Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Ödüllü yazar Krista Bremer: Kızımın örtünmesi garip değil.  (Okunma Sayısı 245 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
aksi seda
La Hukme iLLaLLaH

DUÂ: 214
Çevrimdışı Çevrimdışı

Hz. Fatıma gibi olmadan Hz.Ali gibisini bulamazsın

« : 26 Temmuz 2010, 18:19:15 »

CNN ve The Times gazetesinde yayımladığı makalesinde çocuğunun İslam’ı nasıl seçtiğini anlatan ödüllü yazar, Batı’da başörtüsüne karşı olanlara da bir örnek teşkil etti. 11 Eylül saldırılarının sadece bir facia olmadığını aynı zamanda İslam’ı tanımakta bir ışık olduğunu kaydeden yazar, Libyalı eşiyle evlendiğinde, evlerinde hiçbir dinden etkilenmeden yaşayacakları konusunda anlaşmış olduklarını yazdı.

5 yıl önce doğan Bekr Aliya isimli kızının hiçbir dini baskıya maruz kalmadan kendisine gelerek “ben örtünmek istiyorum” dediği ve ilk duyduğunda şaşırarak eşini aradığını, eşinin de kendisine böyle bir şeyden haberinin olmadığını ve kızına anlaştıkları gibi dini hiçbir öğretide bulunmadığını söylediğini kaydetti.

Yazar, kızının başörtüsü takma konusunda kararlı olduğunu ve bunun önüne geçmeyerek ona özgün bir seçim yapmakta serbest olduğunu söyleyerek, kızını etkileyen şeyi araştırmaya koyulduğunu ifade etti. Sonucunda ise ABD gibi büyük bir ülkede yaşayan ailelerin İslam’ı duymamak gibi bir şansının olmayacağını ve kızının da şuradan buradan biriken basit şeylerle İslam’ı seçmiş olabileceğini anladığını sözlerine ekledi.

Ayrıca İslam’ı daha çok araştıran yazar, kızını etkileyen şeyi ABD’li ailelere ifade edebilmek için bir kitap yazdığını kaydetti. İslam’ı araştırdıkça hakikatine ulaşılabildiğini görebildiğini söyeleyen yazar, kızının Kur’an okumaya çalışırkenki coşkusuna özendiğini ayrıca domuz eti yememek konusunda kararlı oluşunun ilgisini çektiğini ve tüm bunları yalnız başına öğrenmesinin kendisini çok etkilediğini ifade etti.

Habertaraf

birgün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabb,ine dönüp,"benim büyük bir derdim var"!deme,derdine dönüp"benim büyük bir Rabbim var!"de 
Kiyamunnisa
Elhamdülillah
**

DUÂ: 58
Çevrimdışı Çevrimdışı

Zamanin fitnesinden arinmanin yolu: TESETTÜR

« Yanıtla #1 : 26 Temmuz 2010, 19:14:28 »

masaALLAH gercektende bati dogulasiyor, dogu ise batilasiyor.
Allah islama giren su minik bacimizin daimen islam yolunda olmasini nasip etsin ins.
Allah razi olsun

Gâyemiz Allah’tır, önderimiz Rasûlullah’tır. Anayasamız Kur’an, yolumuz cihaddır. En yüce temennîmiz Allah yolunda şehîd olmaktır.”
aksi seda
La Hukme iLLaLLaH

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : 26 Temmuz 2010, 19:21:43 »

masaALLAH gercektende bati dogulasiyor, dogu ise batilasiyor.
Allah islama giren su minik bacimizin daimen islam yolunda olmasini nasip etsin ins.
Allah razi olsun
amin inşALLAH  her daim islama bağlı bir kul olur.cümlemizden razı olsun inşALLAH  rahman.
muhammedi sevda
AllahuEkber

DUÂ: 43
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #3 : 26 Temmuz 2010, 19:49:18 »

masaALLAH barekALLAH Rabbim onu bir zeyneb, bir aise gibi saliha kilsin ve onu tüm dünyaya örnek kilarak islamin güzelligini anlatsin ins.
Rabbim daim eylesin annesini hidayete erdirsin kizin ayaklarini kendi yolunda sabit kilsin ins....

paylasim icin Allah razi olsun

selam ve dua ile...

Biz Kur'ân'dan, iman edenler için bir şifa ve rahmet kaynağı olan âyetler indiriyoruz. Zalimlerin de ancak zararını artırır.
aksi seda
La Hukme iLLaLLaH

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : 26 Temmuz 2010, 19:58:34 »

cümlemizden..
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: