Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: VAHYİN İMBİĞİNDEN ÖZLÜ SÖZLER!  (Okunma Sayısı 352 defa)
0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Zeynepder2
Editör
La Hukme iLLaLLaH

DUÂ: 639
Çevrimiçi Çevrimiçi

« : 22 Mart 2010, 12:39:33 »

Şerefli okurlarım, bu hafta Mustafa İslamoğlu Hocanın “özlü sözler” isimli eserinden söz edeceğim. Vahyin ışığından damıtılmış bu sözler, her mümin için mutlaka ayrı bir pencere açacaktır. Ben benim için açmış olduğu pencereyi sizinle paylaşmak istedim.

Bir söz insanın hayatını inşa etmeye kadirdir. Birde bu söz, vahiy ile damıtılmışsa elbette ki tesiri daha fazla olacaktır. Şu bir gerçek ki; “söz uçar yazı kalır” işte bu sözlerin uçmaması için Mustafa İslamoğlu Hoca, bu muhteşem sözleri biz kardeşlerinin istifade etmesi için kitaplaştırmıştır.

Kitabımız “Düşün yayınları” tarafından basılmıştır. Tam olarak 206 sayfadır. Kitapta birçok konu mevcuttur. Her söz bir mana taşımaktadır. Her söz bizim düşünce dünyamızda geniş bir pencere açmaktadır.

Kitabın birçok yerine notlar düştüm. Geriye dönüp baktığımda altını çizmediğim söz kalmamış gibi. Bu güzel ve anlamlı sözlerden birkaç tanesini sizinle paylaşmak istiyorum:

“Herkesin adandığı bir kapı vardır; sen Allah’ın kapısına adan”

“Allah demek anlam demektir”

“Bakışı yamuk olan baktığı neyi düzgün görebilir ki!” evet bakışı doğru olan doğru pencereden hayata bakar…

“cenneti görseydik ölürdük; bu yüzden ölünce göreceğiz.” Ve yine başka bir söz; “insan insanın hem cenneti hem de cehennemidir.” Bunun içinde dostlarımızı vahiy ehli olanlardan seçmeye dikkat etmeliyiz.

“Rahmet çeşmesi kulluk vanasıyla açılır” demek ki, ne kadar çok kulluk bilinci, o kadar çok rahmet!

Kitabın arka kapağından bir mesaj:

“Beden sarayının sultanı ruhtur. Sultan yoksa saray ne işe yarar? Hava yoksa ciğer ne işe yarar? Kan yoksa kalp ne işe yarar? İman yoksa yürek ne işe yarar? Sevgi yoksa gönül ne işe yarar? Su yoksa toprak ne işe yarar?

Şunu unutmayalım ki; mana yoksa söz ne işe yarar? Şerefli okurlarım her sözün mutlaka bir manası olmalıdır. Mana denizinde size yardımcı olacak bir kitap, “söz” üstadının kaleminden bizlere sunulmuştur.

Biricik Rabbim Mustafa İslamoğlu hocanın kalemini ve ellerini bırakmasın. Biricik Rabbim bizleri de  “özü” ve “sözü” bir olanlardan eylesin…

Sevgi ve dua ile…

ZİYA GÜNDÜZ
Beyaz Lale
medineye özlem
Laİlaheİllallah

DUÂ: 86
Çevrimdışı Çevrimdışı

mazluma sürgünevi,zalime cihan düştü..

« Yanıtla #1 : 22 Mart 2010, 18:29:20 »

Biricik Rabbim Mustafa İslamoğlu hocanın kalemini ve ellerini bırakmasın. Biricik Rabbim bizleri de  “özü” ve “sözü” bir olanlardan eylesin…

AMİN.. AMİN ...AMİN......

Eyyubun sabrıyla yangın yerine döndü yüreğim..dua ile aşk ile sabır ile…bir bilsen nerden nereye……
AhVa
Elhamdülillah
**

DUÂ: 13
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : 22 Mart 2010, 22:47:29 »

amin
 bu aralar mustafa islamoğlu hocamız sayesinde sevincimiz hat safhada,
hocamız izmirde "kuba derneği" isminde bir dernek açıyor,1 aya kadar inşALLAH  aktif hale gelicek.

bizi en çok sevindiren tarafı,derneğin ikamet ettiğimiz ilçede yani kemalpaşada açılıyor olması..rabbim hayırlara vesile kılar inşALLAH ..

bu aralar izmirde büyük hareketlenmeler var,hemen hemen her ilçede dernekler açılıyor,büyüyoruz,çoğalıyoruz elhamdülillah ve bu sebeble diyoruzki

bekle bizi gavur izmir beklemediğin herherde  glsm
Zeynepder.
AYAĞINI DENK AL İSRAİL,SENİN NÜFÜSUN KADAR BİZİM SOKAKLARIMIZDA GEZEN KÖPEKLERİMİZ VAR!!
Editör
La Hukme iLLaLLaH

DUÂ: 340
Çevrimdışı Çevrimdışı

ÇOKŞEY BİLMEK NEYE YARAR?HADDİNİ BİLMEDİKTEN SONRA

« Yanıtla #3 : 22 Mart 2010, 23:17:58 »

Rabbıma hamd olsun.evet gavur izmir müslüman olmayı bekle  7125

ardu-l gazel
Laİlaheİllallah

DUÂ: 63
Çevrimdışı Çevrimdışı

Dağların sıkletini yüklemişim omzuma..Bu Yük Büyük

Site
« Yanıtla #4 : 22 Mart 2010, 23:49:27 »

Dedim Ağız Tadi Bal ile Olmazz....
“Beden sarayının sultanı ruhtur. Sultan yoksa saray ne işe yarar? Hava yoksa ciğer ne işe yarar? Kan yoksa kalp ne işe yarar? İman yoksa yürek ne işe yarar? Sevgi yoksa gönül ne işe yarar? Su yoksa toprak ne işe yarar?"
Anlam yoksa SÖZ neye yarar  eyvallah kitapta çok daha değerli sözler var,sözlerin sahibinin ağzına sağlık..

[size][/URL]
Üzülme ey çocuk sende büyüyeceksinİnanç ,sabır ,umut yolunda yürüyeceksin... 

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: