Zeynepder.
AYAĞINI DENK AL İSRAİL,SENİN NÜFÜSUN KADAR BİZİM SOKAKLARIMIZDA GEZEN KÖPEKLERİMİZ VAR!!
Editör
La Hukme iLLaLLaH

DUÂ: 339
ÇOKŞEY BİLMEK NEYE YARAR?HADDİNİ BİLMEDİKTEN SONRA
|
 |
« Yanıtla #210 : 02 Haziran 2010, 03:03:46 » |
|
Yaralı İsrail askeri Türk direnişini anlattı! İnsani yardım gemilerine saldıran askerlerden yaralı olan siyonist Yüzbaşı R., tedavi edildikleri hastanelerde yaşadıkları direnişle ilgili çarpıcı bilgiler verdi.
Çarşamba 02.06.2010 - 03:43
Murat Hazine / TIMETÜRK
Haaretz gazetesinin haberine göre, Pazartesi sabaha karşı, uluslararası hukuk kurallarını hiçe sayarak Mavi Marmara başta olmak üzere insani yardım gemilerine saldıran askerlerden yaralı olan siyonist Yüzbaşı R., tedavi edildikleri hastanelerde yaşadıkları direnişle ilgili çarpıcı bilgiler verdiler.
Kendilerini savunmak için ateş açtıklarını öne süren yaralı İsrail askeri, gemiye indirilen her komandonun başına en az beş yardım gönüllüsünün koştuğunu ve her birisinin ciddi şekilde darp edildiğini öne sürdü.

Direniş beklediklerini, ancak silahlı komandolara karşı bu kadar sert ve cüretkar bir saldırı beklemediklerini ifade eden gemiye çıkan işgal askerlerinden birisi, her taraftan saldırıldığını ve gemiyi ele geçirmek için direnişçileri öldürmek zorunda olduklarını itiraf etti.
Güvenlik gerekçesiyle ismi açıklanmayan Yüzbaşı rütbesinde R., iki komandonun halatlardan inmeden Türk direnişçiler tarafından alınarak alt güverteye atıldığını iddia etti.
Haifa'da bulunan Rambam hastanesinde tedavisi süren Yüzbaşı R. gemiye giren her komandonun bir ekip tarafından karşılandığını ve gemiyi ele geçiren askerler dahil olmak üzere direnişle karşılaşmayan ve darp edilmeyen asker olmadığını öne sürdü.
Kendisinin de gemiye iner inmez dört Türk direnişçi tarafından karşılandığını ve bir süre direndikten sonra yaralı olarak gemiden helikopterle alındığını söyledi.
Alt güverteye atıldığını da söyleyen Yüzbaşı, çok sayıda askerin de suya atlayarak insani yardım gönüllülerinden kurtulduğunu dile getirdi.
Silahsız direnişe karşı neden silahla karşılık verdiklerini açıklamayan Yüzbaşı, suya atlayarak kurtulan çok sayıda askerin, korkuya Zodiac botlara çıktığını ve İsrail askerlerinin silahsız insanların cüretkar saldırıları karşısında şok yaşadığını açıkladı.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zeynepder4
"NasıLsın ? Diye sorma //FiListin// gibiyim ışte.. Bir yanim işgaL ediLdi bir yanim Direnişte!
Grafiker
La Hukme iLLaLLaH
DUÂ: 249
ÖZLEMEKTEN yorulmuşum kapında durdur beni...
|
 |
« Yanıtla #211 : 02 Haziran 2010, 07:36:18 » |
|
tutuklu listesinde buradan bir abimizde var. ALLAH hepsinin yarımcısı olsun
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Teymiyye
Elhamdülillah

DUÂ: 16
|
 |
« Yanıtla #212 : 02 Haziran 2010, 08:11:27 » |
|
amin..
|
|
|
|
|
|
-" Biz bir vadiden ALLAH diye haykırırız; Bu ses diğer vadiden HÜRRİYET diye yankılanır" : (İmam Samil)
“Şahadete talibim. Şehitliği rütbe ve şeref kabul ediyorum. Kanımın son damlasına kadar ülkemin bağımsızlığı ve milletimin hürriyeti için savaşmaya hazırım.”
|
|
|
|
|
Zeynepder2
Editör
La Hukme iLLaLLaH

DUÂ: 637
|
 |
« Yanıtla #214 : 02 Haziran 2010, 08:13:56 » |
|
Türkiye tarafından İsrail’e gönderilen uçaklar dönmeye başlıyor Tel Aviv'deki Büyükelçilik yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Türkiye'nin gönderdiği 3 ambulans uçak ile 3 Airbus, sabah Tel Aviv'in Ben Gurion Havalimanına inerek, yolcuları alacak. 3 AMBULANS UÇAK İLE 3 AİRBUS GETİRECEK
THY'nin hazır beklettiği 3 uçaktan Airbus A321 tipi uçak, Tel Aviv'e hareket etti. İlk uçağın ardından Boeing 777 tipi uçak da İsrail'e doğru yola çıktı.
Bu arada İstanbul'da bekletilen A321 tipi diğer uçak ise sabah saatlerinde gittiği Ankara'dan saat 08.15'te Tel Aviv'e hareket etti.
Tel Aviv'deki Büyükelçilik yetkililerinden edinilen bilgiye göre de, Türkiye'nin gönderdiği 3 ambulans uçak ile 3 Airbus, sabah Tel Aviv'in Ben Gurion Havalimanına inerek, yolcuları alacak.
İKİNDİ SAATLERİNDE İSRAİL'DE TEK YOLCU KALMAYACAK
Hala çoğu Ber Şeva'daki ''Ela'' cezaevinde bulunan çoğunluğu Türk, 520'den fazla kişinin gün içinde Türkiye'de olmaları bekleniyor.
Ancak yetkililer, ağır yaralanan ve yoğun bakımda olan birkaç kişinin bulundukları hastanelerde tedavilerinin devam edebileceğini de kaydetti.
CENAZELER DE GELİYOR
Uçaklar, İsrail'in gemilere baskını sırasında hayatını kaybeden, 4'ü Türk olduğu açıklanan cenazeleri de Türkiye'ye getirecek.
İsrail'in gemilere saldırısında 9 kişi ölmüş, onlarca kişi yaralanmıştı.
İsrail, dün tüm yolcuların sınır dışı edilmeleri kararını aldığını açıklamıştı.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zeynepder2
Editör
La Hukme iLLaLLaH

|
 |
« Yanıtla #215 : 02 Haziran 2010, 08:34:58 » |
|
Alman Siyasetçiler Yaşadıklarını Anlattı İsrail askerlerinin saldırı düzenlediği "Mavi Marmara" gemisinde bulunan aralarında milletvekillerinin de bulunduğu beş kişilik Alman heyeti Berlin’e döndü. Yaşadıklarını anlatan Alman siyasetçiler, İsrail'i kınadı. Federal Alman Meclisi'nin Sol Partili üyeleri Inge Höger ve Annette Groth ile eski milletvekili Norman Paech, İsrail'in insani yardım taşıyan gemilere düzenlediği saldırıyı kınadı.
Höger, Berlin'e döndükten sonra mecliste düzenledikleri basın toplantısında, İsrail askerlerinin Mavi Marmara gemisine saldırısını şu sözlerle tanımladı:
"Kendimizi savaşta ve kaçırılmış gibi hissettiğimiz söylemeliyim. Sadece üzerimizdeki giysiler ve pasaportlarımızla geri dönebildik. Bu her açıdan devletler hukukuna aykırı. Aynı şekilde Gazze'ye ve Filistinlilere yönelik abluka da devletler hukukuna aykırı. Biz düzenlediğimiz aksiyon ile bunun hukuka aykırı olduğuna dikkat çekmek istiyorduk. Ama 16 veya 19 kişi öldükten sonra devletler hukukuna aykırı olan bu ablukanın dikkat çekmesini ise çok üzücü buluyoruz."
"Barbarca bir eylem"
Milletvekilleri saldırı sırasında kaç kişinin öldüğünü tam olarak bilmediklerini dile getirdiler. Meslektaşı Höger gibi yorgun gözüken Annette Groth da İsrail'i sert sözlerle eleştirdi.
"Bu barbarca eylemin tanıkları olduk" diyen Groth, bunun bir cinayet olduğunu ve tahminlerine göre daha önceden planlandığını söyledi.
Kendini savunma değildi
Üzerinde bir pantolon, tişört ve uçakta iken sırtına aldığı battaniye ile basın mensuplarının karşısına çıkan Sol Partili eski milletvekili Norman Paech ise İsrail'in saldırısını "savaş suçu ve korsanlık" olarak niteledi.
Norman Paech, sabah saat dört buçuk sıralarında İsrail askerî botlarının gemiye yanaştığını, yaklaşık on dakika sonrasında patlamalar duyduklarını ve İsrail askerlerinin helikopterlerden gemiye indiklerini anlattı. Paech, İsrail askerlerinin kendini savunduğu iddialarının gerçeği yansıtmadığını vurguladı.
"Yukardaki güvertede bulunmadığım için sopalarla karşılık verilip, verilmediğini söyleyemem. Sadece iki veya üç sopa bulunduğunu gördüm fakat daha öncesinde sopalarda veya baltalarla hazırlık yapıldığını görmedim. Bu son derece açıktı" şeklinde konuşan Paech, "İsrail'in uluslararası sularda, barışçı bir gruba yönelik saldırı" düzenlediğini vurguladı.
Kadınlar ayrı bir bölümdeydi
Milletvekillerinin verdiği bilgiye göre, Mavi Marmara gemisinde kadınlar ve erkekler farklı güvertelerde bulunuyorlardı. Inge Höger ise baskın sırasında yaşadıklarını şöyle anlattı:
"O gece kadınların bulunduğu bölüm oldukça çabuk bir şekilde kilitlendi. Dışarı çıkamadık. Ne olduğunu bilmiyorduk, can yeleklerini giydik, çünkü her türlü duruma karşı hazırlıklı olmak istiyorduk. Bir süre sonra geminin işgal edildiğini, İsrail askerlerinin denetimine geçtiğini öğrendik."
Höger, kapıların kadınları korumak amacıyla İnsani Yardım Vakfı üyeleri tarafından mı, yoksa İsrail askerleri tarafından mı kilitlendiğini tam olarak bilmiyor.
Alman milletvekillerinin verdiği bilgiye göre, kadınların dışarı çıkmasına izin verildikten sonra erkeklerin bulunduğu bölüme gidiyorlar, ancak burada serbestçe hareket etmelerine izin verilmiyor ve İsrail askerleri, gemide bulunanların özel eşyalarına el koyuyor. Alman siyasetçiler ancak karaya ulaştıktan sonra bölgede bulunan Alman diplomatlar ile temas kurabiliyorlar.
Olaylar aydınlatılsın talebi
Berlin'e dönmekten memnuniyet duyan milletvekilleri, İsrail'de tutuklanan diğer gönüllülerin serbest bırakılması için her türlü çabayı göstereceklerini dile getirdiler.
Sol Parti ayrıca Federal Alman Hükümeti'nin de olayın aydınlatılması ve Gazze'ye yönelik ablukanın kaldırılması için çaba göstermesini talep ediyor.
Dwelle
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zeynepder2
Editör
La Hukme iLLaLLaH

