Sidar
Elhamdülillah

DUÂ: 171
...
|
 |
« : 17 Haziran 2011, 17:29:50 » |
|
Bir haftadan bu yana insanımızın dilinden düşürmediği en önemli rakam yüzde elli rakamı olsa gerek.
“Yüzde elli”, on iki Haziran seçimlerinde Ak Parti"nin yaklaşık olarak aldığı oy miktarı, kendi alanında bir rekor. Birkaç günden beri Türkiye"nin büyük bir bölümü yüzde ellinin zafer sarhoşluğunu, geri kalanı da bu yüzde elli rakamının şaşkınlığını yaşıyordu.
Fakat bugün bir başka rakam devreye girdi ve en azından bizlere yüzde elli rakamını unutturuverdi, bir anlamda yüzde elliyi tepetaklak alaşağı etti.
Elazığ İhya-Der üyelerine Malatya 3. Ağır Ceza mahkemesi tarafından toplam 150 yıl hapis cezası verilmişti, salı günü bu ceza Yargıtay 9. Dairesi tarafından onandı. Üstelik mahkemenin dört kişi hakkında verdiği berat kararını da bozarak onların da yeniden yargılanarak ceza verilmesini istemiş. Sizin anlayacağınız, bu rakam yüz seksene, iki yüze doğru varacak gibi.
“2002 Seçimlerinden bu yana genel olarak insanımız “Şükürler olsun, 28 Şubat dönemi sona erdi!” demişti. Gerçekten de zulüm dönemi sona ermişti, o gün iktidarda olan bütün partiler sandığa gömülmüştü. İnsanlar ve özellikle bütün dindar kesimler rahat bir nefes almıştı.
Yaklaşık dokuz yıldan bu yana bütün kesimler baskılardan, sıkıntılarından yavaş yavaş kurtulmaya, iktidar nimetinden yararlanmaya başlamışlardı. Herkesin durumu az çok iyiye gidiyordu, gerçekten rahat bir nefes almaya başlamıştı millet.
Fakat nedense bizim nasibimize hep operasyonlar, tutuklamalar düştü. Üzerimizdeki baskı hiç eksilmediği gibi, artmaya da başladı.
Sabredelim dedik kendi kendimize, bütün bunlar geçicidir, 28 Şubat döneminin kalıntılarıdır, yıllar yılı yargıda çöreklen dinozorlar hemen bir günde temizlenecek değil ya, her şey yavaş yavaş olacak diyerek avuttuk kendimizi. Diğer bütün kardeşlerimiz mutlu ya, onların sevinçleri de bizim için bir sevinç kaynağıdır dedik.
Hem bunda iktidarın ne suçu var ki dedik, bütün bunlar rejimin kurulduğu günden bu yana işgal edilmiş yargıya varıp dayanıyor dedik.
Fakat bir şey kafamızı karıştırıp duruyordu. Bütün günahı yargıya atıp duruyoruz da, bu yargıçlar mı, bu savcılar mı izliyor kardeşlerimizi, onlar mı yapıyor bu operasyonları?
Emniyet güçleri değil midir bütün bunları yapan? Bizlere baskınlar düzenleyen, hakkımızda Allah"tan korkmadan insafsız dosyaları hazırlayan, bu istikamette kanaatlerini belirten ve götürüp savcıların yargıçların önüne koyan? Elbette bu yargı mensupları da mal bulmuş mağribi gibi bu dosyalara göre hüküm vereceklerdir, kendileri için bulunmaz bir fırsattır.
Ve bu emniyet güçlerini yönlendiren, yönlendirmekten öte onlara emreden medya! Hem de eli yüzü düzgün abdestli medya!
Birileri bugün bayram etsin artık, kendi meşreplerinden olmayan bir grup Müslüman, toplam yüz elli sene zindanda, hem de F tipinde kalacaklar. Sadece isimleri değil, bizzat kendileri mazlum ve mustazaf olan bir grup Müslüman her biri yedi buçuk yıl zindana atılacaklar, Yargıtay"ın onayıyla kesinleşti. Onların yakınlarının, ailelerinin ve özellikle yavrularının ahı bilmem kimleri tutar acaba? Ve bunlardan ikisi bayan.
Dosyalarında gösterilen suçlar da, Kutlu Doğum etkinliği düzenlemek, Mekke"nin fethini kutlamak, yoksullar için kermes düzenlemek...
Evet, birileri bugün bayram etsinler, hem de çifte bayram. Yüzde ellilik zaferlerinin yanına yüzde yüz elliyi de eklesinler ve sevinçlerini dörde katlasınlar.
Birileri de çifte bayram etsinler, sahip oldukları tv, gazete ve haber ajanslarıyla jurnalledikleri mazlumlar ve mustazaflar toplam yüz elli yıl F Tipi zindanlarda kalacaklar.
Türkçe Olimpiyat Bayramları"nın yanına bunu da ilave etsinler, sevinsinler, neşelerini onlar da dörde katlasınlar. Türkçe şarkıların ve türkülerin söylendiği bir ortamda bu taraftan varacak olan Kürtçe ağıtlar ve inleyişler belki birazcık kulaklarının ahengini bozabilir ama o kadarcığa da katlanıversinler biraz.
Bizlere gelince... Kardeşler, sakın üzülmeyin! Şuna inanınız ki, şu Haziran günlerinde kazanan biziz. Hem de yüzde yüz elli ile. Mehmed Göktaş
|
|
|
|
|
|
Ey özgürlük! Seni seviyorum. Sana muhtacım. Sana aşığım. Sensiz yaşam zordur. Sensiz bende yokum. Varım, ama ben yokum. Yani o var olan ben değilim.
|
|
|
mukarrebun
fani dünya
AllahuEkber

DUÂ: 46
|
 |
« Yanıtla #1 : 17 Haziran 2011, 17:46:59 » |
|
ALLAH razı olsun hocamda oy verenlerin durumu ne oldu şimdi..Doğunun bunca insanı ona oy verdiki sizin tabirinizle zulum düzeni son bulsun müslümanlar biraz rahat nefes alsın...Şimdi ne diyeceğiz.Kim kazanıyor sizin dediğiniz gibi ecrini alan yiğidler elbet kazanacaktır ya oy verenler ne olacak hocam...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zeynepder2
Editör
La Hukme iLLaLLaH

DUÂ: 639
|
 |
« Yanıtla #2 : 18 Haziran 2011, 09:10:25 » |
|
Yasama,yürütme,yargi beseri sistemin degismez üçlüsü. Sistem degismeden kim gelirse gelsin yine öz yurdunda garipsin öz vataninda parya...
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 18 Haziran 2011, 20:15:18 Gönderen: Zeynepder2 »
|
|
|
|
|
|
Ebu Yusuf
|
 |
« Yanıtla #3 : 18 Haziran 2011, 16:04:38 » |
|
Yasama,yürütme,yargi beseri sistemin degismez üçlüsü. Sistem degismeden kim gelise gelsin yine öz yurdunda garipsin öz vataninda parya...
Bu konuda haklısın kardeşim..Güneydoğuyu ele aldığımızda iç içe girmiş, kimin eli kimin cebinde belli değil. Sistemlerin hertürlü oyun ve istihbaratı ora merkezli çalışıyor.mesut yılmazın deyimiyle avrupa birliğine geçiş yolu diyarbakırdan geçer.
PKK ve onun uzantısı olan parti halk tabanında güçlendiği gibi meclisdede kendilerine alan açıyorlar.Müslümanlar oraya karşı biçimsel ve eylemsel tavır belirlemede geciktiklerinden dolayı ezilmiş halklar malesef o yöne kaydı. Mustazaf-der dar alanda güçlü faaliyet yapabilmesi için mevzi kazanma yoluna giderek dernekleşti.Halkta güçlü taban buldu. Bu tabanı sindirmek isteyen devlet/ pkk ve derin güçler proveke etmeye çalışıyorlar...
Gelişen bunca tabloya baktığımızda ileriki zaman bizlere doğuda farklı gelişmeleride gösterebilir..mesela mustazaf der doğu illerindeki yaşanan haksızlıkları kamuoyunda yeteri kadar tartışalamadığından meclise gündemini taşıyabilşmek için parlomentoya vekilde koyabilir.. Bu ne kadar doğrudur eğridir tartışılabilir. Ortadoğudaki islami hareketlerin parti çalışmalarını gündeme getirebilir.
Biz bu konuda ümmetiz.biz de bir konu açtık.
http://www.ummetiz.biz/index.php?topic=22462.msg96611;topicseen#msg96611 Konumuz buydu..İleriki zaman ne gösterir bilemeyiz ama zaman bazı şeylere gebe....Şahsen bugüne kadar ne oy kullandım nede kullanmayı düşünüyorum..Güneydoğu konusundada burda ahkam kesmek derdinde değilim.Ordaki acılar dinecekse parlemento gereklimi oda meçhull..sonuçta olaya beşeri duygudan ziyade parlementonun meşruiyeti tartışılmalı..islamın cevazı konuşulmalı...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zeynepder.
AYAĞINI DENK AL İSRAİL,SENİN NÜFÜSUN KADAR BİZİM SOKAKLARIMIZDA GEZEN KÖPEKLERİMİZ VAR!!
Editör
La Hukme iLLaLLaH

DUÂ: 340
ÇOKŞEY BİLMEK NEYE YARAR?HADDİNİ BİLMEDİKTEN SONRA
|
 |
« Yanıtla #4 : 18 Haziran 2011, 19:36:21 » |
|
yazalım ,çizelim,konuşalım da değişecek nedir?yukarıda ki haberle sarsıldım adeta yerle bir oldu tüm umutlarım.belkiler vardı içimde belki diyordu yüreğim yeni yapılacak anayasa adı islam olmasa da hükümleri islami hükümleri içerir.ve bunca zulüm ,haksızlık ,sindirme,baş eğdirme çalışmaları bir son bulur.şimdi daha baskın bir fikir belirdi içimde belli bir zümreyi,cemaati ayakta tutacak,o zümreye kim dil uzatır ve haksızlığı tartışılırsa başı ezilmeye çalışılacak bir anayasa oluşturulacak gibi geliyor bana.oysa umutlarım vardı benim adı islam olmasa da islami hükümlerin yer alacağı bir anayasaydı umudumun adı 
parlamentonun meşrutiyetinin tartışılmasını gerekli görmüyorum ben,ebu yusuf abimiz.hangi yanından tutsanız elinizde kalıyor zira.hangi cevazı vereceksiniz ,hangi kılıfa sokacaksınız ki?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zeynepder2
Editör
La Hukme iLLaLLaH

DUÂ: 639
|
 |
« Yanıtla #5 : 18 Haziran 2011, 23:03:38 » |
|
Zeynepder.e katiliyorum neyi tartisacagiz evet biz kamuoyuyuz ama neyi hangi yüzle tartisacagiz,uzaktan uzaga bunlari konusmak abes olacaktir yukardaki yazida da belirtiyor ya Mehmet Hoca iki bacimiz içinde tutuklama karari çikti,ben evimde cocuklarimin yaninda olacagim buraya iki satir yazip heh yazdim tepkimi gösterdim ne de iyi yaptim üzerime düseni mi diyecegim,azda olsa içim mi rahatlayacak Ebu Yusuf kardesim inanin buna yüzümüz tutmaz abesle istigal olur biz kendimizi degistirmedikce toplum degismeyecek,bizler yanlis yerden basladik degisime iki kelam ögrenip allame sanar olduk kendimizi.. bakin disardaki gercek hayata bacilarimiz tutuklaniyor,ve daha baskalarini içeri almak için yeni suç duyurulari yapiliyor..
Biliyor musunuz yillardir bu internet alemi dedikleri sanal alemdeyiz, su sanal alemde dahi ciddi meselelerde acilan konularda taraflarin birbirine "ya evet haklisiniz bu dediginiz fikrimi degistirdi ,böyle olmasi gerek ben yanlis biliyormusum/yanlisi savunuyormusum" diyeni görmedim..
Siz kardes sitemizde acmissiniz konunuzu hayirlara vesile olsun insALLAH ,bu güne kadar göremedigimiz fikir birlikteligini belki o konuda görürüz
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ebu Yusuf
|
 |
« Yanıtla #6 : 18 Haziran 2011, 23:24:31 » |
|
Geldim kardeşlerim...ALLAH razı olsun hassasiyetiniz ve içtenliğiniz, konuya olan duyarlılığınıza sevindim kardeşlerim. Kardeşlerim konu çok geniş....
Sabah ahmet kalkan hocam ve ahmet turgut kardeşimle beraberdik. Bulunduğumuz meclisde parlemento- katılım ve çoğulculk vs..genişlemesine konuşuluyordu. Doğudan batıya geniş yelpazede ve farklı perspektifde tartışılıyor,müslümanların içine düştüğü hale bakarak içim sızladı desem yeridir. Meğerse bazı yapıların içi çürüyorda haberimiz yok...Çıkarken ahmet hocamla ikili halleşirken ALLAH razı olsun İŞİMİZ ZOR dedi o hal işte gerçekten işimiz zor... Düne kadar devlet müslümanları marjınal grup diye dışlıyrodu..Şimdide islami cenahda oy vermeyenlker dışlanıyro İÇİMİZDEKİ RADİKALLER DİYE. mesele derinlemesine o kadar genişki kardeşlerim...KAsıtlı olarak dışardaki konuyu sitelere taşıdım..Çünkü burda ulaşılması mümkün olmayan insanlara ulaşıyrosunuz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zeynepder.
AYAĞINI DENK AL İSRAİL,SENİN NÜFÜSUN KADAR BİZİM SOKAKLARIMIZDA GEZEN KÖPEKLERİMİZ VAR!!
Editör
La Hukme iLLaLLaH

DUÂ: 340
ÇOKŞEY BİLMEK NEYE YARAR?HADDİNİ BİLMEDİKTEN SONRA
|
 |
« Yanıtla #7 : 19 Haziran 2011, 15:47:42 » |
|
ulaşılması zor insanlara ulaşıyorsunuz da abii,kamuoyu oluşturup değiştirelim bir şeyleri desek de ne değişecek elimiz nereye ulaşacak,kimlere güç yetiştirebileceğiz diye karamsarlığa düştüm desem yeridir.kulağımıza çalınanlar dehşete düşürmekte bizi.ilimder mensuplarının son seçimlerde akp yi desteklemesi neticesinde müslümanlar ikiye bölündü.her kafadan bir ses çıkıyor,buna rağmen duruşunu değiştirmeyip oy kullanmayan muvahhidler ise bir garip mengenede.hem oy vermek artık imani bir gereklilik oldu,müslümanın maslahatı için diyenler tarafından hem devlet tarafından.Ahmed hocanın ''işimiz zor'' deyişi ne yazık ki yeni değil ki eskiden de zordu işimiz.her seçim sonrası ülke cadı kazanına dönmekte.bence her ne olursa olsun dik durmak ve asla taviz,ödün vermemek lazım.rabbim yolundan ayrılmayanlarla beraberdir inşALLAH.selam ve dua ile.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|