Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: başörtüsüne özgürlük yürüyüşü  (Okunma Sayısı 232 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Zeynepder.
AYAĞINI DENK AL İSRAİL,SENİN NÜFÜSUN KADAR BİZİM SOKAKLARIMIZDA GEZEN KÖPEKLERİMİZ VAR!!
Editör
La Hukme iLLaLLaH
*****

DUÂ: 340
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 2772


ÇOKŞEY BİLMEK NEYE YARAR?HADDİNİ BİLMEDİKTEN SONRA


« : 24 Nisan 2011, 12:48:51 »

 
Kayıtlı

Zeynepder.
AYAĞINI DENK AL İSRAİL,SENİN NÜFÜSUN KADAR BİZİM SOKAKLARIMIZDA GEZEN KÖPEKLERİMİZ VAR!!
Editör
La Hukme iLLaLLaH
*****

DUÂ: 340
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 2772


ÇOKŞEY BİLMEK NEYE YARAR?HADDİNİ BİLMEDİKTEN SONRA


« Yanıtla #1 : 24 Nisan 2011, 12:49:32 »

Kocaeli Mazlumder
‎314.HAFTA, İLKÖĞRETİMDE, DEVLET DAİRESİNDE, MECLİSTE, YAŞAMIN HER ALANINDA BAŞÖRTÜSÜNE ÖZGÜRLÜK İÇİN 30 NİSANDA İZMİT’TE YÜRÜYORUZ.

Not:Yürüyüşle ilgili, afiş, video, program, bilgileri alt kısımda verilmiştir.


Kocaeli Gönüllü Kültür Teşekkülleri Platformu 314.hafta basın açıklamasını platform birleşenlerinden MAZLUMDER Kocaeli Şubesi yön. kur. Üyesi Erol Çağlayan yaptı.Basın açıklamasının konusu hala sürmekte olan başörtü yasağı ve ilköğretimde, devlet dairesinde, mecliste, yaşamın her alanında başörtüsüne özgürlük için 30 Nisan’da İzmit’te yapılacak HER ALANDA BAŞÖRTÜSÜNE ÖZGÜRLÜK yürüyüşüne davetti.

BASIN AÇIKLAMASININ TAM METNİ:

KOCAELİ GÖNÜLLÜ KÜLTÜR TEŞEKÜLLERİ PLATFORMU 314.HAFTA BASIN AÇIKLAMASI 23.NİSAN.2011


Değerli halkımız ve basın mensupları,

314.hafta basın açıklamamıza hoş geldiniz.Bilindiği gibi başörtüsü zumlu hala devam etmekte ve bizim de 6 seneden beri sürdürdüğümüz, direniş sürmektedir. Önümüzdeki hafta 30 Nisan 2011 cumartesi günü başörtü direnişimizin 7. yılına girmesi dolayısıyla, başörtü mağdurlarının sesini duyurmak, yapılan bu insan hakkı ihlalini, ayrımcılığı protesto etmek için bir yürüyüş düzenlemiş bulunuyoruz.

Yürüyüşümüz saat 14.00’de İzmit Merkez bankası önünden başlayıp, İnsan Hakları Parkında son bulacaktır.Türkiye’nin birçok yerinden katılımın olacağı bu yürüyüşe de tüm Kocaeli halkını davet ediyoruz.

Sormak gerekiyor, başörtü zulmü noktasında ne değişmiştir ki, her kes sus pus olup bir kenara çekildi?.Başörtü yasağı başta İmam Hatip okulları olmak üzere, bazı üniversitelerde ve yaşamın değişik alanlarında hala devam etmekte ve bu insan hakları ihlalleri ile ilgili çok sayıda şikayet başvurusu almaktayız. Üniversitelerde yasağın kalktığı söyleniyordu, son olarak Trakya Üniversitesi rektörü panolara astığı duyuruyla üniversitede kesinlikle başörtüsüyle girilemeyeceğinin emrini verdiğini, gazeteler yazdı.Masraflarını halkın vergileriyle karşıladığı okullarda, halkın çocukları okutulmuyor, 3-5 yasakçı kral, diktatör, padişah kesiliyor ve yasak, zulüm estiriyor.Bu zorbalığa , bu halk daha ne kadar tahammül edecek?.

Hiçbir otoritenin ve kişinin, insanların giyim kuşam tarzına karışma ve yasak getirme hakkı yoktur. Sadece üniversitelerde değil, ilköğretimde, mecliste, devlet dairelerinde başörtüsü özgür kalana kadar mücadelemiz devam edecektir.İnsan hak ve özgürlükleri pazarlık konusunda olamaz. Bu konuda mağdur olanlar davaları arkasında dimdik durmazlarsa, gasp edilen haklarını kesinlikle geri alamayacaklardır.Bu konu, başkalarının iradesine havale edilecek bir konu da değildir.


Yasağı çözsün diye meclise gönderilen insanlar, bu seçimde başörtülü aday göstermeyerek, oy aldıkları kesimleri mağdur etmiş hayal kırıklığına uğratmıştır.Listelerinde gösterdikleri tek başörtülü adaysa, başörtüsünün kolayca takılıp çıkartılabileceğini dürüstçe ! ifade ederek, başörtülü bayanları rencide etmiş ve son kalan 3-5 yasakçının elini güçlendirmiştir. Başörtülü öğrencileri sınavdan atan, Osman Ören adlı bir aday da, Siirt’e 2.sıradan milletvekili adayı gösterilmiştir.Başörtülü kadınların ve onların yakınlarının oyları ile bir yerlere gelenlerin, başörtülü öğrencileri sınavdan çıkartan kişileri aday göstermelerini anlayabilmek mümkün değildir.

Tüm bu olanlar gösteriyor ki, başörtü zulmünün çözümü hiç kimseye havale edilecek bir olay değildir, bunu çözecekte ancak, zulme uğrayan halktır. Artık beklemeye tahammülümüz kalmadı, 3-5 yasakçının himayesinde köle gibi bir yaşam süremeye tahammülümüz kalmadı.Yasakçılar ve onların emirlerine uyanlar!, her halde halkın tepkisin de, hesaba katmışlardır !. Bunun mesajını net şekilde vermek için, yasağı ve her kesimden ! yasakçıları protesto etmek için 30 Nisan günü yapılacak yürüyüşümüze tüm halkımızı bekliyoruz.



Erol Çağlayan

MAZLUMDER Kocaeli Şubesi yönetim kurulu üyesi.


Kayıtlı
Zeynepder.
AYAĞINI DENK AL İSRAİL,SENİN NÜFÜSUN KADAR BİZİM SOKAKLARIMIZDA GEZEN KÖPEKLERİMİZ VAR!!
Editör
La Hukme iLLaLLaH
*****

DUÂ: 340
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 2772


ÇOKŞEY BİLMEK NEYE YARAR?HADDİNİ BİLMEDİKTEN SONRA


« Yanıtla #2 : 24 Nisan 2011, 14:14:29 »

Kayıtlı
Zeynepder.
AYAĞINI DENK AL İSRAİL,SENİN NÜFÜSUN KADAR BİZİM SOKAKLARIMIZDA GEZEN KÖPEKLERİMİZ VAR!!
Editör
La Hukme iLLaLLaH
*****

DUÂ: 340
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 2772


ÇOKŞEY BİLMEK NEYE YARAR?HADDİNİ BİLMEDİKTEN SONRA


« Yanıtla #3 : 24 Nisan 2011, 14:16:15 »

KOCAELİ’DEKİ BAŞÖRTÜSÜNE ÖZGÜRLÜK DİRENİŞİ

7.YILINA GİRERKEN, HAYATIN HER ALANINDA BAŞÖRTÜSÜNE ÖZGÜRLÜK YÜRÜYÜŞÜ,



30 Nisan 2011 Cumartesi günü Kocaeli’nde yapılacaktır. Saat 14.00’da İzmit Merkez Bankası önünde başlayacak yürüyüş, İzmit İnsan hakları parkı, Özgürlük Meydanında yapılacak konuşmalarla sona erecektir. Tüm Türkiye ve halkımız davetlidir.Organizasyon noktasında MAZLUMDER Kocaeli Şubesinin 262 322 16 29 no’lu telefonundan bilgi alınabilir.Duyurma noktasında yardımlarınızı bekliyoruz, facebook, diğer Internet siteleri ve mail yoluyla lütfen duyurulmasına yardımcı olun.





14.00 İZMİT MERKEZ BANKASI ÖNÜNDEN YÜRÜYÜŞÜN BAŞLAMASI

15.00 İZMİT İNSAN HAKLARI (SABRİ YALIM) PARKI’NDA KONUŞMA



ÜCRETSİZ OTOBUSLER İÇİN İRTİBAT:



İSTANBULDAN KATILACAKLAR İÇİN

30 Nisan Cumartesi saat 11.00’da Vatan Caddesi Otel Akgül karşısından

ücretsiz otobüs kalkacaktır.Fakat gelecek sayısına göre otobüs ayarlamak için

daha evvel 212 526 24 40 no’lu telefonu arayıp kayıt yaptırılması gerekmektedir.



ANKARADAN KATILACAKLAR İÇİN

30 Nisan Cumartesi saat 8.00’da Sihiye Köprüsü üstünden

ücretsiz otobüs kalkacaktır. Fakat gelecek sayısına göre otobüs ayarlamak için

daha evvel 0541 453 77 95 no’lu telefonu arayıp kayıt yaptırılması gerekmektedir.





1-Yürüyüşe katılan her Sivil Toplum Örgütü’nün, flamaları veya logoları olan, çok sayıda bayrakla, yürüyüşe katılması noktasında özellikle ricada bulunuyoruz.Bu konuyu sahiplenen örgüt, dernek, vakıf ne kadar çok olursa, bu özgürlük mücadelesinin daha güçlü savunulmasını sağlayacaktır.Kocaeli illi dışında geleceklerinde, geldikleri ili belirten yazılarla gelmesini, yine özellikle rica ediyoruz. Bu bir sivil toplum hareketidir, dernek, vakıf, sendikalar dışında, hiçbir siyasi partinin bayrak ve flamasının açılmasına, istismarlara yol açabileceği sebebiyle, alınan karar gereği müsaade edilmeyecektir.





2-Yürüyüşe tertip eden organizasyon tarafından belirlenen sloganlar atılıp, bununla ilgili görevliler ve ellerinde atılacak sloganların dökümü bulunacaktır.Görevliler haricinde !! atılacak hiçbir slogana iltifat edilmeyip, eşlik edilmemesi önemle rica olunur.Bu tür yürüyüşler her türlü provokasyona açıktır.Yürüyüşü düzenleyenlerin onay ve kontrolü dışında, provokatörler olmadık sloganlar attırıp, medya vasıtasıyla bunun yayıp, çok haklı olan bir hak arama yürüyüşünü, insan hakları mücadelesini, başka çizgiye çekebilirler.Bu konuda kafile başkanlarının önceden gelecekleri uyarması önemle rica olunur.

Haritada yeşil çizgiyle gösterilen güzergah üzerinden yürüyüş yapılacaktır.



3- Başörtü Yürüyüşünün afişleri basılmış olup isteyenler MAZLUMDER Kocaeli Şubesi 262 3221629 no’lu telefonundan adres yazdırdıkları takdirde kargoyla yollanacaktır.İzmit merkezde, Endüstri Meslek Lisesinin arka kısmından devlet hastanesine giden yolda bulunan şubemize uğrayıp afiş ve el ilanı alıp dağıtabilir, iş yererline, arabalarına asabilirler.



4-İl dışından otobüslerle gelecekler, birkaç gün öncesinden MAZLUMDER Kocaeli Şubesi 262 3221629 no’lu telefonundan arayıp, gelecek konvoyların başkanlarının cep telefonlarını ve hangi yönden geleceklerini bildirsinler. Kendileri ile irtibata geçilip, doğuda ve batıda şehre girişte problem yaşamadan park edebilecekleri noktalara, şubemiz tarafından görevlendirilmiş elemanlar vasıtasıyla yardımcı olup rahatça park edilebilecekleri noktalara götürülecekler.Taksiler ve otobüsler Perşembe pazarı alanına araçlarını park edip, yürüyüş yolundan mavi çizgili güzergahtan, Merkez bankası önüne gelebilirler.Yürüyüş yolu bitimi, yürüyüşün başlama noktasıdır.İstanbul Anadolu yakasından trenle gelinebilir.İzmit tren istasyonun 100 metre ilersi yürüyüşün başlangıç noktasıdır.Sabiha Gökçen hava limanından, saat başı Pegasus servis otobüsleriyle gelinebilir.Halkevi önünde inilip Merkez bnk. tarafına gelinilecektir.Saat 13.00 gibi Perşembe pazarı alanında araçların park edileceği şekilde program yapılmasında fayda vardır. Yol boyunca namaz kılınabilecek 3 adet büyük cami mevcuttur, buralarda namaz kılınabilir.Dışardan gelenlerin, Perşembe pazarında park ettikten sonra, bayrak açıp, yürüyüş alanına bu şekilde gelmesi, yürüyüşe ayrı bir hava verecektir.



5-Herkesin hakkını aradığı, fakat başörtüsü gibi insani bir mücadelenin susturulmaya çalışıldığı bir dönemde, bu yürüyüşe katılım olarak destek ve katkılarınızı önemle bekliyoruz.Başörtü yasağı konusunda üniversitelerde sağlanan problemi bir özgürlük dışında ne değişmiştir?.Bu gün İmam hatip öğrencileri dahi derse girerken başlarını açmaktadır.Bunu yapan kim?, halktan hiçbir desteği olmayan, minik bir azınlık, oligarşi, statükocu birkaç kişi.Bir halkın değil, birkaç kişinin halka tahakkümü asla kabul edilemez.



Kocaeli’ndeki direniş, hak arama mücadelesi, insan hakları mücadelesi, ayrımcılıkla mücadele, 7.yılına giriyor.Sadece bir alanda değil, yaşamın her alanında, eğitim her alanında, devlet dairelerinde, mecliste, kadınlarımızın ayrımcılığa uğramadan, inançları gereği taktıkları başörtüsüyle bulunabilecekleri, özgür günler gelene kadar bu mücadele sürecektir.Tüm Türkiye’nin yardım ve desteğinizi bekliyoruz.


Kayıtlı
Zeynepder4
"NasıLsın ? Diye sorma //FiListin// gibiyim ışte.. Bir yanim işgaL ediLdi bir yanim Direnişte!
Grafiker
La Hukme iLLaLLaH
*

DUÂ: 249
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 2337


ÖZLEMEKTEN yorulmuşum kapında durdur beni...


« Yanıtla #4 : 26 Nisan 2011, 12:23:53 »

ALLAH'ın rızasına uygun yaşamak adına atılan tüm adımlar bir basamaktır.
Tesettürün bilincine sahip olmayı RABBİM cümlemize nasip eylesin
Kayıtlı

Zeynepder.
AYAĞINI DENK AL İSRAİL,SENİN NÜFÜSUN KADAR BİZİM SOKAKLARIMIZDA GEZEN KÖPEKLERİMİZ VAR!!
Editör
La Hukme iLLaLLaH
*****

DUÂ: 340
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 2772


ÇOKŞEY BİLMEK NEYE YARAR?HADDİNİ BİLMEDİKTEN SONRA


« Yanıtla #5 : 26 Nisan 2011, 13:45:58 »

ALLAH'ın rızasına uygun yaşamak adına atılan tüm adımlar bir basamaktır.
Tesettürün bilincine sahip olmayı RABBİM cümlemize nasip eylesin


aminnnn
Kayıtlı
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer: