Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: hocam önemli bir fıkıh sorusu  (Okunma Sayısı 987 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Siracen Münira
Bismillah
*

DUÂ: 4
Çevrimdışı Çevrimdışı

ANNE ! dua et ben şehid olayım . . .

« : 23 Eylül 2010, 17:38:26 »

esselamualeykum hocam
bu soruyu interneti olmayan bir kardeş için soruyorum benden rica etti ...

bu kardeşin sesi çok yüksek eşiyle buyüzden çok tartışıyorlar hatta boşanma aşamasına gelmişler kız diyor ki inan ben normal konuşuyorum ama eşim ona bagırdıgımı söylüyor komşulara rezil oldugumu söylüyor ve sesimi erkek misafirlerin duydugunu söylüyor diyor ve sorusu şu "ses estetiği ameliyatı" olmak istiyor ...
caiz mi diye soruyor ... yoksa yuvam yıkılacak diyor
eger caiz degilse ne yapacagım ben diyor ?
hocam bu arada annesinin seside yüksekmiş yani yaradılıştan geliyor

Sabiha Ateş Alpat
Yönetici
Laİlaheİllallah

DUÂ: 420
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #1 : 23 Eylül 2010, 21:28:34 »

Ve Aleykum Selam;

Bu konuya cevap verecek fıkıh otoritelerine sormak gerekir..

ben fetva vermeye ehil biri değilim can kardeşim..
Kişisel olarak düşündüğüm şeyler ancak beni bağlar.. Bu anlamda üzgünüm

Yusuf Kerimoğlu gibi  fıkıh alimlerine ulaşmanızı tavsiye ediyorum...

Beni bağlayan  düşünceme göre; fıtrata müdahalenin doğru olmadığına inanıyorum..

selam ve dua  ile
MüslümanGenç
Laİlaheİllallah

DUÂ: 90
Çevrimdışı Çevrimdışı

GELECEĞE UMUTLA

« Yanıtla #2 : 24 Eylül 2010, 11:12:21 »

Beni bağlayan  düşünceme göre; fıtrata müdahalenin doğru olmadığına inanıyorum..

Değerli Sabiha Hocam
Bu cümlenize istinaden; Kadınların küpe takmak için kulaklarını deldirmesi (Bize emanet olarak verilen bedenin bir nevi deforma edilmesi)  ve erkeklerin sünnet olması yaratılışa müdahale olarak değerlendirilebilirmi?
Sabiha Ateş Alpat
Yönetici
Laİlaheİllallah

DUÂ: 420
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #3 : 25 Ekim 2010, 18:01:55 »

Değerli Kardeşim;

İlk Önce sorunu göremedim özür diliyorum,gecikti...bahsettiğin konu daha önce hiç  düşünmediğim/düşünemedğim bir konu. Bu konuda   Fıkıh kitapları küpe için sakınca  olmadığını yazıyorlar.Kerahat olsaydı  sanırım  buna yönelik bir fetva  olurdu. Ama ben şahsen böyle bir fetvanın varlığını bilmiyorum..
selam ve dua  ile  değerli kardeşim...
Ebu Yusuf
La Hukme iLLaLLaH

DUÂ: 237
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : 26 Ekim 2010, 06:52:14 »

Allah razı olsun sizden ablam (hocam) daha önceki soruya cevabınızda yazacaktım ama son verdiğiniz cevaba binaen yazmadan edemiyeceğim.

Sanalın bunca (sanal)imkanına rağmen kaynakların araştırılmadan rahatça havada uçuşulduğu bir dönemde yaşıyoruz.  İnsanlar altını dolduramayacağı belkide konunun arkaplanından bile habersiz olduğu her meseleye fetva verir ya işte buna şaşmamak elde değil. Usulu fıkıhın gereksinimi olan meselenin illletini araştırmadan cevap vermesi insanın  ALLAH  katındaki kıymetinide ortaya koyuyor.. O güzelim ilim ehli ilme verdiği hürmete binan BİLMİYORUM demenin erdemliğini(oturmuşluğunu) hiç çekinmeden rahatça derken o tedrisattan geçmeyenler malesef bu yanılgıda devam etmekte. Ahmed Bin Hanbelin meşhur sözü hepimize ders olmalıdır.

Sizin göstermiş olduğunuz bu kıymetkar hal başta şahsıma olmak üzere tüm kardeşlere HAL EHLİNDEN / KAL EHLİNE NASİHATTIR...

İlme ve ilim ehline hürmet bizlerin şirarından olsa gerek.
muhammedi sevda
AllahuEkber

DUÂ: 43
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #5 : 26 Ekim 2010, 15:47:48 »

Ben fikih kitabinda okumustum hanefi mezhebine göre kulak deldirmek caizdir, ama safii mezhebine göre degildir diye yaziyordu. Bu sünnet olma konusunda eger caiz olmasaydi Resulullah dogarken sünnetli bir sekilde dogmustur ve tıbben arastırılmıtırki, faydalıdır sağlık acısından. Tabi benim pek bilgim yokdur yani bilenler genede yazsın.

Biz Kur'ân'dan, iman edenler için bir şifa ve rahmet kaynağı olan âyetler indiriyoruz. Zalimlerin de ancak zararını artırır.
vakit
Elhamdülillah
**

DUÂ: 43
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : 30 Haziran 2011, 01:14:35 »

zeynepder1
Alıntı
Beni bağlayan  düşünceme göre; fıtrata müdahalenin doğru olmadığına inanıyorum..

muslumangenc
Alıntı
Bu cümlenize istinaden; Kadınların küpe takmak için kulaklarını deldirmesi (Bize emanet olarak verilen bedenin bir nevi deforma edilmesi)  ve erkeklerin sünnet olması yaratılışa müdahale olarak değerlendirilebilirmi?
müslümangenc kardeşim güzel çevap versede bende bir iki şey söylemek isterim.
 erkeğin uzayan saçını kestirmesi fıtrata aykırı mı , yüzündeki kılları aldırması  yada kadının burun ve dudak arasını (af edersiniz) aldırması bunlar fıtrata aykırı mı ?
  fıtrata müdahale demek , erkeğin kadın gibi , kadının erkek gibi davranmasıdır.sahih hadislerlede bu desteklenmektedir (malumunuz)
   bir yuvanın yıkılmasındansa bir kadının o ameliyatı geçirmesi elzem bir davranıştır.ve fıtrada müdahale değil , bir yuvanın yıkılışına müdahaledir.
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: