Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Arap âlemi 60 yaşındaki hacı amcayı konuşuyor  (Okunma Sayısı 471 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ebu Yusuf
La Hukme iLLaLLaH

DUÂ: 237
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : 30 Ocak 2010, 11:27:41 »

http://anadoluhaberim.com/haber/1905-arap-lemi-60-yasindaki-turk39u-konusuyor.html

Arap âlemi 60 yaşındaki Türk'ü konuşuyor
 28 Ocak 2010, 00:25  Anadolu Haber

Arap dünyası 60 yaşındaki Türk'ü konuşuyor. İsminin Yasin olduğu, umreye geldiği ve itikafa girdiği belirtilen yaşlı adamın Arap medyasında geniş yer bulmasına, üzerinde uzun münazaraların yapılmasına neden ise yaşı ve fiziksel durumuna rağmen namaz sevdası..

Program sunucuları tarafından isminin Yasin olduğu belirtilen 60 yaşındaki bir Türk amca Arap dünyasının bir hafta boyunca konuştuğu kişi. Yasin amcanın Arap televizyonlarında yayınlanan programlara konu edilmesinin nedeni ise Medine'de Mescid-i Nebevi'de bir Ramazan gecesi cemaatle gece namazı kıldıktan sonra herkes yorgunluktan bir köşeye çekilip otururken kalkıp nafile namaz kılmaya devam etmesi.

Yaklaşık 1.5 - 2 saat süren 10 rekatlık teheccüd namazını kılan Yasin amcanın aslında buna dayanması hem yaşı hem de fiziksel durumu nedeniyle çok zor. Yaşlı adam, tek ayağı üzerinde baston ya da koltuk değneği kullanmadan sanki iki ayağı varmış gibi eğilip kalkıyor ve normal bir şekilde namazını kılıyor. Yasin amcanın arkasındaki kişi sonradan onun tek bacağı üzerinde namaz kıldığını görünce cep telefonuyla kaydediyor. Bu görüntüler de yine bir Arap kanalında yayınlanıyor.

Yasin amcayı namaz kılarken çeken şahsın ağzından ise şu veciz söz dökülüyor:

Anladım ki sakatlık bedenlerde değil ruhlardaymış...

Zeynepder4
"NasıLsın ? Diye sorma //FiListin// gibiyim ışte.. Bir yanim işgaL ediLdi bir yanim Direnişte!
Grafiker
La Hukme iLLaLLaH
*

DUÂ: 249
Çevrimdışı Çevrimdışı

ÖZLEMEKTEN yorulmuşum kapında durdur beni...

« Yanıtla #1 : 30 Ocak 2010, 14:20:51 »

tüm azalarımız yerideyken Sana güzel kulluk etmediğimiz için af eyle Rabbim bizleri.

vuslatzehra
AllahuEkber

DUÂ: 76
Çevrimdışı Çevrimdışı

KUDÜS EMANETTİR ÜMMETE...

« Yanıtla #2 : 30 Ocak 2010, 20:36:28 »

kıldığım namazlarımdan utandım..iki tane saglam ayagıma ragmen hakkıyla yerıne getırmedıgım rükularımdan utandım...Çok güzel canlı bır örnek olmuş hacı amca..ama zaten bizim okadar çok örnegımız varki gözlerımızın önünde.sadece bizim istememıze baglı artık herşey...
Zeynepder.
AYAĞINI DENK AL İSRAİL,SENİN NÜFÜSUN KADAR BİZİM SOKAKLARIMIZDA GEZEN KÖPEKLERİMİZ VAR!!
Editör
La Hukme iLLaLLaH

DUÂ: 339
Çevrimdışı Çevrimdışı

ÇOKŞEY BİLMEK NEYE YARAR?HADDİNİ BİLMEDİKTEN SONRA

« Yanıtla #3 : 31 Ocak 2010, 06:27:37 »

İbâdet içinde en büyük namaz…
Onunla yapılır Allah’a niyaz.
Hem sevabı çoktur hem de ucuzdur
Kılmayan huzursuz hem de nursuzdur.

bu amca bizlere tokat gibi bir ders veriyor.bende kendimi namaz kılıyor  sanıyordum    ağla   

Amâk-ı Hayal
Laİlaheİllallah

DUÂ: 255
Çevrimdışı Çevrimdışı

Geç kalmış adalet...Adaletsizliktir...

« Yanıtla #4 : 31 Ocak 2010, 23:05:51 »

Bizler 2 bacağın şükrünü bile yapamazken amcamız tek ayağın şükrünü vermeye çalışıyor rabb'imize. İnsan bir düşünse bir ayakkabıya ayda 70 , 80 tl ödüyoruz peki bizi yürüten ayaklarımızın bedelini ömür boyu ödeyebilir miyiz rabb'imize? Birde bunun içine diğer organlarımızı da katsak başımızı hiç secdeden kaldırmamamız gerekir...
« Son Düzenleme: 01 Şubat 2010, 00:07:15 Gönderen: Amâk-ı Hayal » Kayıtlı

HAK-PERESTİM, ARZ-I İHLAS ETTİĞİM DERGAH BİR. BİR  NEFES AYRILMADIM  TEVHİDDEN ALLAH BİR...
BEN BENİ BİLMEM HAKİKATTE, SEN BİLİRSİN BENİ, BENİM BİLDİĞİM BİR TEK, ALLAH VE RASULÜDÜR...
azade aksa
Elhamdülillah
**

DUÂ: 11
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : 02 Şubat 2010, 22:34:14 »

Anladım ki sakatlık bedenlerde değil ruhlardaymış...

kalbimizi temizlemedikçe hiç bir ibadet bizlere fayda vermez
kalp,lerimiz özürlü  ağla ağla ağla

izy74
Laİlaheİllallah

DUÂ: 128
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : 03 Şubat 2010, 01:18:57 »

Allah Razı Olsun Rabbim bizleri affetsin insAllah ağlak ağla   tvhd.

Ne ki SEVDA: Hakka sevdalanmadıktan sonra..
Ne ki HAYAT: Hakkı yaşamadıktan sonra..
Ne ki KAVGA: Hak yolunda olmayınca..
Ne ki ÖLÜM: Şehadet vurmayınca...

Elbet bende birgun olecegim
Ebu Yusuf
La Hukme iLLaLLaH

DUÂ: 237
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #7 : 04 Şubat 2010, 09:14:54 »

Birbirinden değerli yorumlarınızdan dolayı mevlam sizden razı kalsın kardeşlerim.
Bu yaşlı amcadaki Rabbine olan ibadet aşkı ve dimdik kalabilme azmini mevlam bizlerede lutfetsin inşALLAH .
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: