Zeynepder2
Editör
La Hukme iLLaLLaH

DUÂ: 637
|
 |
« Yanıtla #30 : 29 Mayıs 2010, 19:42:10 » |
|
Filistin yolunda İslam'la şereflendi "Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım" kampanyası kapsamında Gazze'ye doğru yola çıkan "Mavi Marmara" adlı yolcu gemisi Kıbrıs açıklarında hazırlıklarını sürdürürken gemide hayli ilginç gelişmeler de yaşanıyor.  "Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım" kampanyası kapsamında Gazze'ye doğru yola çıkan "Mavi Marmara" adlı yolcu gemisi ile diğer 3 gemi Kıbrıs'ın güneyinde beklemeye devam ediyor.
Dün saat 16.30 civarında Kıbrıs'ın güneyindeki buluşma noktasına ulaşan "Mavi Marmara" ve diğer 3 gemi, Rum kesiminden hareket etmesi planlanan gemileri bekliyor.
Gemide bulunan yolculardan, İsrail parlamentosunun 11 Arap milletvekilinden birisi olan Hanin Zuabi, Ulusal Demokrasi Partisinin 4 milletvekilinden biri olduğunu, diğer partilerin herhangi bir açıklama yapmadığını, ancak milletvekillerinin bu yardımın Gazze'ye ulaşmasına destek verdiklerini söyledi.
Kampanyanın başarıya ulaştığını ve İsrail hükümeti ile halkını sarstığını belirten Zuabi, "Netenyahu kabinesini olağanüstü topladı. İsrail hükümeti bunu çok önemli zamanlarda yapar. Bu kampanya uygulanan ambargonun kalkması için çok önemli. Kampanya İsrail'de ve tüm dünyada büyük ses getirdi. Kampanyaya, Avrupa ülkelerinden parlamenterler ve dünyanın çeşitli ülkelerinden insanların destek vermesi çok önemli" dedi.
Savaştan sonra ilk kez İsrail basınında bu konunun bu kadar çok yer aldığını söyleyen Zuabi, şöyle devam etti:
"Daha önce bir şekilde konuyu kapatıyorlardı. Bu gemilerin yola çıkması İsrail'in direncinin kırılması anlamına geliyor. İsrail bundan sonra göreceği zararı azaltmaya çalışıyor. Gemilerde Avrupalı parlamenter de bulunuyor. Olay bu yönüyle de siyasi boyut kazandı. İsrail'in sert tutumu var, ancak Avrupa ülkeleri ile bu gemide vatandaşları olan ülkeler açıklama yapıp, İsrail'e baskı uygulamalı ve gemilerin Gazze'ye ulaşması sağlanmalıdır. İsrail'in ambargoyu kaldırmak istememesinin nedenlerinden biri de İsrail'in işgal niyetini taşıması. İşgal planları yapan İsrail'in bu kadar sarsılmış ve köşeye sıkışmış olması açısından bu yolculuğumuz çok önemli. Başta Türkiye ve Türk halkı olmak üzere tüm dünya gelişmeleri yakından izliyor. Eğer İsrail'e baskı yapılırsa İsrail bu sert tutumunu terk etmek zorunda kalacaktır."
"Yolumuz Filistin Rotamız Gazze" kampanyasına katılan 63 yaşındaki İngiliz Peter Venner de "Mavi Marmara" gemisinde Müslüman oldu. Kelime-i Ş ehadet getirerek Müslüman olan ve Muhammet Fatih ismini alan Venner, İsrail'in müdahalesinden çekinmediğini ve gemideki herkes gibi tüm olacaklara karşı hazırlıklı olduğunu söyledi.
Daha önce Gazze'ye kara yoluyla yardım götüren konvoya da katıldığını ve gemilerdeki yardım malzemelerini Gazze'ye ulaştıracaklarına inandığını belirten Venner, "Müslümanlığı kendi rızamla seçtim. İngiltere'de Müslüman arkadaşlarım vardı. Onlarla büyüdüm. Beraber ağladık, güldük, eğlendik. Zaman zaman onlarla camiye gidip namazlara katıldığım da oldu. En son gemiye katılmak için İstanbul'a geldiğimde Sultanahmet'e gittim. Kendi kendime 'Müslüman olmalıyım' dedim. Burada da yakından tanıdığım Pakistanlı bir arkadaşıma Müslüman olmak istediğ imi söyledim" şeklinde konuştu.
Anestezi uzmanı Dr. Mevlüt Yurtseven ise "Vicdanım, ahlakım ve insanlığım gereği buradayım. Geminin kalkması bile başarıya ulaştığımızın göstergesi. Bu gemi Türkiye'den kalktığında artık onların kalpleri korkmaya başladı. İsrail bizi hukuksuz olarak gözaltına alsa bile bu harekat amacına ulaşmıştır. Korku sırası onlarda" dedi.
(AA)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ardu-l gazel
Laİlaheİllallah

DUÂ: 63
Dağların sıkletini yüklemişim omzuma..Bu Yük Büyük
|
 |
« Yanıtla #31 : 29 Mayıs 2010, 22:49:33 » |
|
Yıldırım: Zamanı gelince yola çıkacağız
Yıldırım: Zamanı gelince yola çıkacağız İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, Kıbrıs’ın güneyinde bekleyen Mavi Marmara gemisinde basın toplantısı düzenledi. Yıldırım, “Zamanı gelince Gazze’ye doğru yola çıkacağız. Uygun zamanı bekliyoruz. Belki bu süre içerisinde İsrail de aklı selim düşünür ” dedi.
İsrail’in gemiye saldıracağına dair açıklamasını değerlendiren Yıldırım, “Bu geminin en küçük yolcusu bir yaşında. Ve burada 80 yaşında insanlar var. İsrail bu insanlara saldırmayı göze alıyorsa buyursun saldırsın. İsrail, eğer bize saldırırsa biz pasif direniş yapacağız. Bir çakımız bile yok ama biz yine de İsrail askerlerini bu gemiye almayacağız” diye konuştu.
İsrail kabinesinin bu krizi iyi yönetemediğini ifade eden Yıldırım, “İsrail demokratik bir devlet olsaydı, bu harekete izin verir, insanlık kazansın derdi. Bize müdahale etmezdi. Ama askeri bir devlet olduğu için bu olayı gurur meselesi yaptı. İsrail kabinesi çok kötü bir akıl yürüttü. Bu kafile bu kadar ses getirmezdi. Bu bir sivil hareket. Niye bu kadar muhatap aldılar, onu da anlayabilmiş değilim. Normalda bizim agresif olmamız lazım. Ama İsrail daha agresif. Hergün bizi tehdit eden yeni bir açıklama yapıyorlar. İsrail bir sivil toplum kuruluşu gibi davranmıyor” şeklinde konuştu.
Filistin’e gemilerle yardım hareketine Fransa, Belçika, Şili, AB, Türkiye, Breziya ve İslam ülkeleri başta olmak üzere dünyanın her yerinden destek mesajlarının geldiğini ifade eden Bülent Yıldırım, bu desteklerin artmasını temenni ettiklerini belirtti.
Yıldırım, eylemlerinde kararlı olduklarını, geri atmayacaklarını bir kez daha vurguladı. Hareketin engellenmesi durumunda Türkiye’de ve bir çok ülkede İsrail’in protesto edileceğini ifade eden Yıldırım, “İsrail’in bu kadar bedeli göze alacağını sanmıyorum” dedi.
Yıldırım, gazetecilerin “ne zaman hareket edeceksiniz” sorusuna “Uygun zamanın gelmesini bekliyoruz. Bu sorunun net cevabı şimdilik bizde kalsın. Eminim İsrail de sorunun cevabını çok merak ediyor” cevabını verdi [/b]
|
|
|
|
|
|
[size][/URL] Üzülme ey çocuk sende büyüyeceksinİnanç ,sabır ,umut yolunda yürüyeceksin...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zeynepder2
Editör
La Hukme iLLaLLaH

|
 |
« Yanıtla #35 : 30 Mayıs 2010, 11:58:33 » |
|
Ahmet Yılmaz / Timeturk
Gazze’ye yardım için “ölmek var dönmek yok” sloganını benimseyerek Akdeniz sularına açılan Özgürlük Filosu’nu durdurmak için İsrail’in planları bitmiyor. Şimdi de gemiler arasındaki telsiz iletişim ağını koparmaya çalışıyor.
İsrail yetkili makamları Gazze’ye uygulanan zalim ambargoyu kırmaya azmeden Özgürlük Filosu gemileri arasındaki iletişim ağını çökerterek filonun planlarını bozmaya çalışıyor. Gazze Ambargosunu Kaldırmak İçin Avrupa Kampanyası’ndan yetkililer bir yandan bu gerçeği ortaya koyarken öte yandan da gemilerdeki mühendislerin bu sorunu aşmaya, gerekli teknik düzenlemeleri yapmaya çalıştıklarını bildirdi.
Gazze’ye uygulanan ambargoyu kırıp Gazze halkına yardım ulaştırmak için meşakkatli bir yolculuğa çıkan Özgürlük Filosu’nda yer alan “Gazze Ambargosunu Kaldırmak İçin Avrupa Kampanyası”ndan çarpıcı açıklamalar geldi. Avrupa Kampanyası yetkilileri İsrail’in, gemilerin hedeflerine ulaşmalarını engellemek için ara ara gemiler arasındaki iletişimi koparmaya çalıştığını ortaya koydu.
Özgürlük Filosu koalisyonunun kurucularından olan Kampanya’nın üyelerinden Emin Ebu Raşit şöyle dedi: “Görünen o ki İsrailli makamlar, gemiler arasında kullanılan telsiz iletişimini bozmaya çalışıyor. Bu girişimde bulunması ile gemilerin buluşma noktasına yaklaşması ise eşzamanlı oldu. İsrail bu şekilde gemilerin daha önceden belirlenmiş istikametlerine etki etmeyi hedefliyor. Gemilerde bulunan mühendisler ise bu sorunu çözmek için ellerinden geleni yapıyor. Özgürlük Filosu yedi gemiden oluşuyor: Kuveyt tarafından finanse edilen; Kuveyt ve Türk bayrağı taşıyan bir yük gemisi, Cezayir yük gemisi, İsveç ve Yunanistan’ın finanse ettiği Avrupalı bir yük gemisi, Özgür Gazze Hareketi’ne tabi İrlanda yük gemisi ve yolcuları taşıyan iki yolcu gemisi. Bunlardan birine işgalci İsrail’in hapishanelerinde tutuklu bulunan esirlere nispeten ‘Özgürlük 8000’ ismi verilmiş. Diğeri ise Türkiye’den kalkan büyük bir yolcu gemisi.
Filo, onlarca talep olmasına karşın kırkın üzerinde devletten toplam 750 yolcu almakla yetindi. Filoya katılanların arasında milletvekilinden, Avrupa ve Arap siyaset adamlarına, milletvekillerine 44 resmi şahsiyet yer alacak. Bu şahıslardan onu Cezayirli milletvekilleri olacak.
Gemiler ayrıca on ton tıbbi yardım ve bina malzemesi ile odun taşıyor. 2009 yılı başında İsrail’in Gazze’ye açtığı savaş sonucunda evlerini kaybeden on binlerce Gazzeli’ye yardım için 100 prefabrik ev, 500 elektrikli tekerlekli sandalye (öyle ki Gazze’ye açılan bu son savaş neticesinde 600 kişi engelli kaldı.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zeynepder2
Editör
La Hukme iLLaLLaH

|
 |
« Yanıtla #39 : 30 Mayıs 2010, 17:17:43 » |
|
Ahmet Yılmaz / Timeturk
İsrail işgal güçleri, Gazze’ye uygulanan zalim ambargoyu kırmak için deniz yoluyla Gazze Şeridi’ne ulaşmaya çalışan gemi filosunun önünü kesmek için sürdürdüğü psikolojik savaşla birlikte askeri hazırlıklarını da tamamladı. Füze gemilerini Gazze sahilleri karşısına yerleştiren işgalci Aşdod Limanı’nda da büyük bir tutuklama tesisi kurdu. Deniz Kuvvetleri Komutanı tarafından bizzat yürütülecek; Gök Rüzgarları ismi verilen saldırı operasyonu ise dört aşamadan oluşacak. İşte bu operasyon hakkında basına sızan detaylar:
İsrail’den son iki-üç günde yayınlanan raporlara göre Gazze’deki halkımıza 4 senedir uygulanan ambargoyu kırmak için sulara açılan Özgürlük Filosu’na karşı İsrail Ordusu; özellikle de deniz güçleri hazırlıklarını tamamladı.
Yayınlanan bu raporlarda şu ifadelere yer verildi: “Deniz Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Eliezer Marum, Gök Rüzgarları ismi verilen Özgürlük Filosu’nu ele geçirme operasyonunu bizzat yönetecek.”
İsrail Ordusu’ndan kaynakların sızdırdığı bilgilere dayanılarak hazırlanan haberlere göre Özgürlük Filosu’nu durdurmak için girişilecek Gök Rüzgarları Operasyonu’nun aşamaları şu şekilde olacak:
Birinci Aşama: Uyarı
İsrail deniz ve hava birlikleri öncelikle Gazze Şeridi Sahilleri’ne doğru giden gemi konvoyunun ilerleyişini takip edecek. Filo, İsrailli makamlar tarafından kırmızı hat gibi belirlenen sınıra vardığında ise gemilere ve gemilerde bulunanlara farklı yöntemlerle Gazze’ye gelerek kanunları aştıkları bildirilecek.
İkinci Aşama: İstila Eylemi
Gemilerde bulunan şahısların, İsrail’in geri dönmeleri yönündeki talebine cevap vermezse –böyle de olacağı tahmin ediliyor- yaklaşık 800 yolcu taşıyan gemilerin istilası fiilen gerçekleştirilecek.
Sıkı bir teftiş ve incelemenin ardından işgal askerleri gemileri, gemilerde yer alan yolcuların ve aktivistlerin tutuklanıp atılması için büyük bir tesisin kurulduğu Aşdod Limanı’na götürecek.
Üçüncü Aşama: Hava yoluyla iade ve uzaklaştırma
İşgal polisi fertleri ve askerler gemilerde yer alan yolcuları -Aşdod Limanı’nda gemilerinden indirilmelerinden sonra- hususi kurdukları tutuklama tesisine götürecekler. Burada yolculardan geldikleri ülkelere dönmelerini onayladıklarına dair bir forum doldurmaları istenecek. Dönmeyi kabul edenler uluslararası Ben Gurion Havaalanı’na götürülerek oradan ülkelerine gitmek üzere uçağa bindirilecek.
Dördüncü Aşama: Sınırdışı etme işlemlerine hazırlık olarak tutuklama
Ülkelerine dönmeyi kabul ettiklerine dair forum doldurmayı kabul etmeyen yolcular ise önce kolordu komutanlığına bağlı tıbbi bir ekip tarafından, sağlık durumlarının iyi olduğunun tekidi için muayene edilecek. Oradan yeni bir güvenlik kontrolünden geçmek üzere hapishaneler idaresine bağlı Nahshon Birliği’ne nakledilecek. Oradan da otobüslerle Bi’r Seba ya da başka hapishanelere götürülecek ve ülkeden kovulmaları için gerekli yasal süreç tamamlanana kadar bu hapishanelerde tutuklu kalacaklar.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sabiha Ateş Alpat
|
 |
« Yanıtla #40 : 30 Mayıs 2010, 18:21:30 » |
|
İsrail füzelerini Özgürlük filosuna yöneltti Özgürlük Filosu’nda yer alan gruplardan 'Gazze Ambargosunu Kırmak İçin Avrupa Kampanyası' tarafından yayınlanan bildiride Uluslararası Toplum acilen hareket etmeye çağırıldı.
Musa Eren / TİMETURK
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AhVa
Elhamdülillah

DUÂ: 13
|
 |
« Yanıtla #41 : 30 Mayıs 2010, 21:20:19 » |
|
harekete geçmek adına neler yapılabilir ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zeynepder2
Editör
La Hukme iLLaLLaH

|
 |
« Yanıtla #42 : 30 Mayıs 2010, 21:35:08 » |
|
harekete geçmek adına neler yapılabilir ?
protesto eylemleri için çagrida bulunuyor Bülent Yildirim konsolosluklr önüne gidin diyor
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zeynepder2
Editör
La Hukme iLLaLLaH

|
 |
« Yanıtla #43 : 30 Mayıs 2010, 22:07:35 » |
|
23:15: İsrail gemi ile dünyanın bağlantısını kesmeye başladı. Gemiden bildirilenlere göre eğer bağlantı kesilirse bilinki israil müdahale etmiş olur.
23:00: İsrail Gemi Filosunu takibe aldı. 5 Gemi ile Gazze'ye doğru yoluna devam eden Özgürlük Filosu şimdiden İsrail donanmaları tarafından takibe alındı ve arkadan kuşatmaya alındı.Filo kaptan köşkü ile İsrailli yetkililer görüşmeler yapıyor. İşgalci İsrail donanmaları kaptan köşküne nereye gittiklerini sordukları belirtildi.
Sabah saatlerinde saat 7:00 de Gazze sahillerine ulaşılacağı belirtildi.
Bülent Yıldırım Yaptığı açıklamada şunları söyledi:
Değerli Türkiye halkı ve dünyada vicdan ve adalet sahipleri.İsrail'in gerçek yüzü ile karşılaşmak üzereyiz Savaş gemilerini yola çıkardı şuan gördüğümüz iki tane ama etrafta daha çok olabilir. Şuan bizi taciz ediyorlar.Bu gemide 50 tane ülkeden fazla insan var eğer bir müdahale olur tutuklama olursa 50 ülkenin şerefi yerle bir olur. İnsanlarımızın bu geceden itibaren İstanbul'daki konsolosluk ve Ankara'daki elçiliğe gidip orayı kitlemesi lazım.Onlar bizi taciz ediyorsa bunun yapılması lazım.
Bütün kardeşlerime sesleniyorum: Biz geri adım atmayacağız, İsrail'in geri adım atacağınıda hepimiz göreceğiz. İsrail'in bu yaptığı şey tam bir korsanlık. Somali'deki gemilere nasıl Amerika ve diğer ülkeler müdahale etti ve Türkiye gemileride Somali karasularına gittiyse aynı şekilde İsrail korsanlarınada şuanda müdahale etmelidir.
Çok heyecanlı değiliz, panik halinde değiliz çok sakiniz tedbirlerimizi aldık.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zeynepder2
Editör
La Hukme iLLaLLaH

|
 |
« Yanıtla #44 : 30 Mayıs 2010, 22:08:44 » |
|
Türkiye Kitlesel Tepkiye Hazır Olsun ! İşgalci İsrail'in Gazze'ye uyguladığı ambargoyu delmek için, dünya vicdanı insanlık adına harekete geçti ve Gazze'ye doğru yelken açtı. Gemilere binen insanlar Gazze için, insanlık için ölüme hazır olduklarını; İsrail'in tehditlerine rağmen yollarından dönmeyeceklerini, vazgeçmeyeceklerini, gemiye yapılacak operasyona vücutları ile karşı koyacaklarını ilan ettiler.
Gazze'ye doğru yola çıkan insanlığın temsilcileri, katil, siyonist, işgalci, terörist İsrail’in komandoları ile karşılaşmak üzere demir aldılar. Gemi yarın sabah veya öğle saatlerinde İsrail Terör Güçleri ile karşı karşıya gelebilir. Geminin bombardımana maruz kalması uzak bir ihtimal de olsa, İsrail komandolarının gemiye operasyon yapması, yolcuları tutuklamaya kalkması veya Gemiye el koyması seçenekler arasında.
Bütün bunlar yapılmadan önce İsrail Terör Güçleri Gemi ile dünyanın bağlantısını karartma yaparak kesecek. İHH başkanı Bülent Yıldırım yaptığı açıklamada "Eğer gemilerle dünyanın bağlantısı kesilirse, bilin ki İsrail operasyon yaptı. Eğer böyle bir durum olursa sokaklara inin" demişti. O yüzden içinde bulunduğumuz saatler çok önemli. İnsanlığın temsilcileri Gazze yolundayken, biz de diğer temsilciler olarak bu ambargoyu yapan terör güçlerine tepki vermeye hazır olmalıyız. Her an, her dakika yapılacak herhangi bir duyuruyu beklemeli ve gerekirse meydanları doldurmalıyız. İşgalci İsrail Güçleri Türkiye sokaklarında onbinlerin, yüzbinlerin öfkesini görmeli. İsrail'in meşruiyetini reddeden binlerce insan İstanbul, Ankara, Konya, Malatya ve Türkiye'nin diğer şehirlerinden seslerini yükseltmeli.
İşte bunun için önce Sivil Toplum Kuruluşlarını sonra Türkiye halkını her an tetikte ve tepkiye hazır olmaya çağırıyoruz...
Filistin Etkinlik Grubu
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zeynepder2
Editör
La Hukme iLLaLLaH

|
 |
« Yanıtla #45 : 30 Mayıs 2010, 22:34:27 » |
|
Haber Merkezi / TİMETURK
Filistin'e insani yardım götüren Özgürlük Filosu'nu durdurmayı hedefleyen korsan İsrail'e karşı küresel bir ses yükseliyor. Filistin dostları konuyla ilgili yayımladıkları bildiride şuna yer verdi;
Filistin Dostları
Free Gaza hareketi ve İHH’nın öncülüğünde yola çıkan Gazze’ye insaniyardım götürmeyi ve bir an olsun Gazze’li dostlarına nefes aldırmayı hedefleyen deniz yardım filosu Akdeniz’de Kıbrıs açıklarında bekliyor.
Dünyanın farklı coğrafyalarından yola çıkan diğer yardım gemileriyle buluşup, dünyanın birçok ülkesinden parlamenterleri de gemilerine aldıktan sonra uluslararası sulardan Gazze karasularına girerek hepimizin emanetlerini sahiplerine iletecekler.
Ancak Filistin topraklarını işgal eden güç insani yardım gemilerine operasyon yapabileceğini, komandolarını gemilere çıkararak insan hakları aktivistlerini ve yardım gönüllülerini tutuklayabileceğini açıkladı.
Uluslararası hukuka doğrudan tecavüz anlamına gelen ve herhangi bir korsanlık faaliyetinden farkı bulunmayan bu mütecaviz tavır, eğer dünya kamuoyu ve dünya ülkelerinin siyasi liderleri gereken tepkiyi göstermezse gözlerimiz önünde yaşanacak!
Dünya halkları nezdinde tepkileri örgütleyebilmek ve bu tepkinin muhataplarına ulaşmasını sağlayabilmek amacıyla http://gazzeicinkureselses.blogspot.com adresinde bir blog kurduk. Bu blog ile Türkçe, İngilizce, Almanca, Kürtçe, Arapça, İsveç’ce, Yunanca dillerinde hazırlanmış ortak metni adı anılan ülkelerin siyasi liderlerine, Başbakanlık, Dışişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı, Adalet Bakanlığı ve ilgili diğer bakanlıklarına, İsrail Savunma Bakanlığına, İsrail Adalet Bakanlığına, İsrail Başbakanlığına, İsrail’in elçilik ve konsolosluklarına, İslam Konferansı Örgütü’ne, Birleşmiş Milletler Teşkilatı’na, uluslararası basın ajanslarına, uluslararası insan hakları örgütlerine sadece bir tıkla ulaştırabileceksiniz.
Lütfen sizde http://gazzeicinkureselses.blogspot.com/ Adresi üzerinden e-mektup göndererek tepkinizi dile getirin, bu örgütlü tepkinin yayılmasına gayret edin ki vicdanlarımız kararmasın!
Dünyanın vicdanı ve iyilik kazanacak, zalimler kaybedecek.
Mazlumder Ankara
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zeynepder2
Editör
La Hukme iLLaLLaH

|
 |
« Yanıtla #46 : 30 Mayıs 2010, 22:36:01 » |
|
Haber Merkezi / TİMETÜRK
Gazze'ye yardım götüren Özgürlük Filosu'ndan canlı yayın yapan İHH İnsani Yardım Vakfı'nın websitesi bir kaç saattir yoğun saldırılara maruz kalmış durumda.
Özgürlük Filosu'na denizden savaş gemileri ile taciz eden İsrail, bu yetmiyormuş gibi İHH'nın web sitelerini de saldırı altına aldı.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zeynepder2
Editör
La Hukme iLLaLLaH

|
 |
« Yanıtla #47 : 30 Mayıs 2010, 22:36:42 » |
|
Habermerkezi / TİMETURK
Gazze'ye İnsani yardım götüren Özgürlük Filosu gemilerinden canlı yayın yapan uydular sürekli sabote ediliyor.
Gemiden açıklama yapan mühendisler, Uydu canlı yayının sürekli sabote edildiğini ve gemi ile bağlantılı bütün telsiz, canlı yayın, iletişimin kesilmek istendiğini ve İsrail'in bunu kısmen de başardığını belirtti. Türksat'ın uydusunun çökme ile de karşı karşıya olduğunu belirten mühendisler buna derhal son verilmesi için yetkililerin harekete geçmesini istedi.
Bu arada canlı yayın sürekli kesilip durduğu gözlendi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AhVa
Elhamdülillah

|
 |
« Yanıtla #48 : 30 Mayıs 2010, 22:41:10 » |
|
evet yayın sık sık kesiliyor
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zeynepder2
Editör
La Hukme iLLaLLaH

|
 |
« Yanıtla #49 : 30 Mayıs 2010, 22:41:54 » |
|
GEMİ DESTANININ HER SAYFASI AYRI BİR ÖYKÜ
Adeta tarihî bir sivil ve gönüllü destanına imza atan ve şu anda bütün dünyanın kendilerini dûâlarla takip ettiği Gazze gemileri, siyonist ambargoyu ve ablukayı ortadan kaldırmak amacıyla yolculuğuna devam ederken, insanlık ailesinin ortaklaşa gerçekleştirdiği bu onurlu ve erdemli destanın içinde de her biri biribirinden çarpıcı ve ibretâmiz öyküler bulunuyor. Bu öyle bir destan ki, her bölümü, her sayfası ve her paragrafı da, insanlığa ve gelecek kuşaklara ders ve mesaj veren öyküler durumunda. Bu öykülerden biri de, Ahmet Salih adında küçük bir Kürt çocuğu tarafından yazıldı. Adıyamanlı Ahmet Salih'in öyküsünü IHH gönüllü çalışanı olan gazeteci – yazar Adem Özköse'den dinliyoruz:
ANNE BABASININ KONUŞMALARINI DUYDU Türkiye'deki İslamî camiânın fedâkârlığı, üretkenliği ve çalışkanlığıyla yakından tanıdığı ve "Mavi Marmara" gemisindeki 778 yolcudan biri olan gazeteci – yazar Adem Özköse, aynı zamanda Uluslararası İnsanî Yardım (IHH) kuruluşunda yer yer gönüllü olarak çalışıyor. Gazze'ye gemiyle insanî yardım götürme aksiyonu çerçevesinde Anadolu'yu karış karış gezip duyarlı vatandaşlarla destek buluşmaları yapılırken, yolları Doğu Anadolu'daki Adıyaman (Semsur) vilayetmizin Gölbaşı (Serê Golan) ilçesine bağlı Karaburun (Qerecolîx) köyüne de uğrarlar. Köydeki bir eve yaptıkları ziyarette, ev sahibi ve sahibesine, gemilerle Gazze'ye sefer düzenleyeceklerini, Gazze halkına gıda ve insanî yardım götüreceklerini ve bunun için halktan yardım ve destek beklediklerini söylerler. IHH heyetini büyük bir konukseverlikle misafir eden karı – koca, misafirler gittikten sonra kendi aralarında bütün gece Gazze hakkında sohbet ederler. Gazze'deki çocukların ne kadar zor durumda olduklarını biribirlerine anlatıp, bu gemilere mutlaka destek verilmesi gerektiğini konuşurlar. 4 YAŞINDAKİ ÇOCUK, BÜTÜN KÖYÜ KAPI KAPI DOLAŞIP GAZZELİ ÇOCUKLAR İÇİN ŞEKER TOPLADI Anne ve babasının konuşmalarını duyan ve yan odada bulunan 4 yaşındaki Ahmet Salih, o gece yatağında Gazze'deki çocuklar için dûâ eder. Ahmet Salih'in psikolojisinden anne ve babasının haberi yoktur. Ertesi gün sabah kahvaltısını yaptıktan sonra, eline bir poşet alan henüz 4 yaşındaki Ahmet Salih, köydeki bütün evleri kapı kapı dolaşarak şeker toplar. Köydeki evlerden topladığı şekerleri bu poşette biriktirir ve daha sonra gidip kendi başına bunu IHH gönüllülerine teslim eder. Ve onlara şöyle der: "Gazzeli çocukların hiçbir şeyleri yokmuş. Ben bu şekerleri onlar için topladım. Topladığım bu şekerleri gemiyle Gazze'ye gittiğinizde oaradaki çocuklara dağıtabilir misiniz?" diye rica eder. Bu olay, IHH gönüllülerini oldukça duygulandırır. ŞEKERLERİ BİZZAT HENİYYE DAĞITACAK [color] 4 yaşındaki Ahmet Salih'in kendilerine verdiği şekerleri "Mavi Marmara" gemisinde bize gösteren Adem Özköse, yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Bu şekerleri Gazze'de Filistin Başbakanı İsmail Heniyye'ye teslim edeceğiz ve 4 yaşındaki Ahmet Salih'in selamını söyleyeceğiz. Bu şekerleri, bizzat Başbakan Heniyye orada çocuklara dağıtacak" dedi.
İbrahim Sediyani Haksöz Haber / Akdeniz Açıkları
Adıyaman (Semsur) vilayetmizin Gölbaşı (Serê Golan) ilçesine bağlı Karaburun (Qerecolîx) köyünde yaşayan 4 yaşındaki Kürt çocuğu Ahmet Salih'in Gazzeli çocuklara gönderdiği şekerler, Gazze'de bizzat Filistin Başbakanı İsmail Heniyye tarafından çocuklara dağıtılacak 
IHH gönüllü çalışanı da olan gazeteci – yazar Adem Özköse, küçük Ahmet Salih'in gönderdiği şekerleri ile..

|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zeynepder2
Editör
La Hukme iLLaLLaH

|
 |
« Yanıtla #50 : 30 Mayıs 2010, 22:46:26 » |
|
İsrail Konsolosluğu önünde eylem Bir çok sivil toplum örgütü vicdan sahibi insanları Levent'de bulunan İsrail konsolosluğunu protestoya çağırdı.
İsrail gemilerinin Özgürlük Filo'sunu tacize başlaması ile bir çok sivil toplum kurumu harekete geçti.
Saat 24.00 'de Levent'de bulunan İsrail Konsolosluğu önünde gösteriler yapılacak ve protesto eylemi gerçekleştirilecek. Vicdan sahibi herkesin bu eyleme katılması bekleniyor.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
MüslümanGenç
Laİlaheİllallah

DUÂ: 90
GELECEĞE UMUTLA
|
 |
« Yanıtla #51 : 30 Mayıs 2010, 22:54:20 » |
|
yola çıkıyoruz inşALLAH
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zeynepder2
Editör
La Hukme iLLaLLaH

|
 |
« Yanıtla #55 : 30 Mayıs 2010, 23:14:24 » |
|
telefon numarasi (0212) 317 65 10 olacak acil durumlar icin digeri cevap vermiyor
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AhVa
Elhamdülillah

|
 |
« Yanıtla #56 : 30 Mayıs 2010, 23:15:24 » |
|
süpersiniz  bizde mail yağmurunu başlattık.. ne zannettiler elimiz kolumuz bağlımı oturacaktık..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zeynepder2
Editör
La Hukme iLLaLLaH

|
 |
« Yanıtla #57 : 30 Mayıs 2010, 23:20:13 » |
|
Sabiha Hocalarda istanbula yola ciktilar dualarimiz onlarla konsolosluklar kusatilsin
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AhVa
Elhamdülillah

|
 |
« Yanıtla #58 : 30 Mayıs 2010, 23:25:05 » |
|
Sabiha Hocalarda istanbula yola ciktilar dualarimiz onlarla konsolosluklar kusatilsin
ne mutlu onlara,ALLAH cc yardımcıları olsun bu eylem ses getirsin inşALLAH .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zeynepder2
Editör
La Hukme iLLaLLaH

|
 |
« Yanıtla #59 : 30 Mayıs 2010, 23:41:57 » |
|
Muhammed YILDIZ / TİMETÜRK
Gazze'ye yardım götüren İnsanlık Filosunda artan İsrail savaş gemilerinin tacizi üzerine bütün yolculara can yeleği ve gaz maskeleri dağıtıldı.
İsrail donanmasına ait savaş gemilerinden gelebilecek herhangi bir tehlikeye karşı yeleklerin dağıtıldığı belirtildi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|