Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Yardım Gemisi yine DURDURULDU  (Okunma Sayısı 206 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Zeynepder2
Editör
La Hukme iLLaLLaH

DUÂ: 639
Çevrimiçi Çevrimiçi

« : 04 Haziran 2010, 10:41:01 »

Yardım gemisi ile irtibat kesildi!
İrlanda'nın Dundalk Limanından demir alan ve halen Gazze yolunda olduğu bildirilen yardım gemisi "Rachel Corrie" ile irtibatın kesildiği bildirildi.

Özgür Gazze hareketinin sözcüsü Audrey Bomse, AFP'ye yaptığı açıklamada, gemiyle irtibatın kesildiğini, İsrail'in sabotaj düzenlediğinden şüphelenildiğini belirtti.

Bomse, gemiye ve yolculara saldırı düzenlenmesini önlemek için daha fazla kişi alması ve dünya çapından gazetecilerin kendilerine eşlik etmesi için "Rachel Corrie"nin bir limana götürüleceğini söyledi.

Sözcü, bu karardan yolcuları haberdar edebilmek için irtibatın yeniden sağlanmasını umduklarını ifade etti.

AA

Zeynepder2
Editör
La Hukme iLLaLLaH

Çevrimiçi Çevrimiçi

« Yanıtla #1 : 04 Haziran 2010, 14:59:48 »

Dünya Bülteni/Haber Merkezi

İrlanda'nın Dundalk Limanından demir alan yardım gemisi "Rachel Corrie"nin Gazze'ye ilerlemeye devam ettiği bildirildi.

"İrlanda-Filistin Dayanışma Kampanyası" adlı örgütten yapılan açıklamada, geminin Gazze'ye doğru yoluna devam ettiği ve gemidekilerle irtibatın tekrar sağlandığı belirtildi.

Açıklamada, gemidekilerden Jenny Graham adlı kişinin sabah uydu telefonuyla Gazze'ye yaklaşık 150 deniz mili uzakta olduklarını ve Gazze'ye yarın sabah varmayı umduklarını söylediği bildirildi.

"Özgür Gazze" hareketinin sözcüsü Mary Hughem Thompson da, bu hızla yol almaya devam ederse geminin Gazze'ye akşam varabileceğini, ancak tehlikeli olmaması için varışın yarına ertelenmesini beklediklerini söyledi.

Gazze'deki karşılama komitesi de İsrail güçleri tarafından durdurulmaması halinde geminin yarın gelmesini umduklarını ifade etti.

Refah'ta 2003'te bir yıkımı protesto sırasında İsrail buldozerinin altında kalan ve yaşamını yitiren Amerikalı barış eylemcisi Rachel Corrie'nin adı verilen gemi, İsrail donanmasının diğer gemilere düzenlediği operasyona rağmen Gazze'ye doğru yoluna devam ediyor.

Bin ton yardım taşıyan gemide aralarında Filistin yanlısı barış eylemcisi ve daha önce de bu tür gemi seferlerine katılan Nobel Barış Ödülü sahibi Mairead Maguire'in de bulunduğu İrlandalı ve Malezyalı 15 kişi bulunuyor.

Öğle saatlerinde bir açıklama yapan Özgür Gazze hareketi sözcüsü Audrey Bomse, gemiyle irtibatın kesildiğini, İsrail'in sabotaj düzenlediğinden şüphelenildiğini söylemişti.
Zeynepder2
Editör
La Hukme iLLaLLaH

Çevrimiçi Çevrimiçi

« Yanıtla #2 : 04 Haziran 2010, 21:10:48 »

İrlanda devlet kanalı RTE'nin haberine göre, İsrail Dışişleri Bakanlığından gemidekilere iletilen mesajda, ''İsrail'in gemiye müdahaleyi arzu etmediği, geminin İsrail'deki Aşdod Limanı'na getirilmesi durumunda ülkeye güvenli biçimde giriş yapmasının sağlanacağı'' belirtildi.

Gemidekilere, kendilerini karşılamaya hazır olduklarını bildiren İsrailli yetkililer, ''Yapılacak kontrollerin ardından, gemiden silah ya da savaş malzemesi çıkmaması durumunda yükün tamamını Gazze'ye gönderebileceklerini'' kaydetti.

''Rachel Corrie'' gemisinde bulunan Nobel Barış Ödüllü Mairead Maguire, RTE'ye uydu telefonundan bağlanarak, BM'den ya da bağımsız bir uluslararası kuruluştan yetkililerin, Gazze'ye ulaşmadan önce gemideki insani yardımı kontrol etmesine açık olduklarını bildirmişti.

Cihan
Zeynepder2
Editör
La Hukme iLLaLLaH

Çevrimiçi Çevrimiçi

« Yanıtla #3 : 05 Haziran 2010, 10:12:32 »

İsrail İrlandalı yardım gemisini 3 savaş gemisi ile takip ediyor...İrlandalı Rachel Corrie gemisini 3 İsrail savaş gemisi ile müdahale etti
10.30 ''Rotasını değiştirmezse, gemiyi ele geçiririz''
İsrail donaması, Gazze'ye yardım götüren İrlanda gemisi Rachel Corrie'in rotasını değiştirmemesi durumunda gemiye çıkacaklarını bildirdi.

İsrail donanması sözcüsü Yarbay Avital Liebovich, Rachel Corrie'in rotasını değiştirmeyi daha fazla reddederse, gemiyi ele geçireceklerini söyledi. Liebovich, "Bize başka seçim bırakmazlarsa gemiye çıkacağız." dedi
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: