Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: selamun aleykum  (Okunma Sayısı 608 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
hakikat
AllahuEkber

DUÂ: 262
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : 20 Temmuz 2011, 00:52:20 »

selamun aleykum

hocam http://www.zeynepder.org/forum/index.php/topic,22331.msg77120/topicseen.html#msg77120 verdiğim linkte güzel bir paylaşım var .

yalnız bu paylaşımda ölen birinin bağıra ,çağıra yada minarelerden,ölüm haberini bildirilmesinin yanlış olduğunu açıklıyor fakat nasıl bildirileceği hakkında detaylı bir bilgi yok  bu konu hakkında bizi bilgilendirirmisiniz
ölen birinin öldüğünün insanlara nasıl iletiriz ?

Düşmanın zilleti altındaki rahattan; Cihad altındaki meşakkat daha değerlidir...
Sabiha Ateş Alpat
Yönetici
Laİlaheİllallah

DUÂ: 420
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #1 : 20 Temmuz 2011, 08:20:09 »

Ve Aleykum selam değerli Kardeşim..Müsait olduğum ilk anda soruna cevap vermeye çalışacağım...
Sabiha Ateş Alpat
Yönetici
Laİlaheİllallah

DUÂ: 420
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #2 : 25 Temmuz 2011, 08:24:06 »

Değerli Kardeşim;
selamun aleykum

hocam http://www.zeynepder.org/forum/index.php/topic,22331.msg77120/topicseen.html#msg77120 verdiğim linkte güzel bir paylaşım var .

yalnız bu paylaşımda ölen birinin bağıra ,çağıra yada minarelerden,olduğunu açıklıyor fakat nasıl bildirileceği hakkında detaylı bir bilgi yok  bu konu hakkında bizi bilgilendirirmisiniz
ölen birinin öldüğünün insanlara nasıl iletiriz ?

Bahsi geçen konu için kitaplarda  "Şu şekil bildirilir" diye bir  şeye rastlamak mümkün değildir.. (ya da ben göremedim)..

Haber verme şeklinin nasıllığı konusunda   toplulukları  bağlayan bir şey söyleme yetkisi  olsa olsa müçtehid  imamlarının dır.

Bireysel olarak her mümin  feraset fıkhıyla hareket eder diye düşünüyorum...

Not: Şehir dışındaydım   cevabım bu nedenle gecikti   Kusura bakılmaya...
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: