Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: İsrail komandosu böyle ağladı  (Okunma Sayısı 251 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Zeynepder2
Editör
La Hukme iLLaLLaH

DUÂ: 639
Çevrimiçi Çevrimiçi

« : 06 Haziran 2010, 10:09:29 »

Uluslararası sulardaki operasyon sırasında elektronik karartma yaparak görüntüleri engellemeye çalışan İsrail askerlerinin dünyanın görmesini istemediği fotoğraflar ele geçirildi

İsrail'in sildiği veya kullanılamaz hale getirdiği fotoğraflar, makinelerin hafıza kartlarından birinde, program yardımıyla data geri dönüşümü yapılınca gün yüzüne çıktı.

GAZZE'ye yardım taşıyan gemilere İsrail Ordusu'nun saldırısı sırasında çekilen görüntülerin çoğu askerlerin fotoğraf makineleri ve hafıza kartlarına el koyması nedeniyle ortaya çıkmamıştı. Operasyon sırasında elektronik karartma yaparak görüntüleri engellemeye çalışan İsrail askerlerinin dünyanın görmesini istemediği için sildiği veya kullanılamaz hale getirdiği fotoğraf makinelerinin hafıza kartlarından birinde program yardımıyla data geri dönüşümü yapılınca birçok çarpıcı fotoğraf gün yüzüne çıktı.

Korkuyla ağlayan komando

İsrail'in elit komando birliği Şayetet 13'ün gemiye ilk saldırısında 4 kişiyi öldürmesinin ardından silahsız eylemcilerin etkisiz hale getirdiği askerlerin fotoğrafları dikkat çekiyor. Gemiye operasyon düzenleyen komando birliğindeki askerleri aciz, korkmuş ve hüngür hüngür ağlarken gösteren fotoğrafların bu birliğin imajını sarsmasından endişe edildiği için silindiği düşünülüyor. Ortaya çıkan bazı fotoğraflarda İHH görevlilerinin etkisiz hale getirilen askerlere zarar verilmemesi için gemidekileri uyardığı anlaşılıyor. Sağlık görevlileri de kanlar içinde yerde yatan askerlere müdahale ediyor. Fotoğraflar arasında alnından tek kurşunla vurulan İHH görevlisi Cevdet Kılıçlar'ın sedyedeki cansız bedeni de görülüyor.

Hafıza kartlarını almışlar

İsrail'de el konulan eşyalar Dışişleri Bakanlığı'nın girişimleriyle tek tek Türkiye'ye getiriliyor. İHH Basın Sorumlusu Salih Bilici, “Gönderilen fotoğraf makinelerinin çoğunda hafıza kartları bulunmuyor. Olanların ise içi tamamen silinmiş. Program yardımıyla fotoğrafları geri getirmeye çalıştık ama istediğimiz fotoğraflara ulaşamadık” diye konuşuyor.

SD Memory Card Recovery

Bir İHH gönüllüsünün getirdiği içi boş fotoğraf kartının içindeki verileri bilgisayarımızda “SanDisk Memory Card Recovery” programı ile geri kazanmaya çalıştığımızda Mavi Marmara Gemisi'ne yapılan saldırıda çekilen fotoğraflar ortaya çıktı. Helikopterle gemiye indikten sonra eylemcilerin demir ve sopayla saldırdıkları ve ele geçirdikleri askerlerin, öldürüleceklerini düşündükleri için yaşadıkları korku yüzlerine yansıyor.

‘Başarıları' için madalya alacaklar

MAVİ Marmara'ya yapılan ilk saldırı sırasında büyük bir beceriksizlik ve amatörce davranan İsrail'in seçme birliği Şayetet 13'ün elemanları kendi ülkelerinde de büyük bir eleştiri konusu oldu. Buna rağmen saldırıda 6 Türk'ü öldürdüğü bildirilen komando çavuş ile diğer İsrailli askere madalya verileceği açıklandı. Kanlı baskın nedeniyle dünyanın tepkisini çeken, kendi ülkesinde de başarısız bir operasyon yürütmekle suçlanan İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, önceki gün Genelkurmay Başkanı Gabi Aşkenazi ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Eliezer Marom'la birlikte, gemiye baskın düzenleyen “Şayetet 13” komandolarının Atlit'teki üssünü ziyaret etmişti.

Suikast ve sabotaj uzmanları

MAVİ Marmara Gemisi'ne düzenlenen operasyonla dünyanın tanıdığı İsrailli elit komando birliği “Şayetet 13”, İngiliz mandası dönemindeki Yahudi direnişçilerin gayri resmi ordusu “Haganah”ın üyelerinden Yohai Ben-Nun tarafından 1949'da kuruldu. Resmi varlığı 1960'ta açıklanan Şayetet 13'ün uzmanlık alanları arasında denizden karaya çıkarma, suikast, terörle mücadele, sabotaj, denizde istihbarat toplama ve denizde rehine kurtarma operasyonları gösteriliyor. Şayetet 13'ün düzenlediği operasyonlar arasında, Münih Olimpiyatları'nda İsrailli sporcuları öldüren Kara Eylül örgütünün 3 üst düzey yetkilisini öldürmek de var.

Gemide soğanlı intifada

İSRAİL ordusunun Mavi Marmara Gemisi'ne saldırısı sırasında savunma yapmaya çalışan eylemciler bunun için ellerine geçen her malzemeyi kullandılar. Bir kısmı sopa ve demirlerle askerlere karşı koydu, bir kısmı alçaktan uçan helikopterlere boş soda şişesi fırlattı. Bazı eylemciler güvertede atacak birşey kalmayınca geminin mutfağındaki soğanları üst güverteye taşıdılar. Soğanlar da helikopterlere karşı silah olarak kullanıldı.

Hürriyet
aksi seda
La Hukme iLLaLLaH

DUÂ: 214
Çevrimdışı Çevrimdışı

Hz. Fatıma gibi olmadan Hz.Ali gibisini bulamazsın

« Yanıtla #1 : 06 Haziran 2010, 13:00:04 »

layığını bulmuş 7125 glsm

birgün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabb,ine dönüp,"benim büyük bir derdim var"!deme,derdine dönüp"benim büyük bir Rabbim var!"de 
hakikat
AllahuEkber

DUÂ: 262
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : 06 Haziran 2010, 22:08:17 »

adamlar dunyaya meydan okuyor  kımsede gıkını cıkartamadı
herkesın beklentısı bızdık ölen ınsanların hepsi bizim gemıden cıkmıs olmasına rağmen
biz bile gerekenı hakkıyla yapamadık
davos krızı ardından koltuk krızı yasadık ama bunlara rağmen hala askerı tatbıkat
ortaklıkları yapmaktayız bu turkıyenın en buyuk ayıbıdır.savas beklemıyoruz belkı ama
bıraz hassasıyet en azından oradakı muslumanları rahatlatırdı.bi internet sitesınde gordugum yazı vardı
'' ŞŞŞ SESSİZ OLUN HÜKÜMET UYUYOR , BÜYÜYÜP ZALİMLERDEN HESAP SORACAK '' diye ne diyelim inşALLAH  çabucak büyür...

Düşmanın zilleti altındaki rahattan; Cihad altındaki meşakkat daha değerlidir...
Teymiyye
Elhamdülillah
**

DUÂ: 16
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : 06 Haziran 2010, 22:11:22 »

Allah Razı Olsun

-" Biz bir vadiden ALLAH diye haykırırız; Bu ses diğer vadiden HÜRRİYET diye yankılanır" : (İmam Samil)

“Şahadete talibim. Şehitliği rütbe ve şeref kabul ediyorum. Kanımın son damlasına kadar ülkemin bağımsızlığı ve milletimin hürriyeti için savaşmaya hazırım.”
AMENNA!!
Laİlaheİllallah

DUÂ: 55
Çevrimdışı Çevrimdışı

İşittik, İtaat Ettik !

« Yanıtla #4 : 07 Haziran 2010, 20:02:06 »

rivayet odur ki siyonistler o fotoğrafları hürrüyete kendileri vermişler mazlumiyetlerini gösterip katliyamı meşrulaştırmak için.
Allah oyunlarını bozmuş kendilerini gülünç duruma düşürmüş ve korku imparatorluklarını yıkmıştır
Zeynepder2
Editör
La Hukme iLLaLLaH

DUÂ: 639
Çevrimiçi Çevrimiçi

« Yanıtla #5 : 07 Haziran 2010, 20:50:31 »

Alaattin Çınar/TIMETURK

Gazeteci Adem Özköse, Hürriyet'in haber sitesinde İsrail askerlerinin fotoğrafları ile ilgili kendisi hakkında çıkan habere sert tepki gösterdi.

Hürriyet gazetesinde yayınlanan fotoğrafların kendi çektiği fotoğraflar olmadığını ifade eden Özköse, çektiği video görüntülerinin TV Net televizyonunda yayınlandığını söyledi.

Sadece gemideki gönüllüler tarafından tedavi edilen bir İsrail askerinin fotoğrafını çektiğini söyleyen Özköse " Bu fotoğrafı da İHH'ya teslim etmiştim." dedi.

Özköse, Hürriyet'in manşetinde yayınlanan fotoğrafları kendisinin çekmediğini belirterek, "Fotoğrafları benim çektiğimi idda eden haberi yapan kişi ile konuştuğumda, yanlış haber yaptığını itiraf ederek benden özür diledi." diye konuştu.

Fotoğraf benim olsaydı arkasında dururdum

Gazeteci Adem Özköse, "Eğer bu fotoğrafları ben çekseydim, sonuna kadar arkasında dururdum ve fotoğrafları benim çektiğimi açıklardım. Ortada saklanacak, utanılacak bir durum yok." dedi.

Özköse, Hürriyet haber sitesinde idda edildiği gibi fotoğraflar ve görüntüler karşılığında Reuters'dan veya bir başkasından herhangi bir ücet almadığını da söyledi.

"Hürriyet fotoğrafları kimin çaldığını biliyor"

"Hürriyet'te yayınlanan fotoğraflar öyle tahmin ediyorum ki İHH'nın basın odasındaki bilgisayarlardan çalındı" diyen Özköse, fotoğrafları kimin çaldığını Hürriyet'in cevaplaması gerektiğini belirtti.

Adem Özköse "fotoğrafları yayınlayanlar bunu kimin çaldığını da bilirler" dedi.

Özköse, "İsrail askerleri Mavi Marmara gemisindeki 9 kardeşimizi şehit ettiler. Gemiye saldıran İsrail askerlerine gemideki insanların karışılık vermesinden daha doğal ne olabilir? diye ekleyerek "bu fotoğraflar sayesinde İsrail'in sözde çok eğitimli komadolarının nasıl rezil olduğunu bütün dünya gördü. Fotoğrafı ben çekmedim;ama çekenden Allah razı olsun" diyerek sözlerini tamamladı.
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: