Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Ensarullah Kaya ile röportaj  (Okunma Sayısı 677 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
bilginur
La Hukme iLLaLLaH

DUÂ: 174
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : 23 Şubat 2009, 16:30:17 »

Zeynepder'in entelektüel bireyi..Eylül ve Hüzün kelimelerinin telif hakkını elinde bulunduran "sessiz direnişci"..son zamanlarda foruma giremese de biz biliyoruz ki "o" bizi gözetliyor..nihayetinde esrarengiz kişiliği konuşturduk..(biraz zor olsa da)

1)"Adettendir" diyerek kısa bir özgeçmiş istesek?

Hamd âlemlerin Rabbi’ne, göklerin, yeryüzünün ve ikisi arasındaki varlıkların Yaratıcısına mahsustur. Ölüm ve hayatın, görünen ve görünmeyenin yaratıcısına sonsuz kere hamdu senalar olsun.
Ölüm vasıtasıyla, hadlerini aşan tiranların baskılarına son verene, onları geniş saraylarından dar ve karanlık mezarlara sokacak olana, lüks hayattan yalnızlığa ve karanlığa mahkum edecek olana, ölümü Yaratana sonsuz hamdu senalar olsun.
Peygamberlerin Efendisine Muhammed Mustafa SallALLAH u Aleyhi Ve Sellem’e salatu selamlar olsun. Onun ailesine, sahabesine ve onun rehberliğini kabul etmiş olanlara selam olsun.

Ensarullah kaya aslen Ş.urfa’lı. Halil İbrahim'in Aleyhiselamın kentinde  doğdu ve yetişti. Şu an islambol da ikamet ediyor ve selam.

2)Zeynepderde bu kadar çok tanınmanıza rağmen bu kadar esrarengiz bir kişiliğe sahip olmanız neden olabilir?

Bu soruya cevap vermek zor olsa gerek. Esrarengiz bir kişiliğe sahip olduğumu neye bağladınız bilmiyorum.  Pek ön plana çıkmaya çalışmıyorum.  Forumda arka planda kalmayı tercih ediyorum. Esrarengiz olduğuma böyle kanaat ettiniz galiba,.

3)Fikri gelişmelere önem veriyorsunuz.Bu anlamda sitenin size kazandırdığı neler oldu?

Fikriyata önem vermemiz lazım.  Hiçbirimiz, düştüğümüz siyasi alçalmayı, fikri ve maddi geriliği ve ruhi alçalmayı inkar edemez. Yine hiçbirimiz, toplumunuzdaki İslâmi ilişkilerin tamamıyla alt-üst olup, onların yerini Kapitalistçe ilişkilerin yani küfür nizamına ait ilişkilerin aldığını inkar edemez. Hiçbir insan, Müslüman halklar arasındaki İslâmi kardeşlik bağlarının parçalanıp yerine milliyetçiliğin ve kabile taraftarlığının girdiğini, İslâmi kardeşliğinin değil bir halkı, bir bölgede bile bir çok değer ve bağlarını koparıp, yerine vatandaşlık adı verilen toprağa ait bağların yer aldığını inkar edemez. Böylece İslâm düşüncesi olarak sadece elinizdeki ibadetlerle ilgili hükümler, ruhanilik fikrinden başka hiçbir İslâmi fikir ve anlayış kalmadı. Bütün bunlar güneş aydınlığı kadar açıktır. Bu minvalde sitede hedeflediğimiz unutulan ve unutturulan İslami fikirleri tekrar hatırlamak,hatırlatmak ve hayatımızı inşa etmesi için  sahiplenmek. Ve bu gayeyi hedeflerken hüseyince direnmek ve zeynepçe hakkı haykırmaktır Reel hayatta yürütüğümüz  nebevi çalışmayı internette sürdürürken, fikirlerimizi anlatma imkanımız doğdu ve farklı fikirlerle tanışma imkanımız oldu. Ulaşamadığımız kardeşlerimizden haberdar olabilmekteyiz. Bu nokta da güzel bir nimet.

4)Edebiyata olan ilginiz nasıl başladı?

Edebiyata lise çağımdan beri ilgi duydum.  Ama bu ilgi  sadece  kısır bir döngü içerisinde devam etti.. Ama asıl ilgi 2 yıl önce eylül ayında başladı. Neden eylül ayında derseniz?  Hüzün peygamberinin ümmeti olarak hüzünleniriz ve anlamsızlığa isyan ederiz.  Eylül ayında bu duygulara daha çabuk tutulursunuz. Vakayı hissetmek için  eylül ayı tam biçilmiş kaftan. Tabi bu genel bir realite değildir. Herkesin yüreğini seslendireceği bir an vardır. Yeter ki her sabah aynadan baktığımız gibi yüreğimize de odaklanalım.işte bu nahif dokunuş eylül ayında yakaladı beni.

5)Site içerisinde edebi yönünüzün ön planda olduğunu görüyoruz.Bu çalışmalarınızı kitaplaştırmayı düşünüyor musunuz?

Şimdiye kadar kayda değer bir çalışma yaptığımı düşünmedim. Sadece yüreğimden geçeni ifade ettim. Kitap haline getirebilecek kaliteye ulaşmış değilim.  Onun için yüreğimizi kitaplaştırmak kadar kitabi bir düzeye getirmek  ve eylemlerimizin vahyin şahitliğine uyumlu kılmak daha önceliklidir diye düşünüyorum.

6)Eylülistan adında bir bloğunuz var.Eylülistan ismini nerden alır?

Eylülistan, adını eylül ve istanbul’dan alır. Bu ismin birde tarihsel boyutu vardır. Biliyorsunuz İstanbul daha önce hilafetin başkentiydi. Ümmetin idaresi ve emniyeti buradan yapılıyordu. İslam ümmetinin neslini,malını,namusunu ve akidelerini koruyan bir kalkan vardı bu şehirde. Kafirlerin entrikalarıyla hilafetin kaldırılması içimize nifak tohumlarını ekmiştir. İşte İstanbul bu hüzne şahittir. Eylül kesilmiştir İstanbul. Tevhidin buraya hakim olmasından sonra tekrar bahar solukları yine hissedilecektir.Şimdi tüm dünya Müslümanları  eylülistan kentinin sakinleridirler.Rabbimiz tekrar en hayırlı ve tek ümmet haline getirsin bizleri.

Ey RABBim Kur'anı yüreğimin baharı kıl...
bilginur
La Hukme iLLaLLaH

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : 23 Şubat 2009, 16:36:55 »

7)Hüzne meyliniz dertten mi? yoksa Rabbin vergisi deyip hüznü gidip siz mi buluyorsunuz?

Hüzün eğer dünyalık bir kaygıdan geliyorsa bu insanı yıpratır ve gönül darlığına sebep olur. Öyle bir hüzne talip olacaksınız ki bu basiretinizi açsın. Öyle bir dert isteyeceksiniz ki bu sizi kendinize getirsin. Bu hüzün eğer belimizi kırmıyorsa bu bizi daha da güçlendirir. Hüzün bize yakışan en iyi tarafımız. Hüzün, kendimize dert edindiğimiz davaya, Tarık biz Ziyad gibi ‘’ Gemileri yakıyorum ‘’ deyip çileyi kabullenmektir. İbrahim aleyhi selam gibi nara atılmak, yar için..!

8)Sizi görünce "Tek başına Ümmet olabilmek" sözü geliyor aklımıza.Sizce tek başına Ümmet olunabilir mi?

Estağfurullah kardeşim. Tek başına ümmet olmak, dava erlerinin profili. Tek başına ümmet olmak deyince aklımıza güzel kul ve Allah dostu İbrahim aleyhi selam gelir. Tevhidi mücadelenin güzel örneklerinden. Onun soyundan olan Hz. Muhammed sallalahu aleyhi ve sellem de bu sancağı taşımıştır. Rasul s.a efendimizin ashabı da kutlu davanın erlerindendir. Ve kıyamete saatine kadar tek başına ümmet olmanın misyonu olan tevhid mücadelesi devam edecektir. Tek başına ümmet olmak, tevhidi taşımaktır. Direnmek,adanmak ve arınmaktır. Tüm batıl fikirlere karşı savaşmaktır. Bu mücadele bitmeyeceği için tek başına ümmet olmak kaçınılmaz bir mesuliyettir.  Herkes tek başına ümmet olabilir. İbrahimi olmayı bilene..!

9)Sessiz ve derin bir yapıya sahip olan siz,aynı zamanda direniş ruhuna da sahipsiniz..Peki bu iki özelliği ruhunuzda nasıl taşıyorsunuz?

Sessiz,derin ve direnen bir ruh sahibi olmak karşılaştığımız vakaya göre değil tamamen akidemizin geregidir.  Yani mü’minler kendi aralarında birbirine merhametli  ve kafirlere karşı serttir. Reddetmek-kabullenmek , sessiz kalmak- haykırmak, direnmek ve durgun olmak tamamen akidemizin ölçüsüne göre şekilleneceği için taşımakta  kul olmanın bir geregi.

10)Kaleminiz nasıl dile gelir?Hüsrana uğramış bir olay karşısında mı yoksa yaşanmışlık olmasa da gözlemleme yeterli mi gelmekte?

Kalemim bazen hüznü bazen umudu dile getirir. Bu tamamen insanın o an hissetiklerine ve algı dünyasına göre değişir. Duyarlı olduğum konulara daha çok  önem veririm. Akidemin bana verdiği bakış açısına göre önem sırası değişir.

11)Site çalışmalarınız ne durumda? Nebevi Anlayış'ı tekrar görebilecek miyiz?

Şu an herhangi bir site çalışması ile meşgul değilim. Yakın zamanda da düşünmüyorum. Nebevi Anlayış sitesini tekrar açmayı düşünmüyorum. Nasip artık..

12)Son olarak Zeynepder alesine mesajınız neler olur?

Son olarak zeynepder ailesine başarılar dilerim. Yenilenen kadrosuyla güzel işlere muvaffak olurlar inşaAllah. Rabbim gayret sahiplerinden razı olsun.

Röportajı yapan bilginur kardeşime de böyle bir imkanı bana verdiği için çok teşekkür ederim

Duamızın sonu hamd âlemlerin Rabbi olan Allah’a mahsustur.

B.:Est.biz teşekkür ederiz...Rabbimiz kaleminize,yüreğinize,"Eylül"ünüze ve "Hüznünüz"e zeval vermesin...
Zeynepder2
Editör
La Hukme iLLaLLaH

DUÂ: 637
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : 24 Şubat 2009, 09:38:49 »

Degerli Kardesim Ensarullah çok güzel bir röportaj olmus
Bilginur bacimda sorular için çok emek harcamiz ugrasmis belli  yazı yazan Allah Razı Olsun

Ensarullah kardesimiz forumun arka planindaki kahramanlarindan biridir çok fazla ön planda degildir ama gercekten sitenin teknik isleri olsun,medya faaliyetlerimiz olsun hepsinde büyük emegi vardir
Kendisini tanimis oldugum için bana böyle bir degerli kardes nasip ettigi için Rabbime hamd ediyorum
Efendiligi,saygisi örnek alinasi bir kardesimdir..
Ayrica hüzün onun kaleminin beslendigi bir duygudur o hüznüyle yazdigi yazilardan az istifade etmedik

Yazilarinida ayrica özledik habei olsun  yazı yazan
bilginur
La Hukme iLLaLLaH

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : 24 Şubat 2009, 13:40:21 »

bu konuya yorum yapmadan geçemeyeceğim..
Ensarullah kardeşimiz benim için de önemli bir yere sahip.Zeynepder'i ve buradaki çok değerli kardeşleri tanımama kendisi vesile olmuştur...Ensarullah kardeşim ısrar etmeseydi belki de burdaki kimseyi tanımıyor olacaktım..bu noktada kendisine çok teşekkür ediyorum..
imanın, "haya"nın timsali,Peygamberimiz (s.a.v)'in ahlakıyla ahlaklanmış nadir kimselerdendir (şimdi bunları okuyunca da çok çekinecektir biliyorum ama yazmak istedim:))

Rabbimizin kendisini bu güzel vasıflarla donattığı için şükrediyordur muhakkak inşALLAH da ömrün boyunca bu güzel özelliklerini ve değerlerini kaybetmezsin değerli kardeşim..
Hamza
Laİlaheİllallah

DUÂ: 51
Çevrimdışı Çevrimdışı

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمنِ الرَّحيمِ

« Yanıtla #4 : 25 Şubat 2009, 21:27:10 »

Ensarullah kardesimiz forumun arka planindaki kahramanlarindan biridir çok fazla ön planda degildir ama gercekten sitenin teknik isleri olsun, medya faaliyetlerimiz olsun hepsinde büyük emegi vardir

Kendisini tanimis oldugum için bana böyle bir degerli kardes nasip ettigi için Rabbime hamd ediyorum

Efendiligi,saygisi örnek alinasi bir kardesimdir..

İmanın, "haya"nın timsali,Peygamberimiz (s.a.v)'in ahlakıyla ahlaklanmış nadir kimselerdendir...

Rabbimizin kendisini bu güzel vasıflarla donattığı için şükrediyordur muhakkak inşALLAH da ömrün boyunca bu güzel özelliklerini ve değerlerini kaybetmezsin değerli kardeşim..

Elhamdulillah, Benim Can Kardeşim ancak bu kadar güzel ve doğru anlatılabilirdi,
ALLAH (c.c.) Ensarullah Kardeşimden ve Sizlerden razı ve hoşnut olsun... 

Bende en zor soruları bana sordun zannetmiştim Bilginur Bacım, yakmışsın Can Kardeşimi...

Allah Razı Olsun

Ölümü hayata tercih eden kimse için ölümle hayat müsavîdir.
Zillete boyun eğmektense izzetle ölürüz !
Siz Ey Müslümanlar ! Suskun ve âciz, helâk olmuş ölüler !
Hâlâ kalpleriniz sızlamıyor mu ? Ümmet'in başına gelen bu acı felâketler karşısında !
Hiç mi kimse yok, ALLAH için ve Ümmet'in nâmusu için kızacak ?

“Cânân yolunda ca
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: