Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Rum Emmanuel Müslüman oldu  (Okunma Sayısı 310 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Zeynepder2
Editör
La Hukme iLLaLLaH

DUÂ: 637
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : 17 Ağustos 2010, 10:33:49 »

Babası Rum, annesi Polonya asıllı olan Kanadalı Emmanuel Rovithis bir yıl önce İslam'la tanışarak Müslüman oldu. Katolik olarak doğan 23 yaşındaki Emmanuel, İslam'a girmeden önceki hayatı, İslam'la nasıl şereflendiği ve Müslüman olduktan sonra yaşadıklarını Vakit Gazetesi'ne anlattı.

Bugün İncil'e baktığınızda, sorularınızın tamamına cevap vermediğini görüyorsunuz. Ama Kur'an'daki tek bir sure tüm sorularınıza cevap veriyor. İncil ve modern bilimdeki çelişkilere cevap vermiyor sadece Kur'an, aynı zamanda deliller ortaya koyuyor. Firavun'un cesedinin denizin altında olduğu Kur'an'ın yardımıyla bulundu ve biz bunu ancak 1400 yıl sonra öğrenebildik” diyen Emmanuel, Müslüman olduktan sonra özellikle annesinin bu durumdan hoşnut olmadığını belirtiyor.

MEHMET NEDİM ASLAN'IN HABERİ...
Babası Rum, annesi Polonyalı 23 yaşındaki Kanadalı Emmanuel Rovithis geçtiğimiz yıl Müslüman oldu. Katolik bir ailede yetişen ve 5 yaşından beri kiliseye giden 23 yaşındaki Emmanuel, İslam'a geçiş sürecini habervaktim.com'a anlattı. Annesi Polonyalı, babası ise Yunanlı olan Emmanuel Rovithis, Katolik olarak büyümüş. “Annem ve annemin ailesi ile babamın ailesi çok dindar insanlardı.” diyen Emmanuel, iki erkek ve bir kız kardeşi daha olduğunu bunlardan birinin ateist, kız kardeşi ile diğer erkek kardeşinin ise agnostik olduğunu söylüyor. Annesinin de dindar bir Katolik olmasına rağmen şimdi sadece “Tanrıya inanıyorum” dediğini kaydeden Emmanuel, “Bir dönem de Yahudiliği araştırıyordu” diyor.

İSLAM'DAN ÖNCE DE DİNDARDIM...
İslam'a girmeden önce de dindar bir yaşamı olduğunu kaydeden Emmanuel, ancak Hıristiyanlık'taki teslis inancını bir türlü kabullenemediğini şu sözlerle açıklıyor: “Beş yaşımdan beri Allah'ın olduğuna ve tek olduğunu biliyordum. Her hafta pazar günleri kiliseye gitmeme rağmen, kilisenin gençlik gruplarında bir yıl kalmama ve bir yıl boyunca İncil okumama rağmen hep Allah'ın tek olduğuna inanıyordum. Hazreti Musa, Hazreti İsa ve Hazreti Muhammed (s.a.v) dahil tüm peygamberler insanlara Allah'ın tek olduğu mesajını vermişler ve kendi dillerinde “La ilaha illa Allah” demişlerdir. Burada bir çelişki yok. Alimler ya da sıradan müslümanlar bile İncil'i, bilimi ve Kur'an'ı örnek göstererek bunu kanıtlayabilirler.”

KUR'AN DELİLLERİYLE ORTAYA KOYUYOR...
“Bugün İncil'e baktığınızda, sorularınızın tamamına cevap alamıyorsunuz. Oysa Kur'an'ı Kur'an'daki tek bir sure bile tüm sorularınıza cevap veriyor. İncil ve modern bilimdeki çelişkilere cevap vermiyor sadece Kur'an, aynı zamanda deliller ortaya koyuyor. Firavun'un cesedinin denizin altında olduğu Kur'an'ın yardımıyla bulundu ve biz bunu ancak 1400 yıl sonra öğrenebildik” diyen Emmanuel İslam'ı diğer dinlerden şu şekilde ayırıyor: “Tüm dinler kurtuluşun inançtan geçtiğini öğretiyor. İslam ise inancı delilleriyle ortaya koyuyor. Kur'an'da kurtuluşa gerçek inananların, sadece 'ben inandım' demeyenlerin erdiği yazılı. Bu, insan yapımı bir dinin ortaya koyamayacağı birşey.”

ANNESİ MÜSLÜMAN OLMASINA KARŞI ÇIKMIŞ...
Emmanuel, İslam'a geçtikten sonra ailesinde alaya alınmış: “Annem beni evden kovmakla ve tüm aileyi bana karşı kışkırtmakla tehti etti. Ancak ben sabırlı olduğum sürece ve ona karşı önceki zamanlardan daha iyi olduğum sürece kızgınlığı çabuk sona eriyordu. Bana evde İslam'la ilgili konuşmamamı istedi. Çünkü ailedeki diğerlerini etkilememi istemiyor. Ama eğer ben bir hakikate sahipsem, bunu diğerleriyle paylaşmak, onların da bundan yararlanmasını istiyorum. Onun da İslam'ın gerçek din olduğuna inanması için dua ediyorum. Ailem sadece İslam'ı katı kurallar olarak görüyor. Bana 'neden domuz yenilmiyor?, Neden birden fazla kadınla evlilik var?, Neden günde beş vakit namaz kılınıyor? Bizden daha iyi olduğunu mu düşünüyorsun?' gibi sorular soruyorlar. Tüm bunlara ve başka sorulara da cevap veriyorum Ancak özellikle annem ve ateist kardeşim çok kızıyor. Diğer erkek ve kız kardeşim bu konuda nötr davranıyorlar.”

MÜSLÜMAN BİR KADINLA EVLENİYOR, ANNESİNİN HABERİ YOK...
İslam'ın kişinin dinle çatışmadığı sürece annesinin sözünden çıkmamasını emrettiğini kaydeden Emmanuel, şimdiye kadar sözünden çıkmadığı annesine yakında karşı çıkabileceğini çünkü evleneceğini söylüyor: “Gelecek yaz evleniyorum ve annem bunu bilmiyor. Bana 'eğer Müslüman bir kadın getirirsem eve, bir daha senle konuşmayacağım' dedi. Ancak ben hakikatten geri dönemem. Allah beni güzel ve çok iyi kalpli Müslüman bir kadınla kutsadı. Ailesi de çok iyi. Bu konuda anneme sadece zaman vereceğim. Bunun için Allah'tan sabır diliyorum ve annem için dua ediyorum.”

HERKESİN İSLAM'LA ŞEREFLENMESİ İÇİN ÇALIŞACAK...
Emmanuel İslam'a girerken kendisine kim yardımcı oldu? “Tanıdığım tüm Müslüman kardeşlerim yardımcı oldu. Allah onlardan razı olsun” diye cevap veriyor ve ekliyor: Beş dakika konuştuğum Müslüman kardeşlerim de hayıtımın İslam'la şereflenmesine sebep oldular SubhanALLAH . 11 ay boyunca tek başıma araştırmalar yaptım. Kur'an'ı, İncil'i çalıştım ve Halid Yasin, Hamza Yusuf, Yusuf Estes, Bilal Philips, Ahmed Deedat gibi alimlerin çalışmalarına baktım. Allah'ü Teala, benim tüm sorularıma cevap verdi. Şimdi ben İslam'la şereflenirken, diğer insanların da özgür bir biçimde hakikatle tanışmaları için çalışacağım.”

İSLAM'A GİRMEDEN ÖNCE NE DÜŞÜNÜYORDU?...
Müslüman olmadan önce İslam hakkındaki düşüncelerinin diğer Hıristiyanlarınki gibi olduğunu söyleyen Emmanuel, “Hıristiyanların çoğu İslam'la ilgili çok şey bilmiyorlar. Katolik Kilisesi, İslam ve Muhammed kelimelerini dillendirmiyor bile. 22 yaşına kadar İslam'la ilgili hiçbirşey bilmiyordum. VALLAH i, tüm yaşamım boyunca Hıristiyanlığı öğrenerek büyümüştüm. İslam hakkında bildiklerim, kadınların örtündüğünden, erkeklerin sakal bıraktığından ve Allah'ü Teala'ya inandıklarından ibaretti. Allah'ın tek gerçek ilah olduğunu bilmiyordum. Hıristiyan Araplar bile kendi İncillerinde Allah diyorlar. Hıristiyanların İslam'la ilgili öğrenmelerinin tek yolu, Müslümanlarla birlikte çalışma şansına sahip olmalarıdır. Ve eğer teolojik diyaloga açıklarsa İslam'ı daha iyi tanıyabilirler. Ben büyürken hiç Müslüman arkadaşım yoktu. Tanıdığım birkaç Müslüman İslam'ı pek yaşamıyorlardı.” diyor.

ÜÇ GÜN MESCİTTE KALMIŞ...
Hıristiyan olmasına rağmen dinden çıkacağı korkusuyla sürekli dua ettiğini söylüyor Emmanuel: “Ben Hıristiyanlıktan şüphe duyuyordum ama Allah'tan değil. İki hafta sonra beklenmedik bir şekilde Toronto'daki bir mescitte üç gün harcadım. Toronto'ya askeri eğitim için gitmiştim. Geçen yıl Ramazan ayında İslam'ı anlatan birisiyle karşılaştım ve beni daha önce papaz olan bir Müslüman ve diğer Müslümanlarla tanıştırdı. Benim düşüncelerimin bir Müslümanın düşünceleriyle aynı olduğunu gördüm. İlk defa Kur'an-ı açtım. Çok önemli teolojik sorular sorduğumu hatırlıyorum. Ve zengin Hıristiyan papazlarının, Papa'nın, Roma İmparatoru Constantine'nin gerçeği biz Hıristiyanlardan sakladığını anladım. Ve orada hiçbir zaman sahip olamayacağım ulvi istekle hakikatle tanıştım.”

ATALARIMIZIN DİNİ DEĞİL ALLAH BİZİ KURTULUŞA ERDİRECEK...
Müslüman olarak kendisini şu anda nasıl hissediyor? Emmanuel bu soruya şu şekilde cevap veriyor: “Herşey çok açık artık. Artık bazı şeylerin neden bu şekilde olduğu ya da öbür şekilde olduğunu tahmin yürüterek cevaplamaya çalışmıyorum. Bu soruların cevabını ve tüm soruların cevabını artık biliyorum. Şimdi açık ve doğru bir yolda, doğru bir amaçla Allah'u Teala''nın bize verdiği bu dini yaşıyoruz. Daha öğreneceğim çok şey var ve diğer insanların da bundan faydalanmasını istiyorum. Eğer gerçeği arıyorsanız iyi yoldasınız demektir. Allah sizlere gerçek yolu gösterecektir. Ve sadece Allah'ın bize gösterdiği gerçekler, bizim atalarımızın öğrettikleri değil, insanlığın kurtuluşunu sağlayacaktır.”

HABERVAKTİM.COM

muhammedi sevda
AllahuEkber

DUÂ: 43
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : 17 Ağustos 2010, 18:41:00 »

Allah onun yar ve yardimcisi olsun Hak yolunda ayaklarini daima sabit kilsin (bizimkinide) ins..

paylasim icin Allah razi olsun

Biz Kur'ân'dan, iman edenler için bir şifa ve rahmet kaynağı olan âyetler indiriyoruz. Zalimlerin de ancak zararını artırır.
MuSALLi
Süper Moderatör
La Hukme iLLaLLaH

DUÂ: 259
Çevrimdışı Çevrimdışı

*Zervêşayê Pexmêr*

« Yanıtla #2 : 17 Ağustos 2010, 20:11:38 »

Hidayeti veren RABBİME hamdolsun Allah Razı Olsun

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: