Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: MESCİD-İ AKSA savaş alanına döndü!!!  (Okunma Sayısı 159 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Zeynepder.
AYAĞINI DENK AL İSRAİL,SENİN NÜFÜSUN KADAR BİZİM SOKAKLARIMIZDA GEZEN KÖPEKLERİMİZ VAR!!
Editör
La Hukme iLLaLLaH

DUÂ: 339
Çevrimdışı Çevrimdışı

ÇOKŞEY BİLMEK NEYE YARAR?HADDİNİ BİLMEDİKTEN SONRA

« : 05 Mart 2010, 18:53:20 »

Mescid-i Aksa'da İsrail askerleriyle Filistinliler arasında çatışma çıktı.

Mescid-i Aksa adeta savaş alanına döndü. Mescid-i Aksa'nın avlusuna girmek isteyen bazı İsrail askerleri, Mescid-i Aksa'daki gençlerin taşlı mücadelesiyle karşılaştı. İsrail askerlerinin çatışma sonrasında, Mescid-i Aksa'ya girdikleri gibi geri çıkmak zorunda kaldıkları gözlemlendi. 

Mescid-i Aksa'da çıkan çatışmalarda 6 tanesi ağır olmak üzere 60 Kudüslü yaralandı. İsrail, Mescid-i Aksa'nın kapılarını kilitledi. İsrail askerlerinden 15 tanesi de Kudüslülerin attığı taşlarla yaralandı. Kudüslülerin Mescid-i Aksa'dan çıkmasına müsaade etmedi.

İsrail askerleri, yaralılara müdahale etmek için bölgeye giden sağlık görevlilerin Mescid-i Aksa'ya girmesine izin vermiyor.

Kudüs müftüsü kısa bir süre önce yaptığı açıklamada, İsrail askerlerinin, Mescid-i Aksa'daki müslümanların dışarıya çıkmasını engellediğini söyledi.

Mescid-i Aksa'da silah sesleri duyulurken çatışmanın, İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa'nın avlusuna girme isteğine Kudüslü gençlerin karşı çıkması üzerine çıktığı öğrenildi. İsrail askerleri, el Meğaribe ve Babus Silsile'den Mescid-i Aksa'ya girmek istedi, fakat Kudüslü gençler engeledi.

Mescid-i Aksa'da başlayan çatışma, başta son dönemlerde çatışmaların yaşandığı Şafat başta olmak üzere, Kudüs'ün bir çok bölgesine yayıldı

el Halil'de Çatışma 

Kudüs'ün yanı sıra el Halil'deki Halil İbrahim Camii'nde de şiddetli çatışma çıktı. Çatışmada, bazı Filistinlilerin yaralandığı öğrenildi.   

Şeyh Raid Salah: Durum Tehlikeli

İslami Hareket lideri Şeyh Raid Salah, Cuma namazı sonrası yaşanan olaylar üzerine yaptığı açıklamasında, Kudüs'teki durumun çok tehlikeli olduğunu söyledi.

isra haber

AhVa
Elhamdülillah
**

DUÂ: 13
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : 05 Mart 2010, 23:57:19 »

ihh genel başkanı bülent yıldırım nisan ayında gemilerle tekrar filistine konvoy düzenliceklerinin haberini vermişti,hep birlikte dua ve desteğimizle inşALLAH , bu nuhun gemisi filistindeki ambargonun vede tehlikenin ortadan kalkmasına vesile olur..
Zeynepder.
AYAĞINI DENK AL İSRAİL,SENİN NÜFÜSUN KADAR BİZİM SOKAKLARIMIZDA GEZEN KÖPEKLERİMİZ VAR!!
Editör
La Hukme iLLaLLaH

DUÂ: 339
Çevrimdışı Çevrimdışı

ÇOKŞEY BİLMEK NEYE YARAR?HADDİNİ BİLMEDİKTEN SONRA

« Yanıtla #2 : 06 Mart 2010, 19:26:27 »

bütün bunlar yani konvoylar ,yardımlar sorunun çözümüne yönelik değil,köklü bir  çözüm bulunmalı.ümmet uyanmalı,herkes top yekün Allah'ın ipine sımsıkı sarılmalı.yoksa zafer çok uzak görünüyor kızgın ağla
Amâk-ı Hayal
Laİlaheİllallah

DUÂ: 255
Çevrimdışı Çevrimdışı

Geç kalmış adalet...Adaletsizliktir...

« Yanıtla #3 : 06 Mart 2010, 23:00:58 »

bizler ehli kitap gibi davranamayız çünkü onlar hep sonraki ümmetlere sorumluluk yüklüyordu biz ise son  nubüvvetin ümmetiyiz bundan sonra peygamber gelmeyeceyine göre bütün yük ümmeti muhmmedin omuzların da olması gerekiyor ama hangimiz tam anlamıyla bu yükü omuzunda hssediyor bilmiyorum rabbim buyuruyorki
وَلْتَكُن مِّنكُمْ أُمَّةٌ يَدْعُونَ إِلَى الْخَيْرِ وَيَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَيَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنكَرِ وَأُوْلَئِكَ هُمُ الْمُفْلِحُونَ

Veltekun minkum ummetun yed’ûne ilel hayri ve ye’murûne bil ma’rûfi ve yenhevne anil munker(munkeri), ve ulâike humul muflihûn(muflihûne).

1. ve li tekun : ve olsun
2. min-kum : sizden
3. ummetun : bir topluluk, bir ümmet, bir cemaat
4. yed'ûne : çağırır, davet eder
5. ilâ el hayri : hayra
6. ve ye'murûne : ve emreder
7. bi el ma'rûfi : mâruf ile, irfan ile, iyilikle
8. ve yenhevne : ve nehy eder, men eder
9. an el munkeri : münkerden, kötülükten
10. ve ulâike : ve işte onlar
11. hum el muflihûne : onlar, kurtuluşa, felâha erenler (al-i imran 104)

HAK-PERESTİM, ARZ-I İHLAS ETTİĞİM DERGAH BİR. BİR  NEFES AYRILMADIM  TEVHİDDEN ALLAH BİR...
BEN BENİ BİLMEM HAKİKATTE, SEN BİLİRSİN BENİ, BENİM BİLDİĞİM BİR TEK, ALLAH VE RASULÜDÜR...
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: