Zeynepder4
"NasıLsın ? Diye sorma //FiListin// gibiyim ışte.. Bir yanim işgaL ediLdi bir yanim Direnişte!
Grafiker
La Hukme iLLaLLaH
DUÂ: 249
ÖZLEMEKTEN yorulmuşum kapında durdur beni...
|
 |
« Yanıtla #1 : 20 Temmuz 2010, 08:31:12 » |
|
Sabiha Ateş Alpat'ın ölüm çiçekleri adlı romanından kısa bir bölüm
Akşam yemekten sonra, Sevim kitabının başına otururken, Selma da televizyona, dizinin başına oturmuştu. Dizi bittiğinde, odaya girdi ve Sevimin ağladığını gördü. Merak etti ve sordu:
— Niye ağlıyorsun? Bir şey mi oldu?
— Sevim, niye cevap vermiyorsun, merak ettim, ne oldu?
— Merak ettinse dinle. Peygamber Efendimiz ve arkadaşlarına, sırf müslüman oldukları için, Mekkeli müşrikler üç yıl ambargo koydular. Bu ambargonun maddelerinden bir tanesi de: “Müslümanlardan hiç bir şey alınmayacak, müslümanlara da hiç bir şey satılmayacaktı.” Bu ambargodan ölenlerin içinde çocuklar da vardı. Peki açlık ve susuzluktan ölenlerin suçu neydi?
Yalnız Allah'a inanmak ve yalnız O'nun kanunlarına göre yaşamayı istemek.
Bu ambargo gecelerinden birinde, bir sahabi ihtiyaç için dışarı çıkmıştı. Karanlıkta ayağına bir şey değen sahabi, merak ederek, o şeyi kaldırıp bakar ve şöyle der: “Bu, topraklar arasında kurumuş bir deri parçasıydı. Çok sevindim, hemen götürüp yıkadım, ve günlerce kaynatarak onun suyu ile açlığımızı giderdik.” Aynı kitabın başka bir bölümünde, “İnsanlar ya Allah yolundadır, ya da Şeytan yolunda. Çünkü üçüncü başka bir yol yoktur, diye yazılı. Beni de ağlatan, Önderimin onca çile çekmesi ve yine de taviz vermeden İslâm'ı anlatması.
……………..
— Bak abla, gencim diye aldanıp, Allah'a itaat etmiyorsun. Fakat ihtiyarlayınca öleceksin diye, elinde bir senedin yok. Hem ihtiyarlayınca yaptığın ibadetler, ne kadar geçerli olacak. Gel ilk önce, güzel bir “La ilahe illALLAH ” de. — Amma da yaptın, diyorum ya?
— Öyle değil. Manasını bir kere oku, sonra karar ver, ya kabul etmeye ya da, etmemeye. İşte, Peygamber ve ashabı “la” dedikleri için, onca çile çektiler. Peygamber Efendimizin bizzat kendisi, Mekke'de hayat olmadığı için, içinde akrabalarının da bulunduğu Taif şehrine gitti. İnsanları Tevhide çağırmak, “la” dedirtmek için.
— O zamanın gavurları da, ne zalim imişler. Şimdi ne güzel, hepimiz “La ilahe illALLAH ” diyoruz, kimse, kimseye karışmıyor.
— Peki “la” deyince ne demiş olursun?
— Nereden bileyim ben Arap değilim ki? — Ama dili arapça olan bir dinin sahibisin.
— Evet öyle!
— Peki o zaman biri sana sövse, hangi dil ile söverse sövsün mahiyet değişir mi?
— Hayır.
— O halde kabul ve inkarın da hangi dilde olduğu önemli midir? Önemli olan ne söylediğinin farkında olmaktır. Hem dilin (la) demiş ama azaların, hareketlerin seni yalanlamış neye yaradı. Söylesene ne anlamı kaldı. Peygamber ve ashabı onca çileyi (la) dedikleri için çektiler.
— Tabii, biz şimdi gavurların istediği gibi “la” diyoruz da onun için karışmıyorlar. Gavurlar, senin gibi “la” diyene niçin karışsınlar. Yoksa o zamanın gavuru da, şimdinin gavuru da aynı, kalplerinde ki bize, yani Müslümanlara karşı kinleri, yok etme arzulan, gitmiş değil. Fakat bizim “la” dememizin, onlara bir zararı yok ki, neden karışsınlar? Dediğim gibi, Peygamberimiz Taif’e gitti de, ordan O'nu taşla, sopayla kovdular. Mübarek başından inen kan, çarığını doldurdu. Sırf “la” dediği için, yani “Allah'tan başka kanun koyucu yoktur, O'nun koyduğu kanunların dışında ki insan kafasının mahsulü olan kanunlar, geçersiz, ve saçmadır vede kafir kanunlarının hepsi, kafirleri bağlayıcıdır dediği için.
O kadar artistlere özeniyorsun, sanki artistler ölmüyor mu? Şöyle bir gözünde canlandır, nurlu yüzüyle şefkatli kucağını açmış, hoşgeldin sen de bizdensin diyen Fatıma, Aişe, Hatice gibi annelerimizin yanında mı, yoksa, azap canlarını yaktıkça Allah'ım ne olur, bizi geri gönder’de “la” deyip, güzel amelle gelelim. Ve su dedikçe, ağzına dökülen, kan ve irin mi daha güzel? İkisinden birini tercih etmek senin elinde.
— Ne yani, sen cennete mi gideceksin?
— Hayır, öyle bir iddiam yok. Zaten ne kadar ibadet etsem, nimetlerinin şükrünü eda edemem. Fakat ben bildiğim haramlardan sakınırım, Allah'ın affına ve merhametine sığınırım.
— Konuşma, daha fazla konuşma beynimi yıkayamazsın uğraşma boşuna.
— Bak kendin söylüyorsun, “yıkama” diyorsun, demekki yıkamaya muhtaç, Allah hakkı söyletiyor. İslâm’a dönüş yapan birine “Beyni yıkandı” diyorlar, hiç kimse “Beyni kirlendi” demiyor.
— Kes, artık kes dedim sana.
|