Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Niçin ve Nasıl BOYKOT !!!  (Okunma Sayısı 696 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ardu-l gazel
Laİlaheİllallah

DUÂ: 63
Çevrimdışı Çevrimdışı

Dağların sıkletini yüklemişim omzuma..Bu Yük Büyük

Site
« : 01 Mart 2010, 17:12:35 »

Niçin ve Nasıl BOYKOT

Bir boykot var. Ama sanıyorum birileri bunu maksadından saptırmak için çabalıyor...   

Abdurrahman DİLİPAK/Vakit

Boykot!

Bir boykot var. Ama sanıyorum birileri bunu maksadından saptırmak için çabalıyor.. Önce şunu belirteyim ki, boykot şart.. Peki şart da neyi, nasıl boykot edeceğiz? Mesela doları boykot edelim, ama turist dolar bozdurmak isterse ya da döviz büroları ne yapacak?.. Elbette bürolar işlem yapacak, ithalat, ihracat, fon kullanımında dolar üzerinden işlemler de yapılacak.

Ancak nakit olarak ele geçen doları doğrudan bankaya satmak en iyisi. Yani vadeli hesapta ya da cebimizde uzun süre taşımamamız gerek..

En kolay boykot edeceğimiz şey Marlboro ve kola; Coca Cola ya da Pepsi ya da bir başka marka.. Mc Donalds mesela.. Kola-gazoz türü içecekler Türkiye`de, İran`da üretilmiş olsa da içmemek gerek.. Adı Zemzem kola, Kevser kola olsa da! Bunlar Amerikan, İsrail malı olmasa da, Müslümanlar üretse de, sağlıklı değil. Zaten onun için boykot etmeliyiz..

Boykot edemeyeceklerimiz var, boykot etmememiz gerekenler var.

Mesela Avrupa ülkelerinde helal kuralı açısından sorun yaşıyorsanız, Yahudilerin Koşer lokantaları bu açıdan en güvenli adres olarak önümüze çıkabilir. Ama adam Siyonistse, politik olarak uzak durmak icab eder. İsrail`in zulmüne karşı çıkan ABD`li, İngiliz ya da Musevi de olsa, eğer kaliteli ve uygun fiyata mal veya hizmet sunuyorsa, onu niye boykot edelim?..

Siyonizm aleyhtarı bir eylemci olarak, İsrail kökenli olmasına rağmen Gilad Atzmon, Yahudi devleti mensubiyetine karşı, `Sadece orada doğdum, bu tamamen benim tercihim ve iradem dışı bir durum, hiçbir şekilde de işgalci İsrail devletine sempati duymuyorum` diyor. Gilad aynı zamanda İsrail Dışişleri Bakanı, Siyonist ve şahin tavırları ile tanınan Tzipi Livni`nin kuzeni… Öte yandan Demirel`i niye seveyim?. Bana `Atzmon mu, Demirel mi` deseniz ben `Atzmon` derim! `Dink mi, Demirel mi` deseniz ben `Dink` derim.. Düşünsenize, Yusuf ve kardeşi, peygamber ocağında doğmadılar mı? Birileri Yusuf`u kuyuya atmadı mı? Ben Yusuf`tan ve ondan olanlardan yanayım.. İsrailli olmak, Yahudi (Beni İsrail) olmak, Musevi olmak, Siyonist olmak, bunlar ayrı ayrı şeyler.. Ben siyasi ve ideolojik açıdan Yahudi olmadığı halde, zalim olduğu için birçok ülkeye ve liderine karşıyım ve bu boykotun onlara karşı da olması gerektiğini düşünüyorum..

Çağdaş Yaşamcılara, ADD`cilere, Ergenekonculara da karşıyım.. Her derneğe, sendikaya üye oluyor musunuz? Ben alışveriş yaptığım mağazanın sahibinin yüzünün gülüp gülmediğine de bakarım. Adamın parayı nasıl kazandığı, kazandığı parayı nerede, nasıl harcadığı da önemli benim için. Hangi TV kanallarına, gazetelere reklam veriyor? Sponsorluk yaptığı programlar, organizasyonlar neler?. Eğer sokak çocuklarına yardım eden bir firmadan alışveriş yapıyorsam, o da ayrı bir değer benim için.. Dindar mı, zekatını veriyor mu? Vergisini, çalışanının sigortasını ne yapıyor? Üretirken çevreyi kirletiyor mu? İşçilerine insanca yaşama imkanı sağlıyor mu? Ama mesela petrol istasyonları açısından sıkıntılı bir durum sözkonusu.. PO mu BP mi? PO ne kadar yerli.. Benim bildiğim Petline var yerli. Aytemiz vardı, Akpet oldu şimdi de Lukoil altı.. Mesela gazda Ergaz`ı tercih ederim. Başkaları da var..

Bazıları Citibank`ı da boykot listesinde sayıyor. Benim bildiğim Citibank`ın hisselerinin çoğunluğu El Baraka`nın da sahibi olan DALLAH  Grubu`na ait.. HSBC, Hongkonk Merkez Bankası mesela.. BİM eskiden Merril Lynch, Zapsu ve Suudi ortaklığı idi.. Şimdi Ülker-El Baraka ortaklığına dönüştü..

Mesela deterjanların markası ne olursa olsun hammadde hemen hemen aynı yerden geliyor.. Boykot kapsamında marka düzeyinde bir tavır sözkonusu ama, hammaddeye takılıp kalıyoruz. Birçok yazılım, elektronik, teknoloji, ilaç, otomobil markasında çok da tercihimiz yok. Yani `La ilahe` dedikten sonra `İllALLAH ` da dememiz gerekiyor.. Temiz, estetik ve kalite gibi hassasiyetlerimiz de olmalı. Bizden de olsa, pahalı ve sorunlu olmamalı.. Tamam domuza dikkat edelim, ama domuzluklara da dikkat edelim. Babanız da üretse, kötü bir üretimi `bizden` diye tercih etmememiz gerek.. O zaman bazı konularda boykot yetersiz ve etkisiz kalıyor. Yapmamız gereken, daha kaliteli, daha ucuz yeni alternatifler üretmek, bulmak.. Tamam aldığımız elbisenin boyası, telası, düğmesi, hepsi önemli.. Her konuda böyle bir disiplin işinizi zorlaştırır. O kadar da kuşkucu olmaya gerek yok. Ama genel bir disiplin olarak bizim farklı hassasiyetlerimiz olduğunu görmemiz, bilmemiz gerekiyor.. O zaman burada yanlışı ayıklama yerine, doğru marka ve ürünlere yönelmemiz daha doğru bir yaklaşım olacaktır.

`Ne değil` değil de, `doğrusu ne/hangisi?` sorusuna cevap aramamız gerekiyor.. Yani, sürekli şeytana lanet okuma yerine, Peygambere salavat getirmek daha doğru bir yaklaşım. Eğer mecbur ve muhtaç olduğumuz ürünler varsa, bunların alternatifini üretmek konusunda bir disiplin geliştirmek gerek. `La` demek önemli.. Ama tek başına yeterli değil..

Boykotu, sadece Amerikan ve İngiliz mallarına karşı değil, pahalı, kalitesiz, temiz olmayan, estetik hassasiyetten yoksun, sağlıksız olan her şeye karşı yapmamız gerek. Parti ve aday seçerken de, yiyecek, giyecek alırken de bu disiplini hep korumamız ve bunu yaparken de işimizi, doğru ve güzel yapmamız gerek.. Ben mesela, sermaye ve katma değer getirmeden, yabancı firmaların su satmalarını istemediğim için yabancı marka su içmem..

Bu ürün ve marka bağlamında, ezber bozan gelişmeler de yaşanıyor. Borsa`ya kote şirketler, yarından sabaha el değiştirebilir.. Paranızı yatırdığınız banka sizin paranızı karlı gördüğü bir Amerikan ya da İsrail şirketine yatırabilir borsada.. Bizimkilerin bir markası başkasına geçebilir, LC Waikiki bir Fransız markası iken yerli bir markaya dönüşebilir.. Pierre Carden bir anda yerli bir lisansör ya da fasoncunun elinde co production bir ürün haline gelebilir..

Yediğiniz şekerin glikozu bir yerden, jelatini bir başka ülkeden alınıyor olabilir.. Marka her zaman ürünün aynası değil.. Cilalı imaj devrinde yaşıyoruz.. Levi`s Jeans`iniz korsan olabilir.. Mesela para vermeseniz de, indirdiğiniz müzikler sizin kulağınıza farklı dünyaların rüyasını fısıldayabilir. Ya da berber kuzeniniz, sizin başınızı Amerikan tıraşı ile Alabrus`a çevirebilir.. Lokantacı hemşehriniz, size hormonlu, sağlıksız, nasıl kesildiği belli olmayan bir eti yedirebilir..

Bana kalırsa boykot önemli. Bu sonuçlarından daha önce size bir duyarlılık kazandırıyor.. Bu duyarlılık çok önemli. Bunun fiili sonuçları da olacaktır.. Bu disiplin zaman içinde bir iradeye dönüşecektir.. Siyasi bir talebe dönüşecektir.. Bu konudaki performansınız aslında siyasi bir ratinge dönüşüyor. Bu da önemli..

Ha! Bir de kardeşlerim bataklık güllerinden kaçınsınlar..

Boykot sadece Gazze ve İsrail`le, ABD ile ilgili ve belli bir zamana münhasır olmamalı.. İngiliz vatandaşı Yusuf İslâm`ı ya da İngiliz Yahudi Atzmon`u boykot etmeyeceğim, ama TC vatandaşı olan, nüfus cüzdanında Müslüman yazan bazı kişileri ve onların firmalarını boykot edeceğim..

Bakın, sigaraya verdiğimiz para Gazze`ye gönderdiğimiz paranın 100 katından fazla.. Sigara içerek ayrıca kendimize zarar veriyoruz.. Zekat, kurban, fitre, sadaka, yardım kampanyaları, kermeslerle oluşan İHH`nın toplam bütçesinin 200 katı! El insaf! `ABD bize karşı duramaz` diyen Yahudi lobisi sözcüsü Tzipora Menache: `Siz de iyi biliyorsunuz ve aptal Amerikalılar da gayet iyi biliyorlar. Beyaz Saray`da oturan kim olursa olsun hükümetlerini biz yönetiyoruz. Bakın, ben de siz de biliyorsunuz ki hiçbir Amerikan başkanı düşünülemez olanı yaptığımızda dahi bize karşı çıkma konumunda değildir. Bize ne yapabilirler ki? Kongre`yi, medyayı, şov işini ve Amerika`da her şeyi biz kontrol ediyoruz. Amerika`da tanrıyı eleştirebilirsiniz fakat İsrail`i değil` diyor..

Erdoğan`ın Davos`taki tavrının arkasında insanımızın kararlı duruşu vardı.. Menache`nin bu meydan okumasının arkasında da İslâm dünyasının acziyeti yatıyor.. Bu meydan okumaya karşı `Hayır` demek için, Boykot bir başlangıç olabilir.. Yoksa siz hâlâ Coca Cola, Fanta, Pepsi, hangi marka olursa olsun, gazoz türü ve Marlboro ya da hangi marka olursa olsun sigara içmeye devam mı ediyorsunuz?

Kastım marka milliyetçiliği değil, sadece insani sağduyu, hassasiyet! Selam ve dua ile.. Kaynak:TevhidHaber.com
[/b]

[size][/URL]
Üzülme ey çocuk sende büyüyeceksinİnanç ,sabır ,umut yolunda yürüyeceksin... 

izy74
Laİlaheİllallah

DUÂ: 128
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : 01 Mart 2010, 23:38:58 »

Allah Razı Olsun emegine  saglik Rabbim hocamdanda razi olsun insAllah tvhd.
« Son Düzenleme: 02 Mart 2010, 17:04:55 Gönderen: ardu-l gazel » Kayıtlı

Ne ki SEVDA: Hakka sevdalanmadıktan sonra..
Ne ki HAYAT: Hakkı yaşamadıktan sonra..
Ne ki KAVGA: Hak yolunda olmayınca..
Ne ki ÖLÜM: Şehadet vurmayınca...

Elbet bende birgun olecegim
ardu-l gazel
Laİlaheİllallah

DUÂ: 63
Çevrimdışı Çevrimdışı

Dağların sıkletini yüklemişim omzuma..Bu Yük Büyük

Site
« Yanıtla #2 : 02 Mart 2010, 17:07:33 »

[/quote]
Allah Razı Olsun emegine  saglik Rabbim hocamdanda razi olsun insAllah tvhd.

Amin hepimizden razı olsun;Sizden duyarlılığnız için razı olsun.
BOYKOT 'un önem ve hassasiyetine dair kardeşlerimizin katılımlarını bekliyoruz.
GençDavetçi
Bismillah
*

DUÂ: 10
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : 15 Haziran 2010, 11:42:43 »

Allah razı olsun meselelere tek bir açıdan değil geniş bir açıdan bakmamız gerektiğini vurgulamış hocamız.

Silahların yıktıgı binalar inşa edilir fakat;''kavramların'' yıktıgı insanlığın inşası çok zordur!
Teymiyye
Elhamdülillah
**

DUÂ: 16
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : 18 Haziran 2010, 12:27:45 »

Allah Razı Olsun

-" Biz bir vadiden ALLAH diye haykırırız; Bu ses diğer vadiden HÜRRİYET diye yankılanır" : (İmam Samil)

“Şahadete talibim. Şehitliği rütbe ve şeref kabul ediyorum. Kanımın son damlasına kadar ülkemin bağımsızlığı ve milletimin hürriyeti için savaşmaya hazırım.”
güleda
Bismillah
*

DUÂ: 14
Çevrimdışı Çevrimdışı

Bu dünyada garip bir yolcu gibi ol..(H.Ş)

Site
« Yanıtla #5 : 19 Haziran 2010, 19:13:15 »

Allah Razı Olsun  çok ince noktalara değinmiş abimiz..temizlik ürünleri başlı başına muamma zaten
Ubeydullah
Laİlaheİllallah

DUÂ: 55
Çevrimdışı Çevrimdışı

~DİN NASİHATTİR~

« Yanıtla #6 : 24 Haziran 2010, 18:04:48 »

Allah Razı Olsun  çok ince noktalara değinmiş abimiz..temizlik ürünleri başlı başına muamma zaten
haklısın

LailaheillALLAH
aksi seda
La Hukme iLLaLLaH

DUÂ: 213
Çevrimdışı Çevrimdışı

Hz. Fatıma gibi olmadan Hz.Ali gibisini bulamazsın

« Yanıtla #7 : 07 Temmuz 2010, 17:50:05 »

2 Kapak Getirene... Müslüman kardeşine 1 KURŞUN hediye(!)...

birgün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabb,ine dönüp,"benim büyük bir derdim var"!deme,derdine dönüp"benim büyük bir Rabbim var!"de 
aksi seda
La Hukme iLLaLLaH

DUÂ: 213
Çevrimdışı Çevrimdışı

Hz. Fatıma gibi olmadan Hz.Ali gibisini bulamazsın

« Yanıtla #8 : 09 Temmuz 2010, 21:42:21 »

Yaşasın Boykot Kardeşliğimiz!

Dev bir kinle bakıyorum sana ey kırmızı COCA COLA kutusu!

Oraya buraya değil tam da bağrıma bağrıma attırdığın bombaların ateşi sarıyor ruhumu!

Düzden bakınca zulüm görüyorum,tersten baktığımda inkarındaki şifreyi!

Zaten ancak Bir Siyonist Zekası’nın işi olabilirdi,

şişesinde “Mekke Ve Muhammed’e Hayır” yazan zehirli sıvıları

Muvahhid Mekke Muhalefeti’ne ve Eşsiz Lider ve Önder Resul Hz.Muhammed’e(s.a.v) sevdalı insanlara içirip sonra buradan gelen Cola-Dolar’larla Müslüman kardeşlerini katletmek iğrençliği…

Ne TANG’ini kabul ediyorum soframa ne CAPPY’ini!

FANTA FANTA FANTA içtiğimde Çanta Çanta Bomba verdiğimi biliyorum lanet olasıca ordularına!

“Susuzluğunu Dinle” diyen sese inat “Filistin’i Dinle” diyor içimden bir ses SPRİTE’nı iterken!

MARLBORO pakedine baktığımda şarjör görüyorum , sigarasına baktığımda M-16 veya Uzi mermisini!

Tek bir dal izmarit ile tek bir merminin maliyetinin de satış rakamının da neredeyse aynı olduğunu öğrendiğimde kalakalıyorum!

”ALLAH’ım” diyorum !...“İçmeyerek kaza edemem,zira on sene içtim,maaş verir gibi para verdim,şu kuluna para nasib et de yolunda harcayıp bari bunlara verdiğim paraları kaza etmiş olayım Ya Rabbim!..”

Bu arada sigara içen insanlara da “Onu içmen kadar efkara sebeb bişi mi var” diye soruyorum!

”Dikkat et! Her içtiğin sigarayla bir mermi sıktırabilirsin bak kardeşlerinin kafasına ama ” diye ekliyorum “Radikal” damgası yeme pahasına!

Yahudi PHİLİP MORRİS ve diğerlerinin paketlerinin üstündeki aslanlara da,

PEUGOT marka arabaların üstündeki aslanlara da kafam takılıyor!

Çünkü ben onlara bakınca,ALLAH’ın Aslanı Hamza’nın katillerini ,

Resul’un Aslanı Ali’nin hainlerinin zihniyetlerini görüyorum!...

PEUGOT hızlı kaçarmış!...Azap meleklerinin zaman mefhumu bile yokken kim nereye kaçıyor,gülüyorum..

VOLVO dünyanın en güvenlisiymiş!...İsrail’e gidecek paraları verip içine binildiğinde direkt ateşe giden araba nasıl güvenli olur merak ediyorum!...

En az siyon kardeşlerinin sembolu aslan kadar tehlikeli olduğunu biliyorum NESTLE’nin ambalajındaki güvercinin…NESTLE’nin çikolatasını,gofretini mi yemişim ki NESTLE SUyunu veya yeni aldıkları ’sini içeyim!

Su demişken; COCA COLA’nın bırak kolasını ne TURKUAZ ne DAMLA SUyu’nu içmiyorum!...

Baktım ki ALGİDA’nın arkasında UNİLEVER yazıyor,almam efendim almıyorum!

Bula bula MAGGİ çorba mı içmişim ki sonrasında LİPTON’unu, NESCAFE’sini zıkkımlanacağım?

NESCAFE’den ve JACOBS’tan çıkan dumanla Gazze’den ve Bağdat’tan yükselenin benzerliğini fark edemeyecek kadar da saf değilim!

Irak,Filistin,Çeçenistan,ordan,burdan değil hiçbir yerden ve hiçbir şeyden verdikleri haberlerinde güvenmiyorum CNN’e,NTV’ye,REUTERS’e!...

Huy işte!Hucurat üstü müydü “Hucurat 6” mı ne?!...

FOX,adı gibi tilkilik yaptı,TGRT’yi alıp Yahudi-Neocon birliğini Türkiye’de bir medya sahibi daha yapmakla…

Malum,sadece iki hafta var HÜRRİYET GAZETESİ ve İSRAİL’in doğum günleri arasında…Rastlantı işte…

NTV’nin ve GARANTİ’nin sahipleri Şahenk’ler de AMERİKAN-İSRAİL ortağı GENERAL ELECTRİC’le el sıkışmışlar bir de…

Duy da inanma!...Oku da inanma!...

Evet Evet ! Budur !

Oku ama asla inanma!...Duy ama asla inanma!...

Bir de NATIONAL GEOGRAPHIC var ki Yahudi Darwin’izm’in Türkiye Temsilciliği sanki!O da Şahenk’lerin…Seyrettirmiyoruz çocuğumuza!

NİKE..LEE …ADİDAS-SOLOMON veya LEVİ’S…Giymiyoruz ve giymeyeceğiz!

UNİLEVER… PROCTER&GAMBLE…JOHNSON&JOHNSON kokmuyoruz ki L’OREAL,VİCHY , LANCOME veya ARMANİ sürünelim!

“Bu TİMBERLAND ile şu DOCKERS çok güzel dururdu üzerinizde” diyen tezgahtara aldırmıyoruz…“TİMBERLAND İtalyan, DOCKERS Alman’dı ama ikisini de Amerikalı Yahudiler aldı ve biz onlardan alışveriş yapıp Müslüman kardeşlerimize ihanet etmiyoruz” diyerek şoktaki tezgahtarı bırakıp dükkandan çıkıyoruz!

Gelirinin tamamına yakınını düzenli olarak İsrail’e gönderen şirketler listesindeki MARKS&SPENCER’a ibretle bakıyorum!

PHİLİPS’ten, IBM’den, NOKİA’dan başka tercih edilebilecek teknoloji kalmadı mı diye düşünüyorum…

Zira,dayanışmaları ve sonuçları gözümüzü yaşartıyor! Kanımızı döküyor! İşte bundan dolayıdır ki;

Müslüman kardeşlerimizle rabıtalarımız baki,muhabbetkar tasavvurları gönüllerimizin bembeyaz listelerinde daimi olmalı ama emperyalist zalimlerin markaları her zaman kara listelerimizde kalmalı!

Bu kara listelerdekilere para ve moral vermiyoruz ve vermeyeceğiz!

YAŞASIN BOYKOT KARDEŞLİĞİMİZ!

“Ali’nin”…”Ömer’in”… “Ahmed’in…”diye marka yapsan gülüp geçecek ümmetin YAKUB’UN veya LEVİ’nin veya MC DONALD’ın deyince yağmalarcasına rağbetini anlamıyorum!

Ne Osmanlı Mutfağı diye koca bir sofrası olan kadim milletimin ne de yetmiş çeşit baharatla yedi yüz çeşit yemek çıkartan Arap kavminin MC DONALD’S ve BURGER KİNG Hayırseverliğini çözemiyorum!...

Tek bildiğim hamburger arası zulüm yemediğim!...

Bir de dalga geçer gibi “Ateş Seni Çağırıyooor” diye kampanya yapıyor elin gavuru da hala yiyor bizim Ayşe veya Ali!

Siz…Biz…Hepimiz…Kardeşlerimize saldıranlara,bacılarımızı kirletmeye çalışanlara para ve moral vermiyoruz ve vermeyeceğiz!

Alışveriş yapacak bir tek Fransız Yahudileri’nin CARREFOUR’u mu kaldı dediğimde arkadaşımın yüzündeki şaşkınlığı unutamıyoruz!

Yoksa bizim ferasetsizliğimizden ve basiretsizliğimizden başka sermayeleri mi var sanıyorsunuz?

Durumlar üstü kabul ederek düzenli kıldığı namazlarında günde beş defa uluslar arası çıkış yaparak Kabe’ye yönelen bizler…

Her Ettehıyyatü’nün aleyna’sında…Her Rabbena atina’sında kardeşlerini hatırlayan bizler…

Sizler…Bizler…Hepimiz…

Rabbimiz ALLAH’ın düşmanlarına ve Peygamberimiz Hz.Muhammed’in inkarcılarına para ve moral vermiyoruz ve vermeyeceğiz!

Bu yaptığımızı da kınayanın kınamasından korkmadan veya şaşıranın şaşkınlığına aldırmadan yapacağız , yayacağız ve tavsiye edeceğiz!

“Az” alınmasını değil “hiç” alınmamasını sağlayacağız!

Biz,para verip sonra bu parayla yakılacak yıkılacak el değil siyon aslanının pençesini kıracak eliz!

Zeynepder2
Editör
La Hukme iLLaLLaH

DUÂ: 637
Çevrimiçi Çevrimiçi

« Yanıtla #9 : 09 Temmuz 2010, 22:33:23 »

http://www.zeynepder.org/forum/index.php/topic,16261.0.html
MuSALLi
Süper Moderatör
La Hukme iLLaLLaH

DUÂ: 259
Çevrimdışı Çevrimdışı

*Zervêşayê Pexmêr*

« Yanıtla #10 : 24 Mart 2011, 00:32:49 »

MuSALLi
Süper Moderatör
La Hukme iLLaLLaH

DUÂ: 259
Çevrimdışı Çevrimdışı

*Zervêşayê Pexmêr*

« Yanıtla #11 : 11 Nisan 2011, 02:20:34 »

israil yine Filistine saldırılara başladı eğer paranızla müslüman kardeşlerinizi öldürmek istemiyorsanız !! BOYKOTA DEVAM-BOYKOTU DUYURMAYA DEVAM
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: