Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: kadınlar fitne sebebi midir?  (Okunma Sayısı 837 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
vakit
Elhamdülillah
**

DUÂ: 43
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : 29 Haziran 2011, 23:58:40 »

bir arkadaşla otururken arkadaşım şu çümleyi kurdu 'bir toplumu ifsat edende kadınlardır ,düzeltende kadınlardır , kadınlar fitne sebebidir' sesi haramdır şusu haramdır vs. devam etti.buranın bu soruyu sormaya müsait bir site olması hasebiyle bende bu arkadaşın dediklerini size ilettim..
  sizin bu konudaki görüşleriniz nelerdir? ..

eğer yukarıdaki arkadaşa katılıyorsanız , lütfen delillerinizi göstermeyi ihmal etmeyiniz.
Zeynepder.
AYAĞINI DENK AL İSRAİL,SENİN NÜFÜSUN KADAR BİZİM SOKAKLARIMIZDA GEZEN KÖPEKLERİMİZ VAR!!
Editör
La Hukme iLLaLLaH

DUÂ: 340
Çevrimdışı Çevrimdışı

ÇOKŞEY BİLMEK NEYE YARAR?HADDİNİ BİLMEDİKTEN SONRA

« Yanıtla #1 : 30 Haziran 2011, 00:12:45 »

sizinle konuşan arkadaşınız işin doğrusunu demiştir.ama eksik demiş.kadınlar fitne olabilir.ama islamdan uzak müminelik vasfı taşımayan kadınlar mümin erkekler için fitnedir.işte tamda burada mümin erkeğe çok iş düşer.önce harama giden yolları kapatmalı ,onları fitne sebebi kılan vasıflarını görmemek için gözlerin,duymamak için kulaklarını kapatmalıdırlar.mümine vasfı taşıyan hanımlar fitne değildir.toplumu ifsad değil,imar ederler.selam ve dua ile

vakit
Elhamdülillah
**

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : 30 Haziran 2011, 00:34:03 »

yanılıyorsunuz zeynepder.

Tarihi tetkik ettim.savaşlar , sömürüler , zulumler , karışıklar hep erkekler tarafından yapılmıştır.bir kadın gösterebilir misiniz?
  sizi bilmem ama çoğu insanımız okuduğu kitaplardan , etkilendiği çevrenin üretimi sonucu 'kadınları fitne unsuru sayar' ve bu görüşü kabul eder.tabi siz 'müminelik vasfı taşımayanlar kadınlar' desenizde bu delil değildir.
  kadınlar ifade ettiğim gibi 'asıl mimarlardır'.batı her ne kadar kadının dişiliğini kullaniyorsa ve insanları fitneye müptela ediyorsa yinede bu rolü kadına biçen erkektir.kadın değildir.
  kültürün seslendirmesiyle kadın hep fitne unsuru görülüp erkeğin kıskançlık duygusuna kurban gitmekte ve buna dini ambalajlar bulunulmaktadır.
« Son Düzenleme: 30 Haziran 2011, 00:40:54 Gönderen: vakit » Kayıtlı
Ebu Yusuf
La Hukme iLLaLLaH

DUÂ: 237
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : 30 Haziran 2011, 09:28:15 »

yanılıyorsunuz zeynepder.

Tarihi tetkik ettim.savaşlar , sömürüler , zulumler , karışıklar hep erkekler tarafından yapılmıştır.bir kadın gösterebilir misiniz?
  sizi bilmem ama çoğu insanımız okuduğu kitaplardan , etkilendiği çevrenin üretimi sonucu 'kadınları fitne unsuru sayar' ve bu görüşü kabul eder.tabi siz 'müminelik vasfı taşımayanlar kadınlar' desenizde bu delil değildir.
  kadınlar ifade ettiğim gibi 'asıl mimarlardır'.batı her ne kadar kadının dişiliğini kullaniyorsa ve insanları fitneye müptela ediyorsa yinede bu rolü kadına biçen erkektir.kadın değildir.
  kültürün seslendirmesiyle kadın hep fitne unsuru görülüp erkeğin kıskançlık duygusuna kurban gitmekte ve buna dini ambalajlar bulunulmaktadır.

Yani kardeşim bütün islam tarihini tetkik ettinde islamın kadına verdiği değeri bulamadın öylemi? Ne büyük iş yapıpda bizi ayndınlattın.ALLAH  razı olsun.Nasılda bunca ümmet bulamadı bu konuyu. Senin gibi ilim ehli buldu. Tarih boyunca hep erkekler savaş çıkardı ve zulüm etti hanımlara. Biz erkekler ne gadda insanlarız hep savaş çıkartırız..

Mubarek hocam senden ricam bizi aydınlatırmısn. Şu tetkiklerinden birazda biz istifade edelim.
Zeynepder2
Editör
La Hukme iLLaLLaH

DUÂ: 639
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : 30 Haziran 2011, 09:43:47 »

Alıntı
Yani kardeşim bütün islam tarihini tetkik ettinde islamın kadına verdiği değeri bulamadın öylemi? Ne büyük iş yapıpda bizi ayndınlattın.ALLAH  razı olsun.Nasılda bunca ümmet bulamadı bu konuyu. Senin gibi ilim ehli buldu. Tarih boyunca hep erkekler savaş çıkardı ve zulüm etti hanımlara. Biz erkekler ne gadda insanlarız hep savaş çıkartırız..

Mubarek hocam senden ricam bizi aydınlatırmısn. Şu tetkiklerinden birazda biz istifade edelim.

Bakin yine ayni seyi yaptiniz,bu mesaji okuyan kardesleriniz ne düsünecek Sizce
Siz bir yazarsiniz, yönetici oldugunuz sitelerde Hocam diye hürmet gören bir kardesimizsiniz,sizce bu mesaj sizin konumunuza yakisti mi? yoksa Sizde ilminiz dahilinde alayci tutumunuzu bir kenara koyarak fikirlerinizi yazsaydiniz daha yakismaz miydi?
vakit
Elhamdülillah
**

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : 30 Haziran 2011, 10:28:47 »

ebu yusuf
Alıntı

Yani kardeşim bütün islam tarihini tetkik ettinde islamın
islam değişen bir din olmadığına göre 'islam tarihi' diye bir tarih olamaz.çünki tarih değişir.ama islam değişmez yasaları olan bir dindir.'müslümanlar tarihi' diyelim biz buna.

ebu yusuf
Alıntı

islamın kadına verdiği değeri bulamadın öylemi?
 yukarıdaki hangi çümlemde kadına 'değersizlikten' bahsettim lütfen söyler misiniz?
  aksine ben islamı kullanarak kadına saldıranların ve kadını toplumda fitne olarak görenlere yine genel tarihi araştırarak sert bir çevap verdim gerek genel hayatta gerekse başka yerlerde.
  islam kadına çok değer veren bir din iken birileri hinduizm , budizm, helenizm , şamanizm ve eski türk-kürt geleneklerinden etkilenip kadını 'fitne' unsuru yapıp ona verilen 'asli' değeri görmezden gelip onu toplumda 'fitne' derekesine indirmişlerdir.
  eğer islam kullanılarak kadına saldırılıyorsa bende sorarım , deliliniz nedir?

sayın ebu yusuf fikir teatisi yapıp paslaşmak yerine biraz alay , biraz demogoji , birazda saldırganlık gösteren çevaplar vererek soru sormuşsunuz.
  sizden ricam lütfen daha kibar usulüne göre yoluyla sorular sorunuz.
Zeynepder.
AYAĞINI DENK AL İSRAİL,SENİN NÜFÜSUN KADAR BİZİM SOKAKLARIMIZDA GEZEN KÖPEKLERİMİZ VAR!!
Editör
La Hukme iLLaLLaH

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : 30 Haziran 2011, 14:33:55 »

vakit kardeşimiz,bir soruda ben sorayım.''kadın fitne değil,fitne olarak kullanılandır'' diyorsunuz ya peki fitne olarak kullanılan bu kadınların hiç suçu yok mudur?islamın onlara verdiği değeri  görmemezlikten gelip ,kapitalizmin çarkları arsında ezilip kullanıldığını da fark etmeyecek kadar kör olmak kadınında kabahati değil mi? muvahhid kadınlar fitne değildir dedim bu ciddi bir delildir.rabbimizin kadınlara ve erkeklere adil davranıp kadınları erkeklerin  gözetimi altına vermesinde elbet bir sebep vardır.ben bu sebebi düşündüğümde kadının yönlendirilmesi ve erkek için fitne oluşturmaması için olduğunu gördüm.gündelik hayatta ise gördüğüm yüzlerce örnekte kadının bazen cidden erkek için kasıtlı fitne oluşturduğuna şahid oldum.ama islam kimliğini nüfüs cüzdanlarında değilde gönüllerinde taşıyanların kadın olmaktaki hasletlerini bilip ona göre davrandıkları muhakkaktır.elbette ki onlar içinde de zaaflarına yenik düşenler vardır.onlar ise imanlarının gereği,sürçmelerinin akabinde toparlanıp tövbe ederler. savaşları erkekler çıkarır ama savaş ateşini yakan,savaş sebebi olan  kadınlar azmıdır?mesela ebu sufyanın eşi hind, tarih onu uhud savaşının düzenlenmesinde ki faillerden,babasının ve diğer akrabalarının intikamını almak için yanıp tutuşan ve uhud 'un olması için kocası ebu süfyanı teşvik eden,hz. hamzanın ciğerini ısıran kadın olarak hatırlamakta,ama iman ettikten sonra rasullulah'ın (a.s) biat şartlarında ki ''zina etmeyeceğinize dair'' hükmünü duyduğunda'' hiç, hür kadın zina eder mi ''  diyen bir hanım olarakta anımsar.böyle bir çok örnek vardır.görüldüğü üzere kadın bence iki kısma ayrılıyor,iman etmiş,mümin kadınlar ve iman etmemiş kadınlar.ikinci kısım ,yani iman etmeyen kadınlar  bilsin bilmesin ,razı olsun olmasın  fitne için kullanılmaktalar yada kendileri bizzat fitne oluşturmaktalar.
vakit
Elhamdülillah
**

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #7 : 30 Haziran 2011, 19:01:01 »

zeynepder.
Alıntı
vakit kardeşimiz,bir soruda ben sorayım.''kadın fitne değil,fitne olarak kullanılandır'' diyorsunuz ya peki fitne olarak kullanılan bu kadınların hiç suçu yok mudur?islamın onlara verdiği değeri  görmemezlikten gelip ,kapitalizmin çarkları arsında ezilip kullanıldığını da fark etmeyecek kadar kör olmak kadınında kabahati değil mi?  
sayın zeynepder kardeşim ben burda suç kadının mı , erkeğin mi ? diye bir tespitte bulunmada değilim.eğer kadın erkeğin isteklerine rıza-i ilahiyi hesaba katmaksızın uyuyorsa şüphesiz fitneye sebebiyet verir.bu durumda kadın uyanık olmalı ve erkeğe kanmamalı.
kapitalizmin izin verdiği kadar -ki yüksek açıyla izin veriyor- insanlar ahlaksızlaşıyor , kadınlar açılıyor ve fitne baş gösteriyor.sizinde malumunuz ekonomik sebebler , kandırılan kadınlar  ve zorla ailesi tarafından yada başkaları tarafından bu tuzağa düşürülen yine kadınlardır.bazı durumlarda kadın suçludur uyanık olması lazım ama onu fitne saçan bir mekanizmaya sokmak islam dininin değil diğer kültürlerin birer tezahürü ve uzantısından ileri gelmektedir..

zeynepder
Alıntı
muvahhid kadınlar fitne değildir dedim bu ciddi bir delildir
muvahhid kadınlardan kastınız güzelce örtünüp ilahi kelama mota-mot uyan bayanlar ise dediğiniz doğrudur(varacakları yer cennet olsun)

işte ilah-i rızaya uyan her kadın toplumun asır mimarıdır.erkekte öyle.kadında hata eder erkekte ama fitne gibi bir lekeyi sadece kadına has bir alana haps etmek doğru bir bakış açısı değildir.

zeynepder
Alıntı
  savaş sebebi olan  kadınlar azmıdır?
azdır.
  tarihte bir kadın için yapılan savaşları sayarsak bir elin parmaklarını geçmez.hatta bazı toplumlarda kadınlar için savaşmak utanılacak bir davranıştır (doğru mu değil mi oda tartışılır)  

bana hindi örnek göstermişsiniz.sizin eşinizin ekonomisine , kardeşinizin ölümüne , ailenizin huzurunun bozulmasına ve babanızın! ölümüne! sebeb olan birine karşı kin! gütmez misiniz?
 bunu fitne değilde 'kin ve acıyla' açıklasaydınız sizce daha doğru olmaz mıydı?

siz bir iki örneği tüm kadınlarıda içine alacak şekilde genelleştiriyorsunuz.yanlış.yasak ağaça yaklaşan hem hz ademdi hem hz havaydı ikiside hata etti sadece sadece hz havva! değil.

kadınların fitne olduğuna dair  ayet yada sahih bir hadis gösterebilir misiniz? bu görüşlerin dışında.

« Son Düzenleme: 30 Haziran 2011, 19:08:41 Gönderen: vakit » Kayıtlı
Zeynepder.
Editör
La Hukme iLLaLLaH

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #8 : 30 Haziran 2011, 19:23:14 »

vakit kardeşim,aslında farklı düşünmüyor,düşündüklerimizi farklı cümlelerle ifade ediyoruz.ben her kadın fitnedir demedim.fitneye mahal veren  fitne olan kadınlarda vardır,bizzat fitneye engel olmak için her ilahi emri bir çok engele karşı yapmaya çalışan kadında.kadını sırf kadın olmasından dolayı fitne sebebi görülmesinin elbette ki taraftarı olamayız.ama kadınlığı kullanılan ve fitneye mahal olan kadınlar da yok değildir.benim yukarıda ki kastım,kadın yerine göre fitne olabileceği gibi yerine göre fitneye engeldir de.nikah ile erkeğin zinaya düşmesine yine kadın engeldir.

hind'in yaptığına gelince fitneye mahal vermek bir sebeple ; (kin,şehvet,kandırılmışlık yada adı her ne olursa olsun),onu sebeplerinden ötürü mazur görseniz dahi fitneye sebep olmuş olmaktır asl olan.fitne kazanı erkek yada kadın fark etmez birileri tarafından kaynatılır.mühim olan bizler,fert olarak o kazanın altına odun olmayalım.

son söz olarak ben kadının islam dininde fitneye kaynak olarak gösterildiği taraftarı değilim hiç olmadım.tam tersi,fitne için kadının kullanılmasının önüne geçen bir dindir islam.bu sebeple de muvahhid,mümin hanımların asla fitne kaynağı olmayacaklarını ifadeye çalıştım. sürç-i lisan ettik ise affola.
vakit
Elhamdülillah
**

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #9 : 30 Haziran 2011, 19:28:36 »

zeynepder
Alıntı
son söz olarak ben kadının islam dininde fitneye kaynak olarak gösterildiği taraftarı değilim hiç olmadım.tam tersi,fitne için kadının kullanılmasının önüne geçen bir dindir islam.bu sebeple de muvahhid,mümin hanımların asla fitne kaynağı olmayacaklarını ifadeye çalıştım. sürç-i lisan ettik ise affola.   
harika!..

ayrıca sürçü lisan etmediniz aksine katılımınız ve fikir yürütmenizden dolayı teşekkür ederim.
Zeynepder.
Editör
La Hukme iLLaLLaH

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #10 : 30 Haziran 2011, 21:28:33 »

zeynepder
Alıntı
harika!..

ayrıca sürçü lisan etmediniz aksine katılımınız ve fikir yürütmenizden dolayı teşekkür ederim.

konuyu oldukça hoş bir şekilde münazara ettiğiniz için ben teşekkür ederim.Rahman Rabbim  razı, yar ve yardımcınız olsun.
ebuzeri kıyam
Ziyaretçi
« Yanıtla #11 : 01 Temmuz 2011, 10:50:22 »

müsadeniz ile yazılan yorumlara mukabilen fikirlerimi sunmak isterim...
Sahsen Bir kadın olumlu yönleriyle hz.meryem gibi erkekte olumlu yönüyle Hz.Ebubekir gibi olabilir bunun olumsuz yönlerinide ele almak lazımdır..
Kominist ülkerdeki kadın anlayısı yukarda denildiği gibi dişiliğidir ...
İslam kadına en güzel mahiyeti vermiş anne adayları olan kadınlara cenneti ayaklarının altına sermiş ileri soy için vesile kılınmış kadın...
Kadın degerlidir degerli olan seyden sıgınmak lazımdır ,değerli olan seyler herkesin her olusum tarafından
bozma soy neslini parcalama görevi yapan larla sürekli çatısma yasar...
Kadın Erkeklere karsı kullanaılan en iyi silahtır cünkü kadın duygusaldır duygularıyla yol alır ve kandırılmasıda kolaydır...
Yukarda savas nedenleri hep erkek yazılmış aslında biraz savasın dogma nedenlerine irdelememiz lazım...
cin imparatorlugun silahı Kadındı tarih kitablarında yazar yıkmak istedigi ülkeye bir gelin gönderiri o ülke imparatoru ile evlendirilir ve ülke içten yıkılır sonra ülke için de savas cıkardı,aynı yunan ların basında oldugu gibi..örnekler coğaltılabilir...
Kadınları sereflendiren onların Meryemi Duruşları Fatimayı Nesilleri ve Zeynebi Haykırışlarıdır..
Sabiha Ateş Alpat
Yönetici
Laİlaheİllallah

DUÂ: 420
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #12 : 07 Temmuz 2011, 07:59:46 »

Esselamu aleykum;
MaşaALLAH ...
Vakit kardeşimizin seviyeli tutumundan dolayı tebrik etmek istiyorum..(rumuzundan  hanım bir kardeşmi yoksa erkek kardeşlerimizden mi   bilemedim)...

Sorunuza cevabını da vermişsiniz.. inşaAllah  bir kaç cümle ile  katkı sağlayacağım....
vakit
Elhamdülillah
**

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #13 : 07 Temmuz 2011, 13:30:29 »

aleykümselam.

Zeynepder1
Alıntı
..(rumuzundan  hanım bir kardeşmi yoksa erkek kardeşlerimizden mi   bilemedim)...

erkeğim kardeşim.
« Son Düzenleme: 07 Temmuz 2011, 13:57:22 Gönderen: vakit » Kayıtlı
Zeynepder.
Editör
La Hukme iLLaLLaH

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #14 : 07 Temmuz 2011, 22:34:18 »

müsadeniz ile yazılan yorumlara mukabilen fikirlerimi sunmak isterim...
Sahsen Bir kadın olumlu yönleriyle hz.meryem gibi erkekte olumlu yönüyle Hz.Ebubekir gibi olabilir bunun olumsuz yönlerinide ele almak lazımdır..
Kominist ülkerdeki kadın anlayısı yukarda denildiği gibi dişiliğidir ...
İslam kadına en güzel mahiyeti vermiş anne adayları olan kadınlara cenneti ayaklarının altına sermiş ileri soy için vesile kılınmış kadın...
Kadın degerlidir degerli olan seyden sıgınmak lazımdır ,değerli olan seyler herkesin her olusum tarafından
bozma soy neslini parcalama görevi yapan larla sürekli çatısma yasar...
Kadın Erkeklere karsı kullanaılan en iyi silahtır cünkü kadın duygusaldır duygularıyla yol alır ve kandırılmasıda kolaydır...
Yukarda savas nedenleri hep erkek yazılmış aslında biraz savasın dogma nedenlerine irdelememiz lazım...
cin imparatorlugun silahı Kadındı tarih kitablarında yazar yıkmak istedigi ülkeye bir gelin gönderiri o ülke imparatoru ile evlendirilir ve ülke içten yıkılır sonra ülke için de savas cıkardı,aynı yunan ların basında oldugu gibi..örnekler coğaltılabilir...
Kadınları sereflendiren onların Meryemi Duruşları Fatimayı Nesilleri ve Zeynebi Haykırışlarıdır..

Rabbim razı olsun murat kardeşimiz. eyvallah
biliyorsunuz ki,aynı şeref kaynağı  erkekler içinde geçerlidir.ebu cehl gibi erkekler olduğu gibi Ebubekir gibi erkeklerde vardır ifadenizde olduğu gibi.erkekleri de şerefli kılan Osmanca hayaları,Ebubekirce  sadakatleri,Ömerce adaletleri ,Alice cesaretli oluşlarıdır.selam ile
Sabiha Ateş Alpat
Yönetici
Laİlaheİllallah

Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #15 : 08 Temmuz 2011, 09:10:42 »

Bismillah:
Allah bizlere daima hakkı söyletsin ve hakkın canlı şahidi olmayı nasip etsin...

Kur'an'ın kavramlarının ne manaya geldiğini yine Kur'an'dan öğrenmek zorundayız.

Kur’an-ı Kerim’de Fitne Kavramı

Kur’ân-ı Kerim’de “fitne” kelimesi 30 yerde, “fitne”nin türevleri de 30 yerde geçer; dolayısıyla toplam 60 yerde zikredilir.

Fitnenin Kur’an’daki Anlamları: Fitne kelimesinin anlam sahası oldukça geniştir. Kur’an bu kelimeyi ondan fazla mânâda kullanmaktadır:

1- Sınanma, deneme, belâya uğratma (2/Bakara, 102; 20/Tâhâ, 40, 85 vd.),

2- Küfür, şirk, müşriklerin müslümanları şirke döndürmek için uyguladıkları baskılar anlamında (2/Bakara, 191, 217; 4/Nisâ, 91),

3- Sapıklık, sapma, saptırma (5/Mâide, 41, 49; 37/Saffât, 162),

4- Azap, işkence, ateşe atma (85/Bürûc, 10; 51/Zâriyât, 13-14; 29/Ankebût, 10),

5- Günah (9/Tevbe, 49; 24/Nûr, 63),

6- İslâm düşmanlarının savaşa sebep olmaları (4 Nisa/101),

7- Allah’ın kullarına farklı imkânlar vererek birbirlerine karşı tutumlarının ortaya çıkarılması (25/Furkan, 20; 6/En’âm, 53),

8- Şeytanın hile ve tuzakları (7/A’râf, 27),

9- Şeytanın zayıf ruhlu kimselere aşıladığı bâtıl inanç ve kuruntu (22/Hacc, 53),

10- Delilik ve gaflet (68/Kalem, 6),

11- Dosdoğru yoldan (sırât-ı müstakîm’den) saptırma (17/İsrâ, 73),

12- Nifak (münâfıklık) (57/Hadid, 14) ve

13- Özür, bahane anlamında (6/En’âm, 23) kullanılır.(Ahmed Kalkan Kavram Tefsiri)..

Ayrıca Peygamberimiz (sav) şöyle buyurmuştur:

“Benden sonra erkeklere kadınlardan daha zararlı bir fitne sebebi bırakmadım.” (Buhârî Nikâh 17; Müslim Zikir 97 98. )

Buna göre  elbette ki imtihana vesile olan her şey gibi kadın da fitnedir...
bir arkadaşla otururken arkadaşım şu çümleyi kurdu 'bir toplumu ifsat edende kadınlardır ,düzeltende kadınlardır , kadınlar fitne sebebidir' sesi haramdır şusu haramdır vs. devam etti.buranın bu soruyu sormaya müsait bir site olması hasebiyle bende bu arkadaşın dediklerini size ilettim..
  sizin bu konudaki görüşleriniz nelerdir? ..

eğer yukarıdaki arkadaşa katılıyorsanız , lütfen delillerinizi göstermeyi ihmal etmeyiniz.

a: evet kadın toplumun inşasında da  fesadında da etkin rol oynayandır..

b. Doğrudur süsü haramdır..Ama sesinin haramlığı ihtilaflı bir meseledir...İhtilaflı bir mesele mutlaklaştıramayız..Mutlak Haram olan ses cilveli,nağmeli  seslerdir...

c:Fitne derken "Fitne" kelimesinin toplumda yaygın olarak kullanıldığı manada kadının fitne olduğunu algılamak ve ya düşünmek  doğru değildir...

Selam ve dua ile.
« Son Düzenleme: 08 Temmuz 2011, 09:22:37 Gönderen: ZEYNEPDER1 » Kayıtlı
vakit
Elhamdülillah
**

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #16 : 08 Temmuz 2011, 22:06:28 »

Alıntı
Doğrudur süsü haramdır  
değildir.
 Hem vakarınızla evlerinizde durun da önceki cahiliyet devrinde olduğu gibi süslenip çıkmayın. Namazı kılın, zekatı verin. Allah ve Resulü'ne itaat edin. Ey ehli beyt! Allah sizden kiri gidermek ve sizi tertemiz, pampak yapmak istiyor. ahzab 33

dikkat edilirse , süslenmesine değil , süslenilip dışarı çıkılmasına yasak konuluyor.

Alıntı
Ama sesinin haramlığı ihtilaflı bir meseledir...İhtilaflı bir mesele mutlaklaştıramayız..Mutlak Haram olan ses cilveli,nağmeli  seslerdir  
kadının sesi ihtilaflı bir mesele değildir.'kadının sesi fitneye sebebiyet veriyorsa haramdır'(sizin de değindiniz gibi çilveli ,nağmeli).
yani normal olarak haram değildir.

erkek dahi sesini buğulandırıp bayanları etkiliyorsa fitne sebebidir.
Sabiha Ateş Alpat
Yönetici
Laİlaheİllallah

Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #17 : 13 Temmuz 2011, 15:05:01 »

Alıntı
Doğrudur süsü haramdır  
değildir.
 Hem vakarınızla evlerinizde durun da önceki cahiliyet devrinde olduğu gibi süslenip çıkmayın. Namazı kılın, zekatı verin. Allah ve Resulü'ne itaat edin. Ey ehli beyt! Allah sizden kiri gidermek ve sizi tertemiz, pampak yapmak istiyor. ahzab 33

dikkat edilirse , süslenmesine değil , süslenilip dışarı çıkılmasına yasak konuluyor.

Alıntı
Ama sesinin haramlığı ihtilaflı bir meseledir...İhtilaflı bir mesele mutlaklaştıramayız..Mutlak Haram olan ses cilveli,nağmeli  seslerdir  
kadının sesi ihtilaflı bir mesele değildir.'kadının sesi fitneye sebebiyet veriyorsa haramdır'(sizin de değindiniz gibi çilveli ,nağmeli).
yani normal olarak haram değildir.

erkek dahi sesini buğulandırıp bayanları etkiliyorsa fitne sebebidir.

Süsü haramdır derken ev içini kast etmemiştik,kastımız zaten süsü ile dışarı çıkmasıdır,cümlemiz eksik olmuş...Ayrıca süslendiği malzemelerinde helalınden olması gerekir...

Ayırca Kadının sesine avrettir diyen alimler vardır.. Bu nedenle ihtilaflı mesele  kapsamında ifade ettik...Zira bu konu da  çeşitli fetvaların var olduğu fıkıh kitaplarına aşına olanlar için malumdur..
Örneğin namazda  imamı uyarmak adına el çırpmasına kıyas ederek kadının sesi avrettir diyen  fıkıh alimleri olduğu gibi  değildir diyenlerde vardır..
Abbas
Elhamdülillah
**

DUÂ: 14
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #18 : 14 Temmuz 2011, 11:14:02 »

Güzel açıklamalar yapılmış , Allah u teala sebep olandan ve açıklayıcı olmaya çalışanlardan razı olsun.

Yanlız bir nokta dikkatimi çekti , olayı biraz da biyolojiksel açıklık getirilseydi resim biraz daha tam olacaktı, gibime geliyor.Üstad bedüizzaman bir ifadesinde hatırladığım kadarıyla ; erkeklerin yoğun olduğu bir mecliste bir bayanın bulunması rekabet oluşturur. Bu da insanı farklı işler yapmaya sevkeder.(doğru olmayan eylemler ...) Bir erkeğin zaruret halinde birden fazla erkeğe izin verilmesine ve bir yuvada bir erkek hakimiyetinde birden fazla bayanın bir arada bulunmasına ve sosyal hayatı böyle idame etmelerine müsade etmişken.Aynı olay bayanlar için de kabul edilmemiştir.İslam ve peygamberi(a.s.v) bir öğreti sunarken toplumun sosyal,  ekonomik ; bireylerin psikolojik ve biyolojik özelliklerini gözönünde bulundurarak sunar.

Yani İslamı çağlar üstün kılan ve toplumda kabul görmesini sağlayan bu hakikattir.Bu izahattan sonra biz de bu bahsi mevzu olan meseleye sadece bir açıdan bakamayız.

sadece bir mantık yönüyle bakılırsa, mal da fitnedir, dünya da, bazen fakirlik, bazen zenginlik, bazen sıkıntı fitnedir. Ve kadın da bunlar gibi fitnedir.Öyleyse erkek de bunlar gibi fitne olur.Öyleyse bu fitne meselesini sadece bu açıdan bakarsak, erkek de fitne olduğu için haşa ve kella Allah resulü aleyhisselatu vesselam erkekleri kayırmış mıdır? diye düşünebilir insan.yani aynı ifade erkekler için de aynı sıklıkta kullanılmadığı için haksızlık mevcuttur.Haşa ve kella.sümme haşa ve kella. Evet Allah resulü hz muhammed  Böyle bir uygulamadan mustağnidir.Öyleyse bu fitne kavramına daha ağır biyolojiksel ve psikolojiksel bakılmalıdır.

Bu gün bir bayan için birbirini öldüren erkeklere, bir erkek için birbirini öldüren bayanlara göre daha sıklıkla şahit oluruz. Aynı şekilde ülkenin gençliği nasıl hale gelmiş dediğimizde, genellikle açık seçik erkekler olduğu için değil, açıklık saçıklığın yaygın olmasıyla (bayanları kastederek) deriz.Tv lerde, gazetelerde,  dergilerde, afişlerde, reklamlarda, mağazalarda, marketlerde , şurda burada …hep bayanlarla ülke mahvedilmeye çalışılmaktadır.Üstad bediüzzaman cazibedar bir  fitne kelimesini kullanmaktadır.Yani bu ülkeyi, özellikle erkeklerin zayıf olduğu biyolojikmenve psikolojikmen zayıf olduğu yanını kullanarak açıklıkla saçıklıkla , özellikle bayanları kullanarak mahvetmektedirler.Şimdi bayan fitnedir, değildir şöyledir, böyledir veya erkek de böyledir mülahazalarına bence girmeye gerek yoktur.Bayanların hem erkeklere oranla sayılarının çok fazla olması, hem de onların erkekleri fuhşiyata sevketmek için çok aşırı kullanılıyor olması burada açıkça bayanın erkeklere oranla daha çok fitne sebebi olduğu ve kullanıldığı anlaşılır.Düşmanın  özellikle islam gençliğini bayanı özellikle daha çok kullanarak açıklık ve saçıklık silahı ile savaşması manidardır ve bu konuyu izaha bile yeterlidir.

Evet erkek  de bir fitnedir, ama bayana oranla çok aşağıdadır.
« Son Düzenleme: 14 Temmuz 2011, 17:35:17 Gönderen: Abbas » Kayıtlı

"iman insanı insan eder; belki insanı sultan eder."(ustad said i nursi)

"batıl, şişirilmiş bir balona benzer... havasını alırsanız söner."(ustad murtaza mutahhari)

bir salavat...

Abbas
Elhamdülillah
**

DUÂ: 14
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #19 : 14 Temmuz 2011, 12:40:09 »

Alıntı
Yani kardeşim bütün islam tarihini tetkik ettinde islamın kadına verdiği değeri bulamadın öylemi? Ne büyük iş yapıpda bizi ayndınlattın.ALLAH  razı olsun.Nasılda bunca ümmet bulamadı bu konuyu. Senin gibi ilim ehli buldu. Tarih boyunca hep erkekler savaş çıkardı ve zulüm etti hanımlara. Biz erkekler ne gadda insanlarız hep savaş çıkartırız..

Bakin yine ayni seyi yaptiniz,bu mesaji okuyan kardesleriniz ne düsünecek Sizce
Siz bir yazarsiniz, yönetici oldugunuz sitelerde Hocam diye hürmet gören bir kardesimizsiniz,sizce bu mesaj sizin konumunuza yakisti mi? yoksa Sizde ilminiz dahilinde alayci tutumunuzu bir kenara koyarak fikirlerinizi yazsaydiniz daha yakismaz miydi?

bu arada her insan hata yapabilir.Bu siz olabilirsiniz veya ben de olabilirim.Bu hataları insanları rencide yapmadan düzeltmek en iyisi olur.BUnun için özel mesajlardan uyarmak bence daha makul geçer.
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: