Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: O ayakkabının heykeli yapıldı  (Okunma Sayısı 280 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hasret
Elhamdülillah
**

DUÂ: 51
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : 03 Temmuz 2010, 11:24:44 »

Iraklı gazeteci Muntazar El Zeydi'nin, Irak'a veda ziyaretinde bulunan George W. Bush'a fırlattığı ayakkabının heykeli yapıldı...

"Amerikalıları güllerle karşılamadık biz. Amerika bütün dünyaya bu yalanı söyledi, ben işte bu yalandan sonra mutlaka birşey yapmalıyım dedim", diyor George W Bush´a 2008 yılında ayakkabı atan Iraklı gazeteci Muntazer Zaidi.

İsveçli gazeteci Olof Jönsson Aftonbladet gazetesi için yaptığı özel söyleşide, Zaidi hiç te pişman olmadığını söylüyor ve maruz kaldığı onca işkenceye rağmen "iyi ki ayakkabılarımı çıkarıp Başkan Bush´a fırlattım" diyor.

Zaidi´den sonra zincirleme ayakkabı fırlatma fenomeni oluştu dünyada. Ama Zaidi buluşundan ötürü çok memnun ve "gurur duyuyorum" diyor. O ayakkabıyı "al bu onca dul bıraktığın kadınlar, yetim coçuklar ve Irak´ta katledilen bütün insanlar için" diyerek fırlattığını ve tam yakalanırken de " ...bu bir veda busesidir, seni köpek" diyebildiğini ve bundan da çok memnun olduğunu ekliyor.

Zaidi, ondan sonra neler olduğunu ilk defa anlatıyor.

Kendisine işkence edildiğini ve işkence sonucunda dişlerinin kırıldığını, gözlerinin aylarca görmediğini ve burnunun kırıldığını belirterek, çok ağır işkence gördüğünü, ancak hücrede iken iki asker dışarıdaki Iraklılar'in kendisi ile övündüklerini ve eylemini desteklediklerini duyunca yeniden yaşama isteğinin doğduğunu belirtiyor Zaidi. Aslında öldürülmeyi beklediğini, ve yaşama kararı aldığı için hayatta olduğunu vurgulayan Zaidi´nin 3 yıllık cezasi bir yıla indirilmiş ve 2009´un Eylül ayında salıverilmişti. İçeride kaldığı sürece kimse ile konuşturulmadığını ve ziyaretçiye izin verilmedigini söyleyen Zaidi, Bush, Irak´taki basın toplantısında "Iraklılar bizi güllerle karşıladı" diyince, bu yalan karşısında kendimi tutamadim ve ayakkabımı fırlattım, diyor.

Bu olay umarım herkese örnek olur ve kimse baskıyı kabul etmez diyen Zaidi Irak´ı terkedip Lübnan´ın başkenti Beyrut´a yerleşmiş. Irak´ta olup biteni anlatmak için de bir organizasyon kuran Zaidi, "herşeye değdi o ayakkabı" diyor.
Odatv

Hüzün sarayında kendimi
Bir dönüşsüz sefere adadım!..

Sabret Kalbim...
Teymiyye
Elhamdülillah
**

DUÂ: 16
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : 03 Temmuz 2010, 14:02:39 »

vay beee süper olmuş Byrun eyvallah glsm

-" Biz bir vadiden ALLAH diye haykırırız; Bu ses diğer vadiden HÜRRİYET diye yankılanır" : (İmam Samil)

“Şahadete talibim. Şehitliği rütbe ve şeref kabul ediyorum. Kanımın son damlasına kadar ülkemin bağımsızlığı ve milletimin hürriyeti için savaşmaya hazırım.”
aksi seda
La Hukme iLLaLLaH

DUÂ: 214
Çevrimdışı Çevrimdışı

Hz. Fatıma gibi olmadan Hz.Ali gibisini bulamazsın

« Yanıtla #2 : 03 Temmuz 2010, 15:07:37 »

harika olmuş valla glsm

birgün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabb,ine dönüp,"benim büyük bir derdim var"!deme,derdine dönüp"benim büyük bir Rabbim var!"de 
Zeynepder2
Editör
La Hukme iLLaLLaH

DUÂ: 639
Çevrimiçi Çevrimiçi

« Yanıtla #3 : 03 Temmuz 2010, 15:30:55 »

çok amacli,islerligi olan bir sembol olmus ne güzel cicek yetistirilir içinde  eyvallah
Zeynepder.
AYAĞINI DENK AL İSRAİL,SENİN NÜFÜSUN KADAR BİZİM SOKAKLARIMIZDA GEZEN KÖPEKLERİMİZ VAR!!
Editör
La Hukme iLLaLLaH

DUÂ: 340
Çevrimdışı Çevrimdışı

ÇOKŞEY BİLMEK NEYE YARAR?HADDİNİ BİLMEDİKTEN SONRA

« Yanıtla #4 : 03 Temmuz 2010, 18:51:35 »

şaşkın bir ayakkabı büstü eksikti,güzel bir şeye hizmet eden ayakabıyı büst yaparak kötülüğe hizmete hazırlamak ne acı.yarın bir gün buna saygı duruşuda düzenler millet  masm

Zeynepder2
Editör
La Hukme iLLaLLaH

DUÂ: 639
Çevrimiçi Çevrimiçi

« Yanıtla #5 : 03 Temmuz 2010, 18:53:58 »

şaşkın bir ayakkabı büstü eksikti,güzel bir şeye hizmet eden ayakabıyı büst yaparak kötülüğe hizmete hazırlamak ne acı.yarın bir gün buna saygı duruşuda düzenler millet  masm
yok o kadar olmaz bush ya da obama bir daha ki ziyaretlerinde bu büstü suratlarina yerler bu da bir olasilik  
Zeynepder Basın Birimi
Zeynepder Basın Sorumlusu
Laİlaheİllallah

DUÂ: 178
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : 03 Temmuz 2010, 20:06:00 »

Bencede Bush veya Obama'nın kafasına fırlatılsın diye hazırda bekletmek için dikilmiş gibi duruyor eyvallah
Kiyamunnisa
Elhamdülillah
**

DUÂ: 58
Çevrimdışı Çevrimdışı

Zamanin fitnesinden arinmanin yolu: TESETTÜR

« Yanıtla #7 : 03 Temmuz 2010, 21:40:51 »

Smiley) cidden güzel yapmislar
bencede herhalde burda birdahaki ayakabbi firlatmasina kadar firlatacak ayakkabi topluyorlar :D

Gâyemiz Allah’tır, önderimiz Rasûlullah’tır. Anayasamız Kur’an, yolumuz cihaddır. En yüce temennîmiz Allah yolunda şehîd olmaktır.”
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: