Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Nureddin Şirin İle Konuştuk-Kassam Medya Özel Röpörtaj  (Okunma Sayısı 395 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
kassammedya
Bismillah
*

DUÂ: 5
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 12



« : 25 Aralık 2008, 15:16:59 »


 

Öncelikle Bizimle Röpörtaj Yapmayı Kabul Ettiğiniz İçin Teşekkür Ederiz. Allah c.c razı olsun. Nureddin Şirin Kimdir?

Gösterdiğiniz ilgiden dolayı ben teşekkür ediyor, çalışmalarınızda Allah Subhanehu ve Teala’dan başarılar diliyorum. “Kassam” ismi İslam ümmeti açısından çok büyük bir değer ve hatıratı ifade ediyor. Bu vesileyle Allah’tan niyazım odur ki, bizleri bu isme layık eylesin ve bu azizlerimizin hatıratını yaşatmaya muvaffak eylesin. Bu ismi seçtiğiniz için de siz kardeşlerime tebriklerimi sunuyorum.

Ben 1964 Trabzon doğumluyum. Evliyim üç çocuğum var. Ortaokul sıralarında iken 12 Eylül 1980 öncesinde Milli Türk Talebe Birliği ve Akıncılar hareketleri içinde yer aldım. 12 Eylül darbesi sırasında MTTB Genel Merkezi Orta öğretim Komitesi’nde kültür müdürlüğü yapıyordum.

12 Eylül sonrasında Üniversite yıllarında basın yayın çalışmalarına başladım. İlk olarak 1985 yılında yayına başlayan İstiklal adlı aylık dergi çıkardım, ardından Şehadet adlı aylık dergi, en son olarak da aylık Tevhid dergisi yayını içinde bulundum. Tevhid dergisi üç yıllık yayından sonra haftalık olarak Selam gazetesi olarak devam etti, daha sonra da Günlük yayına geçti.
Çeşitli vesilelerle, protesto eylemleri, yazılar ve konuşmalardan dolayı değişik kereler cezaevine girdim. En son olarak Ankara’daki Sincan Kudüs Gecesi programından dolayı 17 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldım. TCK’da yapılan değişiklikten yararlanarak, 7 yıl 9 ay hapis yattıktan sonra 4 Kasım 2004 tarihinde cezaevinden çıktım. Diğer yattıklarımızla birlikte, bütün cezaevi dönemimiz 10 yıl kadar sürdü.

Cezaevinden çıktıktan sonra Konya’da düzenlenen “Tarih boyu Tevhid Mücadelesi” konulu bir konferanstan dolayı TCK 301. Maddeden dolayı 5 ay hapis cezasına çarptırıldım. Karar Temyize gönderildi. Çeçenistan direnişimizin unutulmaz komutanı Şamil Basayev’in şehadeti dolayısıyla, İstanbul Rus konsolosluğu önünde düzenlenen protesto eylemi sonrasında, Rus konsolosluğunun camlarını kırmaktan dolayı yargılanmamız tutuksuz olarak sürüyor.Cezaevi sonrasında ise, kaldığımız yerden devam etmek üzere “Kudüs’ün özgür ve aydınlık şafağına doğru” parolasıyla Kudüs eksenli sosyal ve enformatik çalışmalarımızı sürdürmeye çalışıyoruz.

Genel Yayın Yönetmeni Olduğunuz Velfecr Sitesi Ne Zaman Yayın Hayatına Başladı? Ve Başlarken Hangi Amaçla Başladınız?

Velfecr 2006 yılında yayına başladı. İfade ettiğim gibi, Velfecr’in parolası “Kudüs’ün özgür ve aydınlık şafağına doğru” Elhamdülillah birinci Filistin intifadası, Aksa intifadası, Hezbullah’ın Siyonist rejime karşı kazandığı iki büyük zafer, Gazze’nin Siyonistlerden temizlenmesi ve her geçen zamana İslami direnişin katettiği mesafeler İslam Ümmeti’ni “Özgür Kudüs, İsrail’siz Bir Dünya” idealine daha da yaklaştırmaktadır. Biiznillah bu kutlu günlere erişecek, rabbimize şükrederek bunun coşkusunu yaşayacak ve bayramını yapacağız.

Dolayısıyla Velfecr’in yayınında, siyonizme karşı mücadele bilinci, İslami vahdet bilinci, Ümmet ve direniş bilinci, üç temel eksendir. Bütün bunların merkezinde Kudüs bulunmaktadır. Yani, Kudüs ümmetin vahdet ve direniş eksenidir. Kudüs, Ümmet’in özgürlük ve aydınlık geleceğinin kapısıdır.
Bizler Türkiyeli Müslümanlar olarak da bu ideal uğruna hem enformatik çabalar içinde olmalı, hem de sosyal siyasal vs. alanlarda direnicimizi, mücadelemizi ve kararlılığımızı ortaya koyma durumundayız.
Burada kendi açımdan özel bir noktaya işaret edeyim:
Şehidlerin efendisi Hz. İmam Hüseyin kanıyla tarihin tevhid, adalet, özgürlük destanını yazmıştı. Tevhid tarihinin “zibh-i azim”idir İmam Hüseyin. Zulme, tuğyana ve istikbara karşı kıyamın en büyük kurbanı… Onun ve bir avuç dostunun yazdığı destanı tarihe taşıyan, Kerbela’da dökülen kanın dili olan, bu mesajı çağlara ve nesillere taşıyan da Hz. Zeyneb olmuştur. Sonuçta “kan” ile “mesaj” birbirinin ayrılmaz bir parçasıdır. Kan’ın verdiği bir mesaj vardır, bu mesaj nesillere, yüreklere, vicdanlara taşınmalıdır. Bunun en güzel örnekliğini de Hz. Zeyneb ortaya koymuştur.

Yayın Politikanızı Hangi Ölçülere Göre Belirliyorsunuz?

Velfecr olarak yayın politikamız da, Kudüs, Ümmet ve Vahdet zemininde yeryüzü coğrafyasındaki tüm İslami direniş cephelerinin, özelde de siyonizme karşı direnişin ve şehidlerin kanının mesajını vicdanlara ve yüreklere taşımak noktasında belirlenmektedir.

Velfecr Sitesi İslami Camia Tarafından Takip Edilen Ve Sevilen Bir Site. Velfecr’in Bu Kadar İlgi Görmesini Nasıl Buluyorsunuz? Ve Bu İlgiyi Neye Borçlusunuz?

Velfecr’e İslami camiada gösterilen ilgi kuşkusuz ki bizleri memnun etmekte, motive etmekte çabalarımızı daha da çok artırmak, ilerletmek ve geliştirmek için bizleri kamçılamaktadır. Velfecr’in yayın politikasının vicdanlarda bir yankı bulması, her bir müslümanın en büyük arzusu ve hedefi olan küdüs merkezli ümmet, vahdet ve direniş perspektifinin kabul görmesi anlamındadır.

Yayın Hayatınızda Tepki Gören Bir Haberi Geri Çektiğiniz Oldumu?

Evet şimdiye kadar üç kere böyle bir durum oldu, yayınlanan haberin doğruluğu noktasında değil, ancak bu haberin üzerinden istenmeyen bir mecra oluştuğu ve konunun çok farklı noktalara çekildiği içindir.


Türkiye’de Beğenerek Takip Ettiğiniz Siteler Ya da Duruşunu Beğendiğiniz Siteler Hangileri?


İzin verirseniz, buna isim vererek cevap vermeyeyim. Ancak, doğal olarak yayın politikası olarak zikrettiğimiz hususlara uygun olarak, yayın yapan, ciddiyet ve sorumluluk gösteren sitelerin varlığından büyük bir mutluluk duyuyorum.

İslam Ümmetinin Şu andaki Durumu Hakkında Neler Düşünüyorsunuz? Filistinde Müslümanlar Şehid Ediliyor. Irak, Çeçenistan, Afganistan, Keşmir Aynı Bu Durumun Nedeni Sizce Nedir? Bu Sorunun Kaynağı Nedir? Dünya’ya Baktığımızda Sürekli Müslümanlar Mazlum ve Mustazaflar?


1985’li yıllarda İngiltere’de bir konferans düzenlenmişti. Konferansın konusu, “Süper Güçler ve İslam Dünyası” idi. Konuşmacılar o dönemin iki süper gücü olan Amerika ve Sovyetler Birliği üzerinde durmuş, bu iki gücün İslam ümmeti için en büyük tehdit ve tehlike olduğuna dikkat çekmişlerdi.
Senegalli mücadeleci İslam alimlerinden Şeyh Ture bu konferansta farklı bir konuşma yaparak şunu söylemişti:
Amerika ve Rusya’nın İslam ümmeti için iki büyük tehdit ve tehlike olduğu, bu iki gücün dünya Müslümanlarına karşı nasıl bir saldırganlık üzere olduğu apaçık bir gerçektir. Ama eğer bugün İslam Ümmeti, mazlum, esir ve perişan ise, bunun sebebi, Amerika ve Rusya’dan önce yine kendimiziz. Kendi nefislerimizdir. Biz ümmet olarak kendimizi kendi ellerimizle esir ve zelil ettik. Bizim iki büyük düşmanımız var, Bunların ilki dünya sevgisi, ikincisi ise ölüm korkusudur. Eğer biz bu iki düşmanı yenebilirsek, Amerika ve Rusya’yı yenmemiz de çok kolay olacaktır.
Ben Şeyh Ture’nin bu güzel ve aydınlatıcı ifadelerini kendime her zaman için bir şiar edinmişimdir. Hem kendi nefsim üzerinde, hem de bütün Müslüman kardeşlerim noktasında bu ayrım noktasına dikkat ederim. Dökülme, savrulma, bükülme, eğilme, korkma, kaçma, sapma, ortadan kaybolma noktasında bu iki etkenin hep belirleyici olduğunu esefle gözlemliyoruz.
Onun içindir ki Hz. Resulüllah (s.a.v) nefisle yapılan cihadı, “cihad-ı ekber” olarak tanımlamıştır. Bizler bu cihadın mağluplarıyız. Zahiri tüm iddia ve görünümlerimize rağmen, zahiri takva cihad görüntülerimize rağmen nefisle yapılan cihada yenilmiş insanlarız. Üç günlük dünya sefasına İslam’ın ve Müslümanların onurunu yüzüstü bırakanlarımız az mıdır? Bir jop yeme, üç beş gün hapis yatma korkusuyla korkup kaçanlarımız az mıdır? Bir makam ve mevki uğruna, doların yeşiline, dinarın sarısına tamahlananlarımız az mıdır? Rabbimizden af dileyelim, samimi, ciddi ve dürüst olalım ve kendimizi Allah yoluna adayalım. O zaman Amerika’sı, İngiltere’si, İsrail’i bir kar gibi önümüzde eriyecektir. Bugün Lübnan’da, Filistin’de tanık olduğumuz da budur zaten…
Ümmetimizin karşı karşıya bulunduğu esaret, zillet ve mazlumiyetin bir başka başlıca nedeni, İslam Ümmetine musallat olan münafık, zalim ve tağut düzenler ve bunların kapıkılu olan belamlardır. Hatta diyebiliriz ki, örneğin bir Suud ve Mısır rejimlerinin İslam ümmetine ihaneti, Amerika ve İsrail’in saldırganlığından daha beter, daha yaralayıcı ve daha zehirleyicidir.


Türkiye Ve Türkiye Müslümanları Hakkında Neler Düşünüyorsunuz? Türkiye’de Son Dönemde Güzel Şeyler Oluyor.Türkiye İl Ve İlçelerinde Kutlu Doğum Konferansları, Filistine Yardım Etkinlikleri vs.Bunlar Hakkında Neler Söylemek İstersiniz? Bu Yönde Düşüncelerinizi Alabilir miyiz?

Belirttiğiniz etkinlikler Türkiye’deki İslami davanın canlılığının güzel örneklerini teşkil ediyor. Elhamdülillah ülkemizin dört bir yanında, Hz. Resulüllah’a olan sevgi, bağlılık ve onun kutlu şahsiyetini anma amaçlı etkinlikler gündeme geldiğinde, genç- yaşlı, çocuk, kadın-erkek, Müslüman kardeşlerimizin “Yaşasın Resulüllah!” “Yaşasın Resulüllah’ın yolu!” “Yaşasın Resulüllah’ın önderliği!” “Biz ancak Resulüllah’ın yoluna uyar, onu kendimize önder biliriz!” “Biz yalnız onun sancağını kabul eder, onu dalgalandırmak için mücadele ederiz!” mesajını vermiş oluyorlar. Bu etkinliklerin ne kadar bereketli olduğunu, İslam’ı ve Resulüllah’ın önderliğini kendilerine en büyük tehdit olarak gören azgın tağutların tepkilerinde görüyoruz. Çünkü her şey zıddı ile kaimdir. Eğer bir yerde şirk ve küfür varsa, onun karşısında tevhid ve iman vardır; bir yerde zalim ve tağut varsa, onun karşısında muvahhid ve mücahid Müslümanlar vardır. Dolayısıyla, Resulüllah (s.a.v)in mübarek veladet yıldönümleri dolayısıyla, gerçekleştirilen etkinlikler, anma programları, hatta okunan marşlar ve salavatlar, müşrik ve tağutların sinesine saplanan bir tevhid oku olmaktadır. Bu vesileyle bu bilinç üzere böylesi programları düzenleyen bütün kardeşlerimi selamlıyor, tebriklerimi sunuyorum.

Bir Müslüman Olarak İnternete Baktığınızda Filistin ve Filistin’in Mazlum Müslümanları Hakkında Sağlam Bilgi Veren Web Siteleri Mevcut mu?

Bu alanda Velfecr ile başladığımız yayınlara, ihtiyaca binaen, İsra Haber adlı sitenin yayınına başladık. İsa Eren kardeşimizin yönetiminde olan bu site Filistinle ilgili tüm haberleri bizzat birinci kaynağından almakta, Gazze’deki temsilciliğimiz aracılığıyla, Filistin ve Gazze ile ilgili gelişmeleri sıcağı sıcağına alıp aktarmaya çalışıyoruz.. Ayrıca Hizbullah’ın El Menar, Hamas’ın El Aksa televizyonlarını da sürekli takip ederek, önemli görüntüleri de haberin yanında vermeye çalışıyoruz. Yine bunun yanı sıra, haber ile ilgili çarpıcı fotoğrafları da yayınlıyoruz.
İsra Haber’in yanı sıra, Filistinhaber sitesi –ki Hamas’ın Filistin enformasyon merkezinin Türkçe yayını durumundadır- de Filistin ve Gazze ile ilgili haberleri düzenli olarak aktarmaktadır. Elbette ki Filistinle ilgili haberleri aktaran diğer sitelerimiz de vardır. Bu iki siteyi örnek vermem, Filistinle ilgili haberleri kaynağından doğrudan aktaran haber siteleri olduğu içindir.
Bunun yanı sıra, bir internet televizyonu projemiz var. kudustv.com adresinden yayın yapacak olan bu sitemiz şu anda test yayınında. İnşAllah alanında bir ilk olacak bu çalışma ile, belirttiğimiz yayın politikası çevresinde, hem banttan yayınlarımızla, hem canlı yayınlarımızla, hem de özel haber yayınlarımızla başta Filistin olmak üzere, İslam dünyasıyla ilgili özgün bir yayıncılığı başlatacağız. İnşaALLAH (c.c) test yayınını bitirdikten sonra, birkaç ay içerisinde bu yayın çalışmasına start vereceğiz.


İsra Haber Bütün Dünya’ya Yönelik Bir Yayın Yapıyor? Böyle Bir Yayın Yapmaya Sizleri İten Nedenler Nelerdi?

İsra Haber, Filistin ağırlıklı olmak üzere, Ortadoğu ve İslam dünyasındaki gelişmeleri aktarmaya çalışıyor. İslam dünyasıyla ilgili haberlerde çoğu kez çarpıtmalar olmakta. Ya haberler gizlenerek, ya çarptırılarak aktarılarak Müslümanlar arasında fitnelere de yol açılabilmektedir. Ne yazık ki sanki sadece bu amaçla yayın yapan siteler de vardır.
Dolayısıyla,. Filistin’in yanı sıra, Ortadoğu ve İslam dünyasıyla ilgili gelişmeleri yine birinci kaynaklara, doğrudan irtibat kurabildiğimiz vasıtalara dayanarak aktarmaya çalışıyoruz. Başta da belirttiğimiz gibi, Kudüs, Ümmet, Vahdet ve Direniş perceresinden ümmete ayna tutmaya çalışmaktayız.


Genel Yayın Yönetmeni Olduğunuz Her İki Siteye’de Baktığımızda Filistin Ve Kudüs Biraz Daha Ön Plana Çıkıyor.Bunun Sebebi Nedir?


Evet bu hususu önceki sorular bağlamında cevaplandırmaya çalıştım. Tekrardan vurgulayacak olursak, Kidüs davası ümmetin merkezi bir davasıdır. Kudüs ümmetimizin etrafında bütünleştiği, kaynaştığı, kucaklaştığı yegane davadır. Bu dava ümmetimizin vahdetinin de zemini olmaktadır aynı zamanda. Ayrıca siyonizme karşı mücadele, lokal ve bölgesel bir mücadele değil, cihanşümul bir davadır. İslam dünyasının kaderini belirleyen gelişmelere baktığımızda, siyonizme karşı mücadelenin kader belirleyici bir noktada olduğunu görüyoruz.


Son Olarak Kassam Medya Aracılığı İle Neler Söylemek İsterseniz?



Değerli kardeşlerim, tekrardan “Kassam Medya”ya başarılar diledikten sonra, Rabbimizden bizleri özüyle, sözüyle, ihlası ve ameliyle, cesaret ve fedakarlığıyla İslam ümmetinin özgür ve aydınlık geleceği adına adayan kullarından eylemesini niyaz ediyor, bütün bacı ve kardeşlerimden, özelde, Gazze’ye uygulanan insanlık dışı ambargo ve ihanet kırılıncaya kadar mücadele sahnesinde yer almalarını istiyorum. Yarın ruz-i mahşerde Şehid Ahmed Yasinlerle birlikte haşr olma fırsatını Allah bize sunuyor, biz bu fırsatı tepmeyelim.

Hz. Resulülüllah ve Mekkeli Müslümanlar Medine’ye hicret ettiklerinde, Medineli Müslümanlar “ensar” olma özelliğini göstererek tevhid tarihine altın sayfaları eklediler. Bugün Allahu Teala, bizlere “ensar” olma fırsatını sunuyor, hangi samimi Müslüman, hangi muhlis ve yürekli Müslüman bu fırsatı tepebilir?
Rabbim bizleri kendi yoluna, başarı, zafer ve esenlik yoluna ulaştırsın, günahlarımızı, kusurlarımızı, ayıplarımızı bağışlasın, ayaklarımızı kendi yolunda sabit kadem kılsın; kafir ve tağutlar karşısında bizlere yardım etsin..



Kassam Medya Özel Röpörtaj
Kayıtlı
bilginur
La Hukme iLLaLLaH
*****

DUÂ: 174
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 1155



« Yanıtla #1 : 25 Aralık 2008, 17:58:24 »

Nurettin Şirin duruşuyla kendini belli eden değerli bir abimiz daha yakından tanımış olduk.Kudüs için yapmış olduğu çalışmalarıda takip ediyoruz.ALLAH yardımcısı olsun ve dimdik olan duruşunu kaybetmesin inşALLAH
Kayıtlı

Ey RABBim Kur'anı yüreğimin baharı kıl...
Hamza
Laİlaheİllallah
****

DUÂ: 51
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 699


بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمنِ الرَّحيمِ


« Yanıtla #2 : 25 Aralık 2008, 21:08:21 »


Nureddin ŞİRİN Üstadımız kendini İslâma adamış ender şahsiyetlerdendir. 

İSLÂM tekrar KUDÜS Siyonistlerden kurtarılınca yeşereceğini bilen
ve bu uğurda fedakarca çalışan değerimizdir.

ALLAH (c.c.) ondan ve Kassam Medya'dan razı olsun, hoşnut olsun...   

Kayıtlı


Ölümü hayata tercih eden kimse için ölümle hayat müsavîdir.
Zillete boyun eğmektense izzetle ölürüz !
Siz Ey Müslümanlar ! Suskun ve âciz, helâk olmuş ölüler !
Hâlâ kalpleriniz sızlamıyor mu ? Ümmet'in başına gelen bu acı felâketler karşısında !
Hiç mi kimse yok, ALLAH için ve Ümmet'in nâmusu için kızacak ?


“Cânân yolunda ca
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer: