ALİ
La Hukme iLLaLLaH
   
DUÂ: 193
Çevrimdışı
Mesaj Sayısı: 1570
İyyâke na’büdü ve iyyâke neste’în.
|
 |
« : 21 Ocak 2010, 21:31:32 » |
|
Mescid-i Aksa ve Kıyamet Kilisesi Tehlikede!
Perşembe, 21 Ocak 2010
Filistin Başkadısı Teysir Temimi, Mescid-i Aksa ve Kıyamet Kilisesi'nin kazılar nedeniyle her an çökebileceğini söyledi.
Raya gazetesinin haberine göre Temimi, dün düzenlediği basın açıklamasında, "Bu açıklamamın, Mescid-i Aksa'nın çökmesinden önceki son açıklama olmasından korkuyorum. Artık ümmet, uykusundan uyanmalıdır" dedi.
RamALLAH 'ta yaptığı açıklamasında Temimi, Kudüs'teki kazıların günden güne tehlikeli boyutlara ulaştığını söyledi.
Geçtiğimiz günlerde Mescid-i Aksa yakınlarındaki bir yolda meydana gelen göçüğe dikkat çeken Temimi, ilerleyen günlerde daha büyük göcüklerin yaşanacağı uyarısında bulundu.
Kudüs Ortodoks Kilisesi temsilcisi AtALLAH Hanna ise İsrail'in Kudüs'teki kazılarının, Kudüs şehrinin Arap kimliğini değiştirmeyi hedeflediğini belirtti.
Hanna "Onların yer altında yaptıkları kazılar, yerüstündeki binaları, Müslümanlara ve Hristiyanlara ait binaları doğrudan etkiliyor. Kudüs'teki kazılar, Mescid-i Aksa ve Kıyamet Kilisesi'ni tehdit ediyor" dedi.
Hanna, açıklamasına şöyle devam etti: "Mescid-i Aksa'ya yapılacak saldırı, Hristiyanlara yapılmıştı. Kiyamet Kilisesi'ne yapılacak saldırı da Müslümanlara yapılmıştır. Dini ve ulusal görevimiz, İsrail'in projelerine karşı ortak çalışmalar yapmamızı, aynı safta olmamızı gerektiriyor" dedi.
Diğer yandan Ürdün'de yayınlanan Düstur gazetesinin haberine göre Jeofizik uzmanı Behçet Udvan, İsrail'in Mescid-i Aksa'nın altında sürdürdüğü kazıların birincil hedefinin, Aksa'nın yıkılması olduğunu söyledi.
Kazılarla, Mescid-i Aksa'nın temellerinin boşaltıldığını belirten Udvan, patlayıcı maddelerle gerçekleştirilecek suni bir depremle Mescid-i Aksa'nın yıkılacağını kaydetti.
isra haber
|