Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: İhya Der'e Verilen Ceza İzmir'de Protesto Edildi  (Okunma Sayısı 477 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Zeynepder.
AYAĞINI DENK AL İSRAİL,SENİN NÜFÜSUN KADAR BİZİM SOKAKLARIMIZDA GEZEN KÖPEKLERİMİZ VAR!!
Editör
La Hukme iLLaLLaH

DUÂ: 340
Çevrimdışı Çevrimdışı

ÇOKŞEY BİLMEK NEYE YARAR?HADDİNİ BİLMEDİKTEN SONRA

« : 02 Temmuz 2011, 23:57:33 »

İhya Der'e Verilen Ceza İzmir'de Protesto Edildi

Mustazaf Der İzmir Şubesi, Elazığ İhya-Der üye ve yöneticilerine verilen 150 yıllık cezanın Yargıtay 9. Ağır Ceza Dairesi'nce onanmasını protesto etti.

İZMİR - Elazığ İhya-Der üye ve yöneticilerine verilen 150 yıllık cezanın Yargıtay 9. Ağır Ceza Dairesi'nce onanmasına tepkiler artarak devam ediyor. Son olarak bir tepkide İzmir'den geldi. Mustazaf-Der İzmir Şubesi öncülüğünde Konak Meydanı'nda saat 14.30'da toplanan Müslümanlar, hukuksuz kararı kınadı.

Protesto eyleminde basın açıklamasını okuyan Mustazaf-Der İzmir Şube Başkanı Cemil Genç, Hükümetin kurulan komploları ve yapılan hukuksuz muameleleri görmediğini belirtti. Genç sözlerini şöyle sürdürdü, "Elazığ İhya Der'i illegal bir yapı gibi göstermek için operasyon sırasında CD ve dokümanlar derneğe bırakıldı. Yasal faaliyetler dahi suç gibi gösterilerek, kolluk-yargı paslaşması ile dernek üyeleri insafsızca, haksız yere cezalandırıldılar. Başka yapılara yönelik yapılan bu türden komploları gören hükümet, nedense İhya-Der ve aynı paralelde çalışan derneklere kurulan komplo ve hukuksuz muameleleri görmüyor."

Ergenekon operasyonlarında ele geçen irtica eylem planında İslami kurum ve kuruluşlara bu türden komploların yapılacağının belirtildiğini ifade eden Genç, akredite olan bazı yapılara yönelik bu türden komploların varlığının kabul edilerek, üzerine gidildiği, ancak akredite olmayanlara karşı uygulandığında ise sessiz kalındığını söyledi.

Genç, Mahkeme'nin kararında suç olarak sayılan faaliyetleri şöyle sıraladı; "Haftalık seminer toplantıları yapmak, Kutlu Doğum etkinliği yapmak, Hz. Hüseyin ve Kerbela tiyatro gösterimi yapmak, İsrail'den izin almadan Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılmak, Diyarbakır'daki kutlu doğum etkinliğine katılmak, Filistin'e destek mitingleri düzenlemek, Mekke'nin fethini kutlamak."

Karanlık yapılarak ve devlete seslenen Genç, "Müslüman halkımız ile aramıza girmek için camiamıza karşı uyguladığınız komplo ve tuzaklardan, iftira ve karalamaktan vazgeçin. Tüm provokasyonlarınıza rağmen aklıselimle hareket edip, hukuk çerçevesi içinde halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz" dedi.

Hükümete seslenen Genç, "Adil ve tarafsız olun! Başka camialara yapılan hukuk dışı uygulamalara karşı çıktığınız gibi bize yapılan hukuk dışı uygulamalara ve kurulan komplolara da karşı çıkın. Müslüman halkımızın dini üzerindeki engelleri kaldıracak kalıcı düzenlemeleri bir an evvel yapın" dedi.

Yapılan açıklamanın ardından grup, tekbirler eşliğinde dağıldılar. (İlyas Yıldız - İLKHA)

MuSALLi
Süper Moderatör
La Hukme iLLaLLaH

DUÂ: 259
Çevrimdışı Çevrimdışı

*Zervêşayê Pexmêr*

« Yanıtla #1 : 03 Temmuz 2011, 17:53:50 »

Sıcağın ve anlamsız bakışların altında sesimizi duyurmaya çalıştık.Pek kalabalık bir protesto olmasada etkili oldu inşALLAH

Zeynepder.
AYAĞINI DENK AL İSRAİL,SENİN NÜFÜSUN KADAR BİZİM SOKAKLARIMIZDA GEZEN KÖPEKLERİMİZ VAR!!
Editör
La Hukme iLLaLLaH

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : 03 Temmuz 2011, 18:16:13 »

Sıcağın ve anlamsız bakışların altında sesimizi duyurmaya çalıştık.Pek kalabalık bir protesto olmasada etkili oldu inşALLAH

Rahman razı olsun içlerinde ki yangını haykıranlardan  ağlak
vakit
Elhamdülillah
**

DUÂ: 43
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : 03 Temmuz 2011, 23:36:10 »

bu siteden olmasa böyle bir haberi duymamış olacam...
  anladım ki , yeteri kadar aktif ve endişeli bir müslüman değilim.
ve yine anladım ki , müslümanlar yeteri kadar ses çıkaramıyor.
oy.
Zeynepder.
Editör
La Hukme iLLaLLaH

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : 04 Temmuz 2011, 00:22:09 »

bu siteden olmasa böyle bir haberi duymamış olacam...
  anladım ki , yeteri kadar aktif ve endişeli bir müslüman değilim.
ve yine anladım ki , müslümanlar yeteri kadar ses çıkaramıyor.
oy.

haberi duyurduğumuza sevinelim mi üzülelim mi vakit kardeşim
vakit
Elhamdülillah
**

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : 04 Temmuz 2011, 15:42:45 »

Alıntı
bu haber sizde nasıl bir etki yapıyorsa öyle davranın.

yazdığım yazıda şunu demek istemitşim dünyadan o kadar habersizim ki bu sitededen olmazsa bu haberi duymuyacağım , yani müslüman kardeşime destek vermem için bu haberi duymam lazım bu haberi duymadığm için yardım ve destek vermekten uzak kalıyorum sayenizde duymuş oldum en azından kalben buğz edebiliyorum ihya-der'i kapatanlara.
    ve tüm dünya müslümanları adına üzüldüm.çünki en ufak bir baskı , yıldırma ve cemaatleri kapattıklarında ses etmeyi bir yana bırak haberimiz bile olmuyor
     suçlu biziz.

geriye dönüp bakmalı.nerede? yanlış yaptım.islam dışı sistemler ;islami aramızdan atmak için kaç yüz yıl çalıştıysalar bizde en az onlar kadar çalışıp islami tekrar şehirlere , köylere indirmeliyiz.
      yerle gök arasındaki can damarı koparmışlar yeniden bağlamalıyız.
  suçlu biziz.
Zeynepder.
Editör
La Hukme iLLaLLaH

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : 04 Temmuz 2011, 17:08:30 »

Alıntı
bu haber sizde nasıl bir etki yapıyorsa öyle davranın.

yazdığım yazıda şunu demek istemitşim dünyadan o kadar habersizim ki bu sitededen olmazsa bu haberi duymuyacağım , yani müslüman kardeşime destek vermem için bu haberi duymam lazım bu haberi duymadığm için yardım ve destek vermekten uzak kalıyorum sayenizde duymuş oldum en azından kalben buğz edebiliyorum ihya-der'i kapatanlara.
    ve tüm dünya müslümanları adına üzüldüm.çünki en ufak bir baskı , yıldırma ve cemaatleri kapattıklarında ses etmeyi bir yana bırak haberimiz bile olmuyor
     suçlu biziz.

geriye dönüp bakmalı.nerede? yanlış yaptım.islam dışı sistemler ;islami aramızdan atmak için kaç yüz yıl çalıştıysalar bizde en az onlar kadar çalışıp islami tekrar şehirlere , köylere indirmeliyiz.
      yerle gök arasındaki can damarı koparmışlar yeniden bağlamalıyız.
  suçlu biziz.

kıymetli kardeşimiz,en azından buğz edebilecek bir kalbiniz var şükredin ya oda olmasaydı  masm

asıl suçlular görüp görmemezlikten gelenler,asıl suçlular ellerinden çok şey gelebilecekken ellerini saklayanlar,asıl suçlular hakkı gizleyip, hak için uğraşana 150 yıl  ceza verenler,asıl suçlular onlara yardakçılık edenler vs. vs. kızgın
 biz ancak elimizden bir şey gelmediğine üzülebiliriz.suçumuz bu ,tabi suç ise.zira Rabbimizin bizi elimizden gelmeyen ile mesul tutacağını sanmıyorum..selam ve dua ile.
vakit
Elhamdülillah
**

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #7 : 05 Temmuz 2011, 17:32:18 »

Sizi bilmem ama suçlu benim..
 kendimi suçlu hissetiğim sürece müslüman kardeşlerime yardım etmeme yardımcı olabilecek hareket yüreğimde daima diri tutacağım..
  işte bu yüzden suçlu benim..
Zeynepder.
Editör
La Hukme iLLaLLaH

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #8 : 06 Temmuz 2011, 00:37:01 »

Sizi bilmem ama suçlu benim..
 kendimi suçlu hissetiğim sürece müslüman kardeşlerime yardım etmeme yardımcı olabilecek hareket yüreğimde daima diri tutacağım..
  işte bu yüzden suçlu benim..

Rabbim yar ve yardımcımız olsun vakit kardeşim.bu durumda suç hepimizin.bazen kendimizi kandırdığımız olmuyor değil ama işte züğürt tesellisi  Utngc
MuSALLi
Süper Moderatör
La Hukme iLLaLLaH

DUÂ: 259
Çevrimdışı Çevrimdışı

*Zervêşayê Pexmêr*

« Yanıtla #9 : 12 Temmuz 2011, 15:12:20 »

Hamdolsun duyarlı müslüman kardeşlerimiz tepkilerini dile getirmeye devam ediyor

150 yıllık cezanın Yargıtay'ca onanması İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu tarafından Şanlıurfa'da yapılan basın açıklamasıyla kınandı.

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: