Amâk-ı Hayal
Laİlaheİllallah

DUÂ: 255
Geç kalmış adalet...Adaletsizliktir...
|
 |
« : 28 Haziran 2011, 21:06:01 » |
|
Değerli kardeşlerim kandiiniz mübarek olsun her ne kadar miracı kutlamaya yüzümüz olmasada inşALLAH bu gecenin hürmetine Rabbim bizlere basiret versin çünkü miracın birinci basamağı yani kudüs işgal altındayken miracı anlamamış olduğumuzun göstergesidir .. 
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 04 Temmuz 2011, 21:22:14 Gönderen: Amâk-ı Hayal »
|
|
HAK-PERESTİM, ARZ-I İHLAS ETTİĞİM DERGAH BİR. BİR NEFES AYRILMADIM TEVHİDDEN ALLAH BİR... BEN BENİ BİLMEM HAKİKATTE, SEN BİLİRSİN BENİ, BENİM BİLDİĞİM BİR TEK, ALLAH VE RASULÜDÜR...
|
|
|
hakikat
AllahuEkber

DUÂ: 262
|
 |
« Yanıtla #1 : 29 Haziran 2011, 22:17:32 » |
|
selamun aleykum niyetimiz kimseyi kırmak yada incitmek elbetteki değildir . ama yinede hatırlatmakta yarar olduğunu düşünüyorum konu ise kandiller kesinlikle değildir.
birgün bir web sitesine kısa, aynı zamanda bir soru mahiyetinde bir not yazdım şöyle idi.
SELAMUN ALEYKUM.
GECEN HAFTA CUMA NAMAZINDA İMAM GAZZE İÇİN DUA EDİYOR , AMİN DESEN Bİ TÜRLÜ DEMESEN DAHA HAYIRLI . BİŞEYLERİN YADA BİRİLERİNİN YÜZÜ SUYU HÜRMETİNE DUA EDİLİRKEN NE DEMELİYİZ ACABA , BU SEKILDE DUA ETMEK YANLIŞ AMA INSANI İMANİ NOKTADA NE DERECE ETKİLER BUNA BEN CEVAP VEREMEM,ETKİSİ İLERİ NOKTADA İSE BİLMEYEREK DE OLSA BİR ÇOK İNSAN NAMAZ KILMAK ICIN GELDİĞİ CAMIDE BUYUK BİR HATANIN İÇİNDE BULUYOR KENDİNİ .. ALLAH SONUMUZU HAYIRLI KILSIN .
çok değerli bir hocamız görmüş ve cevabını yazmış ALLAH ondan ve bizlrden razı olsun
Bildiğiniz gibi Tevhid bir hayat tarzı şirkte öyle. Tevhidin ekseni hayatın tam tamına her alanıdır. Dua da ibadetlerden önemli bir ibadet ve bu konuda da şirk gündeme gelebilir. Kardeşimin paylaştığı noktaya katılıyorum bazen ellerimiz havadayken aminler ağzımızda kilitlenebiliyor.. Bu durumlara toplumda istemeden de olsa karşılaşabiliyoruz.. Şahsen böyle bir durum söz konusu olduğunda ben hemen duama şekil verip "Allah'ım ben bu istenenden beriyim" diyerek kendi niyazımı yapıyorum.. O anki duaya iştirak etmememek gerek,iştirak olmayınca da şirk gündeme gelmez elbette...
aklıma geldi hatırlatmak amaçlı yazdım ALLAH bizleri bağışlasın ona şükreden ve onu zikreden kullarından eylesin
selamun aleykum
|
|
|
|
|
|
Düşmanın zilleti altındaki rahattan; Cihad altındaki meşakkat daha değerlidir...
|
|
|
|
|
|
Ebu Yusuf
|
 |
« Yanıtla #3 : 29 Haziran 2011, 23:10:17 » |
|
ALLAH razı olsun....
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 29 Haziran 2011, 23:25:02 Gönderen: Ebu Yusuf »
|
|
|
|
|
vakit
Elhamdülillah

DUÂ: 43
|
 |
« Yanıtla #4 : 29 Haziran 2011, 23:27:40 » |
|
Allah kimsenin yüzü , suyu hürmetine kimseye 'felan mübarek için sana torpil' geçerim demez.Allah'ın sünnetine terstir.ben hz peygamberi dahi araya koymam , koyamam. ben kandil kutlanılmasına yada kutlanılmamasına karşı değilim -bu ayrı bir konu-.sadece şunu sormak istiyorum.bugün miraç mesela bugün ne oldu ki onu kutluyorsunuz?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ebu Yusuf
|
 |
« Yanıtla #5 : 30 Haziran 2011, 09:16:29 » |
|
Bismihi Teala
Öncelikle akşamki mesele üzerine değinerek bazı konulara temas etmek istiyorum..
Puanlama konusunda kinayeli kullanımımdan dolayı yanlış kelimem olduysa özür diler haklarınızı helal ediniz....
Uzun dönemdir forumlarda gördüğüm ve bazen bizlerinde taktiksel ve teşviksel olarak başvurduğumuz formulün abartıldığını ve ihlası zedeleyen noktalara kadar vardığını görüyoruz...Bundan dolayı Rabbım bizi af eylesin.Siz bir konu yazarsınız ve konuya olan gereğinden fazla övgü+dua vs. işin özünü ve anlamını yetirmesine vesile olabiliyor. Gayretin önünü tıkayan sebeblerden biride teşvikin abartısı malesef.Buna ümmettede bazen biz düşüyoruz. Yönetime kardeşlik tavsiyem bunu takıntı görülmemesi sadece bir uyarı olarak görülmesidir...
Gelelim sitelerde aşırı alıntı ve kendinden olmayan,altını dahi doldurmakta güçlük çekilen genç kardeşlerimizin yazılarına..Kardelerimizin ilme ve kelamı öğrenmedeki şevklerine diyecek sözüm yok. Fakat dar çerçeveleri, küçük dünyaları, daha ilmin vukufuna sahip olmadan selef ve müçtehid alimlere dil uzatmaları ciddi manada yadırganacak niteliktedir..İlmin başı edepse malesef bizler bu tezgahın ürünü olmadığımız ortaya çıkıyor. Kopyala-yapıştır teknolojık kirlilik içerisinde yetişen bir ortamımız var... Daha önceki konularda (ilim ehline hürmet şiarımızdır)değinmiştik.
Geçende sabiha ablanın bir sözü kulağımı çınlattı.Sırf bir hadisi bulabilmek için HARUN ÜNSAL hocamıza başvurup ben bilmiyorum edebini göstermişti.Halbuki o bu sitenin hocası ve beyni.Ona övgü olsun diye demiyorum ama bu aslında banada dersdi.
Sözüm VAKİT kardeşe. Genç ve ilim öğrenme yolunda iştiyaklı kardeşim ; kardeşim gördüğüm kadarıyla hayır yapayım derken birçok hatayla birlikte gelişiyorsun.Düşünsel olarak derinleme ve tefekkürane yaklaşımdan ziyade ahkam ve hükme motomot tatbik hatasına düşüyorsun...Bunun enbariz örneği kadın konusunda açtığın konu ve daha önceki söylemlerin....ALLAH için nedir bu hanımların bizden çektiği onuda bilmiyorum. Bayanların sitesinde İFRAT derecesine varırcasına REFORMİST bir anlayışla(icadını bulmuş mucid gibi) fukuhadan tutta tüm müfessirleri bertaraf edecek nitelikte geleneksel anlayışı ve olguyu zihinsel yıkımla eleştiriyorsun. (yazıların akışından bu ortaya çıkıyor) Her konuya ince bir dokunuşla yanıt vermek ve o konuda bu öyle değildir böyledir demek.Bizleri muteber kılmaz....Yada değerimizi artırmaz. Her söüzümüz ve her konuya verdiğimiz ahkam bizle birlikte ahirete geliyor. Boynumuza vurulan İP den başka birşey değildir..
Alıntılarla yanıt verme işi hakikaten bilgi kirliliğinden başka birşey değildir....Yukarda dediğim gibi hocamızın hadise olan edebli yaklaşımı bize internetten ziyade kaynağı kitabından araştırmaya teşvik etmiştir...
Eğer sözümden dolayı incilttiysem haklarınızı helal ediniz... selam ve dua ile kardeşiniz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zeynepder2
Editör
La Hukme iLLaLLaH

DUÂ: 639
|
 |
« Yanıtla #6 : 30 Haziran 2011, 09:39:53 » |
|
Ebu Yusuf kardesimiz;Siz bu sitenin üyesi olmakla birlikte portal yazarlarimizdan birisiniz bu Zeynepder'in sizin yazilariniza verdigi önemin en bariz örnegidir sanirim.. Aksam yazdiklarinizi sildiniz bu bizim tuhafimiza gitti dedikleriniz kinaye bile olsa keske arkasinda dursaydiniz bizim yazdigimiz cevaplarda sahipsiz,öksüz gibi ortada kalmazdi 
bu yaziyi yazmasaydiniz bu yazdiklarimi okumak zorunda kalmayacaktiniz Sizde kusurumuza bakmayin artik.
Puanlama konusuna gelince bu sadece bu sitede degil sizinde yönetiminde bulundugunuz kardes sitemizdede gecerli degil mi tesvik edici mesajlarla oradada ayni uygulama yapiliyordu eger bu uyari sizede gelecek olursa sizde takinti yapmazsiniz bizler gibi, uyariniz için tesekkur edelim biz yine de..
Kardesim eger farkindaysaniz Zeynepder Forumda diger sitelerde olan ikili konusmalar, malayani konulardan mumkun mertebe uzak duruyoruz ve bu aktif uye sayimizi oldukca fazla etkiliyor. Sitemizde aktif uye sayimiz bir elin parmagini gecmeyecek kadar az bunun Sizde pekala farkindasiniz, bu kardeslerimize sitedeki her üyeye vermis oldugumuz degeri veriyoruz herkes bizim için esit bir kayirma ,abarti söz konusu degil fakat kardeslerimizide baska kardeslerin igneleyici mesajlari nedeniyle kaybetmek istemeyiz.Herkeste yazma kabiliyeti olmayabilir,herkes kendi fikrini yaziya döküp sitelerde paylasmak istemeyebilir,buda ayri bir erdemdir tevazudur ilmine güvendigi yazarlarin yazilarini neden paylasmasin kaynagini belirttikten sonra sitece biz sikayetci degiliz..
Siz aktif olan bir kardesimizi gördügünüzde ilginc bir tavir takiniyorsunuz,bir tartisma arayisina giriyorsunuz,bakin bu böyledir demiyorum ama sanki sinava tabi tutuyormussunuz gibi bir durum sergiliyorsunuz, keske ücüncü bir göz olarak bu tavrinizi görseniz...Bunlari buraya yazdigim için özür dilerim amacimiz kirmak degildir asla, ama konuyu siz actiniz kardesim söz hakkimizi kullaniyoruz...
Sabiha Hocam/ablam için dediklerinize aynen katiliyorum ve onur duyuyorum böyle bir hocanin talebesi ve kardesi oldugum için.. Harun ünal Hocamizdan da ALLAH razi olsun her sorumuza vakit ayirip bizleri bilgilendirir...
Dua ile kardesim..
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 30 Haziran 2011, 10:36:32 Gönderen: Zeynepder2 »
|
|
|
|
|
vakit
Elhamdülillah

|
 |
« Yanıtla #7 : 30 Haziran 2011, 10:43:49 » |
|
sayın ebu yusuf , ben geçmiş alimleri red ederek ber taraf etmiyorum.onların her söylediğinide kabul etmiyorum.ben eğer mukallid biri olsaydım sizin dediğiniz yolu seçer 'üstüne düşünmeden' kabul ederdim.ama asla! ben geçmişten yararlanırım taklit etmem , edemem. malumunuzdur ki daha yüz yıl evvelinde yaklaşık olarak dünyada 250 milyon müslüman vardı.ve günümüzde yaklaşık olarak 1.600 milyon müslüman var yaklaşık 6 kat artmış.peki müslümanlar bu sayıya tahkikle mi ulaştı , yoksa üreyerek mi? tabi ki üreyerek (çok azı istisna tahikle ulaşmıştır) bizler müslümanlar olarak geçmiş alimlerimizi ve tarihimizi red etmiyoruz onlardan yararlanıyoruz ayrıca beni alimlere dil uzatmakla suçlamışsınız.bir delile gösterebilir misiniz? inanın benim kadar alimlere değer vermiyorsunuz.bunu bilmenizi isterim. ve bana yine bir suçlama daha getirmişsiniz 'alıntılarla yanıt verme'. söyler misiniz hangi yazım alıntılarla çevap vermedir?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zeynepder.
AYAĞINI DENK AL İSRAİL,SENİN NÜFÜSUN KADAR BİZİM SOKAKLARIMIZDA GEZEN KÖPEKLERİMİZ VAR!!
Editör
La Hukme iLLaLLaH

DUÂ: 340
ÇOKŞEY BİLMEK NEYE YARAR?HADDİNİ BİLMEDİKTEN SONRA
|
 |
« Yanıtla #8 : 30 Haziran 2011, 12:03:47 » |
|
“(Ey Rasûlüm!) Kullarıma söyleki, sözün en güzelini konuşsunlar (ki kimsenin kalbi kırılmasın.) Çünkü şeytan aralarını bozar. Gerçekten şeytan insanın apaçık düşmanıdır.” [İsrâ: 17/53.]
|
|
|
|
|
|
|
|
|
MüslümanGenç
Laİlaheİllallah

DUÂ: 90
GELECEĞE UMUTLA
|
 |
« Yanıtla #9 : 30 Haziran 2011, 13:28:50 » |
|
Miraç hakda yok olmak değil, Hakka kul olmanın adıdır.Miraç hayattan koparak islamı yaşamak değil,islamı hayata hakim kılmaktır.Miraç başka alemde yaşamak değil bu alemde Hakka yakın olmaktır.Miraç hayata Müslümanca yön vermenin adıdır. Ömrü Hakkın rızasını kazanıp O'na sürekli yakınlaşmak için harcamaktır.Miraç, hayatı Allaha giden bir yol bilmektir
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 30 Haziran 2011, 13:48:13 Gönderen: Zeynepder. »
|
|
|
|
|
|
|
Zeynepder2
Editör
La Hukme iLLaLLaH

|
 |
« Yanıtla #11 : 30 Haziran 2011, 19:33:46 » |
|
bu dua/rep sekli olmasa internet üzerinden yapilan paylasimlara nasil tesekkur edilir?
Hakikat kardesimiz biz sizin paylasimlarinizdan memnunuz,sitemizi güncel tutmak konusunda bizlerden daha aktifsiniz biz yine size tesekkur ediyoruz paylasimlarinizin devamini diliyoruz... dua ile
konuya vakit kardesimizin sorusu olan mirac nedir ile devam etsek güzel olacak...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hakikat
AllahuEkber

|
 |
« Yanıtla #12 : 30 Haziran 2011, 21:07:42 » |
|
Bu konu kandillerin bidat mi değilmi tartışmasını tekrar açacaktır.Bununla alakalı kaleme alınan yazılar sitemizdede mevcut ilgilenmek isteyen konuya girip okuyabilir. Benim diyeceğim Miraç ALLAH ın semada olmadığına ınananların bu söylemlerini çürütecek (bu düşüncede olan insanlar var) apaçık bir delildir ki Rasulullah s.a.v. o gecede semaya ALLAH ın katına yükseltilmiştir...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vakit
Elhamdülillah

|
 |
« Yanıtla #13 : 30 Haziran 2011, 22:38:49 » |
|
Bu konu kandillerin bidat mi değilmi tartışmasını tekrar açacaktır. hayır. miraç bidat mi , değil mi? gibi bir şey demiyorum.
sorum şu , mirac niçin kutlanır ve miraç kutlama uygulaması ne zaman başladı , niçin başladı , devlet politikası mı , fıkhi bir olay mı? sahi niçin kutlanır..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hakikat
AllahuEkber

|
 |
« Yanıtla #14 : 30 Haziran 2011, 22:53:47 » |
|
önce senın yorumunu alalım mutlaka bir iki cümlen olacaktır. eğer gerçekten bilgin yoksa bilgisi olan kardeşler bilgilendirsin inş.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vakit
Elhamdülillah

|
 |
« Yanıtla #15 : 01 Temmuz 2011, 00:17:08 » |
|
hakikat önce senın yorumunu alalım mutlaka bir iki cümlen olacaktır. eğer gerçekten bilgin yoksa bilgisi olan kardeşler bilgilendirsin inş. Tevhid başlıklı yazıdada şimdi ki tavrınıza benzer tavırlar sergilemişsiniz.eğer yazılarımdan rahatsız oluyorsanız size bir formül sunayım : yazılarımı okumazsınız. bu tutumunuzu devam ettirirseniz yazılarınızı okumam ve yazılarımıda okumanızı istemem. tutumunuzunu dikkate alarak konuşmaya başlıyacağım. bilmem.anlatabildim mi?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
MüslümanGenç
Laİlaheİllallah

DUÂ: 90
GELECEĞE UMUTLA
|
 |
« Yanıtla #16 : 01 Temmuz 2011, 07:51:26 » |
|
Klasik sanal alem tartışmasının bir örneği daha sergileniyor, KArdeşler sanal alemde tartışılarak, müzakere edilerek bir sonuca ulaşıldığına şahid olmadım, fakat bu müzakerelerden etkilenen sonradan gerçekleri görenlere şahid oldum.İlk planda kalpler kırılsada sonrası açısından -bazen- faydalı olabiliyor.
Kandiller konusuna gelince: Bidatı haseneyi kabul edenler için kandiller bu konuya tamda örnektir.İmam Rabbani gibi bidatın hasenesi olmaz diyenlerdenseniz, kandil sapıklıktır. Kavramlara yüklediğiniz anlamlar sizin din algınızı ortaya koyar.
Kandiler konusunda şahsi kanaatim: İslam bir medeniyettir, kendi örf, adetinide oluşturarak gelmiştir.Örf olarak, gelenek olarak yapılan işler İslamın ruhuna zıt değilse Bidat olarak görmemek gerek.Bidatı hasene kavramıda zaten bu amaçla ortaya konulmuştur.Kandil günü yapılan işler nelerdir diye baktıgımızda İslama zıt bir olay göremeyiz, namaz kılınır, insanlar birbirlerini arar tebrikleşir, toplu halde duaya durulur vs... Sakıncalı kısım ise bu gecede şu ibadeti yaparsanız şöyle olur, bu gece şöyl değerlidir gibi söylemlerdir. Davetçi bir müslümanın ise bu türdeki ortamları fırsat görüp islamın insanlara güzel bir uslüb ile ulaştırmasıdır.Medinede çarşı yerini dahi değerlendiren efendimizin davetçi yönünü öncelemek daha faydalı olacaktır.Ayrıca sonraki nesillere (ibadet olarak değilde) güzel bir adet olarak İslamın intikal etmesi için bu gibi adetler önemli yer tutar.
Yok ben Efendimizin ve sahabenin hayatlarında yapmadıklarını yapmam da diyebilirsiniz, bu anlayışda İslamın içerisinde önemlidir. Yine şahsi kannatim efendimizin yaptıklarının ve yapmadıklarının hikmetini kavrayabilmek için çaba harcamaktı.Taklid değil Tahkik ehli olunursa çağımıza İslamı daha rahat anlatabilirz. Selam ile..
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 01 Temmuz 2011, 12:25:59 Gönderen: Zeynepder. »
|
|
|
|
|
hakikat
AllahuEkber

|
 |
« Yanıtla #17 : 01 Temmuz 2011, 22:15:39 » |
|
kardeşim kötü bişey demedim belki bizim bilmediğimiz şeyler olur ve sayenizde öğrenmiş oluruz inş. her yazılan yazıda art niyet aramayın.bakış açınız çok dar sanırım aklınıza ilk ne geliyorsa direk ona yönleniyor ona göre cevp yazıyor ve gerçekten kırıcı oluyorsunuz paylaşımlarımı okuyup okumamak size kalmış sizin okumanızın bilgi açısından bana bir faydası olmayacak tabiki zararıda ama belki bilmediğiniz birşeyi denk gelirsiniz ve dua edersiniz tek faydası bu olur bize . sizin yazılarınızı özenle takip edeceğim inş.bizimde öğreneceğimiz çok seyler var bizde size dua ederiz inş.
selam ve dua ile ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Amâk-ı Hayal
Laİlaheİllallah

DUÂ: 255
Geç kalmış adalet...Adaletsizliktir...
|
 |
« Yanıtla #18 : 02 Temmuz 2011, 22:02:28 » |
|
Kandil Gecesinden güne başlamak
Gönüllerin dualarla, ibadetlerle hafiflediği, bir mübarek gecenin ertesinde insan doğan günü umutla, sevinçle, coşkuyla selâmlıyor. İçinde bulunduğunuz ana, “Ben sizin Rabbiniz değil miyim?” sualine muhataplığın emniyetiyle bakıyorsunuz. Ezel sözleşmesi yenileniyor; “evet Sen bizim Rabbimizsin”. Miraç, rasyonel aklın sınırlarını zorlayan bir hadise olduğu için bilimsel verilere dayandırılan açıklamalar havada kalıyor. Diğer taraftan, Peygamber Efendimiz uyanıkken mi bu yolculuğu yaptı, rüyada mı, Mescid-i Haram’dan mı Mescid-i Aksâ’ya gitti yoksa aksi mi, Miraç ruhen mi, bedenen mi gerçekleşti, âyette zikredilen Süleyman Mâbedi Kudüs’teki Mescid-i Aksa mı, değil mi, gibi soruların araştırmasını, alanında ehil ilim adamlarına bırakmak lazım. Mümine lazım olan, Hazreti Ebubekir’in, “O söylüyorsa, doğrudur” teslimiyetiyle Kur’an’a ve Hazreti Peygamber’in risaletine iman etmektir. Bilindiği gibi, Hazreti Ebubekir, Peygamber Efendimiz’in Miracını işittiğinde hiçbir yoruma kalkışmadan, “acaba” demeden, sözü eğip bükmeden, tereddütsüz; “O söylüyorsa, doğrudur”, demişti. Allah’a kul olmanın, bütün tutsaklıkların zincirlerini kıracağını, yönünü O’na çevirmeyenler kolay kolay anlayamazlar. Hayat tecrübeleri, aslında insanı İlahî iradeye teslim olmaya çağırıyor. Endişelerimizin, vehimlerimizin, plân ve programlarımızın boşuna olduğunu olaylar bize anlatıyor anlatmasına. Ama, “Allah var, ne gam var” diyebilen sadelikte hayatı seyredemiyoruz. Mübarek gecelerin, Allah’ın mümin kullarına bahşettiği seçilmiş zamanlardan olduğunu düşünüyorum. Arifler bizlere, tövbelerin, ibadetlerin, duaların, tefekkürün bereketlendiği bu güzel gecelerin nasıl ihya edileceğini öğütlemişler. Fakat son yıllarda, İlâhî olan değerlerle “dünyevi kutsalları” birbirine karıştırdık. Dolayısiyle edep anlayışımız da terk ettiğimiz güzel ahlâk özelliklerimizden biri oldu. Kutsiyeti olan değerler adına yapılan özel günlerin ve kutlamaların, alkışlarla takdir edilen gösterilerden ayrı tutulması gerekir. Esasında bu gecelere yakışan sessizlik ve sadeliktir. Nafile ibadetin gizlisi makbuldür. Bir anma gününde, çok güzel Kur’an okuyan hafız efendiyi alkışlayanlara şahit olmuştum. Kur’an ve alkış!.. Yan yana getirmek nasıl bir gaflettir? Kur’an-ı Kerim okunurken, aldırmayıp konuşanları neredeyse kanıksadık. Konuşacaksan çık dışarıda konuş be Allah’ın kulu desek de faydasız. İzan o kadar. Camilerde, cemaâtle namaz kılarken hoca efendinin uyarılarına karşı ısrarla telefonlarını kapatmayanların hamlığına da ara yerde gönderme yapalım. Kutsallara karşı hassasiyetin gelişmesi için ciddi bir eğitime ihtiyaç var. Dinî terbiye anlayışımızı yeniden gözden geçirmeliyiz. İnsanlığı kucaklayan evrensel bir dinin gerekleri, sayı hesabına dökülen ibadetlerle yerine getirilmiş sayılmaz. “Güzel ahlâkı tamamlamak üzere gönderildim” diyen bir Peygamberin ümmeti olarak hâl ve davranışlarımızı terbiye etmenin gayretini göstermeliyiz. Şair Nabi ne diyor? Sakın terk-i edebden kûy-ı mahbûb-ı Hudâ’dır bu Nazargâh-ı İlâhî’dir Makâm-ı Mustafâ’dır bu
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 07 Temmuz 2011, 22:13:04 Gönderen: Zeynepder. »
|
|
|
|
|
(*Dürr-i cân*)
Bismillah
DUÂ: 5
Kalbimin ağlamalarında sen varsın!!!!!!
|
 |
« Yanıtla #19 : 07 Temmuz 2011, 14:36:20 » |
|
Allah kimsenin yüzü , suyu hürmetine kimseye 'felan mübarek için sana torpil' geçerim demez.ben hz peygamberi dahi araya koymam , koyamam. De ki Ey Peygamber : Eğer ALLAH ı seviyorsanız bana ittiba ediniz ki ALLAH da sizi sevsin. Ali İmran 31.ayet
Allah c.c. peygamberleri bize aracı olarak göndermiş de nasıl oluyor ki siz bu aracıyı kabul etmiyorsunuz anlamıyorum.Hem miraç peygambere Allah c.c. dan bir ödüldür ve hiçbir peygambere verilmemiştir ve insanlara birçok hediye gönderilmiştir.Sanırım bunları saymama da gerek yok. Rica ediyorum bu konuda biraz daha araştırma yapın sadece akıl insanı cehenneme götürür. Herşey akılla bilinseydi kitaplara peygamberlere ve vahiylere gerek kalmazdı.Allah c.c. ALİM'dir...
|
|
|
|
|
|
"Düşmanlarım bana ne yapabilir ki? Ben cennetimi yüreğimde taşıyorum, nereye gitsem o benimle gelir. Hapsedilmem halvet, sürgün edilmem hicret, öldürülmem şehadettir. Değil mi ki göğsümde Allah'ın Kitabı ve Rasulü'nün sünneti vardır!."
|
|
|
vakit
Elhamdülillah

|
 |
« Yanıtla #20 : 08 Temmuz 2011, 13:39:36 » |
|
De ki Ey Peygamber : Eğer ALLAH ı seviyorsanız bana ittiba ediniz ki ALLAH da sizi sevsin. Ali İmran 31.ayet değerli kardeşim ayeti kerimenin kast ettiği şudur , Allahı sevmek resulunu ve resulunun getirdiklerine ittiba etmekle başlar. günümüzde hz peygamber yaşamıyor peki 'yaşamayan biri nasıl sevilir' şöyle ki , ona inen vahyi kendi zatında vucuda getirmesiyle (ki bunna sünnet diyoruz) oluşan profili kabul etmekle. ayette Allahı sevmenin resulune indirdiklerine uymadan geçtiğini , aracılıkla mevhumuna değinmediği ortadadır. gerekli sahih rivayetler inçelendiğinde böyle bir uygulamanın olmadığını gösterir. Eğer böyle bir uygulama olsaydı düşünmeden uygulardım.
çok kısıtlı bir zamanda bu çevapları yazıyorum eksik yada kopuk ve bağlantısız yada anlaşılırlıktan uzak şeyler yazmışsam lütfen bana hatırlatınız.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
(*Dürr-i cân*)
Bismillah
DUÂ: 5
Kalbimin ağlamalarında sen varsın!!!!!!
|
 |
« Yanıtla #21 : 09 Temmuz 2011, 09:24:14 » |
|
günümüzde hz peygamber yaşamıyor peki 'yaşamayan biri nasıl sevilir' Ve lâ tekûlû li men yuktelu fî sebîlillâhi emvât(emvâtun), bel ehyâun ve lâkin lâ teş’urûn(teş’urûne). Ve Allah yolunda öldürülen kimseler için “ölüler” demeyin. Hayır, onlar diridirler. Fakat siz, farkında olmazsınız. (BAKARA 154. ayet )
Allah c.c. şehitlere bile ölü demeyiniz ayeti bildirdikten sonra sizin bir peygambere 'ÖLÜ' demenizi teesüfle karşılıyorum.Bizler de biliyoruz ki artık dünyasını değiştirmiş insanları cismani olarak sevemeyiz.Ancak sahabe peygamberimizin yaşantısını o kadar örnek almıştı ki onun yürüdüğü yerde yürüyor onun dinlendiği yerde dinleniyor onun uyuduğu gibi uyuyor ve daha bir sürü şey... Elbette ki onun hayatı Kur'an'dı ama Kur'an'da bizler herşeyi teferruatlı bulamadığımız için sünnetler bizi Kur'an'ın ana başlıklarına götüren bir yoldur.Aslında islami bir sitede böyle şeyleri konuşmak beni üzüyor hemen hemen burda olan herkesin en azından bu gibi konuları çok iyi bildiğini sanıyordum... ben aslında bir imam hatip talebesi son sınıf öğrencisiyim eksiklerim olabilir daha güzel açıklamalar bekliyorum.Ama bazı cümleleri çok yüzeysel ve salt bir şekilde yazıyorsunuz bu yazdıklarınız veya düşündükleriniz Allah korusun sizi küfre düşürebilir bunlar çok tehlikeli cümleler...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vakit
Elhamdülillah

|
 |
« Yanıtla #22 : 09 Temmuz 2011, 10:38:16 » |
|
Ve Allah yolunda öldürülen kimseler için “ölüler” demeyin. Hayır, onlar diridirler. Fakat siz, farkında olmazsınız. kuranın 'şehit' kavramını 'peygamber sevgisine' kurban ederek yanlış bir yola girdiğinizi belirtmek isterim. Şüphesiz hz peygamberin makamı şehitlerin makamından üstün olacaktır bu demek değildir ki , peygamber şehittir. siz peygamber sevginize ayetleri kurban ederseniz açmazlara girmiş olduğunuzu ifade etmeliyim. kurana nasıl girerseniz öyle çıkarsınız temennim odur ki kurana istediğiniz gibi değil Allah'ın dilediği gibi girin göreceksiniz Allah'ın istediği gibi çıkacaksınız. ben bunları yazarken şunuda ifade etmeliyim; biz hz peygamberi kuranla ve sünnetiyle tanıyoruz.eğer peygamberi sevmek onu fiziksel olarak sevmekse bu kuru bir sevişten öteye geçmez.peygamberi sevmek onun sünnetine uyulularak ve onun yolunu idame ettirilerek sevilir.[/size]
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zeynepder2
Editör
La Hukme iLLaLLaH

|
 |
« Yanıtla #23 : 09 Temmuz 2011, 10:39:07 » |
|
Allah c.c. şehitlere bile ölü demeyiniz ayeti bildirdikten sonra sizin bir peygambere 'ÖLÜ' demenizi teesüfle karşılıyorum Dürri can Kardesim bu sözünüz bize Ebubekir'in(.a.s) Resulullah'in(s.a.v) vefatinda halki sukunete cagirisindaki sözünü hatirlatti
“Kim ki Muhammed’e inanıyorsa, bilsin ki O ölmüştür; Kim ki Allah’a inanıyorsa bilsin ki O bakidir” der. Simdi bu durumda biz H.z Ebubekir'e de teesüf mü etmeliyiz.. Vakit kardesimizin dedigi gibi; , Allahı sevmek resulunu ve resulunun getirdiklerine ittiba etmekle başlar. günümüzde hz peygamber yaşamıyor peki 'yaşamayan biri nasıl sevilir' şöyle ki , ona inen vahyi kendi zatında vucuda getirmesiyle (ki bunna sünnet diyoruz) oluşan profili kabul etmekle.
eger cümlenin sadece bir kismini alip yanitlamaya calisirsak yanlis yapmis oluruz degil mi kardesim..
Vakit kardesimiz Size cevap yazacaktir sefaat, aracilik meselesi konusu için asagidaki linki okumanizi tavsiye ederiz DürriCan kardesimiz..http://www.zeynepder.org/forum/index.php/topic,10629.0.html
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|