Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Bush'a 'soykırımı' tanı mektubu  (Okunma Sayısı 275 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
mustafa erdinç
Bismillah
*

DUÂ: 3
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 67



« : 19 Nisan 2007, 10:13:18 »

18 Nisan 2007 Çarşamba 20:32
ABD Kongresi'nde Ermeni tezlerinin baş destekçileri olarak yer alan iki milletvekili, ABD Başkanı George W. Bush'a bir mektup göndererek, 24 Nisan tarihinde yayınlanacak Beyaz Saray açıklamasında ''Ermeni soykırımı'' ifadesini kullanmasını istedi.

Demokrat Parti New Jersey Milletvekili Frank Pallone ve Cumhuriyetçi Parti Michigan Milletvekili Joe Knollenberg'in imzasını taşıyan mektupta, ''ABD, insanlığa karşı işlenen suçların hatırlanmadan ve kınanmadan geçip gitmesine hiçbir zaman izin vermemeli'' denildi.

Pallone ve Knollenberg'in mektubunda, ABD'nin ''Ermeni soykırımını'' tanımasının, gelecekte başka soykırımların işlenmesine engel teşkil etmede önemli rol oynayacağı da öne sürüldü.

Ermeniler'in, sözde soykırımın yıldönümü kabul ettiği 24 Nisan tarihinde ABD başkanları her yıl, Birinci Dünya Savaşı'nın sonunda Osmanlı İmparatorluğu döneminde meydana gelen ''trajik olaylara'' işaret eden ve Ermeni asıllı Amerikalılar'ın acısını paylaşan bir açıklama yayınlıyor.

ABD Başkanı Bush, Beyaz Saray'da göreve başladığı günden bu yana, soykırım ifadesini kullanmadı. Bush geçen yılki açıklamasında, ''bütün insanlık için, bizim ve dünyanın hiçbir zaman unutmaması gereken bir trajedi'' ifadesini kullanmıştı.
Kayıtlı

sonsuza kadar...
AzRa
Laİlaheİllallah
****

DUÂ: 111
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 824


cihad;imanın çekap'ı ... Şehadet çıkan sonuç


« Yanıtla #1 : 26 Mayıs 2007, 21:20:37 »

Şayet farklı bir cevap verselerdi,yada farklı bir tepki,ozaman şüpelenmemiz gerekirdi.

Onlar birbirlerinin dostudurlar ve KÜFÜR TEK MİLLETTİR
Kayıtlı

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer: