Sayfa: [1] 2   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: VİVA PALESTİNE//Filistin Konvoyu  (Okunma Sayısı 921 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ardu-l gazel
Laİlaheİllallah
****

DUÂ: 63
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 767


Dağların sıkletini yüklemişim omzuma..Bu Yük Büyük


Site
« : 26 Aralık 2009, 22:37:05 »

NOSTALJİ OLSUN DİYE DEĞİL;FİLİSTİNLİ KARDEŞLERİMİZE DESTEK OLSUN DİYE...!!!
 



İnsanlık Akabe’de kaldı Hüsnü Mübarek suça ortak oldu ama Bİz ne FİLİSTİNİ nede FİLİSTİN yolcularını UNUTMADIK Filistin BİZİMDİR ! yolumuz FİLİSTİNDİR !  kızgın ! ! !



Gazze’ye gitmek için 6 Aralık tarihinde Londra’dan yola çıkan İnsanlık ve Barış Konvoyu, Mısır’ın engellemesi sebebiyle 3 gündür Ürdün’ün liman şehri Akabe’de bekliyor. Mısır hükümeti, konvoy ekibini Mısır’a getirecek gemiye izin vermedi.
Toplam 500 kişiden oluşan konvoyda 200 Türkiye vatandaşı bulunuyor. Diğerleri ise Amerika, İngiltere ve Avrupa ülkeleri vatandaşları. Konvoy ekibinin kaldığı yer adeta bir mülteci kampını arındırıyor.
Ekibin bir kısmı dışarıda kurulan tek kişilik çadırlarda kalırken diğer bir kısmı da uyku tulumlarında soğuk geceyi geçiriyor. Konvoy ekibindeki Türkler, dün gece de marşlar söylediler, halaylar çektiler. Etkinliğe İngiliz Parlamenter George Galloway ve diğer yabancı aktivistler de katıldı.
Ürdünlü kadınlar evde pişirdikleri yemekleri ekibe ikram ediyor. Duyarlı sivil toplum kuruluşları da ekibin yemek, içecek ve ulaşım gibi diğer ihtiyaçlarını karşılamada yardımcı oluyor.
Ekiptekiler Mısır’dan gelecek izin haberini bekliyorlar. Biran önce Mısır üzerinden Gazze’ye girmenin heyecanını yaşıyorlar. Konvoy ekibinden hiç kimse ülkesine geri dönmeyi düşünmüyor. Türkiye, İngiltere ve Amerika vatandaşları, ülke hükümetlerinin desteğini bekliyorlar. Mısır’ın izin vermesi için devreye girmesini istiyorlar.
Yol güzergahı olan İngiltere, Fransa, İtalya, Yunanistan, Türkiye, Suriye ve Ürdün’de büyük bir ilgiyle karşılanan konvoyun Mısır tarafından engellenmesi, Tüm İslam dünyasında tepkilere yol açıyor.
Konvoyun Türkiye organizatörü İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım bu sabah ekiptekilerle birlikte düzenlediği basın toplantısında, “Mısır İsrail’in yanında yer alarak suça ortak oluyor” dedi.
 Yıldırım, “Akabe dar geçit demek. Ama biz bu dar geçidi geçeceğiz. Şimdi bütün dünya bu konvoyu konuşuyor. İnşALLAH  bu konvoy Gazze’nin özgürlük bayrağı olacaktır” dedi.
Konvoyu engelleyen Mısır’ı İsrail’in yanında olmakla eleştiren Yıldırım, “Mısır, Dış İşleri Bakanlığımıza verdiği notada ‘bur siyasi konvoydur, içerisinde özgürlük kelimesi geçiyor. Bu konvoyun Mısır’a ve Gazze’ye geçişine izin vermeyiz’ diyor. Bütün dünya şimdiye kadar sadece İsrail’in suçlu olduğunu biliyordu. Şimdi Mısır’ın da suça ortak olduğunu gösterdi. Mısır, bize ambargo uygulayarak İsrail’in güdümünde bir ülke olduğunu gösterdi. Biz Mısır’a sessiz kalmayacağız. Gerekirse Mısır büyükelçiliğini ve konsolosluğunu günlerce kuşatacağız” diye konuştu.
İsrail’in Mısır’ın tavrından cesaret aldığına dikkat çeken Bülent Yıldırım, “Yardım konvoyumuzun İsrail üzerinden Gazze’ye girmesini teklif ediyorlar. Yani Gazze’yi İsrail’e satmışlar” şeklinde konuştu.









« Son Düzenleme: 07 Ocak 2010, 16:34:26 Gönderen: ardu-l gazel » Kayıtlı

[size][/URL]
Üzülme ey çocuk sende büyüyeceksinİnanç ,sabır ,umut yolunda yürüyeceksin... 

Zeynepder2
Editör
La Hukme iLLaLLaH
*****

DUÂ: 637
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 7577



« Yanıtla #1 : 26 Aralık 2009, 23:02:48 »

La Hüsnü ve la mübarek!firavun atalarinin izinden gidiyor
cehennemde atesi bol olsun insALLAH
Kayıtlı
ardu-l gazel
Laİlaheİllallah
****

DUÂ: 63
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 767


Dağların sıkletini yüklemişim omzuma..Bu Yük Büyük


Site
« Yanıtla #2 : 02 Ocak 2010, 20:37:46 »

01.01.10
Filistin Konvoyu gemiyi bekliyor
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından organize edilen Filistin’e Özgürlük Konvoyu, Suriye’nin Laskiye şehrinde bekliyor. Konvoy, yarın Libya’dan gelecek bir Türk gemisiyle Mısır’a geçmeyi planlıyor.




İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından organize edilen Filistin’e Özgürlük Konvoyu, Suriye’nin Laskiye şehrinde bekliyor.  Konvoy, yarın Libya’dan gelecek bir Türk gemisiyle Mısır’a geçmeyi planlıyor.
Konvoy için dün akşam Laskiye’de bir karşılama töreni düzenlendi. Karşılama törenine Laskiye’de yaşayan çok sayıda Filistinli mülteci ve Hamas’tan Muhammed Nezzal katıldı. Türkiye’den gelen gazetecilerin sorularını cevaplandıran Nezzal,  “Bu zalim ve haksız ambargoyu delmek noktasında bu konvoy büyük bir önem taşıyor” dedi.
Filistin’deki ambargonun kaldırılması ve İsrail saldırılarının durdurulması noktasında Türkiye’nin oynadığı role dikkat çeken Nezzal, “Özellikle şunu söylemek istiyorum: Türkiye halkı bu konuda Arap halklarını geride bırakmıştır.  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ‘biz Osmanlının torunlarıyız’ diyerek Türk milletine asilliğini yeniden hatırlatmıştır. Türkiye yardım gemilerini direkt İstanbul’dan Gazze’ye gönderebilir. Türkiye’nin gemilerini Arap ülkelerinde geçirmeye ihtiyacı yoktur” diye konuştu.
İsrail’in sürekli yeniden saldıracağını söyleyerek psikolojik baskı yaptığını ifade eden Nezzal, olası bir saldırı olursa direnişlerinin bu defa daha güçlü olacağını söyledi.
Muhammet Nezzal, Gazze’deki ambargonun kaldırılması noktasında sadece Hamas’ın değil Türkiye ve tüm İslam ülkelerinin önemli rol üstlenmesi gerektiğini belirtti.
Nezzal, Milli Görüş Lideri Necmettin Erbakan ve Başbakan Tayyip Erdoğan’a Filistin için göstermiş oldukları çaba için teşekkür etti, selamlarını gönderdi.

KONVOYDAN NOTLAR…

Konvoy geceyi Laskiye İzci Kampında geçirdi. Konvoydakiler, tek odalı bungalo tipli evlerde, uyku tulumlarında yattılar. Laskiyeliler, konvoydakilerin üşümemesi için kampa battaniye getirerek misafirlerine dağıttılar.
Akdeniz kıyısında olan izci kampında hava soğuk olduğu için insanların çoğu ateş yakarak etrafında toparlandılar. Türkiye’den gelenler gece geç saatlere kadar sohbet ettiler. İngiltere, Amerika ve Avrupa ülkelerinden gelenler ise kampta da olsa yeni yıla girmenin mutluluğunu yaşadılar. Konvoydaki yabancılar ateşin etrafında toplanarak Noel’i kutladılar.
Konvoyun akşam yemeği dışarıdan geldi. Kampın güvenliğini Suriye polisi sağladı. Konvoydakiler, 16 gündür yollarda olmasına rağmen moral motivasyonları iyi.
Bu arada Filistin Camisinde kılınan Cuma namazından sonra İsrail protesto edildi.

Konvoydakilerin izlenimleri:

Murat Uysal (37) : Bu yolculuk Allahın bize bir lütfu. Bunu inşALLAH  sonuna erdiririz. Organizemiz, ekiple uyumumuz mükemmel. Biz zorluk seferine çıktık, Allah bolluk seferi verdi. Şükürler olsun amacımıza ulaştık. Filistin konusunda dünyayı bir birine kattık. Suriye’deki değişiklik, Ortadoğu’da yaşananlar çok önemli. Suriye’nin, Ürdün’ün ilgisi bizi çok sevindirdi. Filistin Konvoyunun en önemli anlarını Akabe’de yaşadık. Dışarıda toprakta, kumda yattık. Bunlar çok önemli anlardı. Ateş yaktık, marşlar söyledik, sabahlara kadar sohbet ettik, kardeşlerimizin üzerini örttük. Yabancı kardeşlerimizle kaynaştık.  Hayatımın en güzel anlarını yaşadım. Bunları unutamam. İnşALLAH  Gazze’ye de gireceğiz.

Recep Göçer (50) : Bu yolculuk anlatılmaz yaşanır. Her saati ayrı bir güzellik. Hedefimiz Gazze’ye girmek. Suriye’de Zeynebiye’ye giderken Taksiye bindik. Polis kemer takmadı diye şoföre ceza yazmak istedi. Ben hemen arabadan inip Gazze’ye giden ekip olduğumuzu söyledim. Polis hemen ceza yazmaktan vazgeçti.
İstanbul’da Muşlu bir asker üzerindeki bulunan son 20 TL’yi Gazze’ye ulaştırmamız bize teslim etmek istedi. İHH’da çalışan arkadaşımız üzerinde makbuz olmadığı için parayı almak istemedi. Fakat asker delikanlı, parayı zorla elimize tutuşturarak ‘lütfen bu parayı Filistin halkına ulaştırın’ dedi.
Gaziantep’te bir çocuk 3,5 lira vererek Gazze’ye ulaştırmamızı istedi.

Tekirdağ Veliköy Beldesi eski belediye başkanı Efrahim Yeşil (50) : Edirne’den katılıyorum. Yolculuk çok güzel geçiyor. Hedefimiz Gazze’ye ulaşmak. Maddi değerin yanında bu işin manevi boyutu çok yüksek.






« Son Düzenleme: 02 Ocak 2010, 20:46:12 Gönderen: ardu-l gazel » Kayıtlı
ardu-l gazel
Laİlaheİllallah
****

DUÂ: 63
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 767


Dağların sıkletini yüklemişim omzuma..Bu Yük Büyük


Site
« Yanıtla #3 : 02 Ocak 2010, 20:38:58 »

Vira Bismillah. Konvoy hareket etti, Filistin'e Yol Açık
İHH İnsani Yardım Vafkı tarafından organize edilen Filistin Özgürlük Konvoy araçları, Suriye’nin Lazikiye limanından Türk bandıralı Ulusoy 6 gemisine binerek Mısır’ın Ariş limanına doğru yola çıktı.




İHH İnsani Yardım Vafkı tarafından organize edilen Filistin Özgürlük Konvoy araçları, Suriye’nin Lazikiye limanından Türk bandıralı Ulusoy 6 gemisine binerek Mısır’ın Ariş limanına doğru yola çıktı. Araçlarla birlikte konvoydan da 50 kişi gemiye alındı. Kalan 380 yolcunun ise yarın uçakla Ariş Havaalanına geçmesi bekleniyor.
Konvoy yolcuları ile araçları Ariş’te buluşarak kara yolculuğu ile Refah Sınır Kapısına geçecekler. Refah Kapısından Gazze’ye girecekler. Mısır’ın vereceği izne göre Gazze’de 24 saat veya 48 saat kalacaklar. Gazze’de bütün araçlar Filistin halkına bağışlandıktan sonra geri dönülecek.
18 gündür yollarda olan konvoy ekibinden gemiye binenler büyük bir mutluluk yaşadıklarını ifade ettiler. Gemiye binen İHH Başkanı Bülent Yıldırım, geç de olsa Gazze’ye girecek olmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti. Yıldırım, günlerdir yollarda olmasına rağmen bütün ekibin büyük bir sabır ve anlayış gösterdiğini ifade etti.
Filistin Konvoyu’nu uğurlama törenine Lazikiyelilerden geniş katılım oldu. Lazikiye’de Filistin Mülteci Kampı bulunuyor. Binlerce Filistinli, limana kadar yol boyunca konvoya eşlik etti. Ellerinde Filistin bayrağına alan limana koştu. Limanda Suriye’den ayrılacak konvoy için büyük bir uğurlama töreni düzenlendi. Filistin Konvoyundan geride kalanlar ise Mısır’da buluşacakları arkadaşlarıyla vedalaştı. Konvoydakiler kendilerini taşıyacak Ulusoy 6 gemisi mürettebatına teşekkür ettiler.










Kayıtlı
ardu-l gazel
Laİlaheİllallah
****

DUÂ: 63
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 767


Dağların sıkletini yüklemişim omzuma..Bu Yük Büyük


Site
« Yanıtla #4 : 02 Ocak 2010, 20:49:48 »

02.01.10   
 
İHH konvoy ile birlikte Gazze’ye 60 bin ilaç gönderdi
Gazze’ye uygulanan ambargo en fazla sağlık sektörünü etkiledi. Bölgede ambargo yüzünden birçok ilaca ulaşılamıyor. Hastane ünitelerinde kıt imkanlarla tedavi gören bir çok hasta hayatını kaybederken bir çoğu da ilaçsızlık nedeniyle tedavi edilemiyor. Gazze'de yaşanan ilaç sıkıntısını gözönüne alan İHH, Filistin Konvoyu ile birlikte 60 bin ilaç gönderdi.



İsrail’in Gazze halkına uyguladığı insanlık dışı ambargo en çok sağlık sektöründe kendisini hissettirdi. Ambargo sebebiyle tamamen felç olan sağlık sektöründe ilaç ve tıbbi araç-gerecin büyük bir kısmı tükenmiş durumda. Gazze’de ki sağlık sektöründe yaşanan bu büyük sıkıntı, hastane ünitelerinde kıt imkanlarla tedavi gören yüzlerce hastanın hayatını kaybetmesine bir çoğunun da tedavi edilememesine neden oluyor.

İHH İnsani Yardım Vakfı ilaç sıkıntısı çeken Gazze halkının birazda olsa yaralarını sarabilmek için en çok ihtiyaç duyulan 60 bin ilacı, Gazze halkına gönderdi. İHH'nın gönderdiği ilaçlar arasında böbrek yetmezliği için kullanılan ilaçlar başta olmak üzere, antibiyotik, ağır kesici, serum ve daha pek çok ilaç çeşidi bulunuyor. Türkiye ayağını İHH İnsani Yardım Vakfı’nın organize ettiği ve Mısır hükümetinin her türlü engellemesine karşın yoluna kararlılıkla devam eden Filistin’e Özgürlük Konvoyu'nun Mısır’a girmesi ile birlikte bu 60 bin ilaç da Gazze’ye ulaşmış olacak.   
Kayıtlı
ardu-l gazel
Laİlaheİllallah
****

DUÂ: 63
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 767


Dağların sıkletini yüklemişim omzuma..Bu Yük Büyük


Site
« Yanıtla #5 : 02 Ocak 2010, 21:52:05 »

Hilal tv





Kayıtlı
ardu-l gazel
Laİlaheİllallah
****

DUÂ: 63
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 767


Dağların sıkletini yüklemişim omzuma..Bu Yük Büyük


Site
« Yanıtla #6 : 05 Ocak 2010, 16:48:18 »

Konvoyun gemi ve uçağına bir iş adamı sponsor oldu
İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, "Konvoy araçlarını Mısır'a taşıyan Ulusoy 6 gemisinin ve konvoy yolcularını taşıyacak uçağın masraflarını körfez ülkelerinden hayırsever bir iş adamının karşıladığını" belirtti. Bu arada konvoy araçlarını taşıyan Ulusoy 6 gemisi, uluslararası sularda seyretmesine rağmen İsrail hücum botlarının tacizine uğradı.



İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından organize edilen Filistin'e Özgürlük Konvoyu'nda bulunan 200 araç dün akşam Suriye'nin Lazikiye limanından Mısır'ın Ariş limanına doğru yola çıktı. Geminin bu akşam Mısır'a ulaşması bekleniyor. Konvoyda bulunan 380 kişi ise uçakla Mısır'a geçmeyi bekliyor.

Konvoy ekibi uçakla ilgili gerekli prodesedürlerin tamamlanmasından sonra 4 Ocak Pazartesi günü uçakla Mısır'ın Ariş kentine geçecek. Yolcular gemiyle gelen araçlarını alarak bir saatlik kara yolculuğundan sonra Refah Sınır Kapısı'ndan Gazze'ye girecek. Gazze'de Mısır'ın vereceği izne göre 24 saat veya 48 saat kalınacak.
43 ülkeden 400 aktivistin katıldığı konvoy, Mısır'ın engellemesi sebebiyle Ürdün'ün Akabe Limanı'nda 5 gün bekledi. Konvoy daha sonra sonra yeniden Suriye güzergahına dönmek zorunda kalmıştı. Konvoy Kızıldeniz üzerinden 2 saatte ulaşacağı Mısır'a, Akdenik üzerinden bir hafta gecikmeli girecek.

Konvoyun Gazze'ye ulaşması için Türkiye ve  Suriye diplomasisi yoğun çaba harcadı. Yapılan ikili görüşmelerden sonra Mısır ikna edildi. Mısır hükümeti, konvoyun Suriye'nin Lazikiye güzergahını kullanarak ülkesine girişine izin verdi.
16 Aralık tarihinde İstanbul'dan yola çıkan konvoy 18 gündür yollarda, Gazze'ye ulaşmaya çalışıyor. Konvoy Suriye'nin Lazikiye İzci Kampı'nda bekliyor.

Gemiye ve uçağı bir iş adamı sponsor oldu

İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, "Konvoy araçlarını Mısır'a taşıyan Ulusoy 6 gemisinin ve konvoy yolcularını taşıyacak uçağın masraflarını körfez ülkelerinden hayırsever bir iş adamının karşıladığını" belirtti.
Yıldırım, bu iş adamının ismini açıklamak istemediğini sözlerine ekledi. Filistin konusunda herkesin seferber olduğunu kaydeden Yıldırım, "Bu konu bütün siyasi partileri ve ideolojileri aşan, herkesi bir noktada buluşturan bir konu" dedi.

 Gemiye İsrail tacizi

Bu arada konvoy araçlarını taşıyan Ulusoy 6 gemisi, Mısır'a doğru 40 km açık denizde gitmesine rağmen İsrail hücum botlarının gemiyi 1 km mesafeden takip ettikleri bildirildi. Gemi mürettabatı Bülent Yıldırım'ı uydu telefonuyla arayarak İsrail hucüm botlarının yakın takipte taciz hareketlerinde bulunduğunu bildirdiler.
 [/color][/font][/size][/size]
« Son Düzenleme: 05 Ocak 2010, 23:59:48 Gönderen: ardu-l gazel » Kayıtlı
ardu-l gazel
Laİlaheİllallah
****

DUÂ: 63
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 767


Dağların sıkletini yüklemişim omzuma..Bu Yük Büyük


Site
« Yanıtla #7 : 05 Ocak 2010, 16:50:21 »

04.01.10   
 
Mısır'a ulaşan konvoya milletvekilleri de katılıyor
Suriye’nin Lazkiye limanından yola çıkan ve Filistin’e Özgürlük Konvoyu’nda bulunan araçları taşıyan Türk bandıralı Ulusoy-6 gemisi Mısır’ın Ariş limanına ulaştı. Suriye’de kalan yolcularda bugün uçaklarla Ariş’e geçecekler. Türkiye’den 5 milletvekili de bugün Mısır’a giderek konvoya katılacak.


İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından organize edilen Filistin’e Özgürlük Konvoyu Mısır’a ulaştı.  Suriye’nin Lazkiye limanından Türk bandıralı Ulusoy-6 gemisiyle taşınan araçlar Mısır’ın Ariş limanına vardı. Lazkiye limanında kalan yolcular ise kiralanan uçak ile bugün Ariş’e gidecekler. Yolcu sayısı fazla olduğu için kiralanan uçak, 3 sefer yaparak yolcuları Ariş’e ulaştıracak. Bütün yolcuların Ariş’e ulaşmasının ardından gemi ile gelen araçlara binilerek 1 saat uzaklıktaki Refah kentine geçilecek. Konvoy’un yarın akşamüzeri Gazze’ye girmesi bekleniyor. Konvoy Gazze’de yalnızca 24 saat kalabilecek. Bu süre zarfında konvoydaki araçlar ve  araçlar içerisinde bulunan ilaçlar, tıbbi malzemeler ve Gazze halkının öncelikli ihtiyaçlarını karşılamak için getirilen yardım malzemeleri yetkililere teslim edilecek. 24 saatin ardından konvoyla gelen yolcular Mısır’a geçecek ve herkes buradan kendi ülkesine geri dönecek.
Konvoya Türk milletvekilleri de dahil olacak
Mısır’a ulaşan Filistin’e Özgürlük konvoyu’na katılmak üzere bu akşam 5 milletvekili de uçakla Mısır’a gidecek. AK Parti milletvekilleri Hüsün Tuna, Cemal Yılmaz Demir, Mehmet Nil Hıdır, Seracettin Karayağız, Hasan Murat Mercan bugün Mısır’a giderek konvoya dahil olacaklar. Milletvekilleri daha sonra konvoyla beraber Gazze’ye girecekler.
Mısır’a ulaşan Filistin’e Özgürlük konvoyu İstanbul’dan itibaren deniz ve havayolu hariç şu ana kadar tam olarak 4600 km yol kat etti.
« Son Düzenleme: 06 Ocak 2010, 00:00:48 Gönderen: ardu-l gazel » Kayıtlı
ardu-l gazel
Laİlaheİllallah
****

DUÂ: 63
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 767


Dağların sıkletini yüklemişim omzuma..Bu Yük Büyük


Site
« Yanıtla #8 : 05 Ocak 2010, 16:55:20 »

05.01.10   

Türk milletvekilleri konvoya katıldı

Türkiye'den yola çıkan 5 Ak Partili milletvekili ile Saadet Partisi yöneticileri Ariş'te bekletilen Filistin Konvoy'una katıldılar. Siyasiler konvoy Gazze'ye girinceye kadar kendilerine tanınacak hiçbir ayrıcalığı kabul etmeyecekleri açıklamasında bulundular.






Türkiye’den yola çıkan Ak Parti Milletvekilleri Hüsnü Tuna, Cemal Yılmaz Demir, Mehmet Nil Hıdır, Secarettin Karayağız ve Hasan Murat Mercan Ariş’te konvoya katıldı. Konvoyu kaldıkları otelde ziyaret eden milletvekili, Mısır’ın çıkardığı engelleri aşmak için ellerinden geleni yapacaklarını ifade ettiler. Milletvekilleri konvoy ile birlikte Gazze’ye girecekler. Konvoy olmadan Gazze’ye girmeme kararı aldılar. 
Milletvekilleri Ariş limanının kapısı önünde bir basın açıklaması yaptılar. Milletvekilleri adına ortak açıklamayı AK Parti Eskişehir Milletvekili ve TBMM Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Murat Mercan yaptı. Mercan, insani yardım konvoyuna eşlik etmek için Mısır’a geldiklerini ifade etti. Konvoyun şimdiye kadar çeşitli sıkıntılara maruz kaldığını ifade eden Mercan, “Temennimiz bundan sonra hiçbir sıkıntı yaşanmadan bu konvoyun Gazze’ye girip insani yardım malzemelerini ve araçları teslim etmesidir. Gazze halkı üzerindeki ambargonun kaldırılmasını temenni ediyoruz. Gazze halkı da İsrail, Mısır ve Amerika halkı gibi özgürce yaşamalı” şeklinde konuştu.
Konvoya Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Temel Karamollaoğlu ve Saadet Partisi GİK Üyesi Mehmet Batuk da Ariş’te katıldı. Temel Karamollaoğlu da Mısır hükümetinin engelleyici tavrını kınayarak bu konvoyun hiçbir siyasi amacının olmadığını tamamen insani kaygılarla Gazze’ye girmek istediğini söyledi.
Basın açıklamasından sonra milletvekilleri limana giriş yapmak istedi. Mısır polisi hem milletvekillerini hem de konvoy ekibini engelleme girişimlerini sürdürdü.
Konvoy araçları ise Ariş limanında bekletiliyor. Mısır araçların dışarı çıkarılmasına izin vermiyor. Amerikalıların Mısır’dan satın almış oldukları 57 aracın Gazze’ye girişine de izin vermiyor.  Bu araçlarla ilgili sorunun çözülmesi için girişimler devam ediyor.
Mısır daha fazla sorun çıkarmazsa konvoyun bu gece Gazze’ye giriş yapması bekleniyor.


Kayıtlı
ardu-l gazel
Laİlaheİllallah
****

DUÂ: 63
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 767


Dağların sıkletini yüklemişim omzuma..Bu Yük Büyük


Site
« Yanıtla #9 : 05 Ocak 2010, 16:58:19 »

05.01.10   
 Mısır bu defa da Ariş’te engelliyor…


15 Aralık’ta Türkiye’den yola çıkan Suriye ve Ürdün üzerinden Gazze’ye ulaşmayı planlayan Filistin’e Yol Açık Konvoyuna Mısır’ın engelleri sürüyor. Konvoyun şu ana kadar 11 gün gecikmesine sebep olan Mısır, Ariş Limanı’na ulaşan 52’si Türk 157 yolcunun pasaportuna el koydu. Konvoy'un geri kalanını taşıyan üç uçaktan ikisinin ise Ariş Havaalanına inişine izin verilmedi.





15 Aralık’ta Türkiye’den yola çıkan Suriye ve Ürdün üzerinden Gazze’ye ulaşmayı planlayan Filistin’e Yol Açık Konvoyuna Mısır’ın engelleri sürüyor.  Önce Ürdün’ün Akabe Limanı’nı kullanarak Nuveybe Limanı’na oradan da Gazze’ye ulaşması engellenen konvoy, tam 8 günlük yol güzergahını kullanarak vardığı  Mısır’da üstelik de  uzun pazarlıklar sonucu öne sürdüğü bütün şartları yerine getirmiş olmasına rağmen Ariş Limanı’ndan içeri sokulmadı.  Konvoyun şu ana kadar  11 gün gecikmesine sebep olan Mısır, Ariş Limanı’na ulaşan 52’si Türk 157 yolcunun pasaportuna el koydu. El konulan  pasaportların içinde diplomatik pasaportlar olduğu da bildirildi.
İsrail hücumbotlarının tacizleri arasında iki günlük yolculuğun ardından dün sabah saatlerinde Ariş limanına ulaşan geminin içindeki 200 araç indirilmiş olmasına rağmen gemiyle gelen 14 yolcunun   limandan çıkmasına ise müsade edilmiyor.

Konvoy sonunda isyan etti

Bu arada Mısır’ın gemiyle Ariş’e ulaşmalarına izin vermediği için Ürdünlü bir işadamı tarafından kiralanan uçağın ikinci seferinin ise engellenerek içindeki 157 yolcu ile birlikte Şam’a indirildiğinin açıklanması üzerine havalimanındaki yolcular isyan etti. Sıraları kıran, ellerindeki eşyaları sağa sola fırlatan yolcular, uzun süre Firvavun Mısır ve Viva Gazze, pasport şeklinde sloganlar attı.

Yıldırım: "Mısır kendini küçük düşürüyor"

İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım ise Mısır’ın pasaportlara el konulmasının tahammül sınırlarını zorladığını Mısır’ı İslam dünyasında küçük düşürdüğünü söyledi. Yıldırım, “Biz bu topraklara 17.20’de geldik. Mısır girmediğimiz ülkeye girdi, çıkmadığımız ülkeden de çıktı diyerek pasaportalarmıza giriş çıkış damgası vurmuş. Bunun hesabını dışişlerimiz soracaktır. Bize siz gidin diğerlerini göndeririz diyerek uluslar arası topraklardan çıkarmak istiyorlar. Bizi parçalamak istiyorlar buna izin vermeyiz” dedi.




İki yeni uçak daha kiralandı

Bu arada Mısır’ın arızalı diyerek Şam’a yönlendirdiği uçağın yolcularını getirmek üzere Şam ve Yunanistan’dan iki ayrı uçak kiralandı. Yolcuların yeni bir engel çıkmazsa bu uçaklarla nakledilmesi bekleniyor. Ancak konvoydakilerin en büyük sıkıntısı ise Refah sınır kapısında  da Mısır’ın benzer bir tavır sergileme ihtimali…
[/b]





[/b]
Kayıtlı
ardu-l gazel
Laİlaheİllallah
****

DUÂ: 63
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 767


Dağların sıkletini yüklemişim omzuma..Bu Yük Büyük


Site
« Yanıtla #10 : 05 Ocak 2010, 16:59:01 »

Esselamu Aleykum ve rahmetullahi ve beraketuh Ya Ahavat
« Son Düzenleme: 05 Ocak 2010, 17:06:57 Gönderen: ardu-l gazel » Kayıtlı
Amâk-ı Hayal
Laİlaheİllallah
****

DUÂ: 255
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 648


Geç kalmış adalet...Adaletsizliktir...


« Yanıtla #11 : 05 Ocak 2010, 20:10:14 »

  ağlak şu an duygularımı dile getirmek mümkün değil  çıldırmış tabii öfkemide
Kayıtlı

HAK-PERESTİM, ARZ-I İHLAS ETTİĞİM DERGAH BİR. BİR  NEFES AYRILMADIM  TEVHİDDEN ALLAH BİR...
BEN BENİ BİLMEM HAKİKATTE, SEN BİLİRSİN BENİ, BENİM BİLDİĞİM BİR TEK, ALLAH VE RASULÜDÜR...
ardu-l gazel
Laİlaheİllallah
****

DUÂ: 63
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 767


Dağların sıkletini yüklemişim omzuma..Bu Yük Büyük


Site
« Yanıtla #12 : 05 Ocak 2010, 23:50:03 »

 ağlak şu an duygularımı dile getirmek mümkün değil  çıldırmış tabii öfkemide

Evet kardeşim gerçektende şuanki durum o kadar kritikki bende şimdi hilal tv den izledim,MISIR 10 gündür orada insanları tutuyor ve şimdide bir çok insanı yara bere içinde bırakıyor,nasıl bir muslumanın kanını dökebiliyor?gerçekten MISIR haddini olduğundan çok fazla aşıyor. çıldırmış Ramazan Kayan hocamızın azevvel yaptığı yorumu eklemek istiyorum"Hicret için Medineye yola çıkan Rasulullah ve arkadaşlarına engel koyup yollarına kesen müşriklerin rolunu oynuyor MISIR !!"kızgın  kızgın  kızgın  kızgın  kızgın  kızgın  kızgın  kızgın  kızgın  kızgın  kızgın  kızgın  kızgın kızgın kızgın ama tüm bunlara rağmen FİLİSTİN YOLcuları yılmıyor ! çünkü onlar biliyorlarki filistini anlamak için çıkılan bu yolda filstin gibi yağmalanıp,kana bulanıp darbe alacaklar.! filistin yolcuları geri adım atmaz !  
« Son Düzenleme: 06 Ocak 2010, 00:48:18 Gönderen: ardu-l gazel » Kayıtlı
ardu-l gazel
Laİlaheİllallah
****

DUÂ: 63
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 767


Dağların sıkletini yüklemişim omzuma..Bu Yük Büyük


Site
« Yanıtla #13 : 05 Ocak 2010, 23:55:33 »

05.01.10   
 
Filistin Konvoyu'nda kriz
Mısır’ın Filistin Konvoyu'nda bulunan Amerikalılara ait 57 araca el koymak istemesi üzerine konvoydaki 500 kişi Ariş limanında protesto eylemi başlattı. Limanın kapıları kırılarak iki tır ile barikat kuruldu. Liman'ın etrafı yüzlerce Mısır Çevik Kuvvet polisi tarafından kuşatıldı.

Mısır’ın konvoyda bulunan Amerikalılara ait 57 araca el koymak istemesi üzerine konvoydaki 500 kişi Ariş limanında protesto eylemi başlattı. Sloganlarla Mısır’ı telin eden grup daha sonra limanın kapısına yöneldi. Limanın iki demir kapısı yerinden söküldü. Konvoydakiler sabahtan beri bekledikleri limandan dışarı çıktılar. Mısır çevik kuvvet polisleri gruba müdahale edilmek üzere dış kapının önüne koşullandırıldı. Mısır çevik kuvvet polislerine sürekli takviyeler yaparak eylemcilere göz dağı vermek istedi. Polis ve panzerlere ek olarak itfaiye ekibi de geldi.

17 ülkeden 500 insan, Mısır’ı protesto eylemine saatlerce devam etti. Mısır sabrımızı taşırma, İsrail’in suçuna ortak olma şeklinde sloganlar atıldı.
Konvoydakiler daha sonra limanın kapısına iki TIRı getirerek barikat kurdular.
Grupta bulunan İHH Başkanı Bülent Yıldırım, İngiliz Parlamenter George Galloway, Türk milletvekilleri Hüsnü Tuna, Cemal Yılmaz Demir, Mehmet Nil Hıdır, Secarettin Karayağız ve Hasan Murat Mercan Mısırlı yetkililerle sorunu çözmek için görüşmelerini sürdürüyor. Sorunun çözülmesi için Türkiye Dış İşleri Bakanlığının da devrede olduğu bildirildi. Türkiye’deki Mısır büyükelçiliği Dış İşleri Bakanlığı’na çağrıldı.

Mısır hükümeti bir devlete yakışmayan sudan sebeplerle Filistin Özgürlük Konvoyu'nu 10 gündür bekletiyordu. Sonunda sinirler gerildi ve taraflar çatışma noktasına geldiler.


















Kayıtlı
ardu-l gazel
Laİlaheİllallah
****

DUÂ: 63
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 767


Dağların sıkletini yüklemişim omzuma..Bu Yük Büyük


Site
« Yanıtla #14 : 06 Ocak 2010, 00:45:08 »

Konvoyda çok sayıda yaralı var

Mısırlı güvenlik güçleri konvoyda bulunanlara taşlı ve joplu müdehalede bulunuldu

06 Ocak 2010 / 00:00

23:39 ''Filistin'e Yol Açık'' yardım konvoyunun Mısırlı yetkililerle yaşadığı gerginlik büyüyor. Mısır'ın El Ariş Limanı'nda biraraya gelenlere Mısırlılar konvoyda bulunan 57 araca Gazze'ye giriş izni vermedi. Bunun üzerine protesto gösterileri yapıldı. Liman kapısını kıran konvoydakilerin bazı camları da kırdı. Aralarında sivil giyimli polislerinde bulunduğu öne sürülen Mısırlı güvenlik güçleri konvoyda bulunanlara taşlı ve joplu müdehalede bulunuldu. Konvoyda bulunan çok sayıda kişi başlarına aldıkları darbelerle yaralandı. Yaralılara konvoyda bulunan doktorlar ambulanslarda müdehale etti.

15 Aralıkta Türkiye'den yola çıkan yardım konvoyu Mısır'ın Akabe Limanı üzerinden Gazze'ye ulaşmak istemişti. Ancak Mısır'ın Akabe limanının kullanılmasına izin vermemesi üzerine konvoy Suriye'ye geri dönerek Lazkiye limanı üzerinden Mısır'ın El Ariş Limanı'na ulaşmaya çalıştı. Konvoyda yer alan araçlar, Ulusoy 6 adlı Türk bandralı gemi ile Mısır'ın El Ariş Limanı'na taşınırken konvoyda yer alan yaklaşık 400 kişi özel bir uçakla 3 seferde ancak uçağın arıza yapması nedeniyle 2 günde El Ariş havaalanına ulaştırıldı.

Mısırlı yetkililer, dün konvoydakilerin pasaportlarına giriş-çıkış mühürü vurmuş, konvoyun El Ariş'e ulaşan kısmının hemen Gazze'ye geçmesini istemişti. "Konvoyun bütün olarak Gazze'ye girmesini" isteyen konvoy katılımcılarının protestosu üzerine çıkış mühürü iptal edilmişti.

Sloganlarla Mısır'ı telin eden grup daha sonra limanın kapısına yöneldi. Limanın iki demir kapısı yerinden söküldü. Konvoydakiler sabahtan beri bekledikleri limandan dışarı çıktılar. Mısır çevik kuvvet polisleri gruba müdahale edilmek üzere dış kapının önüne koşullandırıldı. Mısır çevik kuvvet polislerine sürekli takviyeler yaparak eylemcilere göz dağı vermek istedi. Polis ve panzerlere ek olarak itfaiye ekibi de geldi.

17 ülkeden 500 insan, Mısır'ı protesto eylemine saatlerce devam etti. 'Mısır sabrımızı taşırma, İsrail'in suçuna ortak olma' şeklinde sloganlar atıldı. Konvoydakiler daha sonra limanın kapısına iki TIR'ı getirerek barikat kurdular.

Grupta bulunan İHH Başkanı Bülent Yıldırım, İngiliz Parlamenter George Galloway, Türk milletvekilleri Hüsnü Tuna, Cemal Yılmaz Demir, Mehmet Nil Hıdır, Secarettin Karayağız ve Hasan Murat Mercan Mısırlı yetkililerle sorunu çözmek için görüşmelerini sürdürüyor. Sorunun çözülmesi için Türkiye Dış İşleri Bakanlığının da devrede olduğu bildirildi. Türkiye'deki Mısır büyükelçiliği Dış İşleri Bakanlığı'na çağrıldı.

HEYETTEKİ VEKİLLER POLİS TARAFINDAN BEKLETİLDİ


Heyetteki Türk milletevekilleri, Ariş Limanı girişinde polisler tarafından yarım saat bekletildi

Mısır'ın Ariş Limanı'nda gelecek son kafileyi bekleyen Filistin Konvoyu'nun Gazze'ye bu gece girmesi bekleniyor.

Mısır'ın Ariş Limanı'nda bekleyen Filistin Konvoyu, Ariş Havaalanı'ndan gelecek 150 kişilik son kafileyi bekliyor. Konvoyun, son kafilenin de gelmesi ile Mısır'ın bir engel çıkarmazsa durumunda bu gece Gazze'ye girmesi bekleniyor.

Öte yandan, İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından organize edilen Filistin Konvoyu'na katılan beş Türk milletvekili Mısır polisinin engellemelerine maruz kaldı.

AK Parti Milletvekilleri Hüsnü Tuna, Cemal Yılmaz Demir, Mehmet Nil Hıdır, Secarettin Karayağız ve Hasan Murat Mercan, Ariş Limanı girişinde polisler tarafından yarım saat bekletildi.

Milletvekili Mercan, milletvekili olduklarını polislere hatırlatmasına rağmen Mısır polisi pasaportları en ufak ayrıntısına kadar inceleyerek, büyük bir diplomatik nezaketsizlikte bulundu. Mısır polisinin bu tavrına milletvekilleri bile şoke oldu.

Konvoy yetkilileri, Mısır'ın bir engel daha çıkarmaması durumunda konvoyun bu gece Gazze'ye girmeyi planladığını bildirdi. Aksi bir durumda konvoyun Gazze'ye girişinin yarın sabaha kalacağı belirtildi.
Mısır Özgürlük Konvoyu'na saldırdı 40 yaralı var
Mısır polisi Ariş limanında bekleyen Filistin konvoyuna saldırdı. Taşlar, coplar ve biber gazıyla konvoydaki insanlara saldıran Mısır polisi çok sayıda insanı yaraladı. Yaralılardan ikisinin durumu ağır.





« Son Düzenleme: 06 Ocak 2010, 10:01:01 Gönderen: ardu-l gazel » Kayıtlı
Zeynepder.
AYAĞINI DENK AL İSRAİL,SENİN NÜFÜSUN KADAR BİZİM SOKAKLARIMIZDA GEZEN KÖPEKLERİMİZ VAR!!
Editör
La Hukme iLLaLLaH
*****

DUÂ: 339
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 2839


ÇOKŞEY BİLMEK NEYE YARAR?HADDİNİ BİLMEDİKTEN SONRA


« Yanıtla #15 : 06 Ocak 2010, 00:57:05 »

  kızgın ZALİMLER İÇİN YAŞASIN CEHENNEM kızgın
Kayıtlı

Tabiin
AllahuEkber
***

DUÂ: 49
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 269


Sen artık gitmelisin vakit çok geç olmadan...


« Yanıtla #16 : 06 Ocak 2010, 10:14:04 »

AKLIMA GELEN İLK CÜMLE

ALLAHU EKBER
Kayıtlı

ardu-l gazel
Laİlaheİllallah
****

DUÂ: 63
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 767


Dağların sıkletini yüklemişim omzuma..Bu Yük Büyük


Site
« Yanıtla #17 : 06 Ocak 2010, 10:17:30 »

Kardeşlik Platformu Tarafından organize edilen protesto eylemine İHH ve Mazlumder olmak üzere diğer sivil toplum örgütleri de destek verdi.
Kardeşlik Platformu adına protesto eylemini yöneten Nureddin Şirin yaptığı konuşmada; "Bizler, siyonist rejim güçlerinin geçen yıl Gazze'ye yönelik sergilediği katliamlara karşılık siyonist rejmi konsolosluğunu 16 gün boyunca nasıl kuşatma altına aldıysak, aynı şekilde bu firavun, hain, işbirlikçi zalim Mısır rejimi konsolosluğunu da kuşatma altına almaya geldik, sabaha kadar burada olacağız, gerekirse arka arkaya günlerce buraya geleceğiz. Mısır rejimi geçmişinde nice müslüman alimimizi, liderimi şehid ettiği gibi, aynı İSlam düşmanı karekterini bir kaz daha göstererek bu kez, Gazze'ye insani yardım götürmek için yola çıkan onurlu ve şerefli kardeşlerimize saldırarak birçoğunu yaraladı. Mısır toprakları kardeşlerimizin kanlarıyla sulandı. Bizler Türkiyeli müslümanlar olarak buraya, bu ihanete karşı öfkemizi ve tepkimizi ortaya koymaya geldik. Sıkılmış yumduklarımız, yükselen feryadlarımız bir volkan gibi patlayacak, bu yanardağların lavları bu firavun rejiminin karargahlarını, üslerini, merkezlerini alevler içine alacaktır. Biz Mısır'daku konvoyu ve gelişmeleri takip ediyoruz; onların bizden beklediklerini, bizden yapmamızı istediklerini sonuna kadar yapacağız. İHH Başkanı Bülent Yıldırım, konsolosluk ve elçilik önünde yapılan eylemlerin devam etmesini istedi. Biz de bu eylemimizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Bu firavun rejimine şamar vurmak hepimizin görevidir" dedi.

Protesto eyleminde bir konuşma yapan Ömer Döngeloğlu Hoca'da "Sizler aziz kardeşlerimizin buraya gelmesinin anlamı, Resulüllah'ın yanında olduğunuzu göstermek demektir. Filistinli şehidlerin ve mazlumların yanında olduğunuzu göstermek içindir. Firavun kalıntısı hain Hüsnü Mübarek rejiminin ihanetlerine karşı ortaya koyduğunuz bu tavır, Hz. Peygamber ve ashabının zamanın EBu Leheb ve Ebu Cehillerine karşı ortaya koyduğu tavır gibidir. Hüsnü Mübarek de bu zamanın EBu Cehil ve Ebu Leheb'idir" dedi




________________________________________________________________________________________________
  06.01.10   ELHAMDULİLLAH
Filistin konvoyunun yolu açıldı

Filistin’e Özgürlük Konvoyu iki gündür beklediği Mısır’ın Ariş limanından çıkıyor. Konvoy hazırlıklarını tamamladıktan sonra Refah Sınır Kapısı’na doğru yola çıkacak. Bu akşam Gazze’ye girecek.








22 gündür yollarda olan Filistin Konvoyu nihayet amacına ulaşıyor. Konvoy 59 aracını Mısır’da bırakmak şartıyla Ariş limanından çıkıyor. Geride kalan 59 araç, İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından daha sonra Suriye ve Lübnan’da bulunan Filistin mülteci kamplarına bağışlanacak.
16 Aralık’ta Türkiye’den yola çıkan konvoyun Gazze’ye ulaşmaması için olmadık engeller çıkaran Mısır,  önceki gece Ariş Limanı’nda abluka altında tuttuğu gönüllülere taş ve gaz bombası ile saldırmış, çıkan olaylarda 40 kişi yaralanmış, 7 kişi de göz altına alınmıştı.
Yaklaşık olarak 10 gündür engellenen konvoyun günlerdir süren pazarlığına Türkiye’den gelen Meclis Dış İlişkiler Komisyon Başkanı Murat Mercan ve AK Parti Milletvekilleri; Hüsnü Tuna, Seracettin Karayağız, Mehmet Nil Hıdır, Cemal Yılmaz Demir, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Temel Karamollaoğlu SP eski  milletvekili Mehmet Batuk ve MAZLUMDER Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal da katıldı.

Araçlar Filistin kamplarına

Uzun saatler süren pazarlık sonucu Mısır, Amerika’da yaşayan Müslümanların Mısır’dan satın aldığı 43 araç ve 11’i arazi aracı olmak üzere pikaplardan oluşan 59 aracın Filistin’e iki hafta sonra İsrail üzerinden sokulmasını istedi. Ancak bu teklif Türk yetkililer tarafından reddedildi. Araçların bir gemi kiralanarak Türkiye üzerinden Lübnan ve Suriye’deki Filistinli Mülteci kamplarına hediye edilmesi kararlaştırıldı.
Türk Dış işlerinin sürekli takipte olduğunu söyleyen AK Parti Milletvekili Murat Mercan, “Sayın Davutoğlu ile ben son 6 saat içinde 4-5 defa görüştüm. Biz Mısır ile ilişkilerimizin gerilmesini istemiyoruz. Olaylar dünya televizyonlarından canlı olarak verildi. Artık ne olup bittiğini tartışmanın zamanı değil. Bundan sonrası için çaba göstermeliyiz. Ki Mısır bize Türkiye’ye karşı bir art niyetin olmadığını tekrar tekrar söyledi” diye konuştu.
Akşam meydana gelen olaylar sırasında limanda bulunan biri general olmak üzere 12 güvenlik mensubunun konvoydakiler tarafından rehin alındığı haberleri üzerine İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı limanda küçük bir binaya gizlenen bu kişileri buldurarak liman dışına çıkarılmasını sağladı. Yıldırım, “bana telefonla ulaşan Mısırlı dostlarım  bu kişilerin çeşitli resmi makamlara ulaşarak terörist bir grup tarafından rehin alındık dediklerini aktardı. Bu onların bize müdahale etmesini haklı kılardı. Kendileri bize direnmelerine rağmen zorla dışarı çıkardık. Oyunu bozduk” diye konuştu.

Gözaltına alınanların serbest bırakılmasını şartlar arasına eklediklerini de vurgulayan Yıldırım,
Bu konvoyun Gazze’ye ulaşmasını engelleyenlerin dünyaya tanıtıldığını sözlerine ekledi.

Refah sınır kapısında  Filistin’e Yol Açık  Konvoyu’nun bir an önce Gazze’ye girebilmesi için gösterilerde bulunan Filistinlilere Mısır asker ve polisinin açtığı ateş sonucu çok sayıda yaralı olduğu bildirildi. Yaralılar ile ilgili bilginin limana ulaşması burada büyük bir infiale yol açtı.
Filistinlilerin sınırdaki protesto eylemlerinde bir Mısır askerinin öldüğü bildirildi.

Bu arada İnsani Yardım Konvoyu’nun Refah Sınır Kapısı’ndan Gazze’ye ulaşması için 3-6 Ocak tarihlerini  arasında izin verdiğini açıklayan Mısır’ın dün akşam saatlerinde girişine izin verdiği konvoyun kaç saat süreyle içeride kalmasına izin vereceği ya da dönüşte tekrar bir sorun çıkarıp çıkarmayacağı ise merak ediliyor.
[/color]
__________________________________________________________________________________________________________

06.01.10   
 
Konvoy nihayet Gazze’ye girdi

Londra’dan 1 ay önce yola çıkan ve Mısır Devleti tarafından fiili saldırıda dahil olmak üzere pek çok sorunla karşı karşıya bırakılan Filistin’e Özgürlük Konvoy’u nihayet Gazze girdi. Konvoy gruplar halinde Gazze’ye doğru yola çıkarken ilk grup Refah Sınır Kapısı’ndan geçerek Gazze’ye ulaştı.


Mısır hükümetinin her türlü engellemesi ve saldırılarına karşı büyük bir direnç gösteren Filistin’e Özgürlük Konvoyu sonunda Gazze’ye girmeyi başardı. Konvoyda bulunan 155 araç yapılan girişimlerin ardından gruplar halinde Ariş limanından ayrılmaya başladı. Limandan ayrılan ilk 20 araçlık grup Refah sınır kapısından geçerek Gazze’ye ulaştı. Ariş Limanında pasaport işlemleri biten araçlar da 20’şerli gruplar halinde Refah sınır kapısına doğru yolu çıktı.

Konvoy heyeti ve Mısır devleti arasında krize sebep olan 43 araç dışında bütün araçlar Gazze’ye giriş yapacak. Ariş limanında bırakılan 43 araç ise yapılan işlemleri sonrasında Suriye ve Lübnan’da bulunan Filistin mülteci kamplarına götürülecek.
 

_____________________________________________________________________________________________________________

06.01.10   
 
Filistin’e Özgürlük Konvoy’u Gazze’de

Londra’dan 1 ay önce yola çıkan ve Mısır Devleti tarafından fiili saldırıda dahil olmak üzere pek çok sorunla karşı karşıya bırakılan Filistin’e Özgürlük Konvoy’u nihayet Gazze’ye girdi. Ariş limanından gruplar halinde Gazze’ye doğru yola çıkan konvoydaki 155 aracın tamamı Gazze’ye ulaştı. Refah sınır kapısından giriş yapan konvoyu Gazze’liler büyük bir tören ile karşıladılar.

Mısır hükümetinin her türlü  engellemesi ve saldırılarına karşı büyük bir direnç gösteren Filistin’e Özgürlük Konvoyu sonunda Gazze’ye girmeyi başardı. Konvoyda bulunan 155 araç yapılan girişimlerin ardından öğleden sonra gruplar halinde Ariş limanından ayrılmaya başladı. Limandan 20’şer araçlık gruplar halinde ayrılan konvoy Refah sınır kapısından geçerek Gazze’ye ulaştı. Konvoyda bulunan 155 aracın tamamı Gazze’ye girmeyi başardı.

Refah sınır kapısından girişi yapan konvoyu Gazze halkı çiçeklerle karşılarken, Hamas’ın Gazze’deki üst düzey yöneticileri de karşılama töreninde hazır bulundu. Bazı Filistinliler sevinç gözyaşları döktü. Konvoy daha sonra şehir merkezine doğru yola koyuldu. Yollara dökülen Gazze halkı büyük bir coşku ile konvoya eşlik etti. Şehir merkezinde konvoy için binlerce kişinin katıldığı bir tören düzenlendi.

Gazze’ye girmeyi başaran Filistin’e  Özgürülk Konvoyu katılımcıları burada yalnızca 48 saat kalabilecekler. Katılımcılar bu 48 saat içerisinde konvoyda buluna araçları ve beraberinde getirdikleri insani yardım malzemelerini Gazze halkına bağışlayarak yine Refah Sınır kapısından çıkacaklar.


[/color][/font]

« Son Düzenleme: 07 Ocak 2010, 16:37:02 Gönderen: ardu-l gazel » Kayıtlı
Zeynepder4
"NasıLsın ? Diye sorma //FiListin// gibiyim ışte.. Bir yanim işgaL ediLdi bir yanim Direnişte!
Grafiker
La Hukme iLLaLLaH
*

DUÂ: 249
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 2376


ÖZLEMEKTEN yorulmuşum kapında durdur beni...


« Yanıtla #18 : 07 Ocak 2010, 09:46:28 »

Mısır, Galloway'ı Çok Öfkelendirdi: Bir Daha Mısır'a Gelmem!

İngiliz Parlamenter George Galloway, dün akşam Gazze'ye ulaştıktan sonra Rafah sınır kapısında yaptığı açıklamasında Türkiye'ye teşekkür ett i

Gazze’ye ulaştıktan sonra basın mensuplarına yaptığı ilk açıklamada Galloway “Gazze halkı, bizleri büyük bir sevinçle karşıladı. Sanli sevinç patlaması oldu Gazze’de. Çünkü Gazze halkı, bizi tanıdı. Onlar için, kanımızı feda edebileceğimizi gördü” dedi.

Galloway, Gazze'de yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi:

Başlangıçta değerli Türkiye halkına, sivil toplum örgütlerine, siyasi partilere, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ve İHH Başkanı Bülent Yıldırım’a teşekkür ediyorum. Yine Ürdün, Suriye ve Mısır halkına da teşekkür ediyorum.

Değerli Mısır halkına, Cemal Abdunnasır’ın halkına, Ezher halkına, Süveyş kanalını özgürleştiren bu halka teşekkür ediyorum. Bu halk, şimdiki liderlerinden daha iyi bir liderliği hak ediyor. İnanıyorum ki bu halkın en az %80’ini, hükümetlerinin konvoya olan müdahalesine karşı çıkıyor. Mısır, bize Ariş limanından Gazze’ye girebileceğimiz sözünü verdi. Fakat, bizi kuşatma altına aldılar ve bizi hapsettiler. Fakat bizim azmimizi kıramazlar.

Araçlardan bir kısmı hala Ariş limanında. Mısır, İsrail’den izin almamız gerektiğini söyledi. Fakat ben bunu yapmayacağım. Çünkü İsrail, Filistinlileri katlettiği sürece, İsrail’i tanımayacağım.

Mısır, bize karşı yaptığı bu hatayı, Venezuela Başkanı Hugo chavez’in de içinde bulunacağı konvoya yapmasın. Çünkü bu, çok büyük bir hata olur.

Mısır, şimdi Gazze sınırına çelik duvar örüyor. Bu utanç duvarını ören Mısır’a bir dahaayak basmayacağım. Bundan sonra Mısır’ı asla affetmeyeceğim.

Gecikmeden ötürü Gazze halkından özür diliyorum. Çok geç kaldığımızın farkındayım. Fakat, biz, siz ve tüm dünya, bu gecikmenin arkasında kimin durduğumu çok iyi biliyor.

Ariş’ta 55 kişi yaralandı. Neden? Çünkü onlar, Gazze’ye gidiyorlardı. Çünkü onlar, direnen ve sabreden Gazze halkına, ilaç ve insani yardım götürmekteydi. Bize teşekkür etmenize gerek yok. Çünkü sizin aranızda olmaktan şeref duymaktayız. Asıl biz, size teşekkür ediyoruz. Sizin, haklarına ulaşma yolunda gösterdiğiniz ısrara ve direnişe teşekkür ediyoruz.

17’den fazla ülkedeki dostlarımızla birlikte 31 günü geride bırakarak size geldik. Herkes ailelerini geride bırakarak, size geldiler. Çünkü onlar, sizleri ve Filistin’i seviyor. Gazze’ye ulaşabilmek için katlanılan çile, dünyanın tüm özgür bireyleri için şereftir. Tüm dünya, sizin çektiğiniz sıkıntıları, acıları hissediyor.

Bu halkın teslim olması için, Gazze’ye karşı kapsamlı bir savaş uygulanıyor. Fakat, bu halka 100 yıl da ambargo uygulasalar, başarılı olamayacaklar.

isra haber
Kayıtlı

Zeynepder4
"NasıLsın ? Diye sorma //FiListin// gibiyim ışte.. Bir yanim işgaL ediLdi bir yanim Direnişte!
Grafiker
La Hukme iLLaLLaH
*

DUÂ: 249
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 2376


ÖZLEMEKTEN yorulmuşum kapında durdur beni...


« Yanıtla #19 : 07 Ocak 2010, 09:48:09 »

İHH Başkanı Bülent Yıldırım, Ariş limanında maruz kaldıkları saldırı sırasında kendilerine destek olan halka ve hükümete teşekkür etti. 

Türkiye ayağını İHH'nın oluşturduğu Filistin'e özgürlük konvoyu nihayet dün akşam Gazze'ye ulaştı.

Gazzeliler, 6 Aralık'ta İngiltere'den yola çıkan, uzun yolculuğun meşakkatine katlanan, Ariş limanında taşlanan ama yılmadan Gazze'ye ulaşan Filistin konvoyunu bağrına bastı.

Diğer yandan İHH Başkanı Bülent Yıldırım, Gazze'ye karadan ulaşılabileceğini herkese gösterdiklerini belirterek yeni hedeflerini açıkladı.

TRT muhabirinin sorularını yanıtlayan Yıldırım, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Çok sevinçliyim. Geçen yıl da buraya gelmiştik. Güzel bir karşılama oldu. Şuanda sokaklarda insanlar bekliyor. Halk, sokaklara çıkmış. Kadınlar, çocuklar... İnşaALLAH  birazdan onlarla da kucaklaşacağız.

Zor, bir yolculuk oldu. Bazı yerlerde yolumuz kesildi. Ne yazık ki taşlandık. buna rağmen Türkiye halkının desteğiyle, hükümetin, siyasilerin ve sivil toplum teşkilatlarının desteğiyle bugün Gazze'ye geldik.

Bu da şunu gösteriyor. Eğer insan isterse herşeyi yapabilir. Yani ambargo yıllardır devam ediyor. Bu ambargo delinemez diyordu. Eğer halk bir olursa. İnsanlar aynı hedefte kitlenirse, bütün kapılar açılır.

İnşALLAH , bu ambargo delinmiştir. Önümüzdeki Mart'ta da gemilerle denizden Gazze'ye gireceğiz. O zaman tabi karşımızda Mısır değil İsrail olacak. İsrail'in de ne yapacağını o zaman göreceğiz.

Ama her iki taraftan da bu ambargoyu deleceğiz, bu halkı özgürleştireceğiz. bu halk da hepimiz gibi bütün yaşam haklarını elde edecek ve dünyada özgür insanlar içerisinde yerlerini alacaklar.

isra haber
Kayıtlı
Ebu Yusuf
La Hukme iLLaLLaH
*****

DUÂ: 237
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 1336



« Yanıtla #20 : 07 Ocak 2010, 13:44:00 »

O gece oldukça bereketli bir geceydi.Ay bizlere selama durmuş,rüzgar hoş bir esinti bırakmıştı gecenin sessizliğine.
O sessizliği ve herkesin uykuya daldığı saatleri direnişçilerin tekbir feryadları yırtarak
Lebbeyk! emret! sesleri konsolosluğun duvarlarını çatlatmış ve müstekbir askerlerin suratlarına şamar olmuştu adeta..
Binlerce müslüman kardeşlerine yapılan bu kalleşçe saldırıyı,yumruklarında sakladığı öfkenin diliyle ey insanlık uyanın! ve ümmetin namusuna sahip çıkın diyorlardı..

Ey gecenin karanlığına bürünmüş milyonlar nerdesiniz! nerde insanlık! Yokmu ALLAH için elleri duaya açıp duran ve bu kıyam erlerinin safında yer alan..Gece körse sizdemi körsünüz,gece ıssız ve kısıksa sizindemi sesiniz kısıldı...

Eylemin çocuklarına selam olsun ve selam olsun yeryüzüne sesini duyuran bir avuç o kutlu kervanın yolcularına...

Gazze sizlerin evi girin ey yüreğinde ışık,alnında taş ve kan görmüş cennetin çocukları....

selam ve dua ile aziz ve azize kardeşlerim...
Kayıtlı
ardu-l gazel
Laİlaheİllallah
****

DUÂ: 63
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 767


Dağların sıkletini yüklemişim omzuma..Bu Yük Büyük


Site
« Yanıtla #21 : 07 Ocak 2010, 16:22:22 »

Ey hanif yolcu!... Tevhidi duruşunu bozma...

İdeolojilerin karanlık dünyasında gezinme. Felsefenin meşkuk ve meçhul belirsizliğine kapılma... Hikmeti ara... Kitab'a tutun... İslami kimliğinle yürü... Kendine yabancılaşmadan.... Komplekslere kapılmadan, kendin olarak yürü... Özne olarak kal, nesneleşmeden yol al... Sürüklenen değil, çekim merkezi olarak yolda ol... Cazibe odağı olduğun oranda yürüme gücünü taşımış olursun... Zamanlamayı kendin yapacaksın... Konjonktürel rüzgarlara kapılarak zuhurata tabi olmayacaksın...
Yol Risalesi,Ramazan Kayan

Ümmetin Yüzakı Özgürlük yolcularına Selam OLSUN;ve Bu güzel yolcuları bu denli güzel selamlayan ve bizlerle paylaşan abimden Rahman razı olsun. Byrun Muhakkakki Allah nurunu tamamlayacaktır,Belki bu sebebten muslumanların azınlığını batıyla tamamlıyor,umarızki batıdan gelen o çoğunluk İSLAM zümresine katılırda Allahın nuru tüm Dünyayı kapsar...
Kayıtlı
ardu-l gazel
Laİlaheİllallah
****

DUÂ: 63
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 767


Dağların sıkletini yüklemişim omzuma..Bu Yük Büyük


Site
« Yanıtla #22 : 07 Ocak 2010, 16:32:08 »

07.01.10   
 
Emanetler bugün teslim edilecek
Dün öğleden sonra Ariş limanından gruplar halinde ayrılan Filistin’e Özgürlük Konvoy’u 20’şerli gruplar halinde Gazze’ye girdi. Konvoy için bugün 15.30’da düzenlenecek büyük miting sonrasında yardımlar dağıtılmaya başlanacak.



Mısır ile yaşanan sorunun aşılmasının ardından gruplar halinde Ariş limanından ayrılan Filistin’e Özgürlük Konvoyu dün geçe geç saatlerde Gazze’ye giriş yaptı. İHH İnsani Yardım Vakfı’nın  öncülük ettiği konvoy Gazze'de sevinç gösterileriyle karşılandı. Konvoyun Gazze’ye girmesi ile birlikte Gazze sokaklarında bayram havası eserken duygusal anlar yaşandı. Milletvekillerinin de aralarında bulunduğu Konvoy heyeti Filistin Başbakanı İsmail Haniye ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede konvoyu en başından itibaren takip ettiklerini ifade eden Haniye yaşanan sıkıntılara rağmen Gazze’ye girenleri ‘kahraman’ olarak niteledi.
Konvoy için bugün binlerce insanın katılacağı bir miting düzenlenecek. Konvoy ile birlikte Gazze’ye sokulan 155 araç ve bu araçların içerisinde yer alan ilaç, tıbbi malzeme ve insani yardım malzemeleri saat 15.30’da düzenlenecek mitingin ardından dağıtılmaya başlanacak.
Mısır’dan bir engelleme daha
Konvoy ekibi Gazze’ye girmiş olmasına rağmen hala Mısır ile sorunlar yaşanıyor. Konvoy heyeti ile yapılan görüşmeler sonrasında verdiği hiçbir sözü tutmayan Mısır yönetimi bu seferde konvoyun Gazze’de kalacağı süre konusunda verdiği sözü tutmadı. Daha önce yapılan görüşmeler sonrasında konvoy ekibinin Gazze’de 48 saat kalacağı konusunda anlaşmaya varılmıştı. Ancak araçların tamamının Gazze’ye girmesinin ardından Mısır yönetimi bu süreyi 24 saate indirdi. Konu ile ilgili görüşmeler devam ediyor.   
Gazze'ye ulaşan konvoy içinde bulunan araçlar ve yardım malzemeleri İHH'nın koordinasyonuyla oluşturacak komisyona gözetiminde ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Dağıtım işlemi 15.30’da gerçekleştirilecek mitingin ardından başlayacak.
Kayıtlı
ardu-l gazel
Laİlaheİllallah
****

DUÂ: 63
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 767


Dağların sıkletini yüklemişim omzuma..Bu Yük Büyük


Site
« Yanıtla #23 : 07 Ocak 2010, 21:50:16 »

07.01.10   
 
İsmail Haniye Filistin Konvoyuna teşekkür etti

Başbakan İsmail Haniye, Filistin Konvoyu misafirlerine cesaret ödülü imzalı Filistin atkısını hediye etti. Haniye, ayrıca Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a teslim edilmek üzere hazırladığı teşekkür mektubunu İHH Başkanı Bülent Yıldırım’a teslim etti. Haniye, mektupla Başbakan Erdoğan’ı Gazze’ye davet ettiğini söyledi.





Filistin Başbakanı İsmail Haniye, 21 gün süren bir yolculuk ve bekleyişten sonra Gazze’ye girmeyi başaran Filistin’e Özgürlük Konvoyu’nun temsil heyetini makamında kabul etti.
Haniye’yi ziyarete İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, İHH yönetim kurulu üyeleri ve Mazlumder Başkanı Ahmet Faruk Ünsal katıldı.
İsmail Haniye, misafirlerine cesaret ödülü imzalı Filistin atkısını hediye etti. Ayrıca Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a teslim edilmek üzere hazırladığı teşekkür mektubunu İHH Başkanı Bülent Yıldırım’a teslim etti. Haniye, mektupla Başbakan Erdoğan’ı Gazze’ye davet ettiğini söyledi.
Ziyarette konuşan Haniye, binlerce km ötelerden Gazze halkının yardımına koşan konvoya ve tüm Türkiye halkına teşekkür etti.
Haniye şöyle konuştu: “Bütün Filistinliler size saygı gösteriyorlar. Büyük bir çaba göstererek, onlarca engeli aşarak Gazze’ye ulaştınız. Biz başından beri sizin yaşadıklarınızı takip ediyoruz. Ve sizinle birlikte biz de yaşadık, hissettik ve sizin rahat olmanız için Allaha dua ettik. Gazzelilerin kalplerinde büyük bir sevgi ve mutluluk var buraya ulaştığınız için. Bu ziyaretinizi fırsat olarak görüyorum. Türkiyeli kardeşlerimize sevgilerimizi, saygılarımızı sunuyoruz. Hem liderler olarak, hem hükümet hem de halk olarak Türkiye’ye sevgilerimizi sunuyoruz. Türkiye tarih boyunca hiç Filistin’i terk etmedi. Sadece bir dönem bu ilgi kayboldu. Fakat şimdi Türkiye bütün gücü ve kuvvetiyle Filistin’e, Kudüs’e geri dönüyor. Bu Allahın bir lütfu. Türk halkının adaleti. Bu ayrıca Başbakan Erdoğan’ın da asaletidir. Bu AK Parti siyasetinin de bir parçasıdır.”
“Türkiye’nin özellikle Gazze savaşındaki duruşu ile gurur duyduk” diyen Haniye, “O siyasi duruşu bizi bu yapılan yardımlardan bile daha mutlu etti. Özellikle bütün dünya Türkiye başbakanın Siyonistlerin liderine nasıl bağırdığını gördü. Bu sadece Türkiye’nin sinirlenmesi, öfkesi değildi. İsrail’e karşı duranların bir tavrı idi. Ve bu duruş dolayı herkese mutluluk verdi.
AK Parti ve Saadet Partisi Gazze savaşı sırasında bize büyük destek verdiler. Saadet Partisinin Türkiye’nin en büyük ilinde yaptığı bir milyondan fazla insanın katıldığı gösteriyi de izledik” şeklinde konuştu.
Haniye, yardımlarından dolayı İHH’ya teşekkür etti. Haniye, “Özellikle İHH Gazze halkına büyük yardımlarda bulundu. Özellikle İHH Başkanı Bülent Yıldırım Gazze’ye yardımlar gönderdi, savaşta bizimle birlikte oldu. Bu İslam kardeşliğinin bir önemidir. Bu hepimizin bir ümmet olduğunun göstergesidir. Müslümanlar birbirini güçlendiren duvar gibidir. Hoş geldiniz. Gazze sizinle gurur duyuyor. Allahtan diliyorum Kudüs’te sizinle beraber özgür bir şekilde Gazze’de namaz kılmak istiyoruz.”

Yıldırım, "Yeni hedefimiz gemilerle ambargoyu delmek"

İHH Başkanı Bülent Yıldırım ise konvoydan sonra gemilerle Filistin’e geleceklerini, ambargoyu anlamsız hale getireceklerini ifade etti.
Konvoyu taş yağmuruna tutan Mısır’a tepki gösteren Yıldırım, Ürdün ve Suriye’ye katkılarından dolayı teşekkür etti. Yıldırım, “Mısır hiçbir sözünde durmadı. Bu süreçte en çok kaybeden Mısır oldu” dedi. Her zaman Gazze halkının yanında olacaklarını ifade eden Yıldırım, “Gazze halkı aç kalacaksa biz de aç kalacağız” diye konuştu.

Mısır polislerinin Ariş limanındaki saldırılarında yaralanan arkadaşlarının kanlarının gömleğinde durduğunu ifade eden Yıldırım, “Bu kanlı gömleği hayatım boyunca saklayacağım” dedi.
Mısır’ın Refah Sınır Kapısında örmek istediği yeni duvar için ise Yıldırım, “Bu duvar Gazze’yi değil örenleri yıkacaktır. Mısır bu duvarı dünya ile kendi arasına örmektedir. İnşALLAH  bu hatadan geri dönerler” dedi.

Anahtarlar teslim edildi

Bu arada konvoyla Gazze’ye getirilen 145 aracın anahtarı saat 11.00’de düzenlenen bir törenle yetkililere teslim edildi. Anahtar teslim törenine İHH Başkanı Bülent Yıldırım, AK Parti milletvekilleri Murat Mercan, Hüsnü Tuna, Mehmet Nil Hıdır, Seracettin Karayağız, Cemal Yılmaz Demir, Saadet Partisi genel başkan yardımcısı Temel Karamollaoğlu ile Filistin Sosyal İşler Bakanı Ahmet El Kurdu ve İngiliz Parlamenter George Galloway katıldı.

Törende konuşan Murat Mercan, “Bugün insanlığın bittiği yerdeyiz. Bütün dünyanın kalbi bugün Gazze’de atıyor. Hepimiz Gazze’de buluştuk, insanlık Gazze’de buluştu. Hiçbir kuvvet halkı iradesini ortadan kaldıramaz. Türkiye halkının ve Türkiye başbakanının sevgilerini, selamlarını Gazze halkına iletiyorum. Bu konvoyu organize eden İHH’ya da teşekkür ediyorum” dedi.
Konuşmalardan sonra araçların anahtarları Filistinli yetkililere teslim edildi.

Konvoydan ayrıntılar…

Filistin Konvoyu, deniz ve hava yolculuğu hariç 4600 km kara yolculuğu yaparak Gazze’ye girdi.  Konvoy Gazze’ye ulaşma yolunda bir çok engelle karşılaştı. Bu engellemenin başını çeken ülke Mısır oldu.
Konvoy Ürdün’ün liman şehri Akabe’de Mısır tarafından 5 gün bekletildi. Ürdün’den tekrar Suriye’ye dönerek 6 günlük bir beklemenin ardından Mısır’a geçti. Araçlar gemiyle 25 saatlik bir yolculuktan sonra Ariş limanına geçerken yolcular kiralanan özel uçakla Mısır’a geçebildi. Uçak, Laskiye ile Ariş kenti arasında 3 sefer yaparak 500 yolcuyu Mısır’a ulaştırdı.

Suriye hava yollarına ait uçak ilk seferden sonra arızalanınca Yunanistan’dan bir uçak kiralandı. Saatlerdin Şam havaalanında mahsur kalan yolcular bu uçakla Mısır’a ulaştırıldı.
Filistin Konvoyu henüz Gazze’ye geçmeden tüm dünya kamuoyunun dikkatini çekti. Konvoyda 17 ülkeden 500 insan yer aldı. Bu da konvoy üzerindeki ilginin artmasını sağladı. Konvoydaki en yaşlı isim 71 yaşındaki İsmet Erdemir, en genç isim ise 18 yaşındaki Beyza Nur Karaduman oldu. Konvoya Türkiye’den 7 kadın katıldı.

Konvoy; ambulans, minübüs, TIR, otobüs ve binek arabalar olmak üzere toplam 200 araçtan oluşturuldu. Amerika’dan 47, İngiltere’den 80, Türkiye’den 73 araç katıldı. Türkiye’den katılan araçların tamamı Filistin bayrağının renklerinde giydirildi.

Konvoy 21 günlük bir yolculuk ve beklemenin ardından Gazze’ye girdi. Türkiye’de 4 gün duran konvoy, Suriye’de 8 gün, Ürdün’de 7 gün, Mısır’da 2 gün.
Konvoyun güzergâhı:  İngiltere, Fransa, İtalya, Yunanistan, Türkiye (İstanbul, Adapazarı, Ankara, Konya, Adana, Gaziantep), Suriye, Ürdün, Mısır, Gazze (5 Ocak 2009)
Konvoyun kronolojisi şu şekilde:
 6 Aralık Londra’dan hareket,
15 Aralık Türkiye’ye giriş,
 16 Aralık İstanbul’da basın toplantısı,
17 Aralık Ankara ve Konya,
18 Aralık Adana ve Gaziantep,
19 Aralık Suriye’ye giriş,
21 Aralık Ürdün’e geçiş,
27 Aralık Ürdün Akabe’den ayrılış,
27 Aralık akşamı Suriye’nin başkenti Şam’da konaklama,
29 Aralık Lazkiye’de konaklama,
4 Ocak 2010 Lazkiye’den Mısır’a geçiş.
5 Ocak Gazze’ye giriş.

Mısır’ın konvoya yönelik engelleme girişimleri hareketin daha çok gündeme gelmesini sağladı.
Konvoy sadece birkaç sivil toplum kuruluşunun organize ettiği bir hareket olarak kalmadı. Konvoy’un amacına ulaşması için Türkiye ve Suriye devreye girdi. Özellikle Türkiye Dış İşleri Bakanlığı büyük bir çaba harcadı.

Mısır, konvoy ile ilgili Türkiye Dış İşleri Bakanlığı’na nota verdi. Başbakan Tayyip Erdoğan ve Dış İşleri Bakanı Abdullah Davutoğlu, konvoyun Gazze’ye girişini destekleyici açıklamalar yaptılar.
Ariş limanında Mısır polisi konvoydakilere saldırdı. Saldırılarda 40 kişi yaralandı. Limanda biranda ortalık adeta savaş alanına döndü. Mısır’ın bu tavrı tüm dünya ülkeleri tarafından kınandı.
İlk defa savaş ortamı yaşanmadan Filistin’de yaşanan ambargo yoğun bir şekilde dünya gündeminde tartışıldı. Filistin Özgürlük Konvoyu hareketi İsrail’i zor durumda bıraktı.
Konvoy, Gazze’ye uygulanan ambargoda Mısır’ın da suça ortak olduğunu tüm İslam dünyasına gösterdi. Mısır’ın konvoyu engelleyici tavrı, tüm İslam ülkelerinde protesto edildi. Mısır, kendi ülkesinde bile protesto edildi.
Konvoy geçtiği ülkelerde büyük bir ilgi gördü.










[/size][/font][/color][/center][/b]
Kayıtlı
ardu-l gazel
Laİlaheİllallah
****

DUÂ: 63
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 767


Dağların sıkletini yüklemişim omzuma..Bu Yük Büyük


Site
« Yanıtla #24 : 07 Ocak 2010, 23:45:57 »

Medyadan Görüntülerle GAZZE !

FİListin konvoyu gazzeye böyle girdi 2010;

Kayıtlı
veranur
La Hukme iLLaLLaH
*****

DUÂ: 372
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 1509



« Yanıtla #25 : 08 Ocak 2010, 10:37:22 »

08 Ocak 2010 / 09:53

Mısır, Filistin Konvoyunu Tutuklayacak
Mısır emniyet güçleri, bugün Gazze'den ayrılacak olan Filistin konvoyunu tutuklamaya hazırlanıyor

 el Cezire televizyonunun bildirdiğine göre Mısır emniyet güçleri, iki gün önce Ariş limanında yaşananlardan sorumlu olan Filistin konvoyundaki üst düzey sorumluları tutuklamaya hazırlanıyor.

Mısır polisinin, bugün Gazze'den çıkış yapacak olan Filistin konvoyundaki üst düzey yetkilileri Rafah sınır kapısında tutuklaması bekleniyor.

Kuzey Sina'daki başsavcı aralarında Türklerin de bulunduğu 7 kişinin tutuklanması için emniyet güçlerine emir verdi.
Kayıtlı


тüм zαliм νє zulüм düzєηlєяiηє " " diуoяuz
ardu-l gazel
Laİlaheİllallah
****

DUÂ: 63
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 767


Dağların sıkletini yüklemişim omzuma..Bu Yük Büyük


Site
« Yanıtla #26 : 08 Ocak 2010, 22:56:42 »

08.01.10   
 
İsmail Haniye: "Erdoğan bizim sesimiz oldu"

Filistin Başbakanı İsmail Haniye, “Başbakan Davos’ta Siyonist cumhurbaşkanına tarihi bir cevap verdi. Sayın Erdoğan, bizim sesimiz olmuştur. Tüm Filistin halkının gönlünü kazanmıştır. Şimdi biz çocuklarımıza Tayyip Erdoğan adını koyuyoruz. Erdoğan’ın ismi Filistin’de ölümsüzleşmiştir artık” dedi.



Filistin’e Özgürlük Konvoyu Gazze’de büyük bir ilgi gördü. Gazzeliler konvoydaki insanlara sarılarak teşekkürlerini dile getirdiler. 2006 yılından beri uygulanan ambargo sebebiyle dışarı çıkamayan Gazze halkı; Türkiye, İngiltere, Amerika, Malezya, Japonya, Belçika, Yunanistan, Fransa, İtalya, Ürdün, Suriye, Endonezya, İrlanda, Polonya, Sudan ve devamı olmak üzere 17 farklı ülkeden gelen insanları bağrına bastı. Mısır’da kâbus gibi geçen 2 gün yaşayan konvoy, Gazze’de kendini Türkiye’deymiş gibi hissetti. Konvoy rahat bir nefes aldı. Refah Sınır Kapısı’nda çiçeklerle karşılandı.
Filistinliler tüm gün boyunca sınır kapısında ve yollarda Mısır’dan gelecek konvoyu bekledi. Karşılama anında hem Filistinliler hem de konvoydan kimi insanlar gözyaşlarına boğuldu.  Filistinli kadınlar dakikalarca ağlarken çocuklar konvoydakilere sarılarak ambargoyu ne kadar derinden yaşadıklarını gösterdiler.

Konvoy misafirleri Gazze şehrine hayran kaldılar. Gazze’nin İsrail bombalarıyla harabe haline gelen yerleri gezerken de hayranlığın tam tersine şoke oldular. İsrail, yüzlerce binayı yerle bir etmiş. Bazı hastaneler kullanılamaz hale gelmiş. Ambargo sebebiyle inşaat malzemelerinin Gazze’ye girmesine izin verilmiyor. Bu yüzden harabe haline gelen binaların hiç biri onarılmamış.
Konvoy Gazze’deki ilk güne hızlı başladı.  Sabahleyin araçların anahtarları Sosyal İşler Bakanı Ahmet El Kurdu’ye teslim edildi. Tıbbi cihazlar ve ilaçlar ise Sağlık Bakanı Besim Naim’e teslim edildi.  Naim, bu malzemelerin Gazze için hayati bir öneme sahip olduğunu vurguladı. Hayra vesile olan herkese teşekkür etti.

Konvoy Filistin parlamentosunda

Gündüz Filistin Konvoyu temsil heyetini makamında kabul eden Başbakan İsmail Haniye, akşam ise Filistin Parlamento binasında konvoy heyetine bir konuşma yaptı. Konuşma öncesi parlamento binasına gelen 500 misafire cesaret ödülü olarak İsmail Haniye imzalı Filistin atkıları hediye edildi. Katılımcıların çoğu İsmail Haniye ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Türkiye “Yeni Osmanlı”

 İsmail Haniye konuşmasında Türkiye’ye teşekkür etti. Türkiye için “yeni Osmanlı” ifadesini kullandı.
Direnişlerine devam edeceklerini ifaden Haniye, Mısır’ın bu direnişi anlamak istemediğini söyledi. Haniye, “Biz sadece kendimiz için değil aynı zamanda Mısır için de savaşıyoruz. Çünkü Gazze düşerse şunu bilsinler ki Mısır da düşer” dedi.
Ölmekten korkmadığını belirten Haniye, “Benim hayatım İslam’a feda olsun. İslam ve ümmet söz konusuysa benim hayatımın hiç biri önemi yok” şeklinde konuştu.
Haniye, “Gazze halkı kendi özgür iradesiyle bir seçimde bulundu diye en ağır saldırılara uğradı, dünyanın en ağır ambargosuna maruz kaldı. Ekonomik, siyasi ve askeri baskıların tek bir sebebi vardı: İsrail’i tanımamız ve direnişi bitirmemizi istiyorlar bizden.
Biz halkımızla İsrail’i asla tanımayacağımızı söyledik. Biz kanımızın son damlasına kadar direneceğiz. Bu duruşumuzun bize ağır bedelleri olacak. Ama biz ya hür yaşayacağız ya da şehit olarak öleceğiz. Bizim çok sayıda şehidimiz var. Kurucularımızdan Şeyh Ahmet Yasin’i de şehit verdik” diye konuştu.



Başbakan Erdoğan’a teşekkür

Başbakan Tayyip Erdoğan’a ilgisinden dolayı teşekkür eden Haniye sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye Başbakanı Tayyip Erdoğan’a şükranlarımızı sunuyorum, sizinle selamlarımı gönderiyorum. Başbakan Davos’ta Siyonist cumhurbaşkanına tarihi bir cevap verdi. Başbakan, "siz teknoloji ve silahta iyisiniz, çocukları öldürmede de iyisiniz" demişti. Sayın Erdoğan, bizim sesimiz olmuştur. Tüm Filistin halkının gönlünü kazanmıştır. Şimdi biz çocuklarımızın Tayyip Erdoğan adını koyuyoruz. Erdoğan’ın ismi Filistin’de ölümsüzleşmiştir artık.”
Türkiye halkının her zaman Filistin’e ilgi gösterdiğini ifade eden Haniye, “Türkiye yeni Osmanlıdır bizim için. Her zaman Filistin duyarlılığını ortaya koydu. Şimdi daha çok Filistin halkına sahip çıkıyor. Tüm Türkiye halkına minnettarız” dedi.
Kayıtlı
ardu-l gazel
Laİlaheİllallah
****

DUÂ: 63
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 767


Dağların sıkletini yüklemişim omzuma..Bu Yük Büyük


Site
« Yanıtla #27 : 08 Ocak 2010, 23:05:53 »

Haniyye'den İslamoğlu'na Teşekkür       
Perşembe, 07 Ocak 2010
Filistin Başbakanı İsmail Heniyye, iki gün önce Gazze'ye ulaşan Mustafa İslamoğlu hocayla görüştü.



İslamoğlu ve beraberindeki Yardım Eli Derneği yetkililerini kabul eden Heniyye, derneğin Gazze'de yaptığı çalışmalardan ötürü İslamoğlu'na teşekkür etti.

İsrail'in bir yıl önce Gazze'ye karşı düzenlediği saldırılar ve devam edegelen ambargonun Gazze halkı üzerinde yarattığı tedlike hakkında bilgi veren Heniyye, ambargonun sona erdirilmesi için acil eylem planlarının hayata geçirilmesini istedi.

Heniyye, Gazze halkı üzerindeki ambargonun sona erdirilmesi için tüm tarafların omuz omuza çalışması gerektiğini belirtti.

Heniyye ayrıca gerek savaş ve gerekse savaş sonrasında Filistin halkının yanında duran Türkiye halkın ve hükümetine teşekkür etti.

İslamoğlu ise Filistin halkının İsrail'e ve ambargoya karşı efsanevi direnişini takdir ettiklerini belirterek "Türkiye halkının, sizlerin direnişinize ve sabrınıza olan duygularını iletiyorum. Bu ümmet için modeller oluverdiniz" dedi.

Kayıtlı
ardu-l gazel
Laİlaheİllallah
****

DUÂ: 63
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 767


Dağların sıkletini yüklemişim omzuma..Bu Yük Büyük


Site
« Yanıtla #28 : 08 Ocak 2010, 23:18:04 »

Filistin’e yol neden açık değil? 


Henüz öğlen olmamıştı ki... Tarassut kuleme oturdum. İngiltere’de dondurucu soğuklar... İzlanda’nın borçlarını ödeme planını halka sorma kararının yarattığı tartışma...

CIA’nın Afganistan’da “Arap muhbir” kullanmasının anlamı...

Doğu Anadolu Bölgesi’nde ise kar ve tipi nedeniyle 711 köy yolunda ulaşım sağlanamıyordu...

Yollar kapanmıştı.

 ***

Önceki gün Filistin’e insani yardım malzemesi götürmek için İngiltere’den yola çıkan “Filistin’e Yol Açık” konvoyunun da yolu Mısır’da kapanmış, Gazze’ye geçişine izin verilmemişti.

El Ariş Limanı’ndaki konvoya Mısır’ın giriş izni vermemesi üzerine çıkan itiş kakışta liman kapısı ve camlar kırılmış, askerler de göstericileri ağır şekilde hırpalamıştı.

Dün de olaylar sınırın iki yanında daha da büyüdü ve bu sefer bir Mısır askeri vurularak öldürüldü. Yardım konvoyunun Gazze’ye sokulamaması, dünün önemli bir gündem maddesiydi.

Anlaşılan, Mısır dolaylı olarak “buralar benden sorulur” demekteydi...

Siyaset, “kendi hedefi” söz konusu ise çıkarına göre her kutsalı kullanmak ya da reddetmekten çekinmiyordu...

Gazze’ye insani yardım da, Mısır’ın Türkiye rekabetinin rahatlıkla kurbanı olabiliyordu...

***

Türkiye’nin Mısır’ı ikna ederek, Gazze’ye konvoyları sokmak için ciddi çaba harcamasıyla, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın dünkü Ankara ziyareti üst üste geldi...

Böylelikle tüm gün Filistin ile geçti.

Neler görüşüldü?

Hiç kuşkusuz Filistin Sorunu ve Filistin içinde yaşanan bölünmüşlük...

Dünyanın yardımına muhtaç bir haldeki Filistin’de “bölünmüşlük” ne?

Ne olacak, siyasal kavga...

Dedim ya, siyasetçinin “kendi hedefi” söz konusu olunca kimin nasıl davranacağı hiç belli olmuyor diye...

***

Filistin yönetiminin olağan takvimine göre Filistin topraklarında Ocak 2010’da seçime gidilecekti.

Ancak, rakip Filistinli gruplar El Fetih ve Hamas arasındaki görüş ayrılıkları nedeniyle seçim, tarih verilmeksizin ertelendi.

Hamas, denetimi altındaki Gazze Şeridi’nde seçim düzenlenmesine izin vermeyeceğini açıklamıştı. Zaten Hamas’ın 74, Abbas’ın lideri olduğu El Fetih’in 45 sandalyesinin bulunduğu parlamento, 2007 Haziran’ında gruplar arasındaki çatışmalardan bu yana toplanmadı.

Gazze Şeridi ve Batı Şeria’daki iki ayrı meclis binasında çoğu zaman video bağlantısı ile toplanan Filistin Yönetim Konseyi’nin Gazze’deki binası da bu yıl başında İsrail ordusunca yıkılmıştı.

***

Filistin Devlet Başkanı Ankara’da iken...

Hamas’ın Şam’da yaşayan Siyasi Büro Şefi Halid Meşal de, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da Suudi Arabistan’ın uzlaşma sürecinde yardımcı rol alması için Suudi Dışişleri Bakanı Suud El Faysal ile bir araya geldi.

Meşal, Batı Şeria’da iktidarda olan El Fetih ile uzlaşmaya varılmasının son aşamasında olduklarını söylerken, El Fetih, Meşal’in bu sözlerine tepki gösterdi. En talihsiz ve yoksul halklardan bir olan Filistin halkı kıvranırken, siyaset “yönetmek ihtirası” ile birbirinin boğazını sıkıyordu.

***

Hamas ile El Fetih arasında anlaşmanın imzalanması konusunda Suudi Arabistan ve Mısır öne çıkmakta...

Türkiye’nin en azından “görünür” bir rolü yok.

Zaten Mısır da olmaması için elinden geleni yapıyor, konvoyu da Gazze’ye sokmuyor.

***

2007’deki Annapolis Zirvesi’nde bir yıl içinde bir Filistin devleti kurulması vizyonuna rağmen, Orta Doğu barış sürecinde bir ilerleme sağlanmış değil...

Gerek Filistin yönetimi içindeki bölünmüşlük, gerekse İsrail yönetiminin Yahudi yerleşimlerinin dondurulması çağrılarını yanıtsız bırakması, bu yöndeki girişimleri olumsuz etkiliyor.

Ne var ki...

Bölgedeki karışıklık ortamına rağmen Mahmud Abbas, İsrail ile Filistin arasında bir barış anlaşmasına altı ay içinde varılabileceğini...

Ancak bunun için İsrail’in Batı Şeria ve Doğu Kudüs’teki yerleşim yeri inşasını askıya alması gerektiğini söylemekte...

Acaba siyasetin ve siyasetçinin “yedikçe açılan iştahı” olmasa, sorunlar çok daha çabuk mu çözülürdü diye düşünmekten insan kendini alıkoyamıyor... Filistin bunun en yakıcı örneklerinden biri değil mi?

***

Tarassut kulemden bakınca...

Güneydoğu’daki köy yolları ile...

Talihsiz Gazze halkının yardım yolları kapalıydı. Hüzünle gözlerimi oralara diktim...
Kayıtlı
ardu-l gazel
Laİlaheİllallah
****

DUÂ: 63
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 767


Dağların sıkletini yüklemişim omzuma..Bu Yük Büyük


Site
« Yanıtla #29 : 08 Ocak 2010, 23:19:33 »

Konvoy'dan 15 Kişi Tutuklanacak
Mısır, "Filistin'e Yol Açık Konvoyu"na katılan 8'i İHH Yardım Vakfı üyesi 15 kişi hakkında tutuklama kararı çıkardığını duyurdu.
08 Ocak 2010 / 14:22



CNNTurk haber kanalı, tutuklama kararı çıkarılan diğer yedi kişinin Mısır'ın El Ariş Limanı'ndaki olaylarda gözaltına alınan konvoy katılımcıları olduklarını bildirdi.

Mısır'ın günlerce geçiş izni vermediği ve aralarında çok sayıda Türk kamyonlarının da bulunduğu konvoy geçtiğimiz gün Refah sınır kapısından Gazze'ye girmişti. Konvoy krizi sırasında Mısırlı güvenlik güçleri ve Filistinliler arasında yaşanan çatışmalarda 1 Mısır askeri askeri ölmüş, onlarca eylemci de yaralanmıştı.

Filistinlilere yardım malzemeleri dağıtan konvoyun Gazze'den ayrıldığı ve dönüş yolunda olduğu bildirildi.

BBC, gözaltındaki katılımcılara yardım etmek için Gazze'ye dönmek isteyen konvoy lideri İngiliz vekil George Galloway'in de Mısır tarafından sınırdışı edildiğini bildirdi
[/b]
Kayıtlı
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer: