Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Gazze Gazimiz ile Ropörtaj  (Okunma Sayısı 694 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Zeynepder2
Editör
La Hukme iLLaLLaH

DUÂ: 637
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : 08 Eylül 2010, 08:20:23 »

Zeynepder Yazarlarindan Abdulkadir Seven, Gazze Gazisi İlyas yılmazla bir ropörtaj yapti
Ropörtaji sizlerin ilgisine sunuyoruz...

-Filistin ve filistin davası sizin için ne ifade ediyor?

Filistin özelde Kudüs insanlık tarihi boyunca tevhid mücadelesine sahne olmuş bir coğrafyadır. Kuran’da kıssaları anlatılan birçok peygamberin mücadelesi bu topraklarda gerçekleşmiştir. Efendimizin mucizevî bir şekilde bir gece Mekke’den Kudüs’e Mescid-i Aksa ya götürülmüştür. Mescid-i Aksa Müslümanların ilk kıblesidir. Dolayısıyla bu topraklar bizim için kutsaldır ve işgal altında olması hiçbir şekilde kabul edilemez. Filistin davası benim için ilk kıblemizin, Kudüs ün, Filistin in işgalden kurtarılması ve hürriyetine kavuşturulmasını ifade ediyor.

- Yardım amaçlı yola çıkan bir gemide olmaya nasıl karar verdiniz? Gemiye katılmaya sizi teşvik eden en etkin  unsur nedir?

Biliyorsunuz Filistin de 2005 yılında yapılan seçimlerde Hamas seçimin tek galibiydi ve normal olarak hükümet kurma yetkisi Hamasındı. O zamana kadar Filistinde seçimleri destekleyen ve seçimler için gözlemcide gönderen batı dünyası seçimlerin Hama sın lehine sonuçlanması karşısında şaşkınlığa uğramış ve Haması tanımamışlardır. Bu sıkıntılı süreçte El Fetih Ve Hamas arasında gerginlik yaşanmış ve Gazze de ki yönetim Hamas’a geçmiştir. Filistin halkı Hamas demiştir ama Siyonist devlet ve peşine takılan dünya devletleri halkın kararını umursamamışlardır. Bizim için meşru yönetim hakkı Filistin halkının tercihi Hamasındır. Bu gelişmelerden sonra Siyonist devlet Gazze’yi ablukaya almıştır ve 2006 yılından beri insanlık dışı bir ambargo uygulamaktadır. Gazze’yle sınırı olan Mısır yönetimi de maalesef bu ambargoya destek vermiş ve Gazze’nin yarı açık bir cezaevine dönmesini sağlamıştır.

Beni gemiye katılmaya teşvik eden etkin unsur bu ambargonun delinmesi ve tamamen ortadan kaldırılması düşüncesidir. Bu insanlık dışı ambargo bir an önce sona ermelidir.

- mavi marmara için birçok şey söylendi. kimileri sadece yardım gemisiydi kimileri ambargoyu delmek içindi kimileri de  amacın yardım değil siyasi olduğunu ifade ettiler. sizce mavi marmara neyi temsil ediyordu?.

Mavi Marmara bence insanlığı temsil ediyordu. Ambargonun kalkmasını sağlamak tüm insanlığın üzerine bir yükümlülüktür ve Mavi Marmara bunu üstlenmiştir.

-Gemide ki saldırıdan önce ki atmosferden biraz bahseder misiniz?

Gemide faklı dinlere, mezheplere, cemaatlere, düşüncele sahip birçok insan olmasına rağmen ortak bir hedef vardı ve herkes bu hedefe kilitlenmişti adeta. Hacca gitmiş olanlar iyi bilirler milyonlarca değişik insanın nasıl birlikte kardeşçe bir hedef istikametinde birliktelik yaşadıklarını. Ben gemideki ortamı birazda hacda ki ortama benzetiyorum. Hatta bir kırlangıç vardı saldırının olduğu gün devamlı geminin etrafında dönüyordu ben onu görünce Kâbe’nin çevresinde uçan kırlangıçlara benzetmiştim daha sonra öğrendik ki korsanların saldırısı sonucu bu kırlangıçta hayatını kaybetmişti.

-Saldırıya uğradığınız   anda  ki ilk aklınıza gelen düşünce neydi? Gemiye saldırı anında  askerleri görünce gemidekilerin  genel tepkisi ne oldu?

Aklıma ilk gelen gemide ki insani yardımı ve diğer ülkelerden gelen ve bizim onları misafir olarak gördüğümüz yolcuları korumamız gerektiği düşüncesiydi. Zannediyorum herkesin ortak düşüncesi de buydu çünkü gösterdiğimiz tepki hemen hemen aynıydı. Biz canımızı ortaya koyarak hiçbir silahımız olmamasına rağmen gemiyi ve içindekileri korumaya, savunmaya çalıştık.

- Gemi sakinlerinden dinlediğimiz kadarıyla  saldırı anında bir sekineden bahsediliyor, biraz bahseder misiniz?

Evet bu çok farklı bir duyguydu. Biz asker değiliz bu konularda eğitimli değiliz silahımız yok, karşımızda eğitimli komandolar var. Geminin sağı solu birçok kruvazörle çevrilmiş, tepenizde helikopterler dönüyor ve asker indiriyor. Zodyaklarla size saldırıya geçmişler gemiye çıkmaya çalışıyorlar. Bütün bunlar olurken her tarafta ses bombaları patlıyor, gaz bombaları atılıyor, ışık bombalarıyla geçici körlük oluşturulmaya çalışılıyor, ve üzerinize her türden mermiler yağdırılıyor. Ve siz denizin ortasındasınız, gidebilecek hiçbir yeriniz yok. Böyle bir ortamda insanın paniğe kapılması, hayatından endişe etmesi kadar normal bir şey yoktur ama öyle olmadı. O an ki duyguların tarifi gerçekten zor. San ki gökten üzerimize bir sakinlik bir huzur ve ardından bir cesaret indirildi. Bize ne olacak? Geride bekleyen sevdiklerimiz ne yapacak? Gibi soruları hiç düşünmedik bile. Ateşe doğru uçan kelebekler gibiydi herkes. Bu nu Allah’ın bizlere ikramı olarak yorumluyorum.

- Gemi gazilerinden olduğunuzu biliyoruz. Yaralanmanızın nasıl olduğunu anlatabilir misiniz?

Ben geminin arka tarafında orta kat güvertedeydim. İlk olarak geminin bizim olduğumuz tarafından saldırdılar. Hücum botlarla gelerek gemiye çıkmaya çalışıyorlardı. Alt katta ki kardeşler yangın hortumlarından tazyikli su sıkarak, su şişesi vs… atarak onları püskürttüler. Benim olduğum kata direk çıkma ya da helikopterden inme şansları yoktu ama bir ara bizim bulunduğumuz yere de ellerinde ki silahlarla ateş açtılar. Hemen üst katlarda ise durum oldukça sıkıntılıydı komandolar oraya inmişler ve önüne geleni tarıyorlardı bu durumu aşağıya indirilen yaralılardan ve yukarıdan gelen seslerden rahatlıkla anlayabiliyorduk. Bende yukarıda ki kardeşlerime yardımcı olmak için hızla yukarıya çıktım. Dışarıya açılan bir kapının hemen dış kısmında üç tane asker olduğunu gördüm içeriye girmeye çalışıyorlardı. Bende ve orada ki birkaç kişide temizlik gereçlerinden edindiğimiz sopalar vardı. O sopalarla içeriye girmelerini engellemeye çalıştık. İşe yaradı da içeriye girmeyi başaramadılar. Kapının ortasında kırılan bir cam vardı ben onları görüyordum ama onlarda beni görüyorlardı ve oradan tarar şekilde arka arkaya özellikle baş kısmım hedef alınarak ateş açtılar. Yüzümün muhtelif yerlerinden ve gözümden kurşunun çarptığı yerden gelen metal parçalarla ensemin alt tarafından ise ne tür olduğu hala belirlenememiş olan bir mermiyle yaralandım.

-Sizce gemi amacına ulaştı mı?

Gemi yola çıktığında amacına ulaşmıştı zaten. Siz bir iş yaparsınız sonucu Allah belirler. Önemli olan doğru olan istikamette güzel işler ortaya koymaktır. Bu seferin sonuçlarının neler olacağını ileride göreceğiz inşALLAH .

- Uluslararası sularda saldırıya uğradığınız andan ülkeye döndüğünüz güne kadar İsraillilerden siz ve gemi yarenlerine yapılan olumlu/olumsuz söz ve tavırlar nelerdir?

Aştot limanına yanaştığımızda bize ülkemize hemen geri gönderileceğimiz söylendi ama tam tersi oldu. Ben tedaviyi ülkemde olmak istiyorum dediğim halde zorla hastaneye gönderildim. Hastanede yaralı olduğumuz halde ellerimiz devamlı kelepçelendi. Hastanede iki karakol gibi bir yerde bir kez olmak üzere toplamda üç kez sorgulandım. Fotoğraflarım çekildi, parmak izlerim alındı. Bir gece cezaevinde kaldım. Askerler gemide çok sert davranıyorlardı yaralı olduğum halde ellerimi plastik kelepçeyle çok sıkı bir şekilde arkadan bağladılar. Zannediyorum gelen tepkilerden olsa gerek hastane ve cezaevi sürecinde polis biraz daha kibar davranmaya çalıştı. Doktorlar genel manada işini yaptılar.

-Bugün tekrar bir organizasyon olsa gazze için  siz tekrar orda olur musunuz?

Merkezi Avrupa’da olan bir organizasyon Gazze’ye yardım götürme amacıyla bir program tertip etmişler ve sembolik olarak ta olsa Mavi Marmara gemisinden on kişinin kendilerine katılmasını talep etmişler. Gemi katılımcıları arasında çekilen kurayla bu on kişi belirlendi ve bunlardan biriside bendim. Ve saldırıdan 1 ay sonra Allah’ın lutfuyla Gazze ye girdik ama tekrar bir organizasyon olsa yine gitmek isterim.

- olaylar sonucunda türkiye ve israil arasındaki ilişkilerde gergin zamanlar yaşandı ve sanki şimdilerde bir durulma var. sizce mavi marmarada yaşananlar gerek halk arasında gerek siyasi olarak unutuluyor mu? şu an unutulmaya yüz tutmuş durumda eski sıcaklığı yok olayın gedik açtık demiştik gemiyle birlikte o gedik yeniden kapanıyomu sizce?

İnsanoğlu unutkan bir varlık ve bu olayın ilk günü gibi sıcaklığını koruması mümkün değildir. Olayı bizzat yaşayan bizler açısından bile böyledir ama unutturulmaya çalışılmasını kabul edemeyiz ve altında art niyet ararız. Bizler çeşitli vesilelerle bu olayı zaman zaman gündemimize getireceğiz elbette zihinlerden silinmesine müsaade etmeyeceğiz.

- Mavi marmara yolculuğu size neler kattı? 

Bu kadar süre içinde yolculuğu, seferi, sabrı, kardeşliği, mücahedeyi, şehadeti, tevekkülü, zindanı, yarayı, esareti ve zaferi gördük yaşadık. Dünyayı ve içindekileri daha farklı yorumluyorum artık.

Kendi içimizde ki tartışma ve anlaşmazlıkların birçoğunun ne kadar sanal ve basit olduğunu gördüm.  Bir gün bu ömür sona erecek rabbimize sunacağımız şeyler teorik tartışmalar değil Salih ameller olmalı artık.  Azda olsa bildiğimiz öğrendiğimiz güzellikleri yaşamanın bizlere yeni kapılar açacağına ve hayatın gayesine doğru en güzel şekliyle yolculuğumuza devam etmemiz gerektiğini düşünüyorum.

Bu yolculuk pratiklerimizin bereket getirdiğini öğretti bana. İstikamet üzere O’nun istediği gibi bir yaşamın sonunun da O’nun razı olacağı şekilde olacağını öğretti. Kardeşliğin nasıl olması gerektiğini öğretti.

mukarrebun
fani dünya
AllahuEkber

DUÂ: 46
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #1 : 08 Eylül 2010, 10:15:20 »

Zeynepder yönetimini kırmayıp bizlere bu güzel sunum imkanını veren İlyas Yılmaz kardeşimize kalbi dolu şükranlarımızı sunarız. Gördüğümüz kadarıyla forumlarda ilk kez böyle bir uygulama olmuş olup bu güzel çalışmada zeynepdere nasip olmuştur..Rabbim ilyas kardeşimizi ve gemi yarenlerimizi islama bağışlasın. Zeynepder siz üyelerimizle daha nice güzelliklere imza atacaktır inşALLAH .
Zeynepder.
AYAĞINI DENK AL İSRAİL,SENİN NÜFÜSUN KADAR BİZİM SOKAKLARIMIZDA GEZEN KÖPEKLERİMİZ VAR!!
Editör
La Hukme iLLaLLaH

DUÂ: 339
Çevrimdışı Çevrimdışı

ÇOKŞEY BİLMEK NEYE YARAR?HADDİNİ BİLMEDİKTEN SONRA

« Yanıtla #2 : 08 Eylül 2010, 13:54:05 »

Rahman razı olsun bu güzel,anlamlı  röportajı bizlere ulaştıranlardan,röportajı yapan,ve bizlerle paylaşanlardan.kim mavi marmarayı unutabilir ki,o destansı mücadeleyi(cihad'ı)?Allah onlardan razı olsun,şehid(inşALLAH )lerine rabbim rahmet etsin.

Zeynepder4
"NasıLsın ? Diye sorma //FiListin// gibiyim ışte.. Bir yanim işgaL ediLdi bir yanim Direnişte!
Grafiker
La Hukme iLLaLLaH
*

DUÂ: 249
Çevrimdışı Çevrimdışı

ÖZLEMEKTEN yorulmuşum kapında durdur beni...

« Yanıtla #3 : 13 Eylül 2010, 07:51:49 »

soru ve cevapları ile oldukça güzel bir röportaj olmuş .
RABBİM razı olsun soruları sorandan ve cevaplayandan.
ne mavi marmara ne filistin ne de diğer ülkelerdeki kardeşlerimizi unutmayacak unutturmayacağız inşALLAH.

Tabiin
AllahuEkber

DUÂ: 49
Çevrimdışı Çevrimdışı

Sen artık gitmelisin vakit çok geç olmadan...

« Yanıtla #4 : 18 Eylül 2010, 13:24:25 »

Sizce gemi amacına ulaştı mı?

Gemi yola çıktığında amacına ulaşmıştı zaten. Siz bir iş yaparsınız sonucu Allah belirler. Önemli olan doğru olan istikamette güzel işler ortaya koymaktır. Bu seferin sonuçlarının neler olacağını ileride göreceğiz inşALLAH .

inşALLAH. ALLAH razı olsun sizden ve gemide bulunan tüm kardeşlerimizden

AhVa
Elhamdülillah
**

DUÂ: 13
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : 20 Eylül 2010, 09:15:14 »

rabbim emeği geçen herkesten razı olsun
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: