Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: İsrail gemileri Kıbrıs'a haftaya gidecek  (Okunma Sayısı 123 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
aksi seda
La Hukme iLLaLLaH

DUÂ: 213
Çevrimdışı Çevrimdışı

Hz. Fatıma gibi olmadan Hz.Ali gibisini bulamazsın

« : 12 Haziran 2010, 16:39:16 »

İsrail gemileri Kıbrıs'a haftaya gidecek
İsrail'den bu hafta sonu yola çıkarak Kıbrıs'a geleceği duyurulan gemi filosunun gelişi gelecek haftaya ertelendi.
11 Haziran 2010 Cuma, 12:27:41

Rum Fileleftheros gazetesi, Türkiye'nin Kıbrıs'ı sözde "işgaline" dikkat çekmek amacını taşıyan ve bir grup İsrailli gönüllüden oluşan filonun, Larnaka limanına doğru bu hafta sonu değil, 20 Haziran Pazar günü yola çıkmasının beklendiğini duyurdu.

Gazete, İsrail gemilerinin gelişinin ertelenmesinin sebebini açıklamazken, Türkiye ile KKTC'nin gelecek hafta arama kurtarma tatbikatı yapacağına dikkati çekti.

Gazete, aynı İsrailli gönüllü grubun, Ermeni iddialarına dikkat çekmek için de Türkiye'ye gemi filosu göndermeyi planladığını bildirdi.

İNSANLIK GÖRÜRLER

Başmüzakereci Bağış, bir grup İsraillinin Türkiye'yi protesto için KKTC'ye geleceğine dair haberlerle ilgili ''Kuzey'e gelirlerse izolasyonları kaldırmış olurlar, insanlık görürler'' dedi.

KKTC'de Girne Amerikan Üniversitesi mezuniyet törenine katılan ve onursal doktora unvanı alan Egemen Bağış, KKTC'den ayrılmadan önce gazetecilerin, bir grup İsraillinin, Türkiye'yi sözde protesto amacıyla KKTC karasularına filo göndereceğine dair haberlerle ilgili görüşünü sorması üzerine şunları söyledi:

''Gelecekleri varsa görecekleri de olur. Eğer Güney'e (Rum tarafına) giderlerse zaten gidiyorlar, Kuzey'e gelirlerse de izolasyonları kaldırmış olurlar, insanlık görürler. Cumhurbaşkanı Sayın Eroğlu ile de konuştum, burada onlara çay, kahve ikram edilir, ondan sonra da limandan ücreti karşılığında hizmet alırlar, dönerler.''

''İsrail'den böyle bir gemi filosunun gelmesinin, Kıbrıs müzakere sürecini nasıl etkileyeceğine'' yönelik bir soru üzerine de Bağış, ''Elmayla armudu karıştırmayalım. Müzakereler kendi rayında ilerliyor'' dedi.

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun daha ilk günden, müzakerelerin kaldığı yerden devam edeceğini açıkladığına işaret eden Egemen Bağış, ''Kıbrıs Türk halkının da Türkiye Cumhuriyeti'nin de barıştan yana, uzlaşıdan yana, adada iki kesimli, iki taraflı, siyasi eşitliğe dayalı bir çözümden yana olduğunu artık bütün dünya anladı. Anlamak istemeyenlere de artık bundan sonra anlatacağız'' diye konuştu.  
« Son Düzenleme: 12 Haziran 2010, 17:34:47 Gönderen: Zeynepder. » Kayıtlı

birgün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabb,ine dönüp,"benim büyük bir derdim var"!deme,derdine dönüp"benim büyük bir Rabbim var!"de 
Şamil
Bismillah
*

DUÂ: 7
Çevrimdışı Çevrimdışı

“El-Cihadu hatta’l mevt” (ölene kadar cihad)

« Yanıtla #1 : 12 Haziran 2010, 18:04:18 »

:)HasbinALLAH  ya...

Ölüm Ne Yandan Gelsin

Şimdi Neylesin Ölüm

Şehadet İkliminde

Çaresiz Kaldı Ölüm...
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: