Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Hocam yardımınız gerek.  (Okunma Sayısı 786 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
zerrin özyurt
Bismillah
*

DUÂ: 0
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : 26 Eylül 2010, 20:23:42 »

selamunaleykum kardeşler ben zerrin kardeşiniz. Sizleri çok ama çok özledim. Emekçilerin şifrelerini selim bey daha önce vermişti unuttuk. Dahada aramak istemedim selim beyi.Size başımızdan geçen olayları anlatacağım ama acilen yardımınız gerek ya. Şimdi acilen sorum var  bana yardımcı olursanız sevinirim.
Dün üye olduk eski okulumdan serap arkadaşımla.ONların evindeydik.Kendisi ateisttir. Çok farklı sorular sordu elimden geldikçe cevaplamaya çalıştım ama dini bilgim daha tam olmadığı için çok eksik kaldım.ebu yusuf hocam özellikle beni aydınlatırsanız sevinirim.Kafam karıştı serapa anlatırken.Kızcağızda aslında eskiden iyiydi ama onun okul çevresi kafasını karıştırmış.Dün onda kaldık.Bugünde diğer arkadaşımızda misafirlikteyiz.İmkan buldukça buraya gelecem arkadaşlar.serap arkadaşım soruları sordukça kafam o kadar karıştıki ben ona cevap yetiştirirken geceleri uyuyamaz oldum.Allahıma o kadar dua ettimki ne olur bana yardım et.Şu kulun daha yeni kendini bulmuşken dağılmasına fırsat verme.hocam aklıma hemen burası geldi.serap gildeyken dur dedim sana cevapları verecek biri var tanıdığım.Ebu yusuf hocam size şimdi soruları yazıyorum ricam bana yardımcı olursanız bende rahatlar belkide serapıda kazanabiliriz bu güzel dinimize.

serapın soruları:

1-Madem tanrıyı göremiyoruz o zaman Akıl olarak bana tanrıyı anlatırmısnız?
2- Tanrınız ne kadar zalimki kendine ibadet etmeyeni ateşe atıyor ve ateşten çıkarmıyor.Siz diyorsunuzki tanrı kullarını bağışlayan af edendir?af edensse neden bu kadar büyük ve sonu olmayan varsaki sonsuzluk neden yakıyor.
3-ezel ve ebed konusunda her varlık doğar ve ölür.Her canlıda bir sebebe bağlanır.Tabiatın kuralı böyledir.sizin tanrınızda canlı ise nasıl doğmamış ve ölümsüz kalabilecek.
4-sizin dininiz kadınları köle olarak kullanıyor. erkeğe 4 kadın diyor.bırakın dört kadın demesini peygamberiniz 11 kadınla evlenmiş.hatta 9 yalşında oyun oynayan kızla evlenmiş.Bu nasıl özgürklük ..
hocam ya ben bunların hepsine inanıyorum.Allah vardır.O bilzerin yegane tapındığı ilahıdır.peygameber efendimede sonsuz kere inanıyorum.Bu dinde kadınlara asla bu arkadaşın dediği gibi yapmamıştır.Yok kadınlar hep toplumun dışındaymış.Din kadınları çarşafa sokarak kişiliklerini hiç ediyor onları köleleştiriyormuş. of ya bu kıza neler oldu analamadım.ebu yusuf hocam şuan serap yanımızda 3 arkadaş konuyu yazıyoruz.
Arkadaşlarım syarın geneburda olmaya çalışacağım.Emekçiler ve bizlerin başından geçenleri anlatacam.daha önce selim bey beni aramıştı çok önce .sizlerin beni sıorduğunuzu söylemişti.Şimdi burdaki sevil arkadaşım var oda yanımda onun sayesinde forum kullanmayı öğreniyorum.Onların okul sitesi varmış üniversitedeki arkadaşlarıyla.
Hocam ve arkadaşlarım sizlerin yardımını acilen beklerim.iyiki sizler varsınız.size çok minnettarım arkadaşlar.
« Son Düzenleme: 27 Eylül 2010, 12:57:06 Gönderen: mukarrebun » Kayıtlı
muhammedi sevda
AllahuEkber

DUÂ: 43
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #1 : 26 Eylül 2010, 21:13:30 »

Aleykum selam ve rahmetullahi ve berekatuhu zerrin kardes, Rabbim seni ve senin arkadaslarini dogru yoldan ayirmasin daima hak yol üzere sabit kilsin ins, basta hos geldin sefalar getirdin gelmene sevindim... Byrun

Muhakka ki Allah hic birseyi bosuna yaratmamistir... Bunu asla unutmayin, Nasilki (örnek olarak kalemi sectim) bir kalem kendisi ol diye olmazsa, onu yapan bir ustasi varsa bu kainatin bu evreni de yaratan biri olmasi gerekmiyormu. Mesela serap kardesimiz diyorki tabiat gerekcesi böyledir birde sorun tabiat nedir?
Tabiat nasil olusmus? Benim bildigim tabiat evrendir, dünyadir. Basta dedigim gibi demekki bunun bir yaraticisi olmasi gerekir. Yoksa? hade bir tahta parcasini önüne koy de "hade kalem ol, veya masa ol" olurmu? Insan gibi bir varligi arastirdigimizda nice yeni seyler ilginc seyler ögreniyoruz bir basit kalem kendi kendine olmuyorsa bir insan nasil kendi kendine yaratilir? Serap kardesim birde bunu düsünsün...
Evet gelelim ilk sorunuza
1. Basta size bir hikaye anlatmak isterim, bir ateist bir adam kendine iyi deyip bütün herkesin aklini karistirim düsüncesiyle dünyada gezer ve sacma sorular sorar, kimse bu adama cevap veremez. Bir gün bu adama derler ki bi hoca var git onun yanina o sana muhakkak cevap verecektir. Adam gider der Allah var ise neden biz göremiyoruz? Niye onun varliginin nasil oldugunu bilmiyoruz? O anda hoca adamin basina bir tas veya bir odun indiriyor. Tabi kimse nedenini bilmez. O  ateist adam sinirlenir der nasil cürret eder ve gider bunu kadiya sikayet etmeye. Kadiya anlatir ve hoca oraya cagirilir, hoca adama der sen diyorsunki ben senin basina odun indirmisim, basin agiriyor degilmi? Adam diyor evet öyle, hoca da diyor ki iste al senin cevabin, Sen diyorsun Allah varsa biz neden görmüyoruz? Varliginin nasil oldugunu bilmiyoruz? degilmi? Adam diyor evet, hoca da diyorki tamam ama sen diyorsun senin basin agiriyor ben o agiriyi görüyormuyum? Nasil oldugunu ben nerden bilecem? Ama sen biliyorsunki bu agri var ama ben görmüyorum....
Simdi bu hikayeden cikaracaklarimiz:
Adam Allah var ise neden göremiyoruz varligini bilmiyorz diyor, oysaki bi mantikli düsünsek birimizin basi agirdiginda kim görür? Kimse sadece biliriz degilmi? Nasil biliyorsak o agri var, öylede bilmeliyiz ki o agriyi dindiren bize sifa veren biriside vardir muhakkak....

Ikinci sorunuza gelelim:
Allahu Teala buyuruyor ki o atesi insanlar icin yaratmamistir, insanlar onu kendisi hazirlamistir. Bunu nasil hazirlar? Allahu Tealaya karsi gelmek ile onun emrettigini yerine getirmemek ile. Allahu Teala buyuruyorki:
Ben insanlari ve cinleri ancak bana ibadet etsinler (kulluk etsinler) diye yarattim....
Demekki bizim bu dünyaya gönderilis amacimiz ona ibadet edip kulluk etmektir.
Düsün bi bacim siz kesin simdi okula gidiyorsunuzdur, hepimiz biliyoruz ki dersde biz ögretmenin dedigini yapmasak ona karsi gelsek saygisizlik yapsak bizi baya bi döver degilmi? Biz o dayagi yememek icin akilli durur, okul kurallarina uyar yaramazlik yapmayiz. Bunu yapiyor iken, neden bizi yokdan var edenin dedigini yapmiyoruz, oysaki bizi en mükemmel sekilde yaratmis, cok sükür aklimiz var düsüne biliyorz, bütün uzuvlarimiz tamam neyimiz eksik? Allahu Teala bizleri en serefli varlik diye anmis kuraninda, bize bu serefi vermisken nasil biz ona karsi geliriz? Allah af eder ve affi sever, yeterki biz isteyelim ve tevbe edelim....

3. soru
Allahu Tealanin sifatlarindan birileri bakidir sonu yokdur ama rahmamdirda, bacim bu sorulari sirf senin kafani karistirmak icin derler, bunu unutma, sana söyle gene bir örnek vermek isterim gelelim gene su kaleme, sen okul icin kalem aldin, biliyorsun bunun bir ustasi var ama kim oldugunu biliyormusun? Veya onun nasil oldugunu biliyormusun? Seni yokdan var edeni nasil bileceksin ozaman?

4. Soru
Islamiyet gelmeden önce kadinlar müsrikler tarafindan ezilip köle olarak satiliyordu, cok af buyurunda yari ciplak disarda dolasiyor her isteyen her pisligi yapiyordu, haksizmiyim?
Islamiyet geldikten sonra kadina örtü verildi namusuna iffetine sahip cikmasi icin laf gelmemesi icin örtü verildi bunu hor mu görüyorsunuz? Allah annelerin ayaklari altina (tabi hakkiyla iman eden analarin) cenneti sermistir. Böyle güzel bir serefe kim nail olmak istemez? Ben kimseyi örnek vermek istemem o yüzden isim vermeyecegim ama düsünün iki arkadas var biri dar pantolon dize kadar (veya tam uzun olsun fark etmez, sonunda vücut hatlari bellidir) üzerine dar bir kisa kollu bisey giymis, makyajini tam yapmis saclari boyali disarda geziyor, diger ise pardüse giyinmis, basini örtmüs tesettürü güzel bir baci. Disarda giderken düsüncesi pis olan iki erkek gecer, bir düsün serap baci bu erkekler kime bakar tesettürlü olanami, yoksa acik olan kiza mi? Elini vicdanina koy ve iyice düsün, bence ve sadece bence degil herkes bunu der o acik olan kiza bakarlar degilmi? Kim bakmazki (tabi pis düsünceli olanlar) hamd olsun takvali erkek asla öyle birine bakmaz hatta haya eder öyle birine bakmaya.
Gelelim su cok evlenmeye. Peygamber efendimiz neden zamaninda cok evlenmistir? Cevabi ise düsün bacim ozaman okadar büyük savaslar olmustur kafirlere karsi, nice müslüman evli erkek orda sehid düsmüs, bunlarin hanimlari var bunlara sahip cikilmasi gerek, cünkü o zamanda fitne (ki bu zamandada aynidir) cok vardi. sirf müslümanlara laf atmak icin derlerdiki kim bilir bu neler yapiyordur birde dul...
Böyle bir fitnenin olmamasi icin Peygamber efendimiz onlari kendi himayesi altina almistirki onlara laf gelmesin, iffetleri, namuslari korunsun. Bu zamandada aynidir. Allahu Teala o izni vermistir, erkek isterse evlene bilir, (tabi cahil birisi karisina sormaz birdahaki evlenmede, ama bilki takvali bir erkek karisina sorar, bunu unutma). Kadin sence coklu evlense ne olur? Cok af buyurun ama acik konuacagim o kadin dört erkekle evlenirse hangi cocuk kimin belli olurmu? Bir de Allahu Teala bunu emretmiski cünkü erkegin gidip zina edecegine nikahi altina alsinki zina etmesin, günah islemesin diye böyle bir hüküm verilmistir.

Allah herzaman en iyisini ve en dogrusunu insanlar icin söylemistir, hic bir zaman kullarinin kötülügünü istemez. Kötülügü ancak insanlar kendisine eder bunu unutmayin.

Hakkinizi helal edin biraz uzun yazdim ama ins serpil kardesimiz tatmin olur ve Allah'in ne kadar adaletli oldugunu anlar....
ins Ebu yusuf abimiz gelince en güzel bir  bicimde gene cevap verir.

Rabbim kimsenin ayagini kaydirmasin, kendi atesine kendisini atmayi nasip etmesin...

selamlarin ve dualarin en güzeli ile..

selamun aleykum
« Son Düzenleme: 26 Eylül 2010, 21:20:47 Gönderen: muhammedi sevda » Kayıtlı

Biz Kur'ân'dan, iman edenler için bir şifa ve rahmet kaynağı olan âyetler indiriyoruz. Zalimlerin de ancak zararını artırır.
muhammedi sevda
AllahuEkber

Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #2 : 26 Eylül 2010, 21:27:29 »

Genç bir delikanlı senelerce yurt dışında okuduktan sonra vatanına ateist
olarak geri döner.

Üç sorusuna hiç kimse cevap veremediğinden dolayı canı gayet sıkıntılıdır.

Ebeveyni oğullarına yardım etmek niyetiyle büyük ilim sahibi olan köyün hocasına
götürürler.

Hoca ve delikanlının arasında geçen diyalog şöyle devam eder.

Delikanlı: Kimsin sen?

Sorularıma cevap verebilecek misin?
Hoca: Allah'ın bir kuluyum ve Onun izniyle sorularına cevap verebileceğim.

Delikanlı: Emin misin?

Proferserler bile cevap veremedi bana.
Hoca: Allah'ın izniyle cevap vermeye çalışırım

Delikanlı: 3 sorum var

1. Allah yaşıyor mu? öyle ise, şeklini bana göster.

2. Takdir (kader) nedir?

3. Eğer şeytan ateşten yaratıldıysa neden cehenneme yollanıyor, cehennemde
ateş dolu değil mi?

Ateş ateşi nasıl yaksın.

Tanrı bunu düşünemedi mi?

Bu arada, aniden bizim hocamız delikanlının başı üzerinde bir saksı kırar.

Delikanlı canı yana yana sorar; Neden sinirlendin ki?

Hoca: Sinirlenmedim. Bu benim üç soruna bir cevabım der.

Delikanlı: Hiç birşey anlamadım.

Hoca: Nasıl hissetin kendini saksıyı başında kırınca

Delikanlı: Tabii ki, fena bir acı hissettim.

Hoca: Yani, acının varlığına inanıyor musun?

Delikanlı: Evet

Hoca: Bana bu acının şeklini göster o zaman!

Delikanlı: Gösteremem.

Hoca: Bu benim ilk cevabım. Herkes Allah'ın varlığını hisseder ama Allah'ı göremez.

Hoca: Dün gece rüyanda benim başında saksı kırdığımı gördün mü?

Delikanlı: Hayır.

Hoca: Bugün böyle bir şey ile karşılaşacağını hiç düşündün mü? aklından geçti mi?

Delikanlı: Hayır

Hoca: Bu işte takdir dir. (kader)

Hoca: Biz neyden yaratıldık? topraktan yaratılmış değil miyiz ?

Delikanlı: Evet böyle denir.

Hoca: E o zaman ? Saksıda topraktan yapılmadı mı? Allah isterse ateşten yaratılan şeytanı ateşin içinde cezalandıramaz mı?

Bu da anlattigim hikayeye benzer biridir ins güzel bir aciklama olumustur....
mukarrebun
fani dünya
AllahuEkber

DUÂ: 46
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #3 : 27 Eylül 2010, 13:14:20 »

Sorularınızı aldık. inşALLAH  ebu yusuf cevaplıyacaktır sorularını yakında. Sorular ama biraz ilginç geldi kusuruma bakmassanız. Sizler hoş geldiniz bu arada.Rabbim kalplerinize hidayet bahş eylesin.Hak yolun hadimleri eylesin.

sizin sorulara gelelim.Bu  ilk 3 sorunuz her nekadar itikadi temel konular gibi gelsede kelamcıların 7.yüzyılda özellikle imamı azam ve imam gazali dönemlerinde revaç bulan sorulardır. Akli izah vahyi izahın önüne asla geçemez. Olaya bakış açınız önemlidir. siz eğer islamın temel kaidelerini faydacı(hopartenüs) gözle bakarda beşeri izah isterseniz işte orda yanılırsınız.
siz serap hanım şayet bu konuda arınmak isterseniz yada fikrinizde sabit değilseniz maşrıgtan mağriibe kadar tüm konularda dilimiz döndükçe yardım etmeye çalışırız.Bilmediklerimizi sorar araştırırız.lakin sizin soruları GÜLLERİN SOLDUĞU GECE de müslümanken ateist olan bir arkadaştan bahs etmiştik.Ordaki arkadaşın bu drurumundan sonra bize birşeyi öğretti.asla kendi kabuğunda kalma ve kır zincirlerini.sol ve ataizm üzerine sizinle forumun müsade ettiği her alanda konuşabilir ve burdan yardımcı olabiliriz.
şunu temin ediyoruzki ebu yusufda bu konudan beri kalmayacaktır.Yeterki muhatabımızı bılelım ve ona göre konulara ağırlık verelim.
Zeynepder2
Editör
La Hukme iLLaLLaH

DUÂ: 639
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : 27 Eylül 2010, 13:43:25 »

zerrin bacim sitemize gelmenize sevindik hayirli olsun
sizin içinde uygunsa sizinle tanismak isteriz  7125
Ebu Yusuf
La Hukme iLLaLLaH

DUÂ: 237
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : 28 Eylül 2010, 10:43:34 »

aleykumselam zerrin bacımız. İnşALLAH  Rabbim size hidayet yolundan ayırmaz.Arkadaşınız serap hanım içinde hayırlı yola doğru lutfeder.Bizler elimizde net deliller olmadığı müddetçe hüsnüzan beslemekle emrolunduk.Bizler hüsnü niyetle sorularınızı cevaplıyalım inşALLAH .Umulur ki faydamız sitemizi takip eden ziyaretçilerede olur. Rabbim hayır  yolundan bizleri ayırmasın. Zerrin bacımız muhatap olarak serap hanımı göstermişsiniz gördüğüm kadarıyla.Çünkü serap hanımın srouları kafanızı kurcalamış anladığım kadarıyla onun için serap hanımı muhatap alarak cevaplayacağız.İnşALLAH  sizlerde istifade eder vesitemize aktif olarak katılırsınız.Burda kıymetli bacılarımız var zerrin hanım .size en büyük kardeş tavsiyesi onlarla irtibata girmenizdir.sonuç itibariylede sitemizin hanım hocası olan SABİHA ATEŞ ALPAT HANIMEFENDİ inanıyorum size her konuda yardımcı olacaktır.

inşALLAH  biz bu soruları cevaplıyalım...
bismihiteala..
1-* 1-Madem tanrıyı göremiyoruz o zaman Akıl olarak bana tanrıyı anlatırmısınız?
el cevap: Size sosyalist termolojiyle anlatabilirim ama seküler bir dille tanrı kavramı sadece yüzeysel kalır ve tapınmayla DEİZM ortaya çıkar. akli ve nakli deliller bizim nassımızdır.Din kendi diliyle anlatmakla ancak minhacına doğru akar. Yoksa materyalist öğreti insanı kemale erdiren uhrevi izahattan yoksun kalır.
inşALLAH  size öğretisi ve akidevisi nassa dayanan,malayani sözlerden uzak izahat etmeye çalışacağaız.Lakin zerrin ve serap hyanımefendiler sizlerin muhakkak katılamsı gerekli ki sözlerimiz diren muhatabını bulsun inşALLAH .
1.soruya kaldığımız yerden devam edeceğiz.soruların her biri çok geniş olduğundan geniş vakitleri değerlendireceğiz nasipse...
Ebu Yusuf
La Hukme iLLaLLaH

DUÂ: 237
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : 28 Eylül 2010, 13:00:54 »

öncelikle kıymetli ve tatminkar açıklamalarından dolayı muhammedi sevda kardeşime teşekkürlerimi bildiririm Rabbim razı kalsın kardeşim.Diğer kardeşlerinde katkılarını bekleriz. Zira siteyi ziyaret eden kardeşlerimiz okurda onlarda inşALLAH  bu çalışmaya dahil olur ecirden nasiplenirler. Fakat biz soruları bize soran kardeşleri özellikle burda görmek isteriz. Çünkü cevapların havada kalması bizler açısındanda pek iyi olmaz. Ne hikmetse genelde soru soranlar sorularını sorduktan sonra alandan çekiliyorlar.Taki biz alandan kaybolana kadar.Vardır bunda hayır ne diyelim...

1.sorudan devam edelim.
Tanrı kelime itibariyle tapılan bildiğimiz kadarıyla eski gök türkler tarafından lehçemize girmiş ''tengri''kelimesinden türemiştir.Nasılki farsiler ''HUda'' kelimesini kullanıyorlarsa bizdede o tür bir mabud ifadesidir.İslami istilahta bizler buna sed çekeriz aslında bazı meaallerimizde sürekli tanrı ifadesi kullanılsada ''İLAH''kavramının yerini tutamaz. Biz müslümanlar tüm zati ve subuti sıfatları içinde tutan yegane ilahımıza ALLAH lafzı celaliyle hitap ederiz. İşte bu menvalde bizlerin açıklaması olacaktır.yoksa YABANCI KELİMELERLE İSLAM ASLA ANLAŞILAMAZ VE SÖZDE YERİNE OTURMAZ ASLA.

ALLAH 'ı akılla izaha gelince onun tecellisi olan ayetlerle O'na yaklaşır ve Rabbimizi vahyin ışığında aklederek buluruz. Tıpkı İbrahimi bir anlayış ve idrakle.

ALLAH 'ı aklederken bizler yeryüzündeki en ufak yaratılmıştan bakar evrenin uçsuz bucaksız galaksi ve yıldızlarından onun azamet ve kudretine şahid oluruz. Bunca yaratılmışın muhakkak sahibi olmalı ve bu yaratılanlara baktığında hiçbiri kendi başına hareket etmemektedir.Her biri bir yörüngede dönmekte.Güneş ve ay bir birini takip etmektedir. Mülk suresinde Rabbimiz derki bizlere ''göğe bak ''size sorarım göğe baktığınızda hiçbir sütun yada direk görüyormusunuz.Yada kuşların uçuşunda..siz kendi bedeninize baktığınızda dişleriniz bedeninizle orantılı büyüyor ama tırnak uçlarınız sürekli uzuyor. Saçlarınız uzuyor amakaşlarınız uzamıyor.
Sorarım sizlere buna nasıl tabiatın kanunu diyebiliriz.Daimi olmayan ve idare edilmeye muhtaç olan tabiat kendi kendine nasıl yaratılabilir.Muhakkak bir yaratıcıya ihtiyaç vardır.Gözle görülmeyene inanmam derken gözünüzün idrak dışında olan sesler ve rüyalara ne demeli.Bilimin ulaşamadığı galaksiler varken bizler nasıl onları yok sayarız.Bunların hepsi ALLAH ın tecellisini ortaya koymaz mı? akıl dediğiniz şey ancak kişinin kendi idrakiyle sınırlı değilmidir?Aklı aşan varlıkları yok mu? sayacağız...İşte bunların hepsine VAHİY IŞIK TUTUYOR KARDEŞİM.VAHİYLE YOLUMUZA YÜRÜMELİYİZ.
Devamı gelecek inşALLAH  parmaklarım açıkçası yoruldu.Kopyala yapıştır yapmadığımızdan konu sizin katılımınızla dahada derinleşecektir..
muhabbet
Bismillah
*

DUÂ: 4
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #7 : 28 Eylül 2010, 19:22:26 »

Zerrin kardeşim Rabb'im yardımcınız olsun...

Konunun gidişatını bozmak istemiyorum,lakin küçük bir katkıda bulunmak istedim...

Arkadaşınızın 1. sorusunu cevaplandırmada belki faydası dokunabilir bu linkin...
Bir bakın isterseniz...
http://www.fikirder.org/forum/index.php?topic=5045.0
kalın muhabbetle...
mukarrebun
fani dünya
AllahuEkber

Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #8 : 01 Ekim 2010, 15:41:01 »

Hayırlısıyla bekliyoruz kardeşlerimizi..
muhammedi sevda
AllahuEkber

Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #9 : 02 Ekim 2010, 14:35:16 »

evet acaba zerrin kardesimiz ne yapiyor simdi
MüslümanGenç
Laİlaheİllallah

DUÂ: 90
Çevrimdışı Çevrimdışı

GELECEĞE UMUTLA

« Yanıtla #10 : 02 Ekim 2010, 15:37:18 »

İnsanlar sanal ortama neden güvenemiyor? çünkü karşındaki kim bilmiyorsun, ciddimi şaka mı yapıyor bilmiyorsun, sürekli bir kuşku hili yaşıyorsun. İşte bunun gibi sebebler yüzünden tanımadığım yada bir vesile ile kim olduğunu bilmediğim bir durum ile karşılaştığımda önce ?

Ayrıca Zeynepderin tel numarası bildigim kadarı ile sitede var burada yayınlanır ise soru soran kardeşler Sabiha hocamıza istedikleri soruyu gönül rahatlığı içerisnde sorabilirler.
gula dıla mın
Bismillah
*

DUÂ: 4
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #11 : 02 Ekim 2010, 16:06:52 »

İnsanlar sanal ortama neden güvenemiyor? çünkü karşındaki kim bilmiyorsun, ciddimi şaka mı yapıyor bilmiyorsun, sürekli bir kuşku hili yaşıyorsun. İşte bunun gibi sebebler yüzünden tanımadığım yada bir vesile ile kim olduğunu bilmediğim bir durum ile karşılaştığımda önce ?

Ayrıca Zeynepderin tel numarası bildigim kadarı ile sitede var burada yayınlanır ise soru soran kardeşler Sabiha hocamıza istedikleri soruyu gönül rahatlığı içerisnde sorabilirler.

Bence desiz haklısınız zira yazı dili çoğu kere meramı tam anlatamıyor...
muhammedi sevda
AllahuEkber

Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #12 : 02 Ekim 2010, 16:16:40 »

hayirlisi ins ama belki utananlarda vardir o yüzden burda sormalarida daha iyi oluyor cünkü kendimden biliyorum bende utaninca internet üzeri soruyorum  Utngc
mukarrebun
fani dünya
AllahuEkber

Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #13 : 03 Ekim 2010, 10:31:21 »

Hayırlısı diyelim kardeşlerim.Bakalım kardeşler çıkar elbet cevaplarlar sorumuzu.
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: