Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: gerçekten eğitimmi?  (Okunma Sayısı 354 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
AhVa
Elhamdülillah
**

DUÂ: 13
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : 12 Ağustos 2010, 03:57:51 »

eğitim deyince halk arasında genel anlamda ilk akla gelen okul eğitimidir,okul eğitimi gerçekten eğitimmidir? diye sorulacak olursa eminim burdaki kardeşlerin birçoğu HAYIR cevabı vericektir..

peki,bu durumda eğitimi bozuk olan okullara çocuklarımızı göndermelimiyiz?
göndermedik diyelim,onlara hakiki manada bir eğitim verebilmek için neler yapmalıyız?
aramızda bu koşulları uygulayan varmı? varsa şayet nasıl bir metod uyguladı kardeşimiz merak ediyorum.
« Son Düzenleme: 12 Ağustos 2010, 23:49:46 Gönderen: AhVa » Kayıtlı
Zeynepder4
"NasıLsın ? Diye sorma //FiListin// gibiyim ışte.. Bir yanim işgaL ediLdi bir yanim Direnişte!
Grafiker
La Hukme iLLaLLaH
*

DUÂ: 249
Çevrimdışı Çevrimdışı

ÖZLEMEKTEN yorulmuşum kapında durdur beni...

« Yanıtla #1 : 12 Ağustos 2010, 15:06:00 »

eğitim sisteminde çok boşluk oldugu için olsa gerek birkaç eğitimci 5 yıllık ilk okul dönemini aslında daha kısa zamanda verilebileceği taraftarıydı konuşmalarında.
zaten okullarda sadece öğretiliyor eğitilmiyor .

bir tanıdık aile var zamanında bulundukalrı yerde çocukalrını okula vermeden kendileri eğitim veriyorlar, bir zaman sonra dağılmalar olmuş ve çocukları okula yollamak zorunda kalmışlar.

okula göndermişler ama islami eğitimden vazgeçmemişler.
ve halada eğitmeye devam ediyorlar.
çocukları ise okuldaki eğitimle islami noktada çatışan birşey oldugunda farkedecek konumdalar.
en küçükleri ilk öğretimde.

farklı birşey oldugunda gelip anne-babasına soracak bilgiyi almışlar maşaALLAH

eğitim nasıl verilmelidir br fikrim yok ama gördüğüm kadarıyla verilebiliyor başarılabiliyor.

RABBİM çocuklarınızı/çocuklarımızı ALLAH yolunda birer öncü yetiştirmeyi nasip eylesin

Zeynepder.
AYAĞINI DENK AL İSRAİL,SENİN NÜFÜSUN KADAR BİZİM SOKAKLARIMIZDA GEZEN KÖPEKLERİMİZ VAR!!
Editör
La Hukme iLLaLLaH

DUÂ: 339
Çevrimdışı Çevrimdışı

ÇOKŞEY BİLMEK NEYE YARAR?HADDİNİ BİLMEDİKTEN SONRA

« Yanıtla #2 : 12 Ağustos 2010, 15:52:15 »

benim de tanıdığım böyle bir iki aile var.islamı yaşadığını düşündüğüm bu bir avuç aile de çocuklar okula gönderilmiyor.okuma yazmaya yada okul derslerine dair bilgiler evde anne ve ablalar tarafından veriliyor çocuklara,sonra tanıdıkları vasıtasıyla okulda okuyor gözüküyor bu çocuklar ve yıl sonunda diploma alıyorlar  masm bunu nasıl yaptıklarını ben de bilmiyorum,düzen o kadar kaypak ki her iş kılıfına uyduruluyor nasılsa.hatta bu kardeşlerimden biri bu diplomayla bir kaç ay evvel ehliyet aldı.eğer bu imkan yoksa hiç önemsenmiyor diploma.erkek çocukların özellikle geleceğine dair (aile reisi olacağı,ailesini geçindireceği ve bu yüzden iyi bir mesleği olsun )kaygısı ise hiç taşımıyorlar.işte ben ,REZZAK sıfatına bu kadar itimadı bu aileler de gördüm.  Utngc 

AhVa
Elhamdülillah
**

DUÂ: 13
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : 13 Ağustos 2010, 03:42:28 »

yani çocuklarımızı okula gönderelim ama beri taraftanda işleyelim diyorsunuz,peki öyle yaptık diyelim,ancak okulda putların önünde saygı duruşuna geçmelerine,hergün türküm doğruyum diyerek saçma bir andı okutup onlara ırkçılığı benimsetmelerine v.s göz yumarsak bunun vebali bize yüklenmezmi?
Zeynepder4
"NasıLsın ? Diye sorma //FiListin// gibiyim ışte.. Bir yanim işgaL ediLdi bir yanim Direnişte!
Grafiker
La Hukme iLLaLLaH
*

DUÂ: 249
Çevrimdışı Çevrimdışı

ÖZLEMEKTEN yorulmuşum kapında durdur beni...

« Yanıtla #4 : 13 Ağustos 2010, 07:45:46 »

yani çocuklarımızı okula gönderelim ama beri taraftanda işleyelim diyorsunuz,peki öyle yaptık diyelim,ancak okulda putların önünde saygı duruşuna geçmelerine,hergün türküm doğruyum diyerek saçma bir andı okutup onlara ırkçılığı benimsetmelerine v.s göz yumarsak bunun vebali bize yüklenmezmi?

Benim örnek verdiğim ailenin çocukalrı törenlere katılmıyor. babalarının ne düşündükleini çok iyi bilen öğretmenler arada bir sorun çıkarsalarda katılmıyorlar.
aslında istedikten sonra bir yol bulunuyor galiba.

RABBİM en hayrlısını versin bizlere
Zeynepder.
AYAĞINI DENK AL İSRAİL,SENİN NÜFÜSUN KADAR BİZİM SOKAKLARIMIZDA GEZEN KÖPEKLERİMİZ VAR!!
Editör
La Hukme iLLaLLaH

DUÂ: 339
Çevrimdışı Çevrimdışı

ÇOKŞEY BİLMEK NEYE YARAR?HADDİNİ BİLMEDİKTEN SONRA

« Yanıtla #5 : 14 Ağustos 2010, 03:16:13 »

oğlumu okula götürürken saate çok dikkat eder ,öğrenciler içeriye girmeye başladığında götürürüm ,sırf o törenlere katılmasın diye masm bu belki bir çözüm değil.uzun vadede yapılması gereken başka çözümler de vardır.biraz irdelemek lazım.sanırım en iyisi hiç göndermemek  7125 bunu başarabilene maaşALLAH   eyvallah 
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: