar mutlu bir yuvası olduğunu bildiren İ.K, kızının bir anda namaz kılmaya başladığını ve tüm uğraşlara rağmen onu bu yaşam şeklinden ayıramadığı belirtti.
Ders saati
Erkek öğrencilerin çıkmasının ardından odaya kız öğrenciler giriyor. Ders zamanı başlarını örtüp sıralar halinde saf tutan öğrenciler namaza duruyor. Yerleri halı ve seccade kaplı bu odanın duvarında namaz saatlerini kaçırmamak için bir de duvar saati asılı. Erkek öğrencilerle birlikte namaz kılan Müdür Yardımcısı Sani Tunç olaydan sonra gazetecilerin tüm aramalarına rağmen ortaya çıkmadı.
Yer bulsam sınıf yaparım
Bağcılar Lisesi Müdürü Asker Yavuz, mescit olduğu iddia edilen yerin kızların soyunma odası olduğunu belirterek, "Kızlar beden eğitimi dersi için soyunma odası olarak kullanıyor. Bir de tiyatro çalışmaları için kostüm giymek için kullanılıyor" dedi. 41 yıllık eğitimci olduğunu ve eğitim yılı sonunda emekli olacağını söyleyen Yavuz, Atatürkçü olduğunu ve verilmeyecek bir hesabının olmadığını belirterek şunları söyledi: "Eğer ki, bir öğrenci orada bireysel olarak namaz kıldıysa bilmiyorum. Ben görmedim. Ayrıca kıldığını görsem de bir şey diyemem. Bu okulda 30 yıl görev yaptım. 2000 öğrencimiz var ancak okul yetersiz. Yer bulsam öncelikle sınıf yaparım."
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zeynep nur
Bismillah
DUÂ: 4
herşey Allah rızası için bu cağın zeynebi olablmek
|
 |
« Yanıtla #1 : 04 Haziran 2007, 07:28:09 » |
|
Allah razı olsun kardeşim...%99 u müslüman olan bi ülkede namaz kılmak yasak..cumhuriyet degil,din elden gidiyor...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Soldier Of ALLAH
Bismillah
DUÂ: 5
((((( MY HIJAB IS MY CHOICE, IT IS MY FREEDOM ))))
|
 |
« Yanıtla #2 : 04 Haziran 2007, 19:37:01 » |
|
türkiyenin %99 müslüman olsaydi bu hale gelmezdi ... kimlikte islam yazmakla müslüman olunmuyor ki artik o da kalkicak...birakalim müslüman olmalarini insan degiller...demokrasi diyorlar avrupanin herseyine özeniyorlar onlara benzemek icin kendi kimliklerini kaybediyorlar...birazda dogru yönleri örnek alsalar ya... ben almanyada yasiyorum ve böyle bir haber burda olsaydi cok gülerlerdi ... burda katolik hastanelerinde bile müslümanlarin namaz kilabilmeleri icin mescit yapilmis arti okullarda kilinsada kimsenin sesi cikmaz..... türkiyede namaz kilamak isteyince her nedense beynin yikanmis oluyorsun...gerici oluyorsun vs vs... nediyelim Allah islah eylesin ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ebu Yasin
Elhamdülillah

DUÂ: 46
La İlahe İllALLAH
|
 |
« Yanıtla #4 : 04 Haziran 2007, 22:51:25 » |
|
alçaklaaarrr
oof of nerden tutsam elimde kalıyo...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
selim bay
Bismillah
DUÂ: 2
|
 |
« Yanıtla #5 : 06 Haziran 2007, 15:01:33 » |
|
NAMAZ İNSANI KILAR.. DER İSMET ÖZEL. AMA BAZENDE NAMAZ İNSAN OLMAYANIDA ORTAYA ÇIKARIR... GEÇEN GÜNLERDE ÇIKARDIĞI GİBİ..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zeynepder2
Editör
La Hukme iLLaLLaH

DUÂ: 639
|
 |
« Yanıtla #6 : 06 Haziran 2007, 15:07:48 » |
|
aksamki capraz ateste vardi bu konu sinir oldum reha muhtari gormeliydiniz ya adam zamanin ebu cehili resmen oruc tutmak ogrencinin dersini etkilezmis ama namaz etkilermis bak bak nelerde yumurtluyor adam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
selim bay
Bismillah
DUÂ: 2
|
 |
« Yanıtla #7 : 06 Haziran 2007, 15:13:43 » |
|
Allah hidayet etsin Arkadaşlar biliyormusunuz? Reha Muhtar'ın babası Marmara Ünv.nde ilahiyat profösörü... Zaten babası bile sevmiyormuş adamı.. Bizim arkadaşın ayrıca hocası olur. Oradan biliyorum.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Cumali
Bismillah
DUÂ: 5
|
 |
« Yanıtla #8 : 11 Haziran 2007, 21:14:55 » |
|
SELAMUN ALEYKÜM- ALLAH SİZDEN RAZI OLSUN-BÖYLE BİR OLAYI GÜNDEME GETİRDİĞİNİZ İÇİN- BENCE NE OLURSA OLSUN BİZ İŞİMİZE BAKALIM (YANİ ALLAHA KULLUK YAPMAYA DEVAM EDELİM)-SONUÇTA HERKESİN YAPMASI GEREKENLER VARDIR-ONLARDA KENDİ YAPMALARI GEREKENİ YAPIYORLAR-YANİ KARŞILIKLARINI ALACAKLARI İŞİ YAPIYORLAR-BİZDE O ZAMAN KARŞILIĞINI ALACAĞIMIZ İŞE BAKALIM-ALLAHA EN GÜZEL NASIL KULLUK EDİLECEKSE O ŞEKİLDE KULLUĞUMUZU YAPALIM-BU GİBİ OLAYLAR BİZİ YILDIRMASIN-VE NE OLURSA OLSUN ASLA TAVİZ VERMEYELİM- UNUTMAYIN BİZ HESABI ALLAHA VERECEĞİZ-ALLAHIN KULLARINA DEĞİL- ALLAHA EMANET OLUN-
|
|
|
|
|
|
 HAYAT ; İMAN VE CİHADDIR...BENCE...
|
|
|
Zeynepder2
Editör
La Hukme iLLaLLaH

DUÂ: 639
|
 |
« Yanıtla #9 : 11 Haziran 2007, 22:19:39 » |
|
oyle kardesim hesabi ALLAHA verecegiz ve tek basimiza olacagiz herkes kendi hesabini kendi verecek ALLAH o gun bize yardim etsin rahmetiyle merhamet etsin
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sergenn
Elhamdülillah

DUÂ: 3
|
 |
« Yanıtla #10 : 14 Haziran 2007, 20:52:27 » |
|
kendileri yapıp ta bilmedikleri için suç bastırıorlar
|
|
|
|
|
|
BİZ SENİ SEVİNMEK İÇİN SEVMEDİK Kİ!!!ÖLÜMÜNE BEŞİKTAŞ...ATAM İZİNDEYİZ!!!
|
|
|
|