Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Netenyahu: Mavi Marmara nefret, Rachel Corrie barış seferiydi  (Okunma Sayısı 166 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
aksi seda
La Hukme iLLaLLaH

DUÂ: 213
Çevrimdışı Çevrimdışı

Hz. Fatıma gibi olmadan Hz.Ali gibisini bulamazsın

« : 06 Haziran 2010, 22:44:02 »

05/06/2010 17:36

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze yolunda seyreden Rachel Corrie adlı yardım gemisinin İsrail askerleri tarafından olaysız bir şekilde İsrail askerlerince ele geçirilip yolundan çevrilmesinden sonra, "iki seferin farklı olduğunu" öne sürerek, Mavi Marmara'daki eylemcileri "teröre destek veren, şiddet yanlısı eylemciler" olmakla suçladı.

TEL AVİV - Rachel Corrie gemisindeki gelişmelerle ilgili brifing alan Netanyahu, 9 Türk vatandaşının öldüğü, onlarcasının yaralandığı Mavi Marmara gemisinin Gazze yolculuğunu "nefret seferi" olarak nitelendirdi.

Netanyahu, "Bugün kendileriyle farklı düşündüğümüz, ama görüşlerine saygı duyduğumuz barış eylemcilerinin seferi ile terörizme destek veren şiddet yanlısı eylemcilerin nefret seferi arasındaki farkı gördük" diye konuştu.

Netanyahu, hem daha önce hem de şimdi aynı prosedürü takip ettiklerini, gemilerin kontrol edildikten sonra yardım malzemelerinin Gazze’ye gönderilmesini amaçladıklarını söyledi. Ancak Mavi Marmara gemisinde İsrail askerlerinin "radikal İslami aktivistlerce baltalar ve bıçaklarla karşılaştığını" iddia eden Netanyahu, "İsrail meşru müdafaa hakkını korumayı sürdürecektir" dedi.

Netanyahu, bu kez uygulanan prosedürün, Gazze yolundaki diğer 6 gemiden 5’inde olduğu gibi, herhangi bir yaralanma meydana gelmeden sona erdiğini belirtti.

İsrail’in Gazze’ye ablukasını da savunan İsrail Başbakanı, bunun Gazze Şeridi’nde "İran destekli" Hamas’ın eline silah geçmesini önlemeyi amaçladığını öne sürerek, Gazze’de bir "İran limanı" oluşturulmasına izin vermeyeceklerini ifade etti. 

birgün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabb,ine dönüp,"benim büyük bir derdim var"!deme,derdine dönüp"benim büyük bir Rabbim var!"de 
hakikat
AllahuEkber

DUÂ: 262
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : 06 Haziran 2010, 23:05:20 »

ALLAH ONLARA SUANDA HERTURLU IMKANI VERDIGI HALDE NEDEN HALA
İSLAMI BİTİREMEDİKERİNİ ANLAMAYAN BU DENLİ , DENSİZ AÇIKLAMALARDA BULUNAN
İNSANLARA DAHA FAZLA İMKAN AMA ARTIK DAHA AZ ZAMAN VERSİN.
MÜSLÜMANLAR NASIL FARKINA VARMADAN BU DURUMA DÜŞMÜŞLERSE AYNEN ONLARDA BU DURUMA DÜŞECEKTR VE YAKINDIR İNŞ.
YAHUDİLER AMELİKALILARI ÇABUK UNUTTU VE YILLARCA ZİLLET ALTINDA YAŞADILAR
ALLAH ONLARA BOYLE BİR İMKAN VERDIKI BENIM ANLADIGIM KADARI İLE '' SİZ NE OLURSANIZ OLUN DÜNYA VE İÇİNDEKİLER BANA AİTTİR SİZ BU EN GÜÇLÜ DEVRİNİZDE BİLE BİR HİÇSİNİZ '' DİYOR
AMA YA ONLARDA BUNU ANLAYACAK KAPASİTE YOK YADA HERZAMAN YAPTIKLARI GİBİ ALLAHI ÇABUK UNUTUYORLAR...

Düşmanın zilleti altındaki rahattan; Cihad altındaki meşakkat daha değerlidir...
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: