MuSALLi
Süper Moderatör
La Hukme iLLaLLaH

DUÂ: 259
*Zervêşayê Pexmêr*
|
 |
« : 25 Temmuz 2011, 15:56:09 » |
|
Her yıl Ramazan ayında olduğu gibi, bu yıl da T.C "Fast food" kanalları "Neşeli-coşkulu Ramazan" kampanyalarına başladılar. Nedir Fast food yayını?
Kim kime ne dedi? Trafik kazasında kaç ölü, kaç yaralı? (sos olarak: acıklı fon müziği).. Bilmemne soruşturmasında yeni gelişme.. X Parti düğmeye bastı!... Seçim anketleri... Başbakan nerede? Bilmemne hastaneye kaldırıldı...
Yani abur cubur atıştırmalık haberler. Böylece (Allah'ın kanunlarını tanımayan) küfür düzeninin kokuşmuşluğunu ve çirkefliğini örtbas etmek, şirk rejimini masumlaştırmak için, suç her zaman kişilere ve söylemlere atılır.
Aynı şekilde, her yıl Ramazan ayının mesajını da örtbas etmek için özel yayınlar, (oynak) ilahiler, filmler, dualar, sözde kardeşlik ve sağduyu mesajı veren abur cubur programlar hazırlayanlar da aynı şer odaklarıdır. "Ramazan'da trafik şöyle şöyle olacak" denilir hep. Hiç bir TV kanalında tevhidi ve cihadi söylem bulamazsınız. Ama Barack Obama'nın Beyaz Saray'daki iftar yemeği pek bi ilgi çeker.
"Coşkulu ve neşeli" safsatalarıyla, oruç günlerini adeta "Milli şölen" havasına sokan kanalları Ramazan ayında izlemeyin, hatta hiç izlemeyin.
En az 30 İslam beldesi işgal altındayken, hergün Müslüman kadınların namusu kirletilirken, T. C devleti yasalarıyla, düzeniyle Allah'a karşı savaşırken, Türkiye'deki onlarca ABD üssü Müslümanları bombalamak için kullanılırken, etraf güllük gülistanlıkmış gibi kardeşlikten falan bahsedilemez. Bu olsa olsa "Tağut kardeşliği" olur.
Ramazan ayı, yani oruç ibadetiyle kişi, nefsiyle cihad eder ve gerçek cihada hazırlık yapar. Cihadın nihai hedefi ise, (batıl ideolojilerle insanların dünya ve ahiretlerini mahvetmeye gayret eden) tağuti otoriteleri saf dışı bırak(acak tevhidi nesiller yetiştirmek ve Allah'ın kanunlarını hakim kılmak için çalış)maktır.

|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zeynepder.
AYAĞINI DENK AL İSRAİL,SENİN NÜFÜSUN KADAR BİZİM SOKAKLARIMIZDA GEZEN KÖPEKLERİMİZ VAR!!
Editör
La Hukme iLLaLLaH

DUÂ: 340
ÇOKŞEY BİLMEK NEYE YARAR?HADDİNİ BİLMEDİKTEN SONRA
|
 |
« Yanıtla #1 : 25 Temmuz 2011, 17:15:44 » |
|
keşke sadece ramazana özel olmasa bu boykot
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vakit
Elhamdülillah

DUÂ: 43
|
 |
« Yanıtla #2 : 26 Temmuz 2011, 10:44:27 » |
|
Ben bu yasağı koyanları boykot ediyorum.bu kadar akılsız ve muhakeme yeteneğinden yoksun muyuz ki her izlediğimizi yutalım? peki soruyorum : bunları izlemezsek düşmanın silahıyla nasıl silahlanacağız , onların yanlışlarını ve hilelerini nasıl tanıyacağız? bu tür şeyleri izleyelim ki onlara onların yanlışlarını gösterelim , onlara verecek bir çevabımız olsun.hedefe doğru atış yapabilmek için hedefin nerde olduğunu ve nasıl olduğunu bilmek lazım , yoksa acemice yorumlar ve tutumlar düşmanı yenilgiye uğratmaz aksine güçlendirir...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zeynepder.
AYAĞINI DENK AL İSRAİL,SENİN NÜFÜSUN KADAR BİZİM SOKAKLARIMIZDA GEZEN KÖPEKLERİMİZ VAR!!
Editör
La Hukme iLLaLLaH

|
 |
« Yanıtla #3 : 26 Temmuz 2011, 12:59:15 » |
|
vakit kardeşim;sizinki de bakış açılarından bir bakış açısı lakin onların izlenmesi onlara reyting kazandırır ve buda pek işimize gelmiyor açıkçası reyting kazanmaları onların güçlenmeleri anlamına geliyor.şimdi diyeceksiniz ki bir ben izlemesem mi reytingleri düşecek.bir siz,bir ben,bir o damlaya damlaya göl olur.boykot bir yandan da bu kanalların kendilerini düzenlemesini de sağlar.mecburlar izleyicilerine göre davranmaya.arz talep meselesi yani selam ile.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vakit
Elhamdülillah

|
 |
« Yanıtla #4 : 26 Temmuz 2011, 14:45:00 » |
|
Küfrü tanımak adına onların kitaplarını okumakta aynı şey olsa gerek.çünki kitaplarını okuyarak onlara maddi bağışta bulunmuş olmuyor muyuz? peki biz bu kitapları okumadan müslüman kardeşlerimize o kitapların sakat yönlerini nasıl göstereceğiz.. bir öneriniz var mı?
reytinglerini yükseltmemek adına onların düşüncelerine yabancı kalmak benim için daha kötü.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zeynepder.
Editör
La Hukme iLLaLLaH

|
 |
« Yanıtla #5 : 26 Temmuz 2011, 20:22:44 » |
|
mümkün mertebe onların kitaplarına para vermeden ulaşmaya çalışarak yada maddi destek olmamaya çalışarak düşüncelerini araştırıp bilgi sahibi olabiliriz.tecrübeyle sabittir.kominizmi ve darviniz mi okul kitaplığımızda ki kitaplardan öğrenmiştim. istenirse mutlaka yolu bulunur bence.tabi bence de dediğim gibi bu benim fikrim.selam ve dua ile.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
MuSALLi
Süper Moderatör
La Hukme iLLaLLaH

*Zervêşayê Pexmêr*
|
 |
« Yanıtla #6 : 26 Temmuz 2011, 23:25:51 » |
|
istenirse mutlaka yolu bulunur bence..
bencede..bulunabiliyor özellikle o tarz kitaplar daha düne kadar izmirin tam göbeğinde bedava dağıtılıyordu kanalllara gelince onun yanlışlarını ögrenirim derken onlara para kazandırmam zaten izlemeden de yanlışlarının farkındayız ,,tabii bu kişisel fikrim ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
MüslümanGenç
Laİlaheİllallah

DUÂ: 90
GELECEĞE UMUTLA
|
 |
« Yanıtla #7 : 27 Temmuz 2011, 10:32:33 » |
|
Tv yi boykot etmek yerine kanalları boykot etmek ilginç bir yöntem. Özelliklede boykota tv5, stv kanal24 gibi kanallarıda eklemek daha da ilginç. Aletlerin hükmü yaptıları icaata göre değişir, siz ramazanda tv lerden hayr adına bir şeyler öğrenecekseniz kim ne diyebilirki, dersenizki evlere tv sokmayalım daha tutarlı bir boykot olabilir, çünkü tv nin yararları ve zararları herkesçe bilinir.
Kanalları boykot edenleri boykot etmek de daha daha ilginç bir konu, hemde sebeb olarak o kanalların ideolojilerini dine karşı tavırlarını neden öğrenmeyelim, kitaplarını okumuyomuyuz mazeretini öne sürmek.. Kitap ve tv karşılaştırması olabilirmi? Hangi kanalın ideolojisi var merak ettim doğrusu? İslami çizgide yayın yapmayan Tv izleyerek bir müslüman hangi konuda bilgi sahibi olabilir?
Güzel bir beyin fırtınası konusu...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zeynepder.
Editör
La Hukme iLLaLLaH

|
 |
« Yanıtla #8 : 27 Temmuz 2011, 19:22:49 » |
|
müslüman genç kardeşim,mesela stv'nin bir ideolojisi var şimdi buraya yazmak olmaz fite çıkarmanın gereği yok,tv boykot edilebilir belki ama bir garip aletin ne kabahati var demi içinde kur-an'ı kerim öğretilen,hadis,fıkıh,tefsir gibi dersler yapılan bazı kanallarda var.madem ki gençlerimizi ve çocuklarımızı tv. başından alamıyoruz o halde onlara yararlı olabilecek kanalları izlemeleri konusunda yönlendirebiliriz.bir de haber alma var biliyorsunuz.biz okuma özürlü bir millet olduğumuzdan daha çok haberleri kanallardan izlemeyi ,görsel olarak takip etmeyi seviyoruz.gerçi kanallar da yanlı yapılıyor haberler de ama müslüman ferasetini de yanımıza alarak haberleri takip edilebilir nede olsa herkes netten takip edemiyor
|
|
|
|
|
|
|
|
|
MuSALLi
Süper Moderatör
La Hukme iLLaLLaH

*Zervêşayê Pexmêr*
|
 |
« Yanıtla #9 : 27 Temmuz 2011, 21:52:48 » |
|
Aslında elimde olsa eve tv koymam ..bence hiç bir yararı yok ama günümüzün insanı özellikle ailenin büyükleri okumak yerine herşeyi bir tuşla ögrenmeye kalkıyor üstüne üstelik duyduklarının doğruluğunu araştırmadan hemen kabul ediyorlar
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vakit
Elhamdülillah

|
 |
« Yanıtla #10 : 28 Temmuz 2011, 11:10:30 » |
|
kominizmi ve darviniz mi okul kitaplığımızda ki kitaplardan öğrenmiştim o kitapların içeriğini buraya yazmıyacam ama şunu ifade etmeden de geçemiyeceğim: darwin diye okudğunuz o evrim , kominizm diye okuduğunuz şeyler sizce orjinal metinlerinde olan şeylerle aynı mi? değil.. birileri bizim yerimize okuyup nedense o tür kitaplara düşman kesiliyor.materyalistlerin fikirleri diye ortada gezen çoğu kitap o yazarın bu yazarın ağzından duyduğumuz şeylerdir. orjinal metinleriyle kıyaslayınca hiçte gerçekçi olmadıklarını görüyorum. islam sosyalizm ile materyalizm arası bir dindir.kafirlere karşı yazarları sırf kafir oldukları için okumayıp yaftalayıp ve diğer insanlarada okumayın!.. bak biz okuduk şunlar şunlar vardı! diyip asıl kaynağa ulaşmamızı engelliyorlar..'dostun cehaleti' ve 'düşmanın hilesi' okumamıza engel oluyor.. bana derseniz ki bir arkadaşımız o orjinal kitaptan aldı ve bizde o kitaba aynı parayı vermemek içiin arkadaş okuduktan sonra ondan alıp okuduk derseniz.tüm açık yüreklilğimle size her gün secdelerimde dua eder ve davranışınızı .kabul ederim...ama okudum dedikleriniz okul raflarından ve sağdan soldan elde edilen bilgilerin bir yorumuysa kusura bakmayın bu fikrinizin doğru olmadığını söylemek bir müslüman olarak benim vazgeçilmez meçburiyetimdir...
ben tv izlerim ama reklam arasına girdi mi o reklamları izlemem.çünki asıl kazandıran reklamdır. herkes reklamı es geçerse sorun kısmi anlamda hal edilir.yine de tercih sizin...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zeynepder.
Editör
La Hukme iLLaLLaH

|
 |
« Yanıtla #11 : 28 Temmuz 2011, 13:15:36 » |
|
vakit kardeşim,mesele birilerin bizlerin yerine kitapları okuyup bunlar tüü kaka sakın okumayın demesi bizimde buna inanmamız değil.bir örnek vereyim,Abdullah azzamın külliyatında kızıl akrep diye bir kitap vardır.rusyayı ve sosyalizmi anlatır.içine çok yorum katmaz.tamamıyla rusyanın ve sosyalizmin gerçeklerini onların dili ve davranışları ile ortaya koyar.böyle yeryüzü gerçeklerini anlatan sayısı bilinemeyecek kadar çok kitap mevcuttur.kaldı ki islam alimlerinin okuyup tavır aldığı bir kitabı bende onaylamam.bunlara ulaşmak illa o kafirlerin kitaplarını alıp onları madden zengin ederek değil,bir çok yolla ulaşmak mümkündür. bir not:okul kitaplığında ki kitaplar onların kitaplarıydı.başkalarının onlar hakkında yazdığı değil.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vakit
Elhamdülillah

|
 |
« Yanıtla #12 : 29 Temmuz 2011, 11:10:47 » |
|
Seyyid kutup(Allah makamını yüce eylesin) batıyı ayetlere mahkum etmeyi başardı ama seyyid kutup batıyı tanımazdı ve onun fikirlerine karşı acemi tavırlar aldı.
Dr.Abdullah azam (Allah makamını yüce eylesin) batıya karşı cihadla karşılık verip onlara en güzel dersi verdi ama batının fikirlerine karşı net bir çevap veremedi çünki onları yeteri kadar tanımıyordu.
Ali şeriati (Allah makamını yüce eylesin) bir alim değildi şehadet tutkunu bir aydındı ayet bilgisine o kadar sahip olmamasına rağmen batının fikirlerini çok iyi tanırdı ve batıya koca bir darbe indirdi düşünceleriyle. demek istediğim batının düşüncesini 'öyle dedi böyle dedi' lerden değil kendi yazıp çizdiklerinden öğrenmeliyiz. konu uzadıkça uzadı bağışlayın...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
muhammedi sevda
|
 |
« Yanıtla #13 : 01 Ağustos 2011, 10:25:03 » |
|
ama bu zamanda kimin fikri kim neyin nesi ortada, bence bu kadar uzatmayalım, hani derler ya tv aynı bıçağa benzer, bıçağı hem kendi yararın olarak hemde zararın olarak kullana bilirsin, ki tvde öyle. Allah aşkına demeyin ki biz onların kanallarını izleyelimde ne fikirde olduklarını bilelim. Bizim burdada aynı mesele oldu, Tek Türkiye filmini hepimiz biliyoruzdur, aman onların fikri nedir bi öğrenelim diye izlendi bidaha bırakmadılar sonra türkiyede izleme rekoru aldı. Ne oldu? Bi yararı oldumu hayır? Hala devam ediyor....
Bu zamanda girin googleden istediğiniz ateistin ismini verin ne olduğu ne düşündüğü açık ve net ortada.... Ve vakit kardeşimiz bi söz kullandı 'islam sosyalizm ile materyalizm arasında bir dindir.' İslamı asla böyle şeylerle kıyas edemeyiz. Bunları ben çok duydum, bu sözler solcuların, ateistlerin kullandığı bir sözdür.
Geçende (güya kendi aklınca beni kendi sözleriyle kendi tarafına çekmek istiyor) bi akrabamla (Allah ona doğru yolu göstersin) biraz konuştuk, bana diyorki ben solcu değilim ben sosyalist solcuyum (halbuki kendisinin islam ile alakası yok) bak solcu demiyorm, sosyalist solcu, çünkü islam asıl solculuktur, senin bildiğin solculuk değil sosyalist solcu haa.
Siz buna ne diyorsunuz? Görüşlerinizi aldıktan sonra devamını inş anlatacam bakın ne kadar islamı seviyor...
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 01 Ağustos 2011, 11:58:12 Gönderen: Zeynepder. »
|
|
Biz Kur'ân'dan, iman edenler için bir şifa ve rahmet kaynağı olan âyetler indiriyoruz. Zalimlerin de ancak zararını artırır.
|
|
|
vakit
Elhamdülillah

|
 |
« Yanıtla #14 : 01 Ağustos 2011, 11:40:26 » |
|
Muhammedi sevda kardeşim öncelikle fikir alışverişinde bulunduğunuzdan dolayı size teşekkür ederim. islam sosyal hayatı ve maddi hayatın bütününü kapsadığı için bu çümleyi kurdum.ne solu savunurum ne sağı.tek hedefim islam çatısı için zemin hazırlayıcı bir birey olmak. sol islami ,sağ islami , komünist islamı , amerikan islami , ılımlı islam vs çoğaltabiliriz..ben islamın önüne 'hiç bir isim' koymam koyamam. islam sosyalizm ve materyalizm arası bir yoldur derken sosyal hayatı düzenlediğini , materyalizm derken dünyadan el etek çekmemeyi maddi yönünüde yaşamayı kast etmiştim. ki bu söylemimi destekliyecek yüzlerce hadis vardır.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zeynepder.
Editör
La Hukme iLLaLLaH

|
 |
« Yanıtla #15 : 01 Ağustos 2011, 12:05:13 » |
|
islamın orta bir yol olduğunu bende kabul ediyorum.bu konuda vakit kardeşimize katılıyorum.muhammedi sevda o akrabanıza şaşırmadım. doğrusu şu ki,her izm'in doğru bir tek yönü vardır.örneğin solculuk yada sosyalizm sosyal adaletten dem vurur,mensuplarına sosyal eşitlik sözü falan verir.oysa gerçek anlamda sosyal adalet islamda vardır.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|