Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Tahrir Meydanında 2 Milyon Kişi Ayakta!  (Okunma Sayısı 194 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Zeynepder4
"NasıLsın ? Diye sorma //FiListin// gibiyim ışte.. Bir yanim işgaL ediLdi bir yanim Direnişte!
Grafiker
La Hukme iLLaLLaH
*

DUÂ: 249
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 2337


ÖZLEMEKTEN yorulmuşum kapında durdur beni...


« : 02 Şubat 2011, 11:02:15 »

Kahire'nin Tahrir Meydanı'nda toplanan yaklaşık 2 milyon kişi diktatör Mübarek'i devirmek için direniyor.

Kayıtlı

Zeynepder4
"NasıLsın ? Diye sorma //FiListin// gibiyim ışte.. Bir yanim işgaL ediLdi bir yanim Direnişte!
Grafiker
La Hukme iLLaLLaH
*

DUÂ: 249
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 2337


ÖZLEMEKTEN yorulmuşum kapında durdur beni...


« Yanıtla #1 : 03 Şubat 2011, 13:49:00 »

Özgürlük Verilmez;Alınır

13:15 Tahrir meydanı, devrim yürüyüşünün başını çekerken siyasi hareketler ve Mısır'ın diğer şehirleri Tahrir meydanına destek veriyor. İskenderiye'de öğle namazı sonrasında binlerce Mısırlının Tahrir meydanındaki devrimcilerle dayanışma eylemi düzenledikleri bildirildi.

12:53 İhvan-ı Müslimin Genel Mürşid Yardımcısı Reşad Beyumi: Herkesin bilmesi gereken bir şey var. Özgürlük verilmez alınır. Özgürlük uğrunda bedel ödenmesi gerekir!


12:49 Mısır'da, istifası istenen Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek yanlıları tarafından başlatılan şiddet olaylarına karışanların ordu tarafından tutuklandığı bildirildi.El Arabiya televizyonu, Tahrir Meydanı'ndaki protesto gösterilerinde yaşanan şiddetin ardından ordunun, bu olaylara karışanları tutukladığını duyurdu, ancak kaç kişinin tutuklandığını belirtmedi. Meydanın dışında kamp kuran hükümet karşıtı protestocular, ordunun müdahale etmesi çağrısında bulunmuş, ancak şiddet olayları sırasında ordu, müdahalede bulunmamıştı. Bu arada, bugün sabaha karşı çıkan çatışmalarda ölü sayısının 4'e yükseldiği bildirildi.

12:47 Mısır'ın en büyük muhalefet örgütü Müslüman Kardeşler, ulusal birlik hükümeti kurulmasını istedi. Müslüman Kardeşler örgütü El Cezire televizyonuna yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek ile hükümetinin gitmesi gerektiğini belirterek "Bu rejimin devrilmesini ve tüm tarafların katılacağı bir ulusal birlik hükümeti kurulmasını istiyoruz" dedi.

12:45 Kifaye Hareketi liderlerinden Abdulhalim Kandil: Dün Tahrir meydanında işlenen katliam, Mübarek'in siciline eklenecek katliamlardan birisidir. Defol git! Bu saatten sonra Mübarek'in emin bir şeklilde çıkmasına asla müsaade etmeyiz. Mübarek'in işlediği suçlardan ötürü yargılanması gerekiyor. Tahrir meydanında yaşananlardan sonra Mübarek rejiminden hiçkimseyle müzakereye girmeyiz.

12:43 El Gad Partisi Başkanı Eymen Nur, Mısır halkına çağrıda bulunarak Mübarek rejimi devirmek için yarın düzenlenecek dev gösterilere katılmalarını istedi.
Kayıtlı
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer: