Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: ÇIĞ DÜŞMÜŞ ŞEHRE VEDA  (Okunma Sayısı 273 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ŞÜHEDA
Elhamdülillah
**

DUÂ: 35
Çevrimdışı Çevrimdışı

فِلِصْطِين la tehzen meakALLAH fılıstiniiii

Site
« : 16 Temmuz 2008, 20:46:11 »

ŞEHADET aşıklarına ....

ÇIĞ DÜŞMÜŞ ŞEHRE VEDA

Gözlerim yangınlarda bugün,gözlerim telaşlarda. Bir çoşkuyu ve bir sevdayı yıpratmanın acısıyla ellerin semada bugün. Ne gözlerimden haberi oluyor birilerinin,ne de ellerimden. Ve ben bir kez daha kanıyorum. Yüreğim yangınlarda bugün. Bir kalemimi tutuyorum,bir de kan kokan,barut kokan,isyan kokan,ağıt kokan evleri… bir sevdayı salıyorum nehirlere. Bir kavgayı haykırıyorum vurulmuş bebeklerin gözlerinden. Ve ben terk ediyorum bu diyarları. Bu çığ düşmüş şehri terk ediyorum. Ardımda bırakamayacağım hiçbir şey yok bugün. Ardımda özleyeceğim hiçbir şey. Çünkü ben özlediğim diyarları adımlıyorum şimdi. Fırtınalar acıtmıyor yüreğimi artık. Çünkü ben sılası dağlar olan gözlerde buldum hicretin coşkusunu. Ve adımlarımı yönelttim en soğuk zirveler. Umudumu azık yaparak heybemde özlemlerin kucağında buldum kendimi. Geceleri bağladım başıma. Gündüzlerimi cihadımın provası yaptım. Mavzerleri düşledim ellerimde ve kurşunları,sevdalı bağrımda. Aydınlığa vurgunluğunu,sonsuzluğa yazmasındandı ellerimin çarçabuk titreyişi. Ve göklerin maviliğine hayranlığımdı durmadan gözlerimi yükseklere çevirten. Bir adakla bir şahit olmaktı. Ve bir şehadetle vurulmaktı,şehadete vurulmanın ardından. Ne zaman en yıpranmış kağıtlara en yıpranmış bir yürekle hasretimi yazsam,yüreğimdeki yaraya denk bir yara açıldı göklerde. Ve ben gövdesinde kekik kokusu bir elbiseyle dağların provasını yaptım cihadımla birlikte. Bir yeşili kuşandım sonra,bir dağ lalesinin kanını. Bir siyahla bakışlarımı saydım,yüzümü örten sevdamın şahidi olsun diye. Toprağın feryadı var bugün kuşların kanadında. En öfkeli susuşuyla sıcaklığı var taşların dağların eteklerinde. Sevdalıların barınağı dağların…ve ben varım,toprağa dost,dağlara mülteci…ve ben varım,şehre küskün,şehadete firari…kitapların adı olmaktan çıkıp şehitlerin vuslatı olduğu zaman şehadet,nasıl ki dört bir yana haber salar melekler,işte ben de bir haber salıyorum dağlara. Çığ düşmüş bu şehri terk ediyorum diyorum. Ve bir ağırlık biniyor omuzlarıma;liyakatliğin ağırlığı,gözlerime ve ellerime. Ve bir yakarış daha sunuyorum şehitlerin Rabbine;yüreğimi şehadetle rızıklandırsın diye.
                                                                                                   TALİB-UL FİRDEVS

Hamza
Laİlaheİllallah

DUÂ: 51
Çevrimdışı Çevrimdışı

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمنِ الرَّحيمِ

« Yanıtla #1 : 16 Temmuz 2008, 20:49:44 »

Ve ben varım, toprağa dost, dağlara mülteci…

Ve ben varım, şehre küskün, şehâdete firari…

ağlak ağlak ağlak

Allah Razı Olsun

Ölümü hayata tercih eden kimse için ölümle hayat müsavîdir.
Zillete boyun eğmektense izzetle ölürüz !
Siz Ey Müslümanlar ! Suskun ve âciz, helâk olmuş ölüler !
Hâlâ kalpleriniz sızlamıyor mu ? Ümmet'in başına gelen bu acı felâketler karşısında !
Hiç mi kimse yok, ALLAH için ve Ümmet'in nâmusu için kızacak ?

“Cânân yolunda ca
ŞÜHEDA
Elhamdülillah
**

Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #2 : 16 Temmuz 2008, 20:51:13 »

şaşkın abi ne çabuk okudun  şok
Hamza
Laİlaheİllallah

DUÂ: 51
Çevrimdışı Çevrimdışı

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمنِ الرَّحيمِ

« Yanıtla #3 : 16 Temmuz 2008, 20:56:17 »

Abin 2 hafta içinde Şüheda Bacısının sitemize katkısını gözlemliyor  utangaç   eyvallah

Şehadet Âşıklarına yazarsın da bir solukta okumam mı ...  ağlak ağlak ağlak

ŞÜHEDA
Elhamdülillah
**

Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #4 : 16 Temmuz 2008, 21:30:02 »

inşaAllah abim  gülümseme ... bi açıklama yapmam gerekiyor bu bi alıntı abim ben yazmadım  ağla
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: