Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Peygamberler 2007 yılında teftişe gelse? Raporda ne yazar?  (Okunma Sayısı 546 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
คℓρєяєη
Laİlaheİllallah

DUÂ: 191
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : 17 Kasım 2007, 23:31:00 »

Bir manzara düşünün…

Önde Fahri Kainat Efendimiz, arkasında Peygamberler ordusu.

Yaşadığınız şehri teftişe geliyorlar…

….ve teftiş başlıyor

Kabe’yi inşa eden İbrahim (as), inşaatın demirinden çimentosundan çalan bir müteahhidin yüzüne tükürmez miydi?

Kalitesiz iplikle ördüğü kazakların üzerine, kalite bir markanın ismini basarak onu piyasaya süren konfeksiyoncular, Hz. İdris’in yüzüne nasıl bakacak?

Çürük ve kalitesiz tahtalarla üretilen mobilya malzemelerini, kalite mal fiyatına satan marangozlar, Hz. Nuh’un hayatını okurken yaptıklarından utanmaz mı?

Mobilyaların kalitesiz maldan üretildiğini bile bile, süslü mağazasında, manken gibi kızlara pazarlatarak pahalıya satan mobilya mağazasının sahibi, Hz. Nuh’un yüzüne nasıl bakacak?

Sütüne su karıştırarak daha çok para kazanmaya çalışan bir besici, Hz. Salih’in hayatını bilse neye yarar bilmese neye yarar?

İşlettiği ekmek fırınında, ekmeğin gramından çalarak daha karlı olduğunu sanan bir fırıncı, Hz. Zülkifl’in mesleğini devam ettirdiğini anlamış mıdır?

Hastalarını muayene ederken, onların kalbinden önce ceplerine bakan, zengin hastalarıyla ilgilenip fakirlerin yüzüne bakmayan, hastane odasında değil özel muayene salonunda hastasıyla daha çok ilgilenen doktorlara, ilk şamarı Hz. Lokman atmaz mı?

En çok rüşvet veren ilaç fabrikasının ilaçlarını hastalarına yazmayı prensip edinmiş bir hastane başhekimi, Hz. Lokman’ın yüzüne bakabilir mi?

Dokuma tezgahında çalışan bir dokumacı, Hz. İlyas’ın mesleğini devam ettirdiğinin bilincinde olmak zorunda değil mi?

Balık tezgahında, kokmuş balıkları “taze balık” diye satmaya çalışan bir balıkçı, Hz. Yunus deyince neyi hatırlıyor acaba?

Bahçesinde yetiştirdiği sebze ve meyveleri hormonla şişiren bir bahçıvan, Hz.  Üzeyir’in bir bahçıvan olduğunu, bağ ve bahçe işleriyle uğraşanların piri olduğunu bilmek zorunda değil mi?

Alemlere rahmet olarak yaratılan Fahri Kainat Efendimiz, “20. yüzyılın pazarlama tekniklerini öğrendiniz de, benim ticaret ahlakımı niye unuttunuz?” diye sorarsa bizim esnafımız ne diyecek?

* * * * * *
Bu yazıyı “eleştirilere” cevap vermek için yazmadım aslında. Hatta beni bir önceki yazımdan dolayı eleştirenlere teşekkür borçluyum. Bu yazıyı yazmama vesile oldukları için.

Peygamberlerini anlamayanlar beni anlar mı bilmiyorum tabi?

Allah’ın yeryüzüne gönderdiği bir memurun örnek ahlakı, bir devlet memuruna örnek olamaz mı?

Kurgu yazamazsın diyenler, “Hz. Peygamberi 2007 yılına getiremezsin” mi demek istiyor?

Ben kurgu yazısı yazarken “devlet memuru olsaydı rüşvet alır mıydı?” diye sorgulayınca, “Koskoca Peygambere o mesleği nasıl yakıştırıyorsunuz?” diye soranlar mı Peygamberleri yanlış anlamış, yoksa ben mi?

Allah (c.c) Peygamberine çobanlık yaptırıyor…

Hepimiz, hangi işi yapıyor olursak olalım, "0(sav), benim yerimde olsaydı!” diye düşünebilsek ne güzel olurdu.

Bu yazımda da, bundan önceki yazımda da tek amacım bu gerçeği anlatmaktı.

Tabi anlayana!

* * * * *
Teftiş bitiyor…

Teftiş raporunda şöyle bir cümle olur galiba;

Levha asılmasını emreden ya da tavsiye eden hiçbir Peygamber olmamıştır tarihte.

Buna rağmen teftiş edilen birçok işyerinde “besmele” levhası olduğu halde, iş yaparken “şeytanla” birlikte hareket edildiği tespit edilmiştir.

Sait ÇAMLICA

Eğitimci – Yazar

Şahid'im!
Elhamdülillah
**

DUÂ: 22
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : 18 Kasım 2007, 08:46:36 »

Yazı  Düşündürücü...Yalnız"Kabe’yi inşa eden İbrahim (as), inşaatın demirinden çimentosundan çalan bir müteahhidin yüzüne tükürmez miydi?"..

Burası  Güzel  olmamış...Keşke bu  ifadenin yerine O'na has bir tavır şekli yazılsaydı...
secdegülü
Bismillah
*

DUÂ: 6
Çevrimdışı Çevrimdışı

RABBİM;En sevdiğini en sevdiğim eyle ve değmesin s

« Yanıtla #2 : 18 Kasım 2007, 19:16:54 »

Allah Rasulü 571 de degil de bu gün gelseydi yani 2007 da yani bu gün gelseydi ne olur du?
Acaba yine hz. Muhammed sav.e Hira Dagın da peygamberlik geldikten sonra eve gittigin de
ya Hatice Cebrail geldi ve bana Allahın peygamberi oldugumu söyledi.Ben şimdi ne yaparım kimden yardım isterim bu çok çetin ve zorlu bir iş dedigin de hz. Hatice gibi:
üzülme ben varım Allah bize elbette yardım edecektir diyebilirmiyiz..
21. Asırda böyle bir eş bulunabilir mi?

Acaba yine:

Senin arkadaşın Muhammed var ya deli.Bu gece Mescid_i Aksaya gittigini söylüyor.
Bir gecede o kadar yol gidilirmi?dediklerin de
Bunu kim söylüyor,Muhammed mi.
Evet
O zaman doğrudur diyen bir Ebu Bekir (r.a.) gibi sadık olabilirmiyiz?

Acaba yine bi kayanın üstüne çıkıp
La ilahe illALLAH  Muhemmdun Rasulüllah diyebilirmiyiz?

Acaba yine
Ya RasulALLAH  Kabede ne zaman namaz kılacagız ? diye soran
Kim Allah Rasulüne ve Müslümanlara bir zarar verirse karşısında beni bulur diyen Hattabın oglu bir Hz. Ömer (r.a) gibi olabilirmiyiz?

TÜM OTORİTEYE BAŞ KALDIRABİLİR MİYİZ?

Acaba yine
İki nur sahibi Hz. Osman r.a gibi malımızı mülkümüzü son kuruşuna kadar harcayıp o şatafatlı ve rahat hayatı bırakıp
Hz. Osmana ne kaldı ? diye soruldugunda
Allah ve Rasulü kaldıdiyebilirmiyiz?

Acaba yine Peygamber Medineye göç ederken yatagına ölümü göze alarak yatan Hz. Ali r.a gibi olabilirmiyiz?
Acaba yine Rıdvan da ki o samimi havayı bulabilir miyiz?
Tüm güç ve otoriteye karşı malımızla canımızla hangi şart ve ortamda olursa olsun Allah Rasulünü korumak için söz verebilir miyiz?
Anam babam sana feda olsun ;canım sana feda olsun Ya RasulALLAH  diyebilir miyiz?

Acaba yine Peygamber sav medineye giderken hep birlikte yürekten bir ses

AY DOĞRU ÜZERİMİZE DİYEBİLİR MİYİZ?

Acaba yine Peygamber Medineye göç ettiginde: Peygamberin devesi inşAllah benim evimin önünde durur diyebilirmiyiz?
Deve, Sehiyl ve Süheyl gibi iki öksüz kardeşin gösterdikleri sevinci bizde gösterebilirmiyiz?

HERŞEYİM SANA FEDA OLSUN YA RASULALLAH DİYEBİLİRMİYİZ Huh?

Acaba yine Uhudda peygamberin dişi kırıldı,
Ama hangisinin kırıldıgını bilmiyorum.orada acı çekerken ben burada duramam.diyen tüm dişlerini kıran deve çobanı bir Veysel Karani de biz olabilir miyiz?

Peygamberin nur yüzünü , gül yüzünü görmek onunla bir kelime olsun sohbet edebilmek için Yemenden Medineye gelen ama göremeyen,
Rasulullahın:
O benim kardeşimdir dedigi peygamberkere karşı aynı aşkı aynı sevgiyi aynı muhabbeti gösteren onun kardeşi olabilme şerefine nail olan bir Veysel de biz olabilir miyiz?

ACABA;

ACABA;

ACABA;

Biz 21. Asrın Müslümanları nereye gidiyoruz ?
Bu gidiş Nereye?
Yarın kıyamette Allahın huzuruna peygamberlerin huzuruna hangi yüzle çıkacagız?
Her yanı maddiyat kokan, para kokan yüzlerimizlemi yoksa hayata ve ahiretimize boşvermişligimizle mi?
Artık silkinip kendimize gelmemiz lazım .
Yoksa Allahın azabı geldikten sonra tevbe dilemek gibi bir şansımız kalmayacak.

HZ. MUHAMMED SAV A SALAT VE SELAM OLSUN
Beyaz Lale
medineye özlem
Laİlaheİllallah

DUÂ: 86
Çevrimdışı Çevrimdışı

mazluma sürgünevi,zalime cihan düştü..

« Yanıtla #3 : 04 Ağustos 2008, 09:47:15 »

Peygamberler 2007 yılında teftişe gelse, raporda ne yazar?

Bir manzara düşünün…

Önde Fahri Kainat Efendimiz, arkasında Peygamberler ordusu.

Yaşadığınız şehri teftişe geliyorlar…

….ve teftiş başlıyor

Kabe’yi inşa eden İbrahim (as), inşaatın demirinden çimentosundan çalan bir müteahhidin yüzüne tükürmez miydi?

Kalitesiz iplikle ördüğü kazakların üzerine, kalite bir markanın ismini basarak onu piyasaya süren konfeksiyoncular, Hz. İdris’in yüzüne nasıl bakacak?

Çürük ve kalitesiz tahtalarla üretilen mobilya malzemelerini, kalite mal fiyatına satan marangozlar, Hz. Nuh’un hayatını okurken yaptıklarından utanmaz mı?

Mobilyaların kalitesiz maldan üretildiğini bile bile, süslü mağazasında, manken gibi kızlara pazarlatarak pahalıya satan mobilya mağazasının sahibi, Hz. Nuh’un yüzüne nasıl bakacak?

Sütüne su karıştırarak daha çok para kazanmaya çalışan bir besici, Hz. Salih’in hayatını bilse neye yarar bilmese neye yarar?

İşlettiği ekmek fırınında, ekmeğin gramından çalarak daha karlı olduğunu sanan bir fırıncı, Hz. Zülkifl’in mesleğini devam ettirdiğini anlamış mıdır?

Hastalarını muayene ederken, onların kalbinden önce ceplerine bakan, zengin hastalarıyla ilgilenip fakirlerin yüzüne bakmayan, hastane odasında değil özel muayene salonunda hastasıyla daha çok ilgilenen doktorlara, ilk şamarı Hz. Lokman atmaz mı?

En çok rüşvet veren ilaç fabrikasının ilaçlarını hastalarına yazmayı prensip edinmiş bir hastane başhekimi, Hz. Lokman’ın yüzüne bakabilir mi?

Dokuma tezgahında çalışan bir dokumacı, Hz. İlyas’ın mesleğini devam ettirdiğinin bilincinde olmak zorunda değil mi?

Balık tezgahında, kokmuş balıkları “taze balık” diye satmaya çalışan bir balıkçı, Hz. Yunus deyince neyi hatırlıyor acaba?

Bahçesinde yetiştirdiği sebze ve meyveleri hormonla şişiren bir bahçıvan, Hz.  Üzeyir’in bir bahçıvan olduğunu, bağ ve bahçe işleriyle uğraşanların piri olduğunu bilmek zorunda değil mi?

Alemlere rahmet olarak yaratılan Fahri Kainat Efendimiz, “20. yüzyılın pazarlama tekniklerini öğrendiniz de, benim ticaret ahlakımı niye unuttunuz?” diye sorarsa bizim esnafımız ne diyecek?

Teftiş bitiyor…

Teftiş raporunda şöyle bir cümle olur galiba;

“Besmele” levha asılmasını emreden ya da tavsiye eden hiçbir Peygamber olmamıştır tarihte.

Buna rağmen teftiş edilen birçok işyerinde “besmele” levhası olduğu halde, iş yaparken “şeytanla” birlikte hareket edildiği tespit edilmiştir.

Eyyubun sabrıyla yangın yerine döndü yüreğim..dua ile aşk ile sabır ile…bir bilsen nerden nereye……
bilginur
La Hukme iLLaLLaH

DUÂ: 174
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : 04 Ağustos 2008, 11:07:33 »

durumumuz içler acısı..
ümmetin çokluğuyla övünür müydü acaba yine efendimiz (s.a.v) keşke az olsaydı da öz olsaydı der miydi? ümmetinin bu parçalanmışlığı O(s.a.v.)' nu ne hale getirirdi..en iyisi bizlerin bu halini görmesin...

Ey RABBim Kur'anı yüreğimin baharı kıl...
fi_zilal_il_iman
Bismillah
*

DUÂ: 3
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : 04 Ağustos 2008, 12:53:36 »

Yapacağımız tek şey herkese islam bilinci vermek  yardım lütfen
Zeynepder2
Editör
La Hukme iLLaLLaH

DUÂ: 639
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : 04 Ağustos 2008, 13:07:52 »

Yazı  Düşündürücü...Yalnız"Kabe’yi inşa eden İbrahim (as), inşaatın demirinden çimentosundan çalan bir müteahhidin yüzüne tükürmez miydi?"..

Burası  Güzel  olmamış...Keşke bu  ifadenin yerine O'na has bir tavır şekli yazılsaydı...

buraya dikkat cekmek isterim....

ve konular ayni oldugundan ,ikiside yorum aldigindan birlestirilmistir
Amâk-ı Hayal
Laİlaheİllallah

DUÂ: 255
Çevrimdışı Çevrimdışı

Geç kalmış adalet...Adaletsizliktir...

« Yanıtla #7 : 04 Ağustos 2008, 21:13:18 »

En çok rüşvet veren ilaç fabrikasının ilaçlarını hastalarına yazmayı prensip edinmiş bir hastane başhekimi, Hz. Lokman’ın yüzüne bakabilir mi ?kardeşim en çok ilgimi bu çekti ilaç firmsında rüşvet alan doktor bakn ne yapıyormuş bunu okumuştum önce hastayı hasa ediyor yani senin şu derdin var şöyle böyle hastayı önce bu tür bir hasta olduğuna inandırıyormuş sonra ilacı yazıyormuş şu an ilaç kullandığım için inanın her ilaç aldığımda tedirgin oluyorum Rabbim ben senin şafi adına içiyorum diyorum vessalam

HAK-PERESTİM, ARZ-I İHLAS ETTİĞİM DERGAH BİR. BİR  NEFES AYRILMADIM  TEVHİDDEN ALLAH BİR...
BEN BENİ BİLMEM HAKİKATTE, SEN BİLİRSİN BENİ, BENİM BİLDİĞİM BİR TEK, ALLAH VE RASULÜDÜR...
İmad
Bismillah
*

DUÂ: 7
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #8 : 05 Ağustos 2008, 10:22:00 »

Allah'ın Resulü aleyhisselat u wesselam gelseydi belkide yapacağı ilk iş : Tevhidi inancını, kardeşliği gönüllere tekrardan tesisederdi.

sevinnur
Bismillah
*

DUÂ: 3
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #9 : 07 Ağustos 2008, 10:41:23 »

bugün Resulullaha gelse "ey iman edenler! iman ediniz" diye seslenirdi. buna kaç müslüman icabet ederdi can-ı gönülden? "anam babam, canım sana feda olsun !" diyebilir acaba? nefislerimizin otokontrolden geçirilmesi dileğiyle...
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: