Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Somali Yardım Bekliyor  (Okunma Sayısı 154 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
MuSALLi
Süper Moderatör
La Hukme iLLaLLaH

DUÂ: 259
Çevrimdışı Çevrimdışı

*Zervêşayê Pexmêr*

« : 18 Temmuz 2011, 20:02:05 »

Kuraklık nedeniyle yerleşim birimlerini bırakarak göç etmek zorunda kalan Somali halkı, son dönemin en büyük felaketlerinden biri olan açlıkla pençeleşiyor. İHH’nın bölgedeki partner kuruluşu ZamZam Foundation ve İslam Konferansı Teşkilatı tüm dünyaya yardım çağrısında bulundu.

Yıllardır süren iç savaş sonucu neredeyse evlerin büyük çoğunluğunun yıkıldığı başkent Mogadişu’ya mülteci akını yaşanıyor. Hükümet her gün 1.500 kişinin daha kente geldiğini; ancak ellerinde onlara verecek yardım olmadığını belirtiyor. Bazı mülteci grupları devlet binalarının yıkıntılarına sığınırken, kent sakinleri imkânları doğrultusunda evlerini sığınmacılara açmaya çalışıyor. Yardım kuruluşları ve İslam Konferansı Teşkilatı bölgede son 60 yılın en ciddi kuraklığının yaşanması nedeniyle acil yardım çağrısında bulundu.

Yaşanan kuraklık neticesinde Somali’de binlerce hayvan telef olurken, temiz içme suyu neredeyse tükenme noktasına geldi. Bölgedeki kuraklık nedeniyle evlerini terk eden insanlar sınır bölgelerine kaçarken, Etiyopya ve Kenya’nın buluştuğu sınırda yer alan Dadaab Kampı’nda 380 bin kişi yaşam mücadelesi veriyor. Kamptaki imkânlar Somalililerin yiyecek ve barınak ihtiyaçlarını karşılamakta yetersiz. Ayrıca kamptaki mültecilerin büyük bir kısmı hasta ve tedavi edilmeleri gerekiyor.

Somali’de kalıcı projeler hayata geçiren İHH İnsani Yardım Vakfı, Somali’de yaşanan kuraklık nedeniyle Somali’nin 3 farklı bölgesinde 7000 kişiye gıda dağıtımı yaptı. İHH’nın bölgedeki partner kuruluşu olan ZamZam Foundation ile birlikte gerçekleştirilen dağıtımlarda 1007 aileye toplamda 10 ton pirinç, 6,5 ton şeker ve 2880 kg sıvıyağ dağıtımı yapıldı.

Somali 1980’lerde de açlık krizi ile dünyanın gündemine oturmuştu. Hâlihazırda yaşanan kuraklığa bir an önce müdahale edilmezse, krizin kıtlığa dönüşmesinden endişe ediliyor. İHH, bölgedeki çalışmalarını hızlandırırken yaklaşan Ramazan ayında bölgede acil yardım projelerinde bulunacak.

Zeynepder.
AYAĞINI DENK AL İSRAİL,SENİN NÜFÜSUN KADAR BİZİM SOKAKLARIMIZDA GEZEN KÖPEKLERİMİZ VAR!!
Editör
La Hukme iLLaLLaH

DUÂ: 340
Çevrimdışı Çevrimdışı

ÇOKŞEY BİLMEK NEYE YARAR?HADDİNİ BİLMEDİKTEN SONRA

« Yanıtla #1 : 18 Temmuz 2011, 20:38:41 »

ağlak açlık,hastalıklar,sefalet bir de iç savaş zavallı halkı iyice bezdirdi.rabbim yar ve yardımcıları olsun inşaAllah.

MuSALLi
Süper Moderatör
La Hukme iLLaLLaH

Çevrimdışı Çevrimdışı

*Zervêşayê Pexmêr*

« Yanıtla #2 : 20 Temmuz 2011, 21:35:18 »

İslam İşbirliği Teşkilatı, Somali'nin bazı bölgelerinde kıtlık bölgesi ilan etti.

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, Somali'de bazı bölgelerde açlık nedeniyle durumun son derece kötü olmasından dolayı bu yerleri kıtlık bölgesi ilan etti.
İİT'den yapılan resmi açıklamada, Somali hükümeti ile yapılan görüşmeler ve İİT İnsani İşler Koordinasyon ofisi ve işbirliği yapılan yardım teşkilatlarının vermiş olduğu bilgiler sonucunda, Somali'de durumun son derece ciddi olduğu belirtilirken, açlıktan en fazla 4 bölgenin etkilendiği bildirildi.
Buna göre Banaadir, Orta Shabela, Aşağı Shabela ve Juba bölgelerine yiyecek girişinde büyük sıkıntılar yaşandığı duyurulurken özellikle çocuklar arasında yüksek seviyede ölüm oranlarının ve yıkıcı kuraklığın yaşandığı, bu şartlarda kıtlık ilanının yapılmasının gerekliliği anlatıldı.
Bu çerçevede İhsanoğlu acil olarak Somali'deki tüm taraflara seslenerek ateşkes ilan edilmesini, yardım teşkilatlarına ihtiyaç halindeki bölgelere ulaşabilmeleri için ön şartsız olarak izin verilmesini, acil gıda yardımlarının ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasını istedi.
Bu gelişmelerin yanı sıra Somali'de bulunan İİT heyetinin Somali Cumhurbaşkanı Şeyh Şerif Ahmed ile Mogadişu'da bugün acil olarak bir araya geldiği haber verildi.
Açıklamaya göre, İİT heyeti Somali Birleşik Yardım Teşkilatları ile de görüştü. Heyet ellerinde bulunan yardım malzemelerini Somali etrafında evlerini terk etmek zorunda kalan ailelere dağıtmayı sürdürüyor. İİT 38. Dışişleri Bakanları Toplantısında Somali için özel bir yardım fonu oluşturmuştu.
AF ÖRGÜTÜ: ÇOCUKLAR İNSANLIK SUÇU İLE KARŞI KARŞIYA
Somali’de devam eden iç çatışmalar ve kuraklık savunmasız çocukları etkiliyor.
El Kuds el Arabi gazetesinin haberine göre, Af Örgütü tarafından bugün açıklanan raporda, Somali’deki çocukların insanlık suçu ile karşı karşıya kaldıkları ifade edildi.
Örgüt ülkede deva neden iç karışıklıklara dikkat çekerek bu çatışmaların çocukları olumsuz yönde etkilediğini açıkladı. Özellikle ülkedeki kuraklığa bağlı olarak açlığın dikkat çekici bir şekilde arttığının altını çizen Af Örgütü; uluslar arası camianın bir an önce önle alınması çağrısında bulundu.
BM SOMALİ'DE 'AÇLIK SALGINI' İLAN EDECEK
Birleşmiş Milletler, son 50 yılın en ağır kuraklığına maruz kalan Somali'nin bazı bölgelerinde açlık salgını yaşandığını ilan etmeye hazırlanıyor.

EŞ ŞEBAB’DAN YARDIMLARA İZİN
Somali'nin güneyi ve iç kesimlerini kontrol altında tutan Es Şebab örgütü, 2009 yılında yabancı yardım gruplarının bölgeye girişine yasak getirmişti. Örgütün bu yasağı hafiflettiği bildiriliyor.
Afrika'nın doğusundaki kuraklık en az 10 milyon kişiyi etkilemiş durumda. Çaresiz durumdaki on binlerce Somalili, komşu ülkeler Kenya ve Etyopya'ya kaçmaya çalışıyor.

ABD’DEN ACİL YARDIM ÇAĞRISI
ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Afrika Boynuzu'ndaki kıtlığa karşı harekete geçme çağrısında bulundu.
Hindistan'da temaslarda bulunan Clinton, ABD'nin tek başına bu bölgedeki krize son veremeyeceğini, uluslararası toplumun da yardımının gerektiğini belirtti.
Afrika Boynuzu'nda 11 milyondan fazla kişi kıtlıkla mücadele ediyor. Kuraklık, Cibuti, Etiyopya, Kenya, Uganda ve iç savaşın hüküm sürdüğü özellikle Somali'yi etkiliyor.
MuSALLi
Süper Moderatör
La Hukme iLLaLLaH

Çevrimdışı Çevrimdışı

*Zervêşayê Pexmêr*

« Yanıtla #3 : 20 Temmuz 2011, 21:37:18 »

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: