Aleykum selam ve rahmetullahi ve berekatuhu zerrin kardes, Rabbim seni ve senin arkadaslarini dogru yoldan ayirmasin daima hak yol üzere sabit kilsin ins, basta hos geldin sefalar getirdin gelmene sevindim...

Muhakka ki Allah hic birseyi bosuna yaratmamistir... Bunu asla unutmayin, Nasilki (örnek olarak kalemi sectim) bir kalem kendisi ol diye olmazsa, onu yapan bir ustasi varsa bu kainatin bu evreni de yaratan biri olmasi gerekmiyormu. Mesela serap kardesimiz diyorki tabiat gerekcesi böyledir birde sorun tabiat nedir?
Tabiat nasil olusmus? Benim bildigim tabiat evrendir, dünyadir. Basta dedigim gibi demekki bunun bir yaraticisi olmasi gerekir. Yoksa? hade bir tahta parcasini önüne koy de "hade kalem ol, veya masa ol" olurmu? Insan gibi bir varligi arastirdigimizda nice yeni seyler ilginc seyler ögreniyoruz bir basit kalem kendi kendine olmuyorsa bir insan nasil kendi kendine yaratilir? Serap kardesim birde bunu düsünsün...
Evet gelelim ilk sorunuza
1. Basta size bir hikaye anlatmak isterim, bir ateist bir adam kendine iyi deyip bütün herkesin aklini karistirim düsüncesiyle dünyada gezer ve sacma sorular sorar, kimse bu adama cevap veremez. Bir gün bu adama derler ki bi hoca var git onun yanina o sana muhakkak cevap verecektir. Adam gider der Allah var ise neden biz göremiyoruz? Niye onun varliginin nasil oldugunu bilmiyoruz? O anda hoca adamin basina bir tas veya bir odun indiriyor. Tabi kimse nedenini bilmez. O ateist adam sinirlenir der nasil cürret eder ve gider bunu kadiya sikayet etmeye. Kadiya anlatir ve hoca oraya cagirilir, hoca adama der sen diyorsunki ben senin basina odun indirmisim, basin agiriyor degilmi? Adam diyor evet öyle, hoca da diyor ki iste al senin cevabin, Sen diyorsun Allah varsa biz neden görmüyoruz? Varliginin nasil oldugunu bilmiyoruz? degilmi? Adam diyor evet, hoca da diyorki tamam ama sen diyorsun senin basin agiriyor ben o agiriyi görüyormuyum? Nasil oldugunu ben nerden bilecem? Ama sen biliyorsunki bu agri var ama ben görmüyorum....
Simdi bu hikayeden cikaracaklarimiz:
Adam Allah var ise neden göremiyoruz varligini bilmiyorz diyor, oysaki bi mantikli düsünsek birimizin basi agirdiginda kim görür? Kimse sadece biliriz degilmi? Nasil biliyorsak o agri var, öylede bilmeliyiz ki o agriyi dindiren bize sifa veren biriside vardir muhakkak....
Ikinci sorunuza gelelim:
Allahu Teala buyuruyor ki o atesi insanlar icin yaratmamistir, insanlar onu kendisi hazirlamistir. Bunu nasil hazirlar? Allahu Tealaya karsi gelmek ile onun emrettigini yerine getirmemek ile. Allahu Teala buyuruyorki:
Ben insanlari ve cinleri ancak bana ibadet etsinler (kulluk etsinler) diye yarattim....
Demekki bizim bu dünyaya gönderilis amacimiz ona ibadet edip kulluk etmektir.
Düsün bi bacim siz kesin simdi okula gidiyorsunuzdur, hepimiz biliyoruz ki dersde biz ögretmenin dedigini yapmasak ona karsi gelsek saygisizlik yapsak bizi baya bi döver degilmi? Biz o dayagi yememek icin akilli durur, okul kurallarina uyar yaramazlik yapmayiz. Bunu yapiyor iken, neden bizi yokdan var edenin dedigini yapmiyoruz, oysaki bizi en mükemmel sekilde yaratmis, cok sükür aklimiz var düsüne biliyorz, bütün uzuvlarimiz tamam neyimiz eksik? Allahu Teala bizleri en serefli varlik diye anmis kuraninda, bize bu serefi vermisken nasil biz ona karsi geliriz? Allah af eder ve affi sever, yeterki biz isteyelim ve tevbe edelim....
3. soru
Allahu Tealanin sifatlarindan birileri bakidir sonu yokdur ama rahmamdirda, bacim bu sorulari sirf senin kafani karistirmak icin derler, bunu unutma, sana söyle gene bir örnek vermek isterim gelelim gene su kaleme, sen okul icin kalem aldin, biliyorsun bunun bir ustasi var ama kim oldugunu biliyormusun? Veya onun nasil oldugunu biliyormusun? Seni yokdan var edeni nasil bileceksin ozaman?
4. Soru
Islamiyet gelmeden önce kadinlar müsrikler tarafindan ezilip köle olarak satiliyordu, cok af buyurunda yari ciplak disarda dolasiyor her isteyen her pisligi yapiyordu, haksizmiyim?
Islamiyet geldikten sonra kadina örtü verildi namusuna iffetine sahip cikmasi icin laf gelmemesi icin örtü verildi bunu hor mu görüyorsunuz? Allah annelerin ayaklari altina (tabi hakkiyla iman eden analarin) cenneti sermistir. Böyle güzel bir serefe kim nail olmak istemez? Ben kimseyi örnek vermek istemem o yüzden isim vermeyecegim ama düsünün iki arkadas var biri dar pantolon dize kadar (veya tam uzun olsun fark etmez, sonunda vücut hatlari bellidir) üzerine dar bir kisa kollu bisey giymis, makyajini tam yapmis saclari boyali disarda geziyor, diger ise pardüse giyinmis, basini örtmüs tesettürü güzel bir baci. Disarda giderken düsüncesi pis olan iki erkek gecer, bir düsün serap baci bu erkekler kime bakar tesettürlü olanami, yoksa acik olan kiza mi? Elini vicdanina koy ve iyice düsün, bence ve sadece bence degil herkes bunu der o acik olan kiza bakarlar degilmi? Kim bakmazki (tabi pis düsünceli olanlar) hamd olsun takvali erkek asla öyle birine bakmaz hatta haya eder öyle birine bakmaya.
Gelelim su cok evlenmeye. Peygamber efendimiz neden zamaninda cok evlenmistir? Cevabi ise düsün bacim ozaman okadar büyük savaslar olmustur kafirlere karsi, nice müslüman evli erkek orda sehid düsmüs, bunlarin hanimlari var bunlara sahip cikilmasi gerek, cünkü o zamanda fitne (ki bu zamandada aynidir) cok vardi. sirf müslümanlara laf atmak icin derlerdiki kim bilir bu neler yapiyordur birde dul...
Böyle bir fitnenin olmamasi icin Peygamber efendimiz onlari kendi himayesi altina almistirki onlara laf gelmesin, iffetleri, namuslari korunsun. Bu zamandada aynidir. Allahu Teala o izni vermistir, erkek isterse evlene bilir, (tabi cahil birisi karisina sormaz birdahaki evlenmede, ama bilki takvali bir erkek karisina sorar, bunu unutma). Kadin sence coklu evlense ne olur? Cok af buyurun ama acik konuacagim o kadin dört erkekle evlenirse hangi cocuk kimin belli olurmu? Bir de Allahu Teala bunu emretmiski cünkü erkegin gidip zina edecegine nikahi altina alsinki zina etmesin, günah islemesin diye böyle bir hüküm verilmistir.
Allah herzaman en iyisini ve en dogrusunu insanlar icin söylemistir, hic bir zaman kullarinin kötülügünü istemez. Kötülügü ancak insanlar kendisine eder bunu unutmayin.
Hakkinizi helal edin biraz uzun yazdim ama ins serpil kardesimiz tatmin olur ve Allah'in ne kadar adaletli oldugunu anlar....
ins Ebu yusuf abimiz gelince en güzel bir bicimde gene cevap verir.
Rabbim kimsenin ayagini kaydirmasin, kendi atesine kendisini atmayi nasip etmesin...
selamlarin ve dualarin en güzeli ile..
selamun aleykum