|
 |
« Yanıtla #216 : 02 Haziran 2010, 09:21:04 » |
|
İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere düzenlediği saldırının ardından 'Gazze-1' gemisinde gözaltına alınan ve sınır dışı edilen mürettebattan 2 kişi daha yurda döndü. THY'ye ait uçakla Tel Aviv'den Atatürk Havalimanı'na gelen gemi personelinden Yalçın Salel ve Yaşar Çılgın, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Hayri Bolat tarafından karşılandı.
Yalçın Salel, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, İsrail karasularına girmedikleri halde İsrail askerlerinin gemilerini teslim aldığını kaydetti.
Salel, şunları söyledi:
'İsrail askerleri gemiye çıkarak, bizi Türk bayraklı bir gemiye hapsetti. Askerler üzerimize zodyak botlarla geldi. Resmen barbarlık yaptılar. Bir gün boyunca ihtiyacımızı rahat bir şekilde karşılayamadık. Ellerinde sürekli üzerimize doğrultulmuş bir silah vardı. Saldırı sırasında Mavi Marmara gemisi bizim geminin önündeydi. Mavi Marmara gemisinde silahlar atılıyordu. Bizim yapabilecek bir şeyimiz yoktu. Bizim gemiye çıktıklarında askerlere direnmedik. Elinde silah olan askerlere nasıl direnirdik ki? Askerler beni dipçikle itekledi, elim o sırada kapıya çarptı ve ezildi. Silahı doğrultunca bir şey yapamadık.'
Sorgu sırasında kendilerine 'Buraya geleceğinizi ve buraya bir daha gelemeyeceğinizi biliyor muydunuz?' diye sorulduğunu belirten Salel, Türk tercümana 'Buraya gelmek çok da umurumda değil ama her zaman için barış elçisiyim. Allah izin verirse ne zaman olsa geleceğim' dediğini aktardı.
Gözaltında kötü muameleye tabi tutulup tutulmadıklarına ilişkin bir soru üzerine Salel, 'Gözaltında bizim ihtiyaçlarımızı gidermediler. Su istedik vermediler. Yemek istedik dalga geçer gibi bir sandviç verdiler, içine ne olduğunu bilinmeyen bir et koydular. Bize köpek muamelesi yaptılar. Biz protesto için 3 gündür bir şey yemedik. Biz gönüllü olarak oraya gittik, görevimizi bu şekilde tamamladık, elimizden gelen buydu' şeklinde konuştu.
Yaşar Çılgın da olaylardan dolayı psikolojik olarak etkilendiklerini ifade ederek, diğer arkadaşlarından haber alamadıklarını söyledi.
Çılgın, kendilerine ne gibi belgeler imzalatıldığının sorulması üzerine, 'Bir daha giremeyeceğimize dair belge imzaladık. Türkçe metin de vardı' dedi.
İHH Yönetim Kurulu üyesi Hayri Bolat da 'Gazze-1' gemisinin tüm mürettebatının Türkiye'ye döndüğünü belirterek, 'Aldığımız bilgiye göre THY'ye ait uçaklar İsrail'e doğru yola çıktı ve gün içinde tüm tutuklu arkadaşlarımızın serbest bırakılacağı haberini aldık' diye konuştu.
AA
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zeynepder2
Editör
La Hukme iLLaLLaH

|
 |
« Yanıtla #218 : 02 Haziran 2010, 10:17:44 » |
|
 Doğu ve Güneydoğu illerinde başlatılan "Gazze için bende varım" yürüyüşü başladı. sabah saatlerinde bütün illerden Gaziantep'e toplanan binlerce araç Antep'ten Suriye sınırına doğru yola çıktı.
Van, Diyarbakır, Malatya, Elazığ, Bingöl, Urfa, Osmaniye, Elbistan, K.Maraş, Osmaniye, Adıyaman, Mardin, Batman ve ilçelerinden onbinlerce kişi sivil toplum örgütlerinin koordinatörlüğünde il merkezlerinden toplanarak sabah Antep'e geldi.
Burada yapılan basın açıklamasında Gazze'ye yardımlar gitmeden ve İsrail saldırganlığı cezalandırılmadan bu olayın sona ermeyeceği, İsrail sınırına kadar giderek, gerekirse milyonlarca Türkiyeli'nin İsrail'e gelebileceğini göstermek istedikleri vurgulandı.
Konvoy, Kilisten Suriye sınır kapısına vardıktan sonra tekrar bir açıklama yapılacak.
'İnsanlık İçin Ben De Varım' İmza Kampanyası Başladı
Öte yandan, Adıyaman'da Filistin'e destek olmak ve yardım gemilerine saldıran İsrail'i kınamak amacıyla 'İnsanlık için bende varım' imza kampanyası başlatıldı.
Demokrasi Parkı'nda kriz çadırı önünde başlatılan imza kampanyasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, imzalarını atabilmek için sıra bekledi. Bu arada yatsı namazının ardından Ulucami'den çıkarak kriz masasına kadar tekbir sesleriyle sloganlar eşliğinde yürüyen kalabalık bir gurup, kriz masası önünde Gazze'ye yardım götürürken saldırıya uğrayan gemide şehit düşen ve yaralanan ve gemide bulunanlar için dualar etti. Duaların ardından vatandaşlar imza kampanyasına destek olmak amacıyla imza standının önünde dakikalarca sıra bekledi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zeynepder4
"NasıLsın ? Diye sorma //FiListin// gibiyim ışte.. Bir yanim işgaL ediLdi bir yanim Direnişte!
Grafiker
La Hukme iLLaLLaH
DUÂ: 249
ÖZLEMEKTEN yorulmuşum kapında durdur beni...
|
 |
« Yanıtla #219 : 02 Haziran 2010, 10:29:25 » |
|
Dışişleri Müsteşar Yardımcısı Halit Çelik İsrail'e yola çıktı
tımeturk
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zeynepder.
AYAĞINI DENK AL İSRAİL,SENİN NÜFÜSUN KADAR BİZİM SOKAKLARIMIZDA GEZEN KÖPEKLERİMİZ VAR!!
Editör
La Hukme iLLaLLaH

|
 |
« Yanıtla #220 : 02 Haziran 2010, 11:01:05 » |
|

İsrail sınırı kuşatılıyor Gaziantep ve çevre illerden toplanan 1000'den fazla kişi 150'ye yakın araçla Golan tepelerine akın ediyor.
Çarşamba 02.06.2010 - 11:24
Muhammed YILDIZ / TİMETURK
130 araçlık konvoy, 'İnsanlık için ben de varım' sloganı ile sabah saat 9.00'dan itibaren topladıkları imzalarla Gaziantep valiliğine geldi. Ardından Suriye konsolosluğuna akın eden konvoy Suriye konsolosluğu tarafından misafirperver bir şekilde karşılandı.
Suriye konsolosluğundan sınırı geçince çok iyi karşılanacakları teyidini alan konvoy Gaziantepten Kilis'e doğru yola çıktı.
Kilis'e varmak üzere olan konvoy burada Kilis valiliği ve Kilis halkı ile kucaklaşıp Golan tepelerine ve sınıra doğru yola çıkacak.
Konvoy'un isteği İsrail'de tutuklanan Gazze Filosu gönüllülerinin bir an önce serbest bırakılması ve gemilerin Filistin halkına teslim edilmesi.
Görseller ve detaylar az sonra.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zeynepder2
Editör
La Hukme iLLaLLaH

|
 |
« Yanıtla #221 : 02 Haziran 2010, 11:12:19 » |
|
Katiller, Kağan bebeğin kafasına silah dayamış! Gazze'ye yardım götüren Mavi Marmara gemisinde katliam yapan İsrail komandolarının, gemide bulunan 1 yaşındaki Türker Kağan isimli bebeğin kafasına silah dayadığı ortaya çıktı. İngiliz The Guardian gazetesi, gemide bulunanlardan Sabrina isimli Cezayirli kadının baskınla ilgili sözlerini yayınladı. Cezayirli barış gönüllüsü gazeteye, İsrailli komandoların bir yaşındaki bebeği bile rehin aldığını belirterek, “Bebeğin kafasına ailesinin önünde silah tuttular. Eğer kaptan gemiyi durdurmazsa, vurma tehdidinde bulundular” dedi. Gazze'ye giden barış gönüllülerinin en genci olan 1 yaşındaki Kağan bebek, dün Türkiye dönmüştü.
HABERVAKTİM.COM
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zeynepder2
Editör
La Hukme iLLaLLaH

|
 |
« Yanıtla #222 : 02 Haziran 2010, 11:13:38 » |
|
SAAT: 12 .02 - PAPA DEVREYE GİRSİN Avrupa Birliği ile Müzakerelerden Sorumlu Devlet Bakanı Egemen Bağış'ın Vatikan'ı arayıp, İsrail'in tutumundan dolayı devreye girmesini istediği öğrenildi .
SAAT: 11.55 - İMZA ATMAYANLAR TUTUKLU (İHA Muhabibiri Vehbi Baş bildiriyor) 300 yardım gönüllüsü gönderilecek. Geri kalan isimler ise hapishanede. Hapishanede olan isimlerin İsrail’i terk etmek için imza atmadıklarını ve bu yüzde 72 saat daha tutukluluk süresi olduğu öğrenildi. İsrail’den gönüllü olarak ayrılmak istemeyenlerin, ülkeyi terk etmemek için mahkemeye başvurma hakları olduğu belirtiliyor. 11.55 YOLCULAR UÇAKLARA SIĞMADI Yolcular, 9 şehit de dahil olmak üzere tüm yolcularla birlikte dönmek istediklerini, şahsi malzemelerin de aynı uçaklarda bulunması gerektiğini söylediler.
Kimliği tespit edilemeyen 5 şehidin kimlik tespitinin Türkiye'de yapılması bekleniyor.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zeynepder2
Editör
La Hukme iLLaLLaH

|
 |
« Yanıtla #223 : 02 Haziran 2010, 11:14:57 » |
|
Belki de işkence görüyorlar! Terör devleti İsrail'in vurduğu Filistin'e yardım gemisinde Vakit gazetesinden de 4 kişi bulunuyor. Vakit yazarı Hasan Karakaya, arkadaşlarından halen haber alamadıklarını yazdı: ÖLÜLERİ BİLE VERMİYORLAR! Sadece “insani yardım” taşıyan o gemilerde bizim de “4 mensubumuz” vardı.. Ahmet Varol, Mustafa Özcan, Ahmet Karahasanoğlu ve Kemal Gümüş'ten hala haber alamıyoruz!.. “Yaralı” mıdırlar, yoksa “tutuklu” mu, bilemiyoruz!.. Büyük bir ihtimalle “tutuklu”lar!.. Belki “sorgulanıyor”lar!.. Belki de “işkence” görüyorlar!.. Telefonları kapalı, ulaşamıyoruz!.. Sadece “bizimkiler”den değil, o gemide bulunan hiç kimseden haber alamıyoruz!.. İsrail'in, böyle bir “sorgulamaya” hakkı yok!.. Çünkü o insanlar, “İsrail'in karasularında” değil, onun “77 mil açığında” yani “uluslararası sularda” idiler!.. Uluslararası sular “herkese açık”tır!.. Uluslararası sularda seyreden hiçbir gemiye “operasyon” yapılamaz, o gemilerde bulunan insanların kılına bile dokunulamaz!.. Farzedelim ki, İsrail, bir “terör devleti” olduğu için, uluslararası hukuku hiçe sayıp bir “kanlı operasyon” yaptı ve gemidekileri tutuklayıp, sorguya aldı!.. Diyelim ki, böyle yapmakla “paranoya”sını tatmin etti; peki, sormak gerekmez mi; “Ölü”leri niye tutuyorsun?.. “Ölü”leri niye göndermiyorsun ülkelerine?.. Yoksa, “ölü”leri de mi sorguluyorsun?.. Onları da mı konuşturacaksın?.. Ama, bunları kime söylüyoruz ki?.. Laftan, sadece “insan”lar anlar!.. “Yaratık”lar, “mahlûk”lar laf anlamaz ki!.. Hele “Siyonist mahlûk”lar, hiç!..
"GELİRSEM ORAYA" DESEK YA, AKŞENER'E DEDİĞİMİZ GİBİ Vakit'ten Ali İhsan Karahasanoğlu ise "Cenazeyi vermeyen haydutla ne konuşacaksınız?" diye sordu: En azından, böyle bir girişimin muhtemel olduğunu hissettirin. “Biz Türk vatandaşlarını hukuksuz olarak elimizde tutarsak, her an tepemize binerler” endişesini, onlara hissettirin.. Yapamıyor musunuz.. O zaman çekin şu Afganistan'daki Türk askerlerini.. Ne işi var Türk askerlerinin Afganistan'da.. Ne işi var Türk askerinin Somali'de? Ne işimiz var bizim NATO'da.. Bakın; canlı vatandaşlarımızı almak bir yana, şehid olmuş vatandaşlarımızın cenazelerini bile, akşam saatlerine kadar vermemişti daha haydutlar! Üç tatbikatın iptali ile gün dolduruyoruz.. Tüm ilişkileri kesmiyor; “Tüm askerî anlaşmaları, hatta diğer anlaşmaları iptal ettik” demiyoruz! Cenaze bu.. Haksız bir saldırı yapmışsın. O saldırıda Türk vatandaşını şehid etmişsin.. Cenazesini vermiyorsun! Ve bizim Genelkurmay Başkanımız, İsrail Genelkurmay Başkanı ile “Sonuçların çok kötü olabileceği” konusunu teati ediyor! Cenazenizi vermeyen hayduta, “Gelirsem oraya ...” desene be paşa! Hani şu, Meral Akşener'e dediğiniz “Kazığa oturtur, ...” türünden bir söylemle hitap etsene o haydutlara.. Ki, 73 milyon, senin arkandan dökülsün sokaklara.. Dökülsün ve kovalasın o haydutları, kaçacakları son deliğe kadar!..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zeynepder2
Editör
La Hukme iLLaLLaH

|
 |
« Yanıtla #224 : 02 Haziran 2010, 11:16:30 » |
|
İsrail havaalanında bulunan Türk uçakları İsrail'de bulunan son gönüllü de uçağa binmeden hareket etmeyecek.
200'e yakın kişi uçağa binmesine rağmen Dışişlerinin kesin emri ile uçaklar hareket etmiyor.
Ayrıntılar geliyor...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
MüslümanGenç
Laİlaheİllallah

DUÂ: 90
GELECEĞE UMUTLA
|
 |
« Yanıtla #225 : 02 Haziran 2010, 12:17:33 » |
|
ve kardeşlerimiz geliyor... İstanbul Halkı olarak 2 Haziran 2010 gününü tarih sayfalarına yazacağız... İHH 'mızın İnsani Yardım Filosu ile Gazze'ye giden KAHRAMANLAR'ımızı Büyük bir coşku ile karşılamak üzere
02 Haziran 2010
Çarşamba (bugün)
18.00. da
TAKSİM - İSTANBUL Taksim Meydanında düzenlenecek olan karşılama programına tüm Filistin Dostları'nı bekliyoruz. Kardeşlerimiz Filoyla Gazze'ye gittiler, biz gidemedik, hiç olmazsa onları karşılayarak bu muhteşem organizasyona katkı sağlayalım... Tarihe geçecek bir karşılama programına dönüşecek inşAllah. Çevrenizi haberdar edin ve topluca katılımınızla onurlandırın...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zeynepder2
Editör
La Hukme iLLaLLaH

|
 |
« Yanıtla #226 : 02 Haziran 2010, 12:40:14 » |
|
lillahi ve inna ileyhi raci'un... Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, Özgür-Der'i arama imkânı bularak yeni şehit haberleri verdi! Mavi Marmara gemisine Siyonist korsanların yaptığı saldırıya karşı nefsi müdafaa gayreti içinde direnen üç kardeşimizin daha, Siyonist alçaklar tarafından vurularak şehit edildiği haberini İsrail'de tutsak olan Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya saat 11.00'de Özgür-Der'e telefon etme imkânı bularak bildirdi.
Rıdvan Kaya'nın verdiği bilgiye göre gemiye saldıran Siyonist askerlerle çatışma anında fotoğraf çekmekte olan kardeşimiz Cevdet Kılıçlar alnından vurularak şehit edilmiştir. Ayrıca İzmir'den Cengiz Songül ve Ankara'dan Süleyman Uğur kardeşlerimiz de Siyonistlerin saldırıları sırasında aldıkları kurşun yaralarına müteakip kan kaybından dolayı şehit olmuşlardır. Fiilî saldırı sırasında kardeşlerimizin durumlarını bizzat Rıdvan Kaya ve diğer kardeşlerimiz müşahede etmişler ve şehadetlerine de tanıklık yapmışlardır.
Ayrıca Rıdvan Kaya, Diyarbakır'dan gelen Çelebi Bozan kardeşimizin kayıplar arasında olduğunu bildirmiştir.
Kardeşlerimizin şehadetlerini kutluyor, Rabbimizden şefaatini murat ediyor, tüm yakınlarına ve tüm kardeşlerimize sabr-ı cemil niyaz ediyoruz.
HAKSÖZ-HABER
|
|
|
|
|
|
|
|
|
MüslümanGenç
Laİlaheİllallah

DUÂ: 90
GELECEĞE UMUTLA
|
 |
« Yanıtla #227 : 02 Haziran 2010, 13:15:58 » |
|
Kardeşlerimizin şehadetlerini kutluyor, Rabbimizden şefaatini murat ediyor, tüm yakınlarına ve tüm kardeşlerimize sabr-ı cemil niyaz ediyoruz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zeynepder2
Editör
La Hukme iLLaLLaH

|
 |
« Yanıtla #228 : 02 Haziran 2010, 14:59:22 » |
|
Saldırının tanığından şok açıklama İsrail'in Gazze'ye yardım taşıyan gemilere saldırısının ardından özel bir uçakla ülkelerine dönen 18 Kuveytliden biri, Ali Buhamd, "Yaralı bir Türk'ü başına ateş açıp öldüren bir İsrail askeri gördüm" dedi
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zeynepder.
Editör
La Hukme iLLaLLaH

|
 |
« Yanıtla #229 : 02 Haziran 2010, 17:31:10 » |
|

Gazze kahramanlarına muhteşem karşılama Gazze filosunda dönüş vakti kesinleşti. Saat 21.00 de Taksim Meydanı'nda kahramanlar için muhteşem bir karşılama yapılacak.
Çarşamba 02.06.2010 - 17:59
Gazze filosunda dönüş vakti kesinleşti. Saat 21.00 de Taksim Meydanı'nda kahramanlar için muhteşem bir karşılama yapılacak. Karşılamaya katılımın büyük olması bekleniyor.
İsrail'den bütün İHH gönüllülerinin uçağa binmesi ile dönüş netleşti. Gazze filosunun asil kahramanlarına muhteşem bir karşılama yapılacak. Bütün vicdan sahiplerinin karşılamaya katılması bekleniyor.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zeynepder.
Editör
La Hukme iLLaLLaH

|
 |
« Yanıtla #230 : 02 Haziran 2010, 18:17:19 » |
|
3 Gönüllünün Daha Şehadet Haberi Geldi!
İnna lillahi ve inna ileyhi raci'un... Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, Özgür-Der'i arama imkânı bularak yeni şehit haberleri verdi! 2010-06-02 18:54:00
Mavi Marmara gemisine Siyonist korsanların yaptığı saldırıya karşı nefsi müdafaa gayreti içinde direnen üç kardeşimizin daha, Siyonist alçaklar tarafından vurularak şehit edildiği haberini İsrail'de tutsak olan Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya saat 11.00'de Özgür-Der'e telefon etme imkânı bularak bildirdi.
Rıdvan Kaya'nın verdiği bilgiye göre gemiye saldıran Siyonist askerlerle çatışma anında fotoğraf çekmekte olan kardeşimiz Cevdet Kılıçlar alnından vurularak şehit edilmiştir. Ayrıca İzmir'den Cengiz Songül ve Ankara'dan Süleyman Uğur kardeşlerimiz de Siyonistlerin saldırıları sırasında aldıkları kurşun yaralarına müteakip kan kaybından dolayı şehit olmuşlardır. Fiilî saldırı sırasında kardeşlerimizin durumlarını bizzat Rıdvan Kaya ve diğer kardeşlerimiz müşahede etmişler ve şehadetlerine de tanıklık yapmışlardır.
Ayrıca Rıdvan Kaya, Diyarbakır'dan gelen Çelebi Bozan kardeşimizin kayıplar arasında olduğunu bildirmiştir.
 CEVDET KILIÇLAR
Siyonist askerlerin baskınında ilk şehit düşenlerden Cevdet Kılıçlar, baskını görüntülemek için fotoğraf çektiği sırada alnından vuruldu. Uzun yıllar basında çalışan Kılıçlar, önce Selam gazetesi, ardından Vakit'te çalışmış, son olarak İHH Basın ve web biriminde görevliydi. Kardeşimiz Adanalı ve

CENGİZ SONGÜR
Saldırıda yaralanan ve kan kaybından şehit düşen kardeşimiz Cengiz Songür, İzmirliydi. İzmir Özgün-Der çevresinde aktif olarak İslami mücadele içerisindeydi.

UĞUR SÜLEYMAN SÖYLEMEZ
Saldırıda yine kan kaybından şehit düşen Uğur Süleyman Söylemez kardeşimiz Ankara'da İLKAV Yönetim Kurulunda yer alıyordu.
HAKSÖZ-HABER
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zeynepder.
Editör
La Hukme iLLaLLaH

|
 |
« Yanıtla #231 : 02 Haziran 2010, 19:44:47 » |
|
İsrail alçaklığını yine gösterdi ! İsrail'in 'Filodan gelen malzemeleri teslim ettik ama kabul etmediler' yalanı tutmadı.
Gazze'ye götürülmek isteyen yardımları Hamas hükümetine teslim ettiklerini ancak Hamas hükümetinin bunu kabul etmediğini dünya kamuoyuna duyuran İsrail, bir kez daha yalan haber yayarak alçaklığın sınırı olmadığını gösterdi.
Hamas hükümet yetkilisi İsrail'in kendilerine kesinlikle yardım yüklerini teslim etme teklifinde dahi bulunmadığını ve buna rağmen dünya kamuoyunu yanılttığını söyledi.
Filistin Sosyal İşler Bakanlığı'ndan yapılan açıklama da İsrail'in hiçbir şekilde yardım malzemesi teslim etmediği yönünde.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zeynepder2
Editör
La Hukme iLLaLLaH

|
 |
« Yanıtla #233 : 02 Haziran 2010, 20:47:42 » |
|
İHH BAŞKANI'NDAN ASİL TAVIR İHH'DAN YAPILAN AÇIKLAMA ŞÖYLE:
Şehitlerimiz, yaralılarımız ve gazilerimiz İsrail'den yola çıkmak üzere. İsrail makamları işlemleri yavaşlattığından dolayı uçak gecikmektedir.
Bülent Yıldırım ve IHH yönetimi; tüm gönüllüler, yaralılar ve şehitler uçağa bindirilmeden yola çıkmamak için direniyorlar. İsrail polisleri ile arbede yaşandığı haberleri geliyor.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zeynepder.
Editör
La Hukme iLLaLLaH

|
 |
« Yanıtla #234 : 03 Haziran 2010, 00:58:28 » |
|

İHH Başkanı Bülent Yıldırım serbest İHH Başkanı Bülent Yıldırım serbest bırakıldı.
Çarşamba 02.06.2010 - 23:20
İHH Başkanı Bülent Yıldırım serbest bırakıldı. Yolcu uçaklarının 20 dk içinde Telaviv'den İstanbul'a doğru hareket etmesi bekleniyor.
Ayrıntılar gelecek...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zeynepder.
Editör
La Hukme iLLaLLaH

|
 |
« Yanıtla #235 : 03 Haziran 2010, 01:11:20 » |
|
İşte Raid Salah'ın Son Görüntüsü 2010-06-01, 18:06:23 İsrail'in 10. kanalı, İsrail askerlerinin Mavi Marmara gemisine düzenlediği saldırıda tutukladığı İslami Hareket lideri Şeyh Raid Salah'ın son görüntüsünü yayınladı. İsrail televizyonları, çıban başı olarak kabul ettikleri Şeyh Raid Salah'ın Ashdod limanındaki sorgu odasında çekilen görüntüsünü yayınladı.
Raid Salah'ın Ashdod limanındaki sorgu odasında çekilen görüntülerini izleyebilirsiniz.
Diğer yandan İsrail polisi, Askalan Sulh Mahkemesinden Marmara gemisine yapılan baskın sırasında İsrail askerlerine saldırdıkları düşünülen İsrail vatandaşı dört Filistinlinin tutukluluk süresinin uzatılmasını istedi.
İsrail kaynakları bu dört ismi şöyle açıkladı: 1948’de işgal edilen topraklarda varlık gösteren İslami Hareket lideri Raid Salah. İslami Hareket liderlerinden Hammad Ebu Deâbis. Yüksek İzleme Komitesi Başkanı Muhammed Zeydan ve hukuk aktivisti Lübna Masarve.
İsrail polisi bu dört ismin ‘yasa dışı silahlar kullandığını ve İsrail askerlerini döverek birinin yaralanmasına yol açtığını’ iddia ediyor.
isra haber
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 03 Haziran 2010, 09:23:57 Gönderen: veranur »
|
|
|
|
|
Zeynepder.
Editör
La Hukme iLLaLLaH

|
 |
« Yanıtla #236 : 03 Haziran 2010, 02:08:11 » |
|
Terörist Saldırıda Yaralanan 19 Günüllü Ankara'da
İsrail'den yaralılarıgetiren 2 askeri uçak da Ankara'ya indi. Karşılamada hazır bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ankara'ya getirilen yaralıların morallerinin yüksek olduğunu söyledi. 2010-06-03 01:40:00
İsrail'deki yaralıları getiren Türk Hava Kuvvetleri'ne ait ambulans uçak Etimesgut Askeri Havaalanı'na indi. Yaralıları uçaktan indirme çalışmaları devam ediyor. Yaralılar Atatürk Eğitim Hastanesi'ne götürülecek. Daha önce Almahti Alharati isimli İrlanda vatandaşı ile İmdat Avli isimli Türk vatandaşı Sağlık Bakanlığı'na ait uçak ambulans ile Türkiye'ye getirilerek aynı hastanede tedavi altına alınmıştı.
Bakan Davutoğlu: Yaralıların morali yüksek
İsrail'den yaralılarıgetiren 2 askeri uçak da Ankara'ya indi. Karşılamada hazır bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ankara'ya getirilen yaralıların morallerinin yüksek olduğunu söyledi.
Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 17 yaralıyı getiren uçakların alana inmesinin ardından basın mensuplarına bilgi verdi. Bakan Davutoğlu, yaralıların sağ salim geldiklerini ve morallerinin yüksek olduğunu ifade etti.
Sağlık Bakanı Recep Akdağ da Türk Silahlı Kuvvetler'in temin ettiği ambulans uçaklarla 17 yaralının getirildiğini belirtti. Bakan Akdağ şöyle konuştu: 'Gemilerle Gazze'ye yardıma koşmaya çalışan insanlar zulme uğradı. İnsanlığa da insanlık dersi verdiler."
Bakan Akdağ: İsrail'den gerekli işbirliğini görmedik, yaralıları kararlılığımızla getirdik
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, İsrail'den yaralılar ve hayatını kaybeden vatandaşlarla ilgili gerekli işbirliğini alamadıklarını söyledi. Bakan Akdağ, yaralıların hükümetin kararlığı sonrası Türkiye'ye getirildiğini aktardı.
İsrail'den getirilen yaralılarla ilgil açıklama yapan Bakan Akdağ, durumu ağır olan iki kişi dışındaki tüm yaralıların bir kaç saat içinde Türkiye'de olacağını ifade etti. Bakan Akdağ, İsrail tarafından yaralılarla ilgili gerekli dosyaların verilmediği için tıbbi müdahalenin hastaneye yeni getirilmiş gibi sıfırdan başlanacağını anlattı. Atatürk eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin bir katının İsrail'den gelen yaralılar için ayrıldığını belirten Akdağ, yaralı yakınlarını da misafir edeceklerini kaydetti.
Türkiye'ye getirilen ilk yaralılar hakkında bilgi veren Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Metin Doğan ise İmdat Avli adlı 40 yaşındaki hastanın ateşli silahla göğüs ve karın bölgesinden vurulduğunu, akciğer, karaciğer ve dalak bölgesinde yaralanmalar olduğunu ifade etti. "Şuuru açık. Yoğun bakımda, tomografileri çekildi. Çok ciddi bir yaralanma geçirmiş olmasına rağmen durumu iyi." dedi.
Başhekim Doğan, diğer yaralı 41 yaşındaki İrlanda vatandaşının ise darba bağlı yaralanma geçirdiğini söyledi. Kafa, sırt ve karın bölgesinde bir yaralanma olduğunu belirtti. Doğan, "Türkçe bilmiyor. İngilizce anlaşıyoruz. Genel durumu iyi şuuru açık. Yoğun bakımda değil ama tedavisi devam edecek. Bayılma ve şok tablosu geçirmiş." diye konuştu.
Bu arada Başbakanlık, uçaklarla İsrail'den getirilen tüm yaralıların isimlerini açıkladı.
Yaralıların adları şöyle: Osman Çalık (Sağ bacak yaralanması), Mehmet Yıldırım (Ağır yaralı), İsmail Yeşildağ (Kafa travması), Abdülhamit Ateş (Opere), Muharrem Güneş (Ateşli silah yaralanması), Reveha Gümrükçü (Karın bacak yaralanması), Kenan Akçil (Sağ dizinde yaralanma), Canip Tunc, Mutafa Beterhan, Ekrem Küçükköse (Batın operasyonu), Fatih Kavaktar (Göğüs tüpü var), Mustafa Bakırhan (Bacağı yaralı), Adem Bakıcı (Femur farktürü), Muhyettin Yıldırım (Bilateral alt ekstremite kırığı), Erkan Bayfidan (Sağ kol ateşli silah yaralanması Radial sinir yaralanması), Suat Coşmaz (Sol tibia parçalı fraktür), Sadettin Furkan (Sağ tibia fraktürü), Murat Taşkın (Sol kulak ve çene darp), Almahti Alharati (İrlandalı), İmdat Avli (Ağır yaralı).
CİHAN
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zeynepder.
Editör
La Hukme iLLaLLaH

|
 |
« Yanıtla #237 : 03 Haziran 2010, 02:09:36 » |
|
3 Uçak da Türkiye'de Türkiye - 03.06.2010, 02:36:39 İsrail'in tutukladığı gönüllüleri taşıyan uçak az önca Atatürk havaalanına iniş yaptı.
İsrail'deki cenazeler ve yardım gönüllülerini taşıyan ilk uçak saat 02.19'da İstanbul'a indi. İsrail'in Akdeniz'deki saldırısında hayatını kaybedenler ile el konulan gemilerdeki Türk vatandaşlarını taşıyan 3 uçaktan ilki saat 02.19'de Atatürk Havalimanı'na indi. THY'na ait 3 uçakla 400 civarında Türk, 100 kadar da çeşitli ülkelere mensup yolcu bulunduğu belirtiliyor.02:46 itibariyle üçüncü uçak da havaalanına iniş yaptı.
İsrail'den THY'ye ait uçaklarla getirilen yardım gönüllüleri, Başbakan, parlamento mensupları, Genelkurmay Başkanı ve yüksek yargı organı başkanlarının kullandığı İstanbul Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde karşılanıyor. Konukevindeki karşılama İsrail'e bir mesaj olarak yorumlandı.
Gaze'ye insani yardım götüren gemiye İsrail'in askeri güç kullanması sırasında hayatını kaybedenlerin cenazeleri THY'na ait uçaklardan alınıp cenaze nakil araçlarına konarak İstanbul Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.
isra haber
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zeynepder.
Editör
La Hukme iLLaLLaH

|
 |
« Yanıtla #238 : 03 Haziran 2010, 02:16:17 » |
|
Bülent Yıldırım İlk Defa Konuştu Türkiye - 03.06.2010, 02:21:22
İHH Başkanı Bülent Yıldırım, ilk açıklamasını uçakta yaptı. Yıldırım: Maksat Hasıl Oldu
İstanbul'a ulaşan Bülent Yıldırım, Bülent Arınç'la kucaklaştı.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından karşılanan Bülent Yıldırım, "Maksat hasıl olmuştur" dedi.
Yıldırım'ın kısa bir süre sonra basın açıklaması yapması bekleniyor.
isra haber İşte Bülent Yıldırım'ın TV Net aracılığıyla yaptığı açıklaması:
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 03 Haziran 2010, 07:43:11 Gönderen: Zeynepder2 »
|
|
|
|
|
Zeynepder2
Editör
La Hukme iLLaLLaH

|
 |
« Yanıtla #239 : 03 Haziran 2010, 07:49:34 » |
|
İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı İHH Başkanı Bülent Yıldırım, "Müslümanlar Yahudilere işkence etse, ben bu filoyu yine çıkarırım. Biz zulme karşıyız" dedi.
İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki kalabalık gazeteci ordusuna, Türkiye'ye döndükten sonra ilk açıklamalarını yapan Yıldırım, uluslararası sularda yaşanan kanlı İsrail baskını hakkında değerlendirmelerde bulundu. Sabah namazı sırasında baskına uğradıklarını belirten Yıldırım, "Baktık ki aynı Yecüc Mecüc gibi, havadan, denizden, botlardan, her türlü araç kullanılarak bize saldırılıyor. Sandık ki bize gösteri yapıyorlar. Hani onların karasularında olsak, Filistin sularında olsak, deriz ki bize saldırabilirler. Birden bire indirme yaptılar. Arkadaşlarımız, sadece sivil direniş gösterdi. Bütün basın oradaydı. Dedik ki kol kola girelim, içeri almayalım. Ama işin süreci değişti" diye konuştu.
Sorgulandığı sırada, İsrail askerlerine "Siz krizi yanlış yürütüyorsunuz" dediğini aktaran Yıldırım, "Sen orada bize demir ve baltalarla saldırmadın mı?' diye sordular. Ben meşru müdafaa yaptığımı söyledim. Helikoptere, botlara karşı bir müdafaaydı bu. En yetişmiş komandolara karşı yaptık. Güya 35. dakikada gerçek mermi kullanma izni almışlar. Gaz bombası attılar, parçalar dağıldı. Arkadaşlar yaralandı. İlk kullandığı mermilerden iki tanesi plastik mermi. Bir tanesi ince çiviye benzer mermiler. Cevdet kardeşimiz, şehit olmuştur. Basın mensubudur. İsrailliler yukarda ateş ederken sadece fotoğraf çekiyordu. Tam bir metreden beynini parçaladılar" şeklinde konuştu.

Yıldırım, kısa sürede geminin her tarafından şehit haberleri geldiğini vurgulayarak, "Bir baktık bunlar sahici mermi. Plastik mermi de yakından atıyor. İlk etapta arkadaşlarımız, askerlerden 10 tanesini etkisiz hale getirdi. Evet silahlarını aldık, kullansak yine haklıydık, hukukta sana saldıranın silahını alsan suçsuzsun. Şehit olacağız ama silah almayacağız dedik. Bu sayede İsrail'i zor durumda bırakacağız dedik. Silahları denize attık. Görüntüleri dünya verdi. Dünyada İsrail ordusunun güçlü bir imajı vardı. Üç beş gönüllü sizi püskürtebiliyor dedirttik" ifadelerini kullandı.
Beyaz bayrak olsun diye gömleğini çıkardığını hatırlatan Yıldırım, "Ama kurşunların gelişi akla ziyan. Beyaz bayrağa rağmen insanları öldürdüler. Tuvalette iki ceset vardı, kime ait bilmiyoruz. 9 şehit cesedi verdiler. Ama bizdeki liste daha kabarık. 38 yaralı verdik, 21 yaralı var denildi. İnşALLAH onların dediği doğrudur. Şehit sayısının artmasını istemeyiz. Bütün dünyaya canlı yaptık. Hukuğun dışına çıkmadık. Bizi takip eden savaş gemileri vardı, yardım etmeleri gerekiyordu, etmediler. Teslim olan arkadaşlarımızı öldürdüler, bazılarını öldürüp denize attıklar. Doktor arkadaşımızı kurşunladılar. Kadınlar olmasa teslim olmazdık. İki çok ağır yaralımızı bırakmak zorunda kaldık" dedi.
İsrailli askerler tarafından tutulduktan sonra işkence gördüklerini aktaran Bülent Yıldırım, başlarına gelenleri şöyle anlattı: "İnsanlar, kadınlar, çocuklar tuvalete gidemedi. Ellerinde silah hep hakaret ettiler. Bizi geminin ikinci katına aldılar, yerler ıslak, ellerimizi bağladılar. Diz çöktük, 5 saate yakın işkence yaptılar. Maksatlı olarak üstümüzde helikopteri döndürdüler. Helikopter denizden aldığı suyu üstümüze attı. Hava soğuktu, buz işkencesi gördük. İsteseler bütün yaralıları birkaç helikopterle taşıyabilirlerdi, yapmadılar. Arkadaşımızın bacağını uyuşturmadan tedavi ettiler"
 Saldırının Türkiye ve dünyada büyük yankı uyandırması üzerine, İsraillilerin tutumlarında değişiklik gördüklerine işaret eden Yıldırım, "Güya gönlümüzü almaya başladılar. Özellikle medyaya çok teşekkür ediyoruz. Eğer Yahudiler, Gazze'de olsa ve Müslümanlar Yahudilere işkence etse, ben bu filoyu yine çıkarırdım. Allah razı olsun Başbakan, Cumhurbaşkanı, Bakan Davutoğlu beni aradı. Erbakan hocam beni aradı. Diğer siyasi partilere çok teşekkür ediyorum. THY'ye teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Haber Editör
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|