|
|
Zeynepder2
Editör
La Hukme iLLaLLaH

DUÂ: 637
|
 |
« Yanıtla #1 : 24 Mayıs 2010, 10:43:07 » |
|
"Şalit Serbest Kalsın Gemilere İzin Verelim" Özgürlük Filosunun organizatörleri Gazze'ye girmeye kararlı olduklarını belirtiyor.
Siyonist işgal yönetimi Sosyal Refah Bakanı İzak Herzog, hükümetin Özgürlük Filosu'nun Gazze'ye girmesine izin vermeyeceğini belirterek, Gazze'de tutuklu bulunan Siyonist esir asker Gilat Şalit'in serbest bırakılmasının taahhüt edilmesi durumunda filonun Gazze'ye ulaşmasına izin verebileceklerini söyledi.
Siyonist işgal radyosu verdiği haberde Herzog'un şu sözlerini aktardı: “Gemilerin Gazze'ye ulaşmalarına izin vermemiz mümkün değildir. Ancak bu girişimi düzenleyenler Gazze'de tutuklu asker Şalit'i serbest bıraktıracaklarına dair söz verirlerse o zaman biz de gemilerin geçmesine izin veririz. Gemi yolculuğu tahrik amaçlı bir girişimdir ve İsrail'i zor duruma sokmaktan başka bir şeyi amaçlamıyor. Gazze'de bir insanlık dramı olmadığı gibi, oradaki insanlar da gıda sıkıntısı çekmiyorlar.”
Siyonist işgal hükümeti daha önce yaptığı açıklamada özgürlük filosunun Gazze'ye ulaşmasına izin vermeyeceğini belirtmiş, girişimi organize edenler ise her şeye rağmen yolculuğu sürdüreceklerini ve amaçlarına ulaşıncaya kadar geri adım atmayacaklarını duyurmuştu.
filistinenfarmosyon
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zeynepder4
"NasıLsın ? Diye sorma //FiListin// gibiyim ışte.. Bir yanim işgaL ediLdi bir yanim Direnişte!
Grafiker
La Hukme iLLaLLaH
DUÂ: 249
ÖZLEMEKTEN yorulmuşum kapında durdur beni...
|
 |
« Yanıtla #2 : 24 Mayıs 2010, 15:26:05 » |
|
IHH gemisinden canlı yayın
Mavi Marmara gemisini canlı olarak izlemek için: www.kudustv.com
İHH'nın Gazze ambargosunun delinmesi için düzenlediği gemi filosunu, Gazze'ye ulaşıncaya kadar Kudüs Tv'den canlı olarak izleyebilirsiniz.
Mavi Marmara Gemisi Ne Zaman Nerede Olacak?
Şuan Rodos açıklarında olan Mavi Marmara gemisinin yarın sabah Antalya'da olması bekleniyor.
Mavi Marmara gemisinin ilk rotası Antalya. Mavi Marmara saat 14:30 sularında Rodas ile Dacca daları arasında ilerlemekteydi. Mavi Marmara’nın yarın sabah saatlerinde Antalya’ya ulaşması bekleniyor.
Mavi Marmara gemisinde şuan sadece İHH görevlileri bulunuyor. Gönüllüler ise Antalya’dan gemiye binecekler. İskenderun açıklarındaki Gazze adlı yük gemisiyle Mavi Marmara gemisi, Çarşamba günü sabah saatlerinde Türkiye kara sularından demir alacak.
Üçüncü gemi olan Defne gemisi ise Zeytunburnu limanından hareket ederek Kıbrıs açıklarına doğru yol alıyor.
Bu üç gemi Yunanistan ve dünyanın diğer bölgelerinden hareket eden diğer 6 gemiyle birlikte Kıbrıs’ın güney sahillerinde buluşarak, Gazze’ye doğru yönelecek.
İsrail savaş gemilerinin, Gazze filosunun ambargoyu delerek limana ulaşmasını engellemek için hazırlık yaptığı biliniyor.
isra haber
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
MüslümanGenç
Laİlaheİllallah

DUÂ: 90
GELECEĞE UMUTLA
|
 |
« Yanıtla #4 : 24 Mayıs 2010, 16:04:13 » |
|
Gazze'ye insani yardım götüren gemilerin engellenmesi halinde, Türkiye hükümetinin karşı operasyonda bulunacağını duyurdu.
Habere göre Türkiye Hükümeti, Kudüs'teki İsrailli yetkililere gönderdiği mesajında gemi filosunun engellenmemesini istedi, engellenmesi halinde İsrail'in çıkarlarının hedef alınacağını açıkladı.
Debka, Türkiye'nin mesajını “ültimatom” olarak nitelerken yardım gemileri üzerinde bir veya daha fazla helikopterin bulunduğu helikopterlerin, İsrail Hava Kuvvetleri’nin, deniz ablukasına destek vermesi halinde devreye gireceği savunuldu.
Haberde ayrıca Erdoğan hükümetinin, İsrail savaş gemileri ve deniz komandolarının, yardım filosundaki gemileri durdurması durumunda karşı operasyon yapılmasını onayladığını belirtildi.
İnsani Yardım Vakfı’nın yardım filosunun İngiltere, Yunanistan, Cezayir, İrlanda İsveç ve Kuveyt’ten gelen 750 Filistin yanlısı aktivist ve 20 milyon değerinde inşaat, sağlık ve eğitim malzemesi taşıdığını belirtilen haberde, gruba Başbakan Tayyip Erdoğan’ın açık, Türk istihbaratının da sessiz destek verdiği hatırlatıldı.
isra haber
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aksi seda
La Hukme iLLaLLaH

DUÂ: 213
Hz. Fatıma gibi olmadan Hz.Ali gibisini bulamazsın
|
 |
« Yanıtla #5 : 24 Mayıs 2010, 20:30:00 » |
|
Yıldırım, 4 bin 400 tonluk üçüncü yük gemisini satın aldıklarını belirtti. İsrail’in tehditlerine aldırış etmeyeceklerini ifade eden Yıldırım, “21 Mayıs’ta İstanbul’dan yola çıkıyoruz. İsrail’in tehditlerine boyun eğmeyeceğiz. Ambargoyu delmede kararlıyız” dedi. Böylelikle Gazze’ye insani yardım malzemesi götürecek gemi sayısı 9’a yükseldi.
İlim Kültür ve Rahmet Derneği (İKRA), İlim Kültür ve Araştırma Derneği (İLKAD), Teneffüs Eğitim ve Kültür Derneği, Sosyal Doku Derneği ve Kuyulu Cami Yardımlaşma Derneği gibi pek çok STK’nın organizesiyle önceki akşam Bağcılar Olimpik Kapalı Spor Salonu’nda Filistin’e destek gecesi düzenlendi.
Geceye Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı, Saadet Partisi Bağcılar İlçe Başkanı Ali Bozkurt, Gazeteci-Yazar Abdurrahman Dilipak, Prof. Dr. Ahmet Ağırakça ile çeşitli STK üyeleri ve yaklaşık 3 bin vatandaş katıldı.
Gece, Kuran’ı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra İKRA Başkanı Av. Emin Atalay tertip heyeti adına açılış konuşmasını yaptı. Atalay, geceye destek veren herkese teşekkür etti. Ve “Filistin davasında üzerimize düşen ne görev varsa yapmaya hazırız” dedi.
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım ise Filistin davasının dünyanın en önemli meselelerinden birisi haline geldiğini söyleyerek hiçbir gücün bunun karşısında duramayacağını dile getirdi. Dünya üzerinde yaşanan bütün savaşlarda öldürülen tarafın Müslümanlar olduğunu belirten Yıldırım, Müslümanların ancak birlikte hareket ederek zulümlerden kurtulabileceğini söyledi.
Tarihin en büyük eylemlerinden
Filistin için, dünyada bugüne kadar yapılmış tarihin en büyük eylemlerinden birini yapacaklarını dile getiren Yıldırım şunları söyledi: ‘‘Gemilerle Filistin’e yapacağımız insani yardım çalışması bugüne kadar yapılmış en büyük yardım çalışması olacak. Biz Filistin’i bir bütün olarak görüyoruz. Hiçbir kurum, yapı ve örgüt ayrımı yapmıyoruz. Bizim için Filistin bir bütündür. Yardım çalışması ile ilgili size buradan 2 müjde vereyim. Birincisi, İHH olarak 3. gemiyi de almış bulunuyoruz. 4 bin 400 tonluk yeni yük gemimizle Gazze’ye gidecek toplam gemi sayısı 9 oldu. İsrail’in tehditlerine boyun eğmeyeceğiz. Ambargoyu delmede kararlıyız. İkinci müjde ise Gazze’ye gidecek gemilerden ilki, bu gece saat 01.00’da İrlanda’dan yola çıkıyor. Bizim gemilerimiz de 21 Mayıs’ta İstanbul’dan yola çıkacak. O gün gemilerin binlerce kişi tarafından uğrulanmasını bekliyoruz.’’
Yıldırım, katılımcılara seslenerek “Bir gün gelecek sizinle omuz omuza Mescid-i Aksa’da özgürce namaz kılacağız” iye konuştu.
1 TL de olsa Filistin’e gönderin
Prof. Dr. Ahmet Ağırakça da, herkesi Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım çalışmasına destek olmaya çağırdı. Ağırakça, “1 TL de olsa bu gemilerle Filistin’e gönderin. Bu çorbada mutlaka tuzunuz olsun” dedi.
Gazeteci-Yazar Abdurrahman Dilipak ise yaptığı konuşmada, İsrail’e karşı küresel bir intifadanın başlayacağını söyledi. Dilipak, İslam ülkelerini işgal eden ABD ve İsrail’e seslenerek, “Allah Amerika’dan da, İsrail’den de daha büyüktür” dedi.
|
|
|
|
|
|
birgün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabb,ine dönüp,"benim büyük bir derdim var"!deme,derdine dönüp"benim büyük bir Rabbim var!"de
|
|
|
aksi seda
La Hukme iLLaLLaH

|
 |
« Yanıtla #6 : 24 Mayıs 2010, 20:39:00 » |
|
Rotamız Filistin, Yükümüz Özgürlük
İnsani Yardım Vakfı, Rotamız Filistin, Yükümüz Özgürlük sloganıyla başlattıkları yardım kampanyasında Filistine 10 gemiyle 10 bin ton yardım götürecek Kampanyayı tanıtmak için Denizli'ye gelen İHH Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Sarıkurt, Memur-Sen il binasında hayırseverlerle bir araya gelerek, vakfın çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi
Gazze halkına 2006 yılından beri uygulanan ambargonun anlamsız hale getirilmesi için gemilerle gideceklerini ifade eden İHH Yönetim Kurulu Üyesi Sarıkurt, binlerce ton yardım götüreceklerini belirtti Filistin halkına uygulanan ambargoyu delmek için birçok girişim olduğunu vurgulayan Sarıkurt, "Bu girişimler karayoluyla oldu, tüneller açılarak oldu, denizyoluyla oldu En sonuncusu da bu yılın başında en büyük karayolu konvoyuyla olmuştu Son konvoy, çok zor şartlarda da olsa Gazze'ye ulaştı Karayoluyla götürdüğümüz yardımlarla birlikte onları taşıyan araçları da Filistin'e bıraktık Türkiye'den de bölgeye giden 70'e yakın araç orada kaldıDört yıllık ambargo sürecinde Filistin halkının durumu, dışarıdan yapılan yardımlara rağmen düzelmiyor Üstelik yardımlar katlanarak artmasına rağmen durum kötüye gidiyor" dedi Filistin'in gaspedilmiş haklarını yeniden kazanması gerektiğine de değinen Ahmet Sarıkurt, "Gazze'ye acımasız ve yasadışı bir ambargo uygulanıyor Bunun bir şekilde mahkûm edilmesi gerekiyor Bu ambargonun tanınmadığının bütün dünyaya ilan edilmesi gerekiyor Bu amaçla Gazze'ye tüm yolları deneyerek ulaştık ve ulaşmaya devam ediyoruz Karayoluyla giden son konvoydan sonra özellikle Mısır'ın tutumunun sertleştirmesi, bizi yeni bir yönteme itti" şeklinde konuştu Gazze'nin denize kıyısı olan bir şehir olduğunu, kendilerinin de denizyolunu kullanarak tekrar Filistin'e ulaşacaklarını belirten Sarıkurt, "İHH olarak gemi hazırlığına giriştik Bu çerçevede halkımızın desteğiyle 10 tane yük gemisi almaya çalışıyoruz Bu gemilerle yine hayırseverlerimizin desteğiyle ilaç, gıda ve inşaat malzemelerinden oluşan 10 bin ton malzeme götüreceğiz Gazze'de küçük bir liman varİsrail, son beş altı yıldır burayı Filistinlilere kullandırmıyor Geçen yılki İsrail saldırısında bu liman da büyük zarar gördü Şimdi biz tamir ve tadilat ediyoruz Büyük gemilerin de yanaşabileceği bir liman haline getiriyoruzÇalıymaları, İHH Gazze Ofisi yürütüyor" dedi
Filistin'de savaş sebebiyle 4 binden fazla evin yıkıldığını, enkazlarının hâlâ durduğunu ve kaldırılması gerektiğini anlatan Sarıkurt, şunları kaydetti: "Bu sebepten gemilerimizle ağırlıklı malzeme olarak çimento ve demir gidecek Aynı zamanda bir süt ve yoğurt işleme fabrikası götürmeyi düşünüyoruz Sakatlara elektrikli araba gidecek Yine orada olmayan veya pahalı olan tıbbi cihazlar götürülecek Kısacası Gazze'nin yeniden imarı ve üretimi için gerekli malzemeler olacak"
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aksi seda
La Hukme iLLaLLaH

|
 |
« Yanıtla #7 : 24 Mayıs 2010, 20:43:24 » |
|
İslam dünyası iki türlü işgale muhatap durumda: Toprak işgali ve zihniyet işgali. Bunlardan ilki gözle görülür sonuçlar doğurduğu için tepki görmesi kolay oluyor. Filistin'de, Afganistan'da, Irak'ta, Çeçenistan'da, Doğu Türkistan'da... fiilî işgalle birlikte sergilenen vahşet konusunda dünyanın büyük bir kısmı "üç maymunlar"ı oynasa da, İslam dünyası -sivil halk düzeyinde- artık daha hızlı tepki verir duruma geldi.
Sadece "hızlı tepki vermek" mi? Değil elbette. İslam dünyasında, küresel sisteme "bir şekilde" eklemlenmiş yönetimlerin aksine sivil halk daha bir öne çıkmış ve güç yetirebildiği her şekilde olaylara fiilen müdahil olma iradesini ortaya koyabilir durumda. Çeşitli yardım derneklerinin başta Afrika olmak üzere İslam coğrafyasının her bucağına götürdüğü çok yönlü hizmetler bunun en bariz göstergesi. Müslümanlar kendi kaderlerine sahip çıkacak kıvama ulaşmış durumda hamdolsun.
İHH önderliğinde 5 uluslararası girişimin icra etmekte olduğu "Rotamız Filistin Yükümüz İnsanî Yardım" hareketi bu "diriliş süreci"nin hayatî bir aşamasını oluşturuyor. İHH ve diğer uluslararası sivil toplum örgütleri bugüne kadar Filistin'e/Gazze'ye devletlerin yapamadığı katkıları yaptılar. Bu gerçekten "yeni" ve gurur verici bir aşama. Bu olağanüstü emek ve fedakârlık her türlü takdirin üzerindedir.
Bu hayatî girişimin koordinasyonunda İHH adına yer alan Ahmet Emin kardeşimin verdiği bilgiye (ayrıca http://www.ihh.org.tr/mavi-marmara-gemisi-filistin-e-dualarla-ugurlandi/ adresinden de detaylı bilgi edinilebilir) göre söz konusu 5 girişimi, İHH yanında, Avrupa ve Amerika'dan pek çok örgüt deruhte diyor. Müslümanların yanında Hristiyanların ve anti-siyonist Musevilerin de yer aldığı girişim mensupları, Gazze için onurlu bir duruş sergileyerek gerçekten örnek bir işbirliği yapıyor.
Sözün burasında bir parantez açalım ve "diyalog" bağlamında gerçekten çok kötü örneklikler oluşturan girişimlerin "Rotamız Filistin" girişimini yakından incelemelerini salık verelim. Hep söylüyoruz, yanlış olan diyaloğun kendisi değil. İnsanlığın ortak problemlerine elbette işbirliği halinde çözüm bulunacak. Rotamız Filistin hareketi ve Gazze için ortaya konulan daha evvelki benzer girişimler bunun güzel örneklerini oluşturuyor. Diyalog bağlamında yanlış olan, farklı dinler ve inanç sistemleri arasında ortak noktalar teşkiline gidilerek hak ile batılın birbirine karışmasına yol açacak işler yapmak... Diyalog ve işbirliği yapmak için böyle yanlışların altına imza atmak gerekmediğinin en güzel ve somut örneği önümüzde...
Konumuza dönelim.. Aralarında İngiltere, Avrupa ve Amerika'dan sivil toplum hareketi mensupları yanında milletvekillerinin de bulunduğu girişime 50 ülke ve binlerce sivil toplum kuruluşu destek veriyor. Türkiye'den ne yazık ki sadece -aralarında Daru'l-Hikme'nin de yer aldığı- sivil toplum örgütlerinin katılımı söz konusu; milletvekili düzeyinde bir katılım mevcut değil.
Türkiye'den 3, İngiltere'den 2, Yunanistan, İrlanda, Cezayir ve Kuveyt'ten 1'er olmak üzere toplam 9 gemilik filoda, yolcu gemisi dışındakiler ilaç, tıbbî malzeme, prefabrik evler, jeneratör ve inşaat malzemesi yüklü. Yükleriyle birlikte gemilerin toplam maliyeti tahminen 15-20 milyon dolar civarında.
Daha dün Afganistan'da iki güzel insanı Müslümanların kardeşliği ve dayanışması uğruna şehit veren İHH'yı bir kere de buradan tebrik edelim. Şehit olan kardeşlerimizin ailelerine sabr-ı cemil dileyelim ve "Rotamız Filistin" hareketinin salimen hedefine ulaşmasını Yüce Mevla'dan niyaz edelim. İsrail de, bütün dünya da biliyor ki, bu gemilerin hedefe ulaşması Siyonist İsrail yönetiminin insanlık onuruna ve iradesine mağlup olması anlamına gelecektir. Devletlerin dize getiremediği İsrail'i, onurlarından ve vicdanlarından başka silahı olmayan sivil insanlar dize getiriyor. Neresinden bakarsanız bakın ibret dolu bir süreç bu. Allah yollarını açık ve maksutlarına vasıl eylesin.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zeynepder4
"NasıLsın ? Diye sorma //FiListin// gibiyim ışte.. Bir yanim işgaL ediLdi bir yanim Direnişte!
Grafiker
La Hukme iLLaLLaH
|
 |
« Yanıtla #8 : 25 Mayıs 2010, 07:56:59 » |
|
Hamas: Gemi Filosunu Tehdit Edenler, Terör Devletidir
İslami Direniş Hareketi Hamas'ın resmi sözcüsü Dr. Sami Ebu Zuhri, İsrail'in Gazze ambargosunu delmek için yola çıkan gemi filosunu tehdit etmesini, "terör devleti" olduğunun delili olarak yorumlarken gemi filosunun Gazze'ye ulaşacağından emin olduğunu söyledi.
Ebu Zuhri, bugün sabah yaptığı basın açıklamasında "Siyonist rejimin, gemi filosunu tehdit etmesi, terör devleti olduğunun delilidir. Tehditleri, ambargonun bir parçasıdır. Bununla birlikte biz, İsrail'in gemi filosunu engellemek için savurduğu tehditlerinde başarısız olacağını, gemilerin Gazze'ye ulaşarak ambargoyu deleceklerine inanıyoruz" dedi.
Açıklamasının devamında uluslararası topluma seslenen Ebu Zuhri, hedefleri tamamen insani olan gemi organizasyonuna katılanların korunmasını istedi, Türkiyeli ve diğer yabancıların başına geleceklerden tamamen İsrail'in sorumlu olacağını belirtti.
Gemi filosu organizasyonuna destek verenlere teşekkür eden Ebu Zuhri "Halkımızı destekleyen herkese teşekkür ediyor ve gemi filosu organizasyonun doğru yolda atılmış bir adım olarak kabul ediyoruz. Yarım konvoyunun hiçbir saldırı tehdidine maruz kalmaksızın Gazze'ye Mısır karayolunu kullanarak ulaşmalarını umardık" dedi.
isra haber
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zeynepder4
Grafiker
La Hukme iLLaLLaH
|
 |
« Yanıtla #9 : 25 Mayıs 2010, 08:00:16 » |
|
...
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 25 Mayıs 2010, 08:11:33 Gönderen: Zeynepder2 »
|
|
|
|
|
Zeynepder4
Grafiker
La Hukme iLLaLLaH
|
 |
« Yanıtla #10 : 25 Mayıs 2010, 08:07:23 » |
|
Gazze Yolcuları Antalya’da Toplanmaya Başladı
İHH İnsani Yardım Vakfının öncülüğünde "Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım" parolasıyla Gazze ambargosunu denizden aşmayı hedefleyen organizasyona katılacak olan yolcular Antalya’da toplanmaya başladı.
Yaklaşık 50 ülkeden binlerce sivil toplum kuruluşu ve aktivistin destek verdiği Yardım filosunda Türkiye'den 3, Yunanistan'dan 1, İrlanda'dan 1, İngiltere'den 2, Cezayir'den 1 ve Kuveyt'ten 1 olmak üzere toplam 9 gemi bulunuyor.
Antalya Kepez spor salonunda toplanan Gazze yolcuları beraberliklerinin ilk gününü tanışarak ve gemi yolculuğunda dikkat etmeleri gereken konuları konuşarak geçirdiler. Gazze yolcularına hitaben bir konuşma yapan İHH İnsani Yardım Başkanı Bülent YILDIRIM, İsrail'in tehditlerine boyun eğmeyeceklerini, İsrail'in Aşkelon ve Mısır'ın Ariş limanlarına değil, gemileri Gazze limanına ulaştırabilmenin tek hedefleri olduğunu söyledi.
Bu çalışmayı yürütürken tek amaçlarının Gazze ambargosunun kalkması ve Gazze halkının kendi ayakları üzerinde durabilmelerini sağlamak olduğunu belirten Yıldırım, "biz yardımlarımızı Filistin halkına götürüyoruz, biz insani yardım taşıyoruz" mesajını ısrarla vurguladı.
Bu süreçte zamanın uzayabileceğini buna karşılık sadakatle yolcuların sabretmeleri gerektiğini hatırlatan Bülent YILDIRIM, "Gazze halkı bizleri bekliyor, tekne ve sandallarla bizi karşılamak için hazırlık yapan bu halkın sevinicini görmek, Filistinli Ayşe, Muhammed ve Ömer'in mutluluğuna tanık olabilmenin heyecanıyla direnmeliyiz" dedi.
Kafile, 22.Mayıs'da İstanbul'dan yola çıkan Mavi Marmara gemisiyle 1-2 güne kadar Antalya'dan Gazze'ye doğru yol alacak.
Haksözhaber/Antalya 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Teymiyye
Elhamdülillah

DUÂ: 16
|
 |
« Yanıtla #12 : 25 Mayıs 2010, 18:39:44 » |
|
RABBİM fırsat vermesin inş tuzaklarını başlarına geçirsin....  
|
|
|
|
|
|
-" Biz bir vadiden ALLAH diye haykırırız; Bu ses diğer vadiden HÜRRİYET diye yankılanır" : (İmam Samil)
“Şahadete talibim. Şehitliği rütbe ve şeref kabul ediyorum. Kanımın son damlasına kadar ülkemin bağımsızlığı ve milletimin hürriyeti için savaşmaya hazırım.”
|
|
|
|
|
aksi seda
La Hukme iLLaLLaH

|
 |
« Yanıtla #14 : 25 Mayıs 2010, 18:42:26 » |
|
AMİNNNNN.İNŞALLAH
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zeynepder2
Editör
La Hukme iLLaLLaH

|
 |
« Yanıtla #15 : 26 Mayıs 2010, 09:50:29 » |
|
İsrail, gemilere operasyona hazırlanıyor İsrail Gazze'ye insani yardım götüren gemileri engelleme planları yapıyor. Gemileri ve yolcuları Aşdod Limanı'na çekmeyin hedefleyen İsrail, Aşdod'da bir tutuklama tesisi kurdu, gemilerin durdurulması operasyonuna da "Gök Rüzgarları" adını verdi.
Aralarında Türkiye'den İnsani Yardım Vakfı (İHH))nın Mavi Marmara ve diğer iki gemisinin de yer aldığı, Gazze'ye İsrail ablukasını kırmak için yola çıkan 9 gemi, 800 yolcusu ve taşıdığı 10 bin ton dolayında yardım malzemesiyle Perşembe günü Gazze'ye varma hedefiyle yolculuğunu sürdürüyor.
İsrail ise gemileri engelleme planları yapıyor. İsrail ordusu, diğer güvenlikle ilgili kuruluşlarla birlikte, Gazze yakınlarındaki Aşdod Limanı'na çekilecek gemiler ve yolcuları için hazırlarken, Aşdod'da bir tutuklama tesisi kuruldu, gemilerin durdurulması operasyonuna da "Gök Rüzgarları" adı verildi.
İsrail Dışişleri Bakanlığı da bir açıklama yaparak gemilerin "halka yardımla bir ilgisinin bulunmadığını" öne sürdü. Bakanlık sözcüsü Yigal Palmor, "Gazze'ye zorla girmeye çalışan gemiler oradaki halka yardım etmeyecekler" dedi.
Normal olarak her hafta 15 bin ton yardımın Gazze'ye girdiğini, inşaat malzemesinin de uluslararası örgütlerin gözetiminde girişinin sağlandığını söyleyen sözcü, "Bölgedeki geçiş noktaları zaten gereksinimlerin karşılanmas ı için yeterli. Uluslararası yardım kuruluşları ve Gazze'deki özel girişimciler, gerekli gıda, ilaç ve giyim malzemesinin tümünün İsrail üzerinden ulaştırılmasını sağlıyorlar" diye konuştu.
Gemidekilerin amacının siyasi propaganda olduğunu öne süren sözcü, "Bunu örgütleyenlerin amacı medyatik eylemler değil de gerçekten insani yardım olsaydı, yardım malzemesini doğru kanallardan ulaştırırlardı" diye konuştu.
İsrail Savunma Bakanı Yardımcısı Matan Vilnai de Gazze'de bir insani kriz olmadığını öne sürdü. İsrail'in Gazze'dekiler için gereken türlü gıda ve diğer maddeleri temin ettiğini söyleyen Vilnai, sadece Hamas'ın kullandığı belirli malzemelerin girişini önlediklerini savundu.
Operasyonun adı "Gök Rüzgarları"
Bu arada, İsrail'de yayımlanan Yedioth Ahranot gazetesi, konvoyun Gazze'ye gelmesini ve gemideki eylemcilerle İsrail askerlerinin karşı karşıya kalmasını önlemek için İsrail'in konvoyu ilk aşamada destekleyen bazı ülkelerle müzakereler yaptığını ve bu ülkelerin katılmaktan vazgeçtiğini yazdı.
Gazete, Türkiye'nin ise İsrail'in bu yöndeki önerilerini reddettiğini belirtti. İsrail'in Türkiye'ye, insani yardımları Aşdod Limanı'na gönderip buradan uluslararası yardım örgütleri ve BM kanalıyla İsrail'in gözetiminde Gazze'ye transfer edilmesini önerdiği kaydedilen haberde, İsrail'in önerisinin Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçisi Oğuz Çelikkol'a iletildiği, Çelikkol'un ise "Türkiye'nin bu konvoy üzerinde bir sorumluluğu bulunmadığını" söylediği kaydedildi.
Yedioth Ahranot'a göre, İsrail donanması yardım gemileri için hazırlıklı. Gemilerin engellenmesi operasyonunu İsrail Deniz Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Eliezer Merom yönetecek. Operasyonun adı da "Gök Rüzgarları" olarak belirlendi.
Haberde, İsrail ordusunun gemilerdeki eylemcilerin İsrail askerleriyle çatışmaya girişeceklerinden ve olayları belgeleyerek İsrail'i zor durumda bırakmaya çalışacaklarından endişelendiği kaydedildi.
Gemiler Deniz Kuvvetlerinin hakimiyetine girmelerinin ardından Aşdod sahiline çekilecekler. Aşdod'da, gemilerdeki eylemciler ve Filistinliler için özel bir tutuklama tesisi kuruldu.
İsrail radyosu da İsrail'in Aşdod Limanı'nda Dışişleri Bakanlığı, İsrail Ordusu, Şabak (İsrail İç Güvenlik Servisi), İçişleri ile İç Güvenlik bakanlıkları temsilcilerinden oluşan bir ekip oluşturulduğunu bildirdi. Yardım gemilerinin donanma gemileri tarafından Aşdod Limanı'na getirileceğini ve içindekilerin de burada sorgulanacağı belirten İsrail radyosu, varsa İsrailli ve Filistinli eylemcilerin gözaltına alınacağını, yabancı uyrukluların da geldikleri ülkelere geri gönderileceğini belirtti.
Öte yandan, Gazze Şeridi'nde iktidarı elinde bulunduran Hamas hareketinin sözcülerinden Sami Ebu Zühri, Gazze'ye insani yardım ulaştıracak "Özgürlük Filosu"nun amacına ulaşacağına inandıklarını belirtti, İsrail'in filoya yönelik tehditlerini "devlet terörü" olarak değerlendirdi. Ebu Zühri, yazılı açıklamasında, "Terör devletinin dünyan ın dört bir yanından gelen insanların oluşturduğu, yardımları Gazze'ye ulaştırmak iç in yola çıkan Özgürlük Filosuna yaptığı tehditlerin amacına ulaşmayacağına inanıyoruz" dedi.
Uluslararası toplumun Gazze'ye destek için gelenleri korumasını isteyen Ebu Zühri, "Onlar sadece kuşatmayı kırmak istiyorlar" ifadesini kullandı.
Yardım filosunda Türkiye'den 3, İngiltere'den 2, İrlanda, Cezayir, Kuveyt ve Yunanistan'dan birer olmak üzere 9 gemi bulunuyor. Gemiler Filistin'e ilaç, tıbbi malzeme, çimento, demir, prefabrike evler, oyun parkları ve benzeri insani yardım malzemesi taşıyor.
AA
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mavera
Bismillah
DUÂ: 2
|
 |
« Yanıtla #16 : 27 Mayıs 2010, 23:51:28 » |
|
Gazze gemileri şuan itibariyle Antalyadan gazzeye doğru yola çıktı dualarımızı eksik etmeyelim inşAllah..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zeynepder4
Grafiker
La Hukme iLLaLLaH
|
 |
« Yanıtla #17 : 28 Mayıs 2010, 07:44:14 » |
|
Kıbrıs: Gemi Filosunu Durduracağız
İsrail'in baskıları sonuç verdi ve kıbrıs, gemi filosunun Kıbrıs kara sularından ayrılmasına müsaade etmeyeceğini duyurdu. İsrail'in resmi telebizyonu İba'nın haberine göre Tel Aviv'deki Kıbrıs Rum kesimi Büyükelçisi, gece geç saatlerde yaptığı açıklamasında, İsrail tarafına gemi filosunu durdurma sözü verdi.
Kıbrıs'ın bu açıklaması üzerine İsrail Dışişleri Bakanlığı teşekkür mesajı yanınladı. Mesajda "Hamas'a destek vermenin hiçkimsenin menfaatine olmadığını farkeden Kıbrıs ve diğer Avrupa ülkelerinin duruşunu takdir ediyoruz. Hamas'a destek vermek Filistin halkının çıkarına da değil. Üstelik Gazze'deki refah seviyesini de yükseltmeyecek" denildi.
İba'nın haberine göre İsrail hükümetinin, gemi filosuna engel olmayan Türkiye, Yunanistan ve İrlanda'dan yana ise ümidi kalmadı.
Bu açıklamadan önce İsrail Dışişleri Bakanlık Müsteşarı Yossi Gal, filoya katılan gemilerin hareket ettiği Türkiye, Yunanistan ve Kıbrıs Rum kesiminin büyükelçilerini ayrı ayrı bakanlığa çağırarak kendileriyle görüştü. Gal ayrıca filoda vatandaşı olan İsveç ve İrlanda büyükelçileriyle de görüştü.
Bu, İsrail Dışişleri Bakanlığının ilgili ülke büyükelçilik temsilcileriyle yaptığı üçüncü görüşme oldu.
Filistin Tarafından İsrail'e Yalanlama
İsrail medyasında bu haberin yayınlanmasından kısa bir süre sonra açıklama yapan Gazze Ambargosunu Kırma Avrupa Girişimi sözcüsü Rami Abdu, söz konusu haberini yalanlayarak, İsrail'in bu tür girişimlerle gemi filosu katılımcılarını yıldırmayı hedeflediğini söyledi.
Abdu "Kıbrıs limanlarına demir atma talebinde bulunmadık. Çünkü gemiler, Gazze'ye direk gidecek. Tüm gemiler, Kıbrıs kara sularının dışındaki açık sularda buluşacak" dedi.
Abdu, gemi filosuna Kıbrıslı bir milletvekilinin de katılacağını söyledi.
Diğer yandan Birleşmiş Milletler, tarafları sorumlu davranmaya davet ederek çatışmadan sakınmalarını istedi.
Ayrıntılar az sonra...
isra haber
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zeynepder4
Grafiker
La Hukme iLLaLLaH
|
 |
« Yanıtla #18 : 28 Mayıs 2010, 11:55:27 » |
|
Gemi Filosu da İsrail de Kararlı
Gece yarısında Antalya limanından demir alan Mavi Marmara gemisi, Kıbrıs açıklarına doğru ilerliyor.
Gemiler, bugün öğleden sonra Gazze açıklarında birleşecek. Gemilerin Gazze'ye doğru ne zaman hareket edeceği ise birleşme sonrasında yapılacak toplantı sonrasında karar verilecek.
İHH kriz masasından yapılan açıklamada, gemilerin bugün Kıbrıs’ın güneyinde, uluslar arası karasularda belirlenen buluşma noktasında bir araya geleceğini ve herhangi bir engellemenin olmaması halinde filonun Cumartesi günü erken saatlerde Gazze açıklarında olacağı belirtildi.
İsrail televizyonlarından İba, dün gece geç saatlerde yayınladığı haberinde, Kıbrıs'ın gemi filosunu kendi limanına demir atmasına izin vermeyeceğini bildirmişti.
Gemi fşlosunu organize edenler kadar İsrail de kararlı gözüküyor. İsrail donanması da Gazze açıklarına yayılmış durumda. İsrail Deniz Kuvvetleri, gemi filosunun durdurularak Ashdod limanına çekileceğini arama ve soruşturmadan sonra kendi ülkelerine uçakla gönderileceğini duyurmuştu.
İsrail, Ashdod limanını, adeta sınır kapısına dönüştürdü. Sınırdan girişilerde uygulanacak her türlü işlem Ashdod limanında da uygulanacak. Bunun için limanda özel soruşturma odaları oluşturuldu.
isra haber
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zeynepder4
Grafiker
La Hukme iLLaLLaH
|
 |
« Yanıtla #19 : 28 Mayıs 2010, 11:56:30 » |
|
BM'den İsrail'e Filoya Dokunma Uyarsı
Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Moon'un sözcüsü Martin Nesirky, bugün sabah saatlerinde yaptığı açıklamasında yarın Gazze açıklarında olması beklenen gemi filosuna dokunmaması uyarısında bulundu.
Nesirky, tarafları gerilimi tırmandırmadan sorunu çözmeye çağırırken BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon'un da gelişmeleri yakından takip ettiğini bildirdi. Nesirky, "Sorunun çözüme kavuşması için herkesi sorumlu davranmaya çağırıyoruz" dedi.
İHH, gemi filosu için BM'nin de desteğini talep etmiş olmasına rağmen İsrail'in baskılarından ötürü açık bir destek vermemişti. BM'nin Gazze'deki ofisi de gemi filosunun düzenlenmesini takdir etmekle birlikte organizasyonda yer almayacağını açıklamıştı.
isra haber
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zeynepder2
Editör
La Hukme iLLaLLaH

|
 |
« Yanıtla #20 : 28 Mayıs 2010, 18:22:34 » |
|
Yedioth Ahronoth Gazetesi bugünkü sayısında, gözlerin ambargoyu kırmak için Gazze'ye gelen gemi kafilesinin ulaşacağı denize doğru çevrildiğini yazdı. Gazete İsrail'in, gemi filosunun Gazze ambargosunu kırmasını engelleyecek “Gök Rüzgârları” operasyonunun hazırlıklarını dün tamamladığını ifade etti.
Gazete, filonun Gazze sahillerine yaklaştığı anda silah gemileri onunla bağlantıya geçecek ve geriye dönmeye çağrısı yapacak. Bu organizasyonu düzenleyenler -tahmin edildiği gibi- bunu reddederse kuvvetler gemileri ele geçirecek. Bu kuvvetlerin arasında komandolar, hapishaneler idaresinden Masada birliği ve patlayıcı maddeleri algılama cihazlarıyla donatılmış bir birlik olacak. Gemiler patlayıcı madde, savaş malzemeleri ya da terör aktivistleri var mı diye didik didik aranacak daha sonra da Ashdod limanına götürülecekler dedi.
Yapılan tatbikatlar çerçevesinde kuvvetlerin gemilere helikopterden inme tatbikatı yaptığı bildirildi. Gazete, İsrail savaşa çağrılma durumunda deniz kuvvetlerindeki izinlerin durdurulacağını bildirdi.
Gazete, Deniz Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Eliezer Merom'un askerlere provokasyonların peşinden sürüklenmeme ve hassas davranma talimatı verip yönlendirmede bulunduğunu vurguladı. Kıdemli savaşçıların aktivistlere dengeli bir şekilde engel olmada daha deneyimli olacağı düşünülerek deniz komandolarının ihtiyat kuvvetleri seferber edildi.
Gazete, İsrail'in gemilere engel olması durumunda alacağı basın zararını azaltma çalışmaları çerçevesinde İsrail ordusunun, gemilerden yapılan yayını engellemeye karar verdiğini açıkladı.
İsrail Ashdod limanında yüzlerce aktivistti içine alabilecek kadar büyük bir çadır kent kurdu. Gemilerin limana varmasıyla birlikte yolcular elektronik cihazlarla güvenlik kontrolünden geçirilecekler sonra askerlerin eşliğinde içişleri bakanlığına ait platformlara götürülecekler.
Bakanlık görevlileri onlara ülkeden uzaklaştırıldıklarını tebliğ edecek. Ülkeyi terk etmeyi kabul edenler otobüslere nakledilecek ve Ben Gurion havaalanına gidecekler. Oradan da İsrail'in hesabına göre kendi ülkelerine dönecekler. Ülkeyi terk etmeyi kabul etmeyenler tutuklanacak ve Beerşeba'daki hapishaneye nakledilecekler. Nezarethane etrafına kurulan arındırılmış bölgeyi polis teşkilatına ait özel bir birlik koruyacak.
Gazete, gemilerde bulunan yardım malzemelerinin güvenlik kontrolünden geçirildikten sonra bağlantı ve koordine müdürlüğü aracılığıyla Gazze'ye nakledileceğini açıkladı.
Gazete, Ehud Barak'ın aralarında Yunanistan, İrlanda ve Kıbrıs dışişleri bakanlarının da bulunduğu Avrupalı bakanlarla dün bir araya geldiğini ve onlara gemi kafilesinin insani bir kampanya değil siyasi ve medyatik bir kışkırtma olduğunu söylediğini nakletti. İsrail dün yapılan resmi bir açıklamada, Ocak 2009'dan bu yana Gazze'ye bir milyon tondan fazla insani yardım malzemesinin girmesine izin verdiğini açıkladı.
israhaber
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zeynepder4
Grafiker
La Hukme iLLaLLaH
|
 |
« Yanıtla #21 : 29 Mayıs 2010, 09:03:18 » |
|
Gemi Filosunda Gemi Sayısı 8'e Düştü
Yunanistan'dan hareket eden gemilerden bir tanesinin arızalanması üzerine, gemi filosunun sayısı 8'e düştü. Gemide çıkan teknik arızadan ötürü yolcular, diğer 8 gemiye dağıtıldı. Gemilerin 4 saat sonra Kıbrıs açıklarında birleşmesi ve yarın öğle saatlerinde de Gazze açıklarında olması bekleniyor.
Yunanistan’dan yola çıkan gemi sürekli arızalanınca yolcuları Mavi Marmara gemisine alındı. Yolcuların transferi başarılı bir şekilde tamamlandı
Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım hareketi içerisinde bulunan Yunan gemisi sürekli arızalandığı için yola devam edemedi.
Challenge 2 isimli gemide bulunan 15 yolcu, Kıbrıs sularına yakın bir noktada Mavi Marmara gemisine alındı. Yolcuların gemiden Mavi Marmara gemesine transferi başarılı bir şekilde tamamlandı.
Gemi yeni yolcularıyla yoluna devam ediyor.
Mavi Marmara’daki aktivistler, Yunanlı misafirlerine yaşasın Filistin sloganlarıyla karşıladı. Mavi Marmara’daki yolcu sayısı 778’e yükseldi.
Yunan gemisinin arızalanmasıyla hareket içerisindeki gemi sayısı ise 8’e düştü.
isra haber
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zeynepder4
Grafiker
La Hukme iLLaLLaH
|
 |
« Yanıtla #22 : 29 Mayıs 2010, 09:05:11 » |
|
İsrail: Canlı Yayın Kesilecek... Ansızın Müdahale Edilecek!
israil, gemi filosuna ilişkin duruşunu belirleyen son açıklamasını az önce yaptı.
İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman ve Savaş Bakanı Ehud Barak, az önce yaptıkları açıklamada, gemi filosunun Gazze'ye girmesine izin vermeyeceklerini bir kez daha yineledi.
Gazze'de insani krizin yaşanmadığını savunan Liberman, hiçkimsenin egemenliklerini çiğnemesine fırsat vermeyeceklerini söyledi.
Yedioth Ahronot gazetesinin haberine göre Lieberman "İsrail, denizde ya da havada egemenliğinin çiğnenmesine fırsat vermeyecektir" dedi.
Savaş Bakanı Ehud Barak ise İsrail ordusuna verdiği son emirde, Gazze istikametine ilerlemek isteyen gemilerde bulunan herkesin, uluslararası toplumun tepkisini çekmeyecek şekilde tutuklanmalarını istedi.
Bakan Lieberman, İsrail'in Gazze'den günlük olarak fırlatılan füzelere rağmen Gazze'ye hergün onlarca tonluk gıda ve temel tüketim maddesinin girmesine müsaade ettiğini söyledi.
Gazetenin haberine göre İsrail, gemiden yapılan canlı yayınları kestikten sonra "Gök Rüzgarları" operasyonuna başlayacak. Gizli şekilde icra edilecek operasyon sırasında katılımcıların hepsi etkisiz hale getirilerek Ashdod limanına, oradan da uçaklarla kendi ülkelerine gönderilecek.
Gemiye operasyon düzenleyecek askerler hakkında ilerleyen İlerleyen günlerde uluslararası mahkemelerde dava açılmaması için, askerlerin maske kullanacağı bildirildi.
İsrail, kararını bir kez daha gemilerin engellenmesi yönünde netleştirirken Gazze limanında ise ümitler hala tükenmesi. Gazzeliler, gemi filosunu karşılamak için hazırlıklara devam ediyor. Gazzeliler, limanı Filistin bayraklarının yanı sıra Türkiye bayraklarıyla da süslediler.
isra haber
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zeynepder4
Grafiker
La Hukme iLLaLLaH
|
 |
« Yanıtla #23 : 29 Mayıs 2010, 09:07:23 » |
|
İsrail'in Filoyu Ele Geçirme Operasyonunun Detayları
İsrail, ablukayı kırmak için Gazze'ye doğru yol alan uluslararası yardım filosunu ele geçirmek için sürdürdüğü hazırlıkları tamamladı.
Deniz Kuvvetleri başta olmak üzere tüm İsrail ordusunu kapsayan hazırlıklar ayrıntılı bir şekilde İsrail basınında yer aldı.
Deniz komandoları ile cezaevleri idaresine bağlı Mitsada birliklerinin gerçekleştireceği operasyonu Deniz Kuvvetleri Komutanı Eliezer Marom yönetecek. Operasyona katılanların yüzleri kimliklerinin tespit edilememesi için maskeli olacak. Gemiler ele geçirildikten sonra patlayıcılar veya ‘terör malzemeleri’ tehlikesine karşı yolcuların eşyaları ve gemilerdeki yükler eğitimli köpeklerle taranacak.
‘Gök Rüzgarları’ operasyonuna hazırlanan komandolar, helikopterlerden sarkıtılan iplerle gemilere inme alıştırmaları yaptı. Deniz kuvvetlerinde hafta sonu tatili ve bütün izinler iptal edildi. Kuvvet komutanı operasyona katılacak olan askerlere, gemi yolcularının olası provokasyonlarına kapılmamaları, mümkün olduğu kadar hassas ve dikkatli davranarak yaşamlarını tehlikeye atmamaları yönünde talimatlar verdi.
Operasyonda meydana gelebilecek acil durum olasılıklarına karşı, yedek uzman komando birlikleri göreve çağrıldı.
İsrail, dünya kamuoyunun tepkisini azaltmak için elektronik engelleme yoluyla filodan yapılan canlı yayını kesmeyi planlıyor.
isra haber
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zeynepder4
Grafiker
La Hukme iLLaLLaH
|
 |
« Yanıtla #24 : 29 Mayıs 2010, 09:08:33 » |
|
Filistin Hükümeti'nden Filonun Engellenmesine Kınama İsrail'in uluslar arası yardım filosuna müdahale edeceğini ilan etmesine Filistin Çalışma ve İskan Bakanı Yusuf Mensi'den kınama geldi.
Mensi, yaptığı basın açıklamasında 4.Cenevre Sözleşmesi başta olmak üzere bütün uluslar arası anlaşmaları ihlal eden İsrail’e karşı insani yardım filosunu korumak için tüm insan hakları kuruluşları ve dost ülkeleri harekete geçmeye çağırdı.
“Güç küstahlığı ve kibirde son raddeye varan ve şimdi de korsanlığa hazırlanan İsrail’in tehditlerinin insanlık adına son derece tehlikeli olduğunu düşünüyoruz” diyen Mensi, ne pahasına olursa olsun yola devam etmeye kararlı olduklarını açıklayan dayanışmacıları kutladı. Filistin hükümetinin filoyu karşılamak için bütün hazırlıklarını bitirdiğini söyledi.
Diğer yandan Filistin Başbakanı İsmail Heniyye'nin yarın sabah Gazze limanının açılışını yapacağı öğrenildi.
isra haber
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zeynepder4
Grafiker
La Hukme iLLaLLaH
|
 |
« Yanıtla #25 : 29 Mayıs 2010, 09:12:36 » |
|
Gazze Gemisinde İstişare ToplantısıGazze’ye doğru sefer halindeki Türkiyeli yazarlar, gazeteciler ve sivil toplum temsilcileri, kendi aralarında bir toplantı düzenleyip, istişare ettiler.
Mavi Marmara'da bulunan bazı yazarlar, STK temsilcileri, gazeteciler Gazze kıyılarına vardıklarında İsrail engelinden dolayı olayın uluslararası medyada geniş yankı bulması halinde nasıl bir strateji izlemeleri gerektiği hususunda görüş alışverişinde bulundular.
"HEPİMİZ AYNI DİLİ KONUŞALIM"
Gazze'ye doğru sefer halindeki "Mavi Marmara" gemisinde bulunan Türkiyeli yazarlar, gazeteciler ve sivil toplum temsilcileri kendi aralarında bir toplantı düzenleyip, Gazze kıyılarına vardıklarına İsrail engelinden dolayı olayın uluslararası medyada geniş yankı bulması halinde nasıl bir strateji izlemeleri gerektiği hususunda görüş alışverişinde bulunup, yabancı gazete ve televizyonlara verecekleri demeç ve yapacakları açıklamalarda nasıl bir "ortak dil" kullanmaları gerektiğini karara bağladılar. Aralarında Ahmet Varol, Rıdvan Kaya, Ramazan Kayan, Mustafa Özcan, Musa Üzer, Ahmet Faruk Ünsal, İbrahim Sediyani, Hakan Albayrak ve Hamza Er gibi isimlerin bulunduğu katılımcılar, Gazze kıyılarına vardıklarında uluslararası medya kuruluşlarının muhtemel yoğun ilgisi karşısında nasıl bir strateji izlemeleri gerektiğini tartıştılar. Toplantıda, yabancı gazete ve televizyonlara yapacakları açıklamalarda herkesin farklı dil kullanmaması için nasıl bir "ortak dil" geliştirilmesi gerektiği karara bağlandı. Alınan karar gereği "ortak dil"e ait sözcük ve cümlelerin neler olacağı belirlenirken, herkesin bu dili konuşması kararlaştırıldı.
Haksöz Haber / Akdeniz Açıkları   
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zeynepder2
Editör
La Hukme iLLaLLaH

|
 |
« Yanıtla #26 : 29 Mayıs 2010, 10:04:54 » |
|
Gazze'de kritik gün Filistin'e yardım konvoyuna İsrail'in olası müdahalesini dünyaya teşhir için, gemilerden 24 saat yayın yapılacak. Gazze'ye bugün ulaşan insani yardım gemilerine İsrail güvenlik güçlerinin olası bir müdahalesini önlemek için "canlı yayın" tedbiri alındı. 10 bin ton yardım götüren 9 gemide uydu aracılığıyla 24 saat canlı yayın yapılarak dünya kamuoyu anında bilgilendirilecek. Gemilerde, 60 ayrı ülkeden 750 gönüllü var. Gazze'ye giden yardım gemileri, canlı yayını TÜRKSAT 3A uydusundan yapacak. Facebook ve Twitter gibi dünyanın en geniş sosyal paylaşım ağlarında da sayfa açan yolcular, gemilerde yaşananları 24 saat boyunca bu sayfalardan tüm dünyaya doğrudan aktaracaklarını belirtti.
'AMBARGOYU DELMEDE KARARLIYIZ' Gazze'ye 3 gemi gönderen İHH İnsani Yardım Vakfı yetkilileri, İsrail'in olası bir saldırısına karşı önlem alınması için NATO nezdinde de girişimlerde bulunduklarını, ancak henüz bir cevap alamadıklarını açıkladı. Gemilerin siyasi nitelik taşımadığını hatırlatan yetkililer, "Bunlar insani yardım gemisi. Korunmak için bir çivimiz bile yok. Korunma istediğimiz uluslararası kuruluşlardan da henüz bir yanıt alamadık. Ama kararlıyız, ambargoyu deleceğiz" diye konuştular.
İSRAİL'İN YENİ TEKLİFİ KABUL GÖRMEDİ Yardım kampanyasını "Siyasi şov" diyerek eleştiren ve beş ülkeyi "Gemilere komando çıkarırız" diye uyaran İsrail ise dün yeni bir teklif getirdi. İsrail, "Yardımları bize verin, gerekli incelemelerden sonra Gazze'ye biz ulaştıralım" önerisinde bulundu. Ancak yardım götüren ülkeler, İsrail'in teklifine şimdilik sıcak bakmadıklarını açıkladı. Bu arada, Yunanistan'dan yola çıkan "Challenger 2'', Kıbrıs açıklarında arızalandı. Teknedeki 15 yolcu "Mavi Marmara'' isimli gemiye alınırken, Kıbrıs Rum kesiminden harekete katılmak için yola çıkacak gemilere izin verilmedi. İtalyan Komünist Partisi, Berlusconi Hükümetine çağrı yaparak bu engellemelere son verilmesi için girişimde bulunmasını istedi.
HALKI İÇİN İSRAİL VEKİLLİĞİNİ RİSKE ATTI Gazze'ye giden yardım gemilerinin en aktivist simalarından biri de Filistinli İsrail Milletvekili Hanin Zoabi. İsrailli vekil Zoabi, bu filoya katılmayı seçmekle dokunulmazlığının kaldırılması başta olmak üzere pek çok risk almış. Mensubu olduğu Ulusal Demokratik Parti, Free Gazze'nin (Özgür Gazze) açık destekçisi. "Ne zaman geldiniz İsrail'e" diyoruz, "Ben gelmedim. İsrail bana geldi. Doğduğum yeri işgal etti" diyor Zoabi. Hapse atılmaktan da korkmadığını belirten Zoabi, "Gazze senelerdir kuşatma altında. Ben bir hafta hapse girsem ne fark eder ki'' diyor. İsrail'in tutuklama yapmaya hazırlandığını hatırlatınca Zoabi şöyle konuşuyor: "Ben kanunlara aykırı hiçbir şey yapmıyorum. Benim görevim kendi halkım için savaş vermek. Bunun için seçildim. Ben İsrail'i değil, İsrail beni tehdit ediyor. Dokunulmazlığım var ama hapse atılırsam bunun kaldırılmasını isterler. Çok kolay kaldırılır bu."
GAZZE KIYILARI TÜRK BAYRAKLARIYLA DONATILDI Filistin'e insani yardım götüren gemileri karşılamak için toplanan coşkulu kalabalıklar, Gazze kıyılarındaki direklere Türk ve Filistin bayrakları astı.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zeynepder2
Editör
La Hukme iLLaLLaH

|
 |
« Yanıtla #27 : 29 Mayıs 2010, 11:17:22 » |
|
ÖLMEDEN GERİ GEL
Gemi Mahmut Turhal'ın kaptanlığında tüm hızıyla yol alırken gemideki aktivistler Filistinlilerin yaralarını saracak yapı malzemeleri ve medikal tıbbi gereçlerin yanı sıra, onlara moral verecek özel mektupları da taşıyor. Mektuplardan bir kısmı yolcuları tarafından ailelerine yazılmış bir kısmı ise Gazze'lilere... Gemideki yolculardan Emin Bozkuş Hava Kuvetleri'nden katılan emekli bir asker. Bozkuş'ın 2 kızı da babasının valizinde bulunan ajandasına birer mektup yazmışlar. "Annemi hiç üzmeyeceğiz" diye başlayan mektupta "Sana bir şey olursa (Allah korusun) anneme çok iyi bakıcağız. Senden bir şey daha isteyeceğim. Oda ölmeden gelmen" cümleleri yeralıyor. Aslı, mektunda birde karikatür yapmış. Karikatürde Gazze'ye yardım yazan bir gemi ve anem babam evimiz ben yazılı resimler bulunuyor. Emin Bozkuş'un diğer kızı Enbiya da babasını unutmayarak ona hitatben bir mektup yazmış. Enbiya Nur Bozkuş, "Önemli olan metanetli olmak ve o metaneti dayandırdığı kudretini bilmek tanımak" diyor. Enbiya cümle sonunda parentez içinde "çaktın köfteyi" ifadesini koymuş. Baba Bozkuş "Metupları okuyunca gözyaşlarına hakim olamıyorum. Arkadaşlarım da duygulanıyor" diyor. KÜPELERİNİ GÖNDERDİ İsimsiz bir mektup da yine Mavi Marmara ile Gazze'ye doğru emanetçisinin elinde yolculuğunu sürdürüyor. İsimsiz mektubun sahibi küpelerini de Gazze'ye göndermiş ve gönderdiği kişiye sadece okutulması için bir mektup göndermiş. Mektuba bakmak istyoruz ama emanetci asla olamaz yanıtını veriyor. "O mektubu ancak Gazzeli çocuk okuyacak" diyor. Gemi, İsrail'in tüm itirazlarına rağmen Gazzelilere umut olmak için yolculuğuna devam ediyor.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zeynepder2
Editör
La Hukme iLLaLLaH

|
 |
« Yanıtla #28 : 29 Mayıs 2010, 18:30:27 » |
|
B.Yıldırım:Gemiler Bize Saldırabilir İHH Başkanı Bülent Yıldırım, son gelişmeleri değerlendirdi..
İHH Başkanı Bülent Yıldırım, İsrail'in saldırı tehditlerine az önce bir kez daha yanıt verdi. Gemi filosuna katılanların kendi çıkarları için gemiye binmediklerini belirten Yıldırım, saldırı anında herkesin meydanlara inmesini istedi.
Yıldırım "Gemiler bize saldırabilir. Bu olay sadece Akdeniz'i ilgilendirmiyor. Akdeniz'de bize saldırılırsa İstanbul'da, Tiyad'da Rahran'da karşılık bulacaktır" dedi.
israhaber Haber Editör
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zeynepder.
AYAĞINI DENK AL İSRAİL,SENİN NÜFÜSUN KADAR BİZİM SOKAKLARIMIZDA GEZEN KÖPEKLERİMİZ VAR!!
Editör
La Hukme iLLaLLaH

DUÂ: 339
ÇOKŞEY BİLMEK NEYE YARAR?HADDİNİ BİLMEDİKTEN SONRA
|
 |
« Yanıtla #29 : 29 Mayıs 2010, 19:00:02 » |
|
İsrail: Canlı Yayın Kesilecek... Ansızın Müdahale Edilecek!
herkesin bir planı ALLAH(c.c.)'in ise hesabı var görelim mevla neyler neylerse güzel eyler.Rabbim onların planlarını başlarına geçirecektir inşALLAH .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